Arka walesi

nipir

Hei, meillä on 7kk:n ikäinen walesi uros ja se on todella arka. Pelkää kaikkia vastaantulevia ihmisiä,koiria ei enää niinkään.Miten asiassa pitäisi edetä? Koira on ruvennut murisemaan ihmisille, jotka pysähtyvät juttelemaan koiralle. Täälläpäin ei paljon spanieleita ole ja kaikki ovat kiinnostuneita koirasta. Lisäksi koira on emännän peräs koko ajan, mihinkään ei pääse liikahtamaan ettei koira tule perässä. Muuten aivan ihana koira.

6

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • walesipoika

      Moi!

      Teidän kannattaa vaan harjoitella tosi ahkerasti erilaisia koiraasi pelottavia tilanteita. Käytä lenkillä ihmispaljouden keskellä, keskustassa, markettien parkkipaikoilla jne. Ja ota mukaan joku koiran lempilelu, joku josta se tykkää yli kaiken (vinku, pallo...). Hyvästä käyttäytymisestä palkitset sitten koirasi kivalla leikillä.
      Tärkeää olisi, että koirasi saisi positiivisia kokemuksia pelottavistakin tilanteista.

      Anna vaikka makupaloja ohikulkeville ihmisille, jotka haluavat pysähtyä silittämään koiraasi. Pyydä heitä kyykistymään ja olemaan rauhallisesti, jolloin koira saisi itse tulla hakemaan makupalan vieraan kädestä kunhan on siihen valmis, uteliaisuus voittaa varmasti!

      Se ei varmaankaan murise taukoamatta, ilman että vetäisi edes henkeä välissä. Joten heti kun tulee hiljainen hetki, niin palkkaat. Myös naksutinkoulutusta voit kokeilla, mutta se pitää ensin opettaa koiralle ennen kuin voit ottaa sen käyttöösi "ongelmatilanteisiin".

      Koirasi murisee, koska se pelkää. Ja se pelkää, koska ei tiedä kuinka tulisi ko. tilanteessa käyttäytyä. Tarkkaile myös omaa toimintaasi näissä tilanteissa. Saatat yllättävästi löytää jotain, millä ruokit koirasi pelkoa.

      Meillä 2,5 vuotias walesipoika, jonka kanssa on saanut päänsä puhki miettiä mistä narusta milloinkin vetäisisi. Jos teilläpäin on spanielikerho tai vastaava, niin sieltä vaan apua ja vinkkejä hakemaan.

      Elämä walesiuroksen kanssa ei ole aina ihan yksinkertaista! ;)

      Rapsutuksia koirallesi!

    • &&%%#

      Meillä kohta vuoden vanha walesineiti ja ihan pikkupentuna se oli todella arka ja ujo. Kauheasti olisi halunnut mennä tervehtimään ihmisiä, mutta ei uskaltanut. Tänä päivänä se on kuin eri koira - rakastaa ihmisiä ja haluaisi moikata jokaisen vastaantulijan.
      Muuta neuvoa en osaa antaa kuin saman kuin edellinen vastaaja - viekää koiraa paikkoihin joissa on paljon ihmisiä ja yrittäkää tehdä ihmisten kohtaamisesta kiva juttu; nameja mukaan ja kovasti kehuja kun tutustuu rohkeasti uuteen ihmiseen!

      Walesin luonnekuvauksessahan kerrotaankin, että se on rotu joka haluaa olla kaikessa mukana mitä kotona tapahtuu. Se siis seuraa joka paikkaan ja aina. ;) Meillä ihan sama juttu. Kun nousee sohvalta, lähtee neiti sipsuttelemaan perään - kun menee vessaan, sama juttu jne. jne. Alkuun se vaikutti oudolta, mutta nyt se jo tuntuisi tosi oudolta jos se kynsien rapina ei kuuluisikaan perästä kun johonkin menee. ;)) Olenpa kuullut jopa waleseista jotka istuvat isäntäväen kanssa saunanlauteillakin muina miehinä!

      • pakko vastata

        meidän walesi-neiti se istuu tosiaan muinamiehinä meidän kanssa saunassa.. jää koko pituudeltaan sinne lauteille makoamaan vielä meidän jälkeenkin. Kovia löylyjä me ei oteta tietenkään koiran kanssa. Eikä tosi kuumaan saunaan muutenkaan.

        niin,, ja tosiaankin "vessakoira", aina sen täytyy päästä jököttämään siihen polvien eteen vessassakin!

        Mutta sitten se vilkkaus iskee kun päästään ulos,, jokapaikkaan pitäisi päästä juuri sillä samalla hetkellä! Kaikki ihmiset kiinnostavat, mutta sitten tehdään liikettä eestaas vieraan ihmisen edessä. Olen ottanut reilusti koirasta kiinni ja pitänyt sen paikoillaan vaan jos vastaantulija haluaa rapsutella. Tätä ei silleen pelota vaan se haluaisi eka revitellä ja riehua ihmisen ympärillä,, sitten monta metriä pitkänä se venyy kaukaa nuuskimaan kättä,, ja sitten taas säntää riehumaan.... huoh.. Mutta ihmeellistä kuin onkin, se on aika paljon ihmisestä kiinni alkaako tämä säntäilemään. Joidenkin luo se menee kuin olisi ennekin nähnyt ja tekee heti naamapesut! Joskus tuttuakin ihmistä eka pitää kiertää sitten ennenkuin tajuaa että hei tää onkii tää!


    • ottomamma

      Meillä oli toisinpäin: otimme 3-vuotiaan kiertolaisuroksen, joka pelkäsi kaikkia erinäköisiä koiria (ei omaa rotuaan), jo chihuahua sai pissit alle. Nyt reilun vuoden kuluttua koira on täysin eri koira, todella loistavan sosiaalinen yksilö. Eli itsetuntokysymys. Parhaiten selviää kun ei tee numeroa pelosta eikä ala hyssytellä heti kun pelkää. Antaa koiran huomata, ettei mitään tapahdu vaikka vieraita ympärillä onkin. Kutsu kotiisi ihmisiä, jos mahdollista älkääkä kiinnittäkö koiraan mitään huomiota. Seidätyshoitoa vähitellen.

    • kehoittaisin

      kuin aiemmatkin, eli rohkeasti vaan ihmisten ilmoille! Ihmisvilinään kannattaa kuitenkin soluttautua pikkuhiljaa, jottei sietokyky ylity ja pentu mene täysin paniikkiin. Kierrelkää ensin kauempana ja lähestykää sitä mukaa, että koira pysyy rauhallisena. Anna koiralle aikaa huomata, ettei vaaraa ole mutta älä vaan alkako hyssyttelemään tai maanittelemaan millään tavoin(syliin ottaminen on ehkä pahin virhe, mitä voi tehdä). Olkaa vain itse rauhallisia ja edetkää hitaasti mutta määrätietoisesti.

      Ja walesit on todellakin varsinaisia perskärpäsiä. Menet sitten vessaan, suihkuun taikka saunaan, niin koskaan et joudu olemaan yksin vaan aina on punavalkoinen seuralainen saattamassa. : )

      • tässä on

        kyseessä,paljon vaan koira ihmisvilinään ja koiran ehdoilla tervehditään, eli ihminen ei kumarru koiraa kohti ja katso silmiin vaan kyykistyy selin jne


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1696
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      758
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      737
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe