Reissuun Gardajärvelle ja Milanoon! Vinkkejä kaivataan!!

Tuisku

Me ollaan nyt suunnittelemassa viikon häämatkaa heinäkuussa 08 Italiaan. Suunnitelmissa olis et lennettäis Ryanairilla Bergamoon ja sit sieltä mentäis Riva Del gardaan. Ja sit pari päivää oltais Milanossa ja Bergamossa ennen kotiin lähtöä. Ja nyt sit tarttettais muutamia vinkkejä matkan suunnitteluun:

- Kannattaako Yöpyä mieluuummin Bergamossa vai Milanossa kun lennetään illalla n. 23.00 Bergamoon Ryanairilla?
- Mistä kannattaa/pääsee parhaiten Riva del Gardalle siis Bergamosta vai Milanosta. Ja millä sinne siis Riva del Gardalle kannattaa mennä?
- Mitä maksaa auton vuokraaminen Riva Del Gardalla ja mistä autoa kannatta vuokrata?
- Onko ajaminen Gardajärvellä "älytöntä" ja vaarallista?
- Millä kannattaa mennä Riva del Gardasta Venetsiaan?
- Mihin muualle kannatta Riva Del Gardalta mennä?
- Mitä nähtävää Riva Del Gardalle On?
- Onko Bergamossa "katsottavaa"?
- Mitä ostospaikkoja suosittelet esim. Riva Del Gardalla tai Milanossa tai Bergamossa? Ei siis mitään "juppikauppoja", vaan sellasia tavallisten ihmisten kauppoja mitä sais edullisemmin esim. vatteita ja kenkiä ja tuliaisia.
- Mitä kannattaa ostaa, mikä on edullista!

Ja kokemuksia yleensä ottaen tälläsestä reissusta, onko muita jotka on menny Ryanairilla Bergamoon ja siitä Riva Del Gardaan tai lähiympäristöön. Kaikenlaiset vinkit otetaan todella mielellään vastaan!
Kiitos etukäteen kaikille!

4

7839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ette ota

      vakmismatkaa? matkanjärjestäjistä ainakin finnmatkat tekee matkoja kesän ajan gardalle, riva delgardaa ja bardoliinoon. siellä selviä sitten kakki muukin matkan uhteydessä jos haluaa omin pän kulkea ja itse ainakin olemme kulkeneet järjestetyillä retkillä ja ominpäin.kuitenkin aina on apua ja tietoa saanut. eikä varmaan tule edes halvemmaksi jos ei välttämättä halua seikkailla.

      • Tuisku

        Me laskettiin et se tulee kyllä halvemmaks ottaa Ryanairilta lennot ja sit ite varata netistä hotellit! Tietty siihen tulee päälle sit esim junamatkat Bergamosta/Milanosta Riva del Gardaan.
        Toivottavasti ei oo laskettu väärin sillä tietty aina on helpompaa mennä valmismatkan kautta(mitä ensin suunniteltiin), mut näin pääse sit vähän myös yöpyyn eripaikoissa.

        Edelleen vinkkejä otetaan vastaan(kts edel viesti)


    • saka

      Ei ole mitään väliä yöpyykö Milanossa tai Bergamossa saapuessa. Bergamon lentokentältä hyvät yhteydet Milanoon, ja sieltä taksilla sitten hotelliin (taksimatka rautatieasemalta n. 7 km päähän hotelliin maksoi 11 €). Kummasta nyt haluaa aamulla herätä. Bergamossakin riittää päiväksi/kahdeksi katsottavaa. keskiaikainen "yläkaupunki" on viehättävä, ja alakaupunki yllätti positiivisesti.

      Italiassa on kesällä alennusmyynnit suunnilleen samaan aikaan kuin Suomessakin, joten ostettavaa löytyy varmasti tavallisten ihmisten kaupoista. Mutta tällöin kannattaa mennä Milanoon tai Bergamoon, pois turistialueelta, sieltä ei kannata ostaa yhtään mitään.

      Junalla pääsee Italiassa hyvin: www.trenitalia.it. Rivaan ei taida tulla rautatietä, mutta Sirmioneen tulee. Luulisi sitten linja-autojen liikkuvan Gardan kaupunkien väliä. Uskoisin (en viitsinyt enää tarkistaa) että tuo junayhteys Venetsiaan asti taitaa onnistua.

      Auton vuokrauksen hinnat alueella saat vaikapa Europcarin tai Hertzin sivuilta. Voit tehdä varauksenkin etukäteen. Autoilu ei ole Gardalla älytöntä. Normaali varovaisuus on kuitenkin tarpeen.

      Mutta ylipäätään, miksi mennä Gardalle, kun Italia on täynnä aitoja, kauniita, halvempia, ei täynnä turisteja olevia paikkoja. Comokin on miljoonasti viehättävämpi.

    • Karolina_35

      Hei!
      Teimme miesystäväni kanssa edelliskesänä reissun Garda-järvelle omatoimimatkana: lennettiin Milanoon, sieltä vuokra-auto, yöpyminen Riva del Gardalla pari yötä, sieltä vuoristoteitä Muncheniin ja Gardalle Malcesineen ja sieltä Venetsiaan.

      Viikko oli hyvä aika ja oma auto ehdoton! Kiertelimme myös vuorilla pikkukylissä ja löysimme tosi kivoja paikkoja.

      Yöpymiset varattiin netin kautta ja edullisemmin saatiin kuin pakettimatkana. Kannattaa pistäytyä ehdottomasti myös Limonessa. Venetsia oli täynnä turisteja, kallista mutta tulipahan sekin nähtyä:)

      Heinäkuussa ollaan jälleen lähdössä omatoimireissuun, Como-järvelle tällä kertaa.
      Lennetään myös Ryan-Airilla Bergamoon ja sieltä ollaan varattu kahdeksi yöksi B&B. Sieltä sitten eteenpäin Comolle. Tarkoitus piipahtaa myös Luganossa Sveitsin puolella.

      Europecarilla mentiin viimeks ja kaikki pelasi hyvin. Saatiin jopa 2 luokkaa paree uusi Mersu ja samalla hintaa. Tällä kertaa kilpailutettiin uudestaan ja Hertz oli edullisin. Ostoksia emme tehneet sen isommin, mutta syötiin ja juotiin hyvin:)

      Ajamista en mitenkään kammonut, liikenne oli joustavaa, GPS-lähtee tulevana kesänä taatusti mukaan. Upeita maisemia tiedossa, sekä Gardalla että Comolla!

      Tsekatkaa vuokra-autojen hinnat Europecarin ja Hertzin sivuilta. Huom! kun palauttaa auton eri kaupunkiin kuin mistä lähtee, tulee lisähintaa kivasti..kannattaa myös ottaa damage waiver (olikohan se nyt tuolla nimellä) mutta siis kolari&vahinkotapauksissa omavastuun pienentäminen /poistaminen.

      Esim. meillä auton vuokra 4 pvä n. 250,- sisältäen vapaat ajokilometrit, nouto & palautus Bergamoon, 2 kuskia ja omavastuun poiston. Economy C-luokka.

      Me skipataan nuo isot kaupungit vallan tällä kertaa ja keskitytään pieniin ihaniin kyliin:)

      Oikein mukavaa reissua teille! Jos ootte patikoijia/pyöräilijöitä niin maastot on passelit siihen. Mitään hiostavan kuumaa ei ollut, joten pari pitkähihaista mukaan:)

      terv pari Pohjanmaalta, lähtö 7.7.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4047
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1545
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe