Lujalevystä ulkoverhous

oisko hassumpi?

Talojen 60-luvun minerit-ulkoverhoukset on suorastaan kirosanoja nykyään, onhan ne pirun rumia taloja mutta ei se ole pelkän mineritin vika. Miksei sellaisesta saisi hyvänkin näköistä. Ajatelkaa vaikka rouhepinnoitteella vedettyjä lujalevyllä verhoiltuja sokkeleita. Entä jos koko talo olisi sellaista pintaa, näyttäisi rapatulta mutta olisi paljon halvempi ja helpompi ratkaisu. Levyjen saumat peittoon lasikuituverkolla, jota liimataan tarpeeksi leveä pala.

9

2832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvään aikaan ei

      ole.

    • A.Lanmies

      Lujalevyissä oli asbestia, siksi niiden valmistus lopetettiin. Mutta onhan sitä erilaisia esim. vaneripohjaisia julkisivulevyjä jos niitä nyt välttämättä pitää siihen julkisivuun saada. Sauma on kaikkien tällaisten ratkaisujen ongelma. Lopputulos on hyvin harvoin kaunis.

      • levyttäjä

        Taitaa olla niin painavaa ettet saa rakennelaskelmia nykytaloissa riittämään? Ainakaan pakettitaloja? (arvaus vain). Kiviseinälle taas ei kandee laittaa, joten ehkäpä ratkaisusi ei ole kovin halpa tai kestävä.


    • M.Aster

      Tuollaisten levyjen rappaaminen on saumojen takia hankalaa mutta kyllä Minerit-levyjä vastaavilla tuotteilla tehdän maailmalla ihan hyvän näköisiä rakennuksia paljonkin ihan ilman rappausta. Vaatii hyvän suunnittelijan.

    • rakennuttaja

      Meille tulee puurakenteinen talopaketti, johon tulee pintaan sementtilevyt ja rappaus. Saumoja ei jää näkyviin, eli ei pysty erottamaan kivitalosta. Esim Knauf:ilta löytyy tällaisia rappaukseen sopivia sementtilevyjä (aquapanel outdoor).

      • M.Aster

        "...eli ei pysty erottamaan kivitalosta"

        Hah, humoristinen kommentti! Okei, visuaalisesti sitä ei ehkä kovin helposti erota mutta kunhan astuu taloon ja lyö ulko-oven kiinni, koko talo kumahtaa puutalon lailla eikä rungon materiaalista jää mitään arvailujen varaan.

        Puutalo on aina puutalo ja kivitalo kivitalo. Kummatkin ovat hyviä vaihtoehtoja mutta itse en pidä näistä ratkaisuista joissa yritetään tehdä puusta kiven näköistä.


      • on kai työläs

        Ajattelin, että rappaamisen kustannuksilta ja vaivalta säästyisi tämmöisen sementtikuitulevyn kanssa, koska voisi vain maalata rouhemaalilla levyn päälle ja peittää saumat samalla vaikka samanlaisella lasikuituverkolla, jota sisälläkin käytetään. Miksei se kestäisi ulkona, kunhan liima kestää, joku sikaflex tai sikabond.
        Meillä on siis puutalo, jonka kellarin lisälämpöeristys on verhoiltu sementtikuitulevyllä 80-luvulla. Paikoin näistä levyistä on lohjennut paloja irti, osa on eri värisiä ja saumat harmittaa muuten vaan. Rikkinäisten levyjen uusiminen olisi hirveä vaiva, joten ensi kesänä ajattelin luoda ehjän pinnan lasikuituverkon ja liiman kanssa ja sitten käsitellä koko komeuden rouhepinnoitteella.


      • saa rapatun pinnan

        ja paremman, knauf ei vaan toimi pitemmän päälle ja ei etenkään pitkän päälle.


      • Knauffaaja
        saa rapatun pinnan kirjoitti:

        ja paremman, knauf ei vaan toimi pitemmän päälle ja ei etenkään pitkän päälle.

        Olin ajatellut Knaufin Aquapanel outdooria, vaan mitä suosittelet edullisempana ja pitkäikäisempänä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe