cockerin eroahdistus

kerrostalossa

just kävi yläkerran täti sanomas että meidän koira ulvoo kun henkeä vietäis, ja ei ollut tänään kuulemma eka kerta vaan tekee sitä usein todennäköisesti aina kun emme ole kotona. Itse emme ole kuulleet ulvontaa rappukäytävään tai pihalle, mutta uskon ettei se täti turhasta valita. Mikä nyt pikaisesti avuksi että naapurisopu säilyy? Koiramme on juuri vuoden vanha. Olemme asuneet tässä kodissa muutaman kuukaude, sitä ennen rivitalossa. Pikkuisena koiramme ulisi sieläkin, mutta käsittääkseni lopetti sen kylläkin. Onko tämä nyt eroahdistusta ja mikä avuksi?

4

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain..

      Eroahdistukselta vaikuttaa. Onko koiraa opetettu olemaan yksin? Varmaan kannattaa aloittaa ihan alusta totuttaminen. Viettääkö koira yksinolo ajan koko asunnossa? Kannattaa rajata sille pienempi alue, tai huone. Jo pelkästään se saattaa auttaa.

      Oman koirani ahdistukseen auttoi toinen koira ;) Tosin ahdistuksesta ei ehtinyt tulla ongelmaa, sillä asuin omakotitalossa maalla tuolloin. Kun toinen koira muutti perheeseen, tuli muutto kerrostaloon, ja samalla tuo yksinolo muuttui helpoksi koiralle kun sai kaverin.. ja pentu oppi olemaan aikuisen kanssa, joten sille ei ahdistusta tullut. Meidän tapauksessa koirat on nyt sitten tottuneet olemaan kahden, joten se yksinyksin olo on varmasti hankalaa.
      En nyt kehota teitä hankkimaan toista koiraa :D Kokeuksiani vain!
      Varmasti löydätte keinon ahdistuksen lieventämseen!!

    • surulliset silmät...

      meillä on 2½ vuotias cockeri ja sillä on eroahdistus. meillä oli oikein lääkäriltä saadut ohjeet kuinka koulutetaan olemaan yksin. meillä on nyt kokeiltu kaikki temput mitä on olemassa. mikään ei auta. mutta meillä ratkesi asia sillä et meidän vanhemmat on eläkkeelä ja he hoitavat vuoropäivinä koiraamme. koira on tottunut nyt siihen ja voi hyvin. välillä jätemme hetkeksi aikaa yksin ja kun tulemme kotiin niin koira melkein saa sydänkohtauksen.läähätys on valtava.
      siskollani on kans cockeri ja heillä pissaa ja kakkaa kaikki alle kun on yksin.siellä on koira syönyt ovenpielet ja semmosen portin kun yrittivät rajata pienempää aluetta. onnea ja menestystä koulutuksessa!

    • Nimetön

      sama täällä. Mutta meillä auttaa kovasti kun laittaa "nappula-automaattiin" raksuja ja antaa sen vasta kun lähtee. Siinä riittää puuhaa eikä otus huomaakaan että nyt ne meni...Laitan myös radion päälle. Jotkut on saanu avun sitruunapannasta, sitä en ole kokeillut.

      • mun mielestä

        sitruunapanta ja kaikenlaiset haukunestopannat on julmia jos toinen ahdistuksesta haukkuu (eikä esim. huvikseen, saalisviettiä tai tyylsyyttä)aatelkaa siellä se ulisee, haukkuu ja läähättää ihan paniikissa emäntää apuun ja nenään suihkitaan sitruunaa.. Meillä on cockerilla ihan sama homma, eli paha eroahditus. Kissa on auttanut kaverina jonkin verran ja yksin jätettäessä annettavat aktiviteetit, mutta nekin venyttävät yksinolon ajan vain tuntiin pariin, sitten iskee ahdistus. Yöksikin on pakko kytkeä omalle paikalle, koska muuten ahdistuu ja pissaa ja kakkaa ympäri asuntoa. Mielestäni cockeria ei vaan ole luotu olemaan yksin, se ei ole sille luonnollista, koska se on vanhana metsästyskoirana tottunut kulkemaan isännän kanssa metsällä ja metsän jälkeen lämmittämään emännän jalkoja, niin eihän se alkukantaisesti osaa yksin edes olla. Eli se on siis opeteltava ja hyvin harvoin sekään onnistuu. Kaveria suosittelen tai hoitopaikkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1532
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      656
    9. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    10. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    Aihe