Aihe

Uusi Kela-kortti

Zari

Kuinka kauan pitää odottaa uutta Kela-korttia? Lääkärit myönsivät vihdoin sairauden, mitä olen sairastanut pitkään. B-lausunto lähetetty Kelaan 2 kk sitten. Olisi hyvä saada alennus lääkkeistä, kun kohta pitää ostaa uusi satsi. Voinko saada jälkikäteen Kelalta osan lääkkeiden hinnasta pois?

7

1944

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • laittanut sen

   B-lausunnon joko AE- tai YE-korvattavuutta varten, EI takaa sitä, että KELA sen 100%:n varmudella myöntää=) Siellä kun on omat asiantuntijalääkärinsä.

   Jos sairastat esim.RR-tautia, korkeaa kolesterolia, diabetesta jne., niin melko varmasti saa erit.korvattavuuden, mutta aika monissa sairauksissa, etenkin psyyken (ja en nyt tark.sinua!!), tilanne ei olekaan niin yksikertainen, eli esim. kaksi kaksisuuntaista mielialah.sairastavaa, vain toinen saa merkinnän 112 jne.

   Sinuna soittelisin jo KELA:n ja kyselisin päätöksen perään. Sieltä kun tulee päätös ja jos tulee, uusi kortti.

   Minkätyyp.sairaudesta on kyse? Esim. astmaa sairastavakaan ei autom. saa nykyisin erit.korvattavuutta....

   • hulluu hommaaa

    jep......Mulla meni 3 viikkoo kun ye112 kortti tuli postissa....mukavaa kesäää...............


  • tulee,

   ensin kirjallinen päätös ja sillä lapulla saa alennuksen kunnes uusi kortti saapuu.
   Tuosta en ole varma saako takautuvasti mutta säästä varulta kuitit jos joudut ostamaan lääkkeet.

   • nyt korvataan

    Minulle ei korvattu jälkikäteen lääkkeitä, jotka olin ostanut ennen uuden kelakortin saamista. Kysyin asiaa apteekista, mutta siellä todettiin, että lääkkeitä ei korvata jälkikäteen.


  • saat

   korvattavuuden, saat rahat takautuvasti siitä päivästä lähtien kun b-lausunto on Kelaan saapunut/siellä leimattu. Käsittely voi tosiaan viedä parikin kuukautta mutta päätöksessä on se lausunnon saapumispäivä kerrottu. Henk.koht. kokemusta on. Edes kortin saapumisella ei tähän ole merkitystä, itse asiassa päätös pitäisi tulla ennen korttia (se lähetetään parin päivän viiveellä). Tosin jos kortti puuttuu niin joudut tietty ensin maksamaan ja hakemaan rahat myöhemmin (käsittelyaika siihenkin parhaimmillaan pari kuukautta...)

  • Nimetön

   kiitos ystävät. Odotan siis korttia tulevaksi ja menen apoteekkiin ostamaan uuden satsin lääkkeitä ja haen korvauksen jälkikäteen. Ei 3 kk satsi nyt satasia maksa, mutta rahaa kuitenkin. Saan reumaan 4 lääkkeen yhdistelmää. Olen syönyt jo yli vuoden, mutta nyt vasta lääkärit tunnusti, että on reumaa

  • Repomies: lääkkeet !

   Mulla kesti erityiskorvattavuuden saanti noin viikon tossa noin puoli vuotta sitten,
   Toinen viikko meni ennen kuin kortti oli perillä postilaatikossa.

   Kun oot toimittanut b-lausunnon kelaan se näkyy reaaliaikaisesti niiden internet-palvelussa:
   http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/170308125033HP?OpenDocument

   Heti kun on käsitelty, on korvattavuus voimassa, mikä lukee kyllä siinä päätöksessäkin ja tosiaan jos päätöksen saamisen jälkeen mutta ennen kuin uusi Kela-kortti on tullut sinulle postissa, osta lääkkeitä, niin voit hakea korvauksen takautuvasti Kelalta.

   Jos sulla on kiire lääkkeiden kanssa, niin hae nyt vain kuukauden satsi. Kyllä se päätös todennäköisesti ennen tulee, kuin lääkkeet loppuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   14977
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   4073
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   2447