Millä rv pääsee pian kotiin?

Jännittää

Millä raskausviikoilla syntyneiden lasten kanssa olette päässeet laitokselta kotiin jo muutaman päivän päästä?

Olen sairaslomalla supistusten takia, kun kohdunkaula "valmistuu" ennen aikojaan. Nyt rv30 3. Tietysti jännittää, että koska lapsi päättää syntyä. Toivon että vielä menisi muutama viikko.

Tiedän että keskoslapset saavat hyvää hoitoa ym. Luotan jotenkin vahvasti siihen, että meidän poika kyllä kasvaa terveeksi ym. Hirveän pitkä pätkä sairaalassa on kuitenkin surullinen ajatus.:( Millä viikoilla voi alkaa toivomaan, että sairaalasta pääsisi jo pian kotiin?

19

4781

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tintsu

   Lapsen paino täytyy olla vähintään 2 kiloa ja pitää osata syödä rinnasta/ pullosta. Niin ja tietysti keuhkojen, eli hengityksen täytyy toimia jos on ollut hengityskoneessa tai ylipaineella. Jos ei mitään ongelmia ole, niin silloin on tuo painorajana.

  • viikoilla olisit

   todenäköisesti sinne lasketun ajan kieppeille sairaalassa. Siis todennäköisesti. Voihan se olla, että pääset aikaisemminkin, mutta sen varaan ei kannata laskea.

   Noin 35 viikoilla alkaa olla kohtuulliset mahdollisuudet päästä suhteellisen normiajassa kotiin. Mutta yleistä on silloikin olla sairaalassa parisen viikkoa, vaikka ei suurempaa ongelmaa.

  • Tia72

   Mulla kaksoset syntyivät rv 35 4 ja pääsivät kotiin yhtäaikaa minun kanssani 6 päivän ikäisinä elikkäs silloin olisi ollut menosssa rv 36 4. Lapset olivat syntyessään 2275g ja 2370g. Lapset joutuivat olemaan 3 päivää vastasyntyneiden valvontaosastolla. Sain heidät vierelleni sen jälkeen, kun nenä-mahaletkut oli poistettu ja syöminen pullosta sujui.

  • rv 34+2

   Meillä poika syntyi rv 34 2. Poika oli sairaalassa yli kolme viikkoa. Valmistaudu siihen, että poika on laskettuun aikaan asti sairaalassa. Tällöin et ainakaan pety kotiutumisen suhteen.

   Etukäteen ei tiedä, miten pienokainen selviytyy ennenaikaisesta synnytyksestä, ja mitä asioita tulee vastaan. Sairaalassa on hyvä hoito, vaikka olikin tuskaa aina jättää poika sinne ja lähteä itse kotia. Kuitenkin, sen ajan voi vielä itse hyödyntää esim. nukkumalla kunnolla. Ja valmistelemalla kotia siihen, että vauva on tulossa.

   Tsemppiä!

   • rv 35+4

    painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..


   • krisu44
    rv 35+4 kirjoitti:

    painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..

    meidän poika päätti haluta maailmaan rv31 1, olisi leikattu suunnitellusti samana päivänä mut poika lähti syntyy jo yöllä itsestä äja ei kestäny supistuksia joten kiireelliseen sektioon meni..

    poika oli 1210g ja 38,5cm syntyessään. Keskolassa vierähti aikaa 6vko5pvää vaikka hengitti itse alusta asti,hengitys oli tosin ponnistavaa joten oli nasaaliylipaineessa 7pvää. paino raja tosiaan on se 2kg,ite pitää syödä kaikki hänelle lasketut ateriat päivässä pullosta tai rinnalta ja raskausviikkoja pitää olla vähintään se 38 pienillä keskosilla. tuosta 38rv rajasta kuulemma luistetaan jos kaikki muu on kunnossa..

    meilläki oli kiusana saturaatio laskut ja poika ei jaksanut syödä... sit se vaan kaikki korjaantu yht äkkiä, kuulemma johtuvat ihan vain epäkypsyydestä nuo vaivat..

    kotiutuessaan poika oli 2300g ja laskettu olisi ollu meillä 11.1.08 ja kotiuduttii 27.12.

    mut jos alle 34viikkoisena tulee on aika varmaa ettei kotia lähdetä suoraa osastolta vaan vauva joutuu lastenosastolle/teholle. koska tuossa vaiheessa keuhkot on vielä epäkypsät kohdun ulkopuolelle ja on paljon muitakin keskushermostollisia asioita mitkä ei ole kypsynyt..


   • ...

    Mistäköhän tuo rv 34 2 tietää, että avaaja odottaa poikaa, kun hän ei sitä avauksessaan kertonut. :O
    Vanha ketju, mut kumpikohan sieltä sitten tuli. :)


   • Tuplat2018
    rv 35+4 kirjoitti:

    painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..

    Mitä tuli maksamaan ?:O


  • keskospoika

   syntyi rv 31 2 ja kotiin päästiin rv 35. eli noin 4 viikkoa oltiin sairaalassa.

   Tällä pääkaupunkiseudulla ei ainakaan ole mitään painorajaa, kunhan lapsi jaksaa syödä tarpeeseensa ja lämmöt pysyy. ( tietysti edellyttää ettei ole muita, kuten hengitysongelmia )

  • Qakan

   Meiän poika syntyi 35 0 ja pääsi kotiin keskolasta 11pv ikäsenä jolloin olis ollu rv.36 4. Oli hyvän painonen syntyessään, 3180g, ja voi koko sairaalassaoloaikansa tosi hyvin. Keltasuutta hoidettiin sinivalossa, mutta muuta erityistä ei ollu.

  • lapsi---

   Meidän vaavi syntyi rv 33 0 ja oli puolitoistaviikkoa keskoskaapissa, toiset puolitoista viikkoa norm sängyssä ja sitten kotiin !! Eli ei tosiaankaan aina mene lasketun ajan tietämille pikkuisten kotiinpääsy. Syntymäpainoa oli 1730 ja kotiinlähtiessä 2200 ongelmia ei matkaan tullut, ekat päivät vain sokeritippa ja verenpaine lääkitys.

  • kotiin

   kun raskausviikkoja oli kasassa 38, typy syntyi viikolla 33 2. eli oli n. 1 kk sairaalassa, ku oppi syomään kunnolla ni pääs kotiin

  • kotiin "35+4"

   Painoa oli kotiutuessa 2 kg, syntyessä 300g vähemmän. Lisähappea vain 1 yö, valohoitoa ehkä 4 vrk keltaisuuden vuoksi (joka hidasti myös painonnousua).

   2 kg oli meillä ehdoton painoraja ja sitä odoteltiin kuin kuuta nousevaa :)

   • edellinen jatkaa

    nenä-mahaletku oli ensimmäiset päivät, mutta sen jälkeen jaksoi syödä pullosta reippaasti. Imetystä ei kokeiltu kuin 2 viikon kuluttua, jotta vauvalta säästyisi voimia. Imetys lähti kuitenkin käyntiin sittenkin (vaikkakin tuskaisesti), koska lypsin koko ajan.


  • tilda6

   Vanha ketju, mutta jos joku lukee ja tietaa: kuinka kauan pikkukeskoksen kanssa menee imetysta harjoitellessa - siis ennkuin imetys todella sujuu?

  • riippuu vähän

   Oma iso keskoseni 2,3kg/rv35 6 pääsi kotiin aika nopeasti. Pari päivää seurattiin, et sokerit pysyy ja sai vähän sinivalohoitoa. Pienemmät keskosetki pääsee yleensä kotiin kun ikää on 35-36rv. (jos painoa yli 2kg ja syönti onnistuu).

  • Kaksosten äiti 1977

   Tuo 2 kg on joku vanha juttu. Monen olen kuullut puhuvan siitä. Omat kaksospoikani olivat syntyessään 32 4 viikolla 1325 g ja 1805 g. Pääsivät kotiin viikolla 36 ja silloin pienempi painoi vasta 1800 g. He tosin pääsivät harvinaisen aikaisin kotiin, kun yleensä menee lasketun ajan tienoille. Mutta ei keskolassa ollut mitään syytä heitä pitää kauempaa, kun osasivat sitten syödä eikä hengityskatkoksia enää ollut ollut siihen vaadittuun viikkoon.

  • 169

   Minulle tehtiin hätäsektio raskausmyrkytyksen vuoksi rv 30 4. Poika oli tasan kuukauden sairaalassa, himpun alle 2kg pääsi kotiin. Tosiaan ainakin tampereella on tuo painoraja jos kaikki muuten ok. Kauemminkin pidetään jos vanhemmat haluavat. Poika on nyt 2v, keskosuudesta ei ole enään tietoakaan. Pituus menee jo plus käyrällä ja vauhtia piisaa:)

  • sit ku edellytykset

   yleensä vaan tuppaavat olemaan noin kaksikiloisia sinä vaiheessa kun kotiutus mahdollista. Ei se mikään edellytys sinänsä ole

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   256
   4212
  2. Andy muutti kommuuniin

   nuorten kanssa Helsingissä. Ennakoluuloton veto. Mäkin voisin asua kommuunissa vanhoilla päivilläni. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Useasti-haadetty-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   3961
  3. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   3369
  4. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   3043
  5. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   2400
  6. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   15
   2175
  7. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   458
   2028
  8. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   323
   1564
  9. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

   Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   1442
  10. Mitä nainen olet viimeksi saanut?

   Ikäväsi kohteelta?
   Ikävä
   107
   1404
  Aihe