aurinkoihottuma

aurinkoon tekisi mieli..

Onko jollain hyviä vinkkejä aurinkoihottuman hoitoon?

11

6533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muista myös

      muu suojaus,rasvaus ja kaikista tärkein! NESTETASAPAINO kunnossa!

    • tai...

      Minulla oli vuosia aurinkoihottuma, mutta muutama vuosi sitten se hävisi. En tiedä miksi. Yhtenä kesänä vain huomasin, etten kutise enää. Suunnilleen samaan aikaan aloin käyttämään nenäsumutetta allergisiin nuhiin ja hyviä ruokaöljyjä ruuanvalmistuksessa sekä ottamaan kaksi Omega-3-tablettia päivässä. En tiedä, oliko jollain noista vaikutusta, mutta nykyään voi ottaa aurinkoa aivan rauhassa. Toki aina käytän kunnon suojakertoimisia arinkovoiteita myös.

      • oma kokemus

        En ole ainut joka on saanut kyseiseen vaivaan apua Dr. Hauschkan aurinkosuojatuotteista, siis voiteista!


    • kaulalla

      Yksi vinkki on, älä käytä mitään kaulakoruja jotka voivat heijastaa aurinkoa lisää. Itselläni auttoi jo se kun hoksasin!

    • mimi12

      mä rasvaan matkoilla (ja suomessa kans kesällä)nahkani aurinkovoiteella, joka on tarkoitettu ko. vaivasta kärsiville, ja pystyn oleen koko päivän auringossa ilman ihottumaa ja kutinaa. Käyppä kysyyn apteekista, niillä on yks sarja jonka valikoimasta löytyy hyvä aurinkorasva.

    • voide

      Erinomainen voide aurinkoihottumaan on Gelidina voide, jota olemme ostaneet aina Kanarianreissuilla paikallisista apteekeista.Auttaa takuuvarmasti!Päivässä parissa punoitus ja kutina häviävät,jonka jälkeen voi taas nauttia auringosta.Kokemusta voitesta n. 25v ajalta.

    • ainakin henkilökohtaisesti

      Kärsin myös vuosikausia aurinkoihottumasta joka ensimmäisen kerran Kyproksella "puhkesi" jo 15 v sitten. Sen jälkeen se olikin jokakesäinen harmi Suomessakin. Liekö tuolloin tullut altistuminen tappiinsa ja sietokykyä ei enää ollutkaan. Sitä ennen nautin aina paljon auringonotosta.

      MUTTA, sen minkä olen havainnut jo toimivan muutamana kesänä, on tuote nimeltänsä Bio Karoten-E, jota saa apteekista, kuparinruskean värinen laatikko. Sisältää Beeta karoteenia (kuin porkkanasta) ja e-vitamiinia soijaöljyssä.

      Sitä voi käyttää vuodenkin ympäri mutta esim. kk tai kaksi eli touko-kesäkuussa ennen varsinaista auringon ottoaikaa riittää ja syö niitä vaikka syyskuulle asti. En ole havainnut mitään sivuoireita, vaan rusketuskin on näillä syvemmän ruskeampaa eikä ihottuma ole enää iskenyt.

      Kokeile ihmeessä ! Olen joka tapauksessa itse aina aloittanut varovaisesti auringonoton, mutta noilla tropeilla ei ihottumaa oe enää tullut.

      Jos kuitenkin ihottuma on jo iskenyt, on muutaman päivän antihistamiini-kuuri paikallaan.
      Sitten voi taas jatkaa.

      • syö kuuri ennen

        aurinkoon menoa! Olen jo monta vuotta syönyt keväällä n. 3 viikkoa sitä ja WOT! Ei allergiaa koko kesänä. Myös ennen aurinkolomamatkoja olen syönyt. Teho saattaa kestää jopa 2 vuotta.
        Resepti pitää olla lääkäriltä.


    • 000

      Helmikuussa lomalla Egyptissa, lapsen iho sai inhottavia aurinkoihottuma oireita. Siella laakari antoi antihistamiinia ja vaaleanpunaista nestetta siveltavaksi iholle 4 krt/pvassa.
      Meni pois nailla keinoilla.

      Nyt tulimme juuri Espanjasta. Alle syotin betakaroteenikuurin, muuten ottaa antihistamiinia allergiaoireisiin. Ei auttanut, 2 pvan jalkeen ihottumaa ja kutisi. Aurinkorasvana meilla oli joku normaali marketista ostettu tuote, sk 30 ainakin. Paikallisesta apteekista ostin Avenen 40 aurinkorasvaa (allergiatestattua), lisaksi ostin KALAMINA-nimista vaaleanpunaista siveltavaksi iholle illalla. Helpotti heti ensimmaisen illan jalkeen. Eli jo aurinkovoiteen vaihto allergiatestattuun helpotti, eika ihottumaa tullut koko aikana uudestaan.
      Samaa kamaa saimme jo Egyptista, mutta unohtui kotiin.

      Pitakaa mielessa KALAMINA, jos joudutte aurinkoihottumasta karsimaan. En tieda loytyyko Suomesta vastaavaa ainetta.

      • minullakin

        aurinkoihottumaa. Tässä pari viikkoa sitten rupesi kutiamaan jalkoja ja rintaa auringonoton aikana ja sen jälkeen vielä monta päivää eikä ole vieläkään helpottanut. Näppylöitä ei kuitenkaan ole, vain kutinaa. Ensimmäistä kesää käytän antihistaminia tablettina ja nenäsuihkeena, joten ajattelisi ettei olisi kutinaa, tai ehkäpä juuri lääkkeeni aiheuttavat tätä.


    • mikasin

      sain aina auringosta noita näppylöitä ja pahasti kutisevia sellaisia .sain tänä vuonna ystävältäni rasvaa joka ensimmäisen kerran elämässäni toimi.olin varmasti käyttänyt kaikki mitä lääkäri vain pystyi tarjoamaan ilman apua .rasva auttoi jo kahden käyttökerran jälkeen ja näpyt rupesivat katoamaan ja kutina loppui ensimmäisen käytön jälkeen .näyttää oleva luonnontuote jota ei näköjään saa suomesta kuin yhdeltä toimittajalta on yksityishenkilö joka tuo rasvaa ulkomailta hinta oli pienellä purkilla 44.euroo .on kallis mutta olenhan jo useamman satasen laittanut lääkäreihin ja niitten lääkkeisiin. tuotetta voi tilata suoraan kotiin sähköpostilla laitan osoitteen tänne kun jostain sen kaivan
      eli uusiksi [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe