Millä rv pääsee pian kotiin?

Jännittää

Millä raskausviikoilla syntyneiden lasten kanssa olette päässeet laitokselta kotiin jo muutaman päivän päästä?

Olen sairaslomalla supistusten takia, kun kohdunkaula "valmistuu" ennen aikojaan. Nyt rv30 3. Tietysti jännittää, että koska lapsi päättää syntyä. Toivon että vielä menisi muutama viikko.

Tiedän että keskoslapset saavat hyvää hoitoa ym. Luotan jotenkin vahvasti siihen, että meidän poika kyllä kasvaa terveeksi ym. Hirveän pitkä pätkä sairaalassa on kuitenkin surullinen ajatus.:( Millä viikoilla voi alkaa toivomaan, että sairaalasta pääsisi jo pian kotiin?

19

5976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tintsu

      Lapsen paino täytyy olla vähintään 2 kiloa ja pitää osata syödä rinnasta/ pullosta. Niin ja tietysti keuhkojen, eli hengityksen täytyy toimia jos on ollut hengityskoneessa tai ylipaineella. Jos ei mitään ongelmia ole, niin silloin on tuo painorajana.

    • viikoilla olisit

      todenäköisesti sinne lasketun ajan kieppeille sairaalassa. Siis todennäköisesti. Voihan se olla, että pääset aikaisemminkin, mutta sen varaan ei kannata laskea.

      Noin 35 viikoilla alkaa olla kohtuulliset mahdollisuudet päästä suhteellisen normiajassa kotiin. Mutta yleistä on silloikin olla sairaalassa parisen viikkoa, vaikka ei suurempaa ongelmaa.

    • Tia72

      Mulla kaksoset syntyivät rv 35 4 ja pääsivät kotiin yhtäaikaa minun kanssani 6 päivän ikäisinä elikkäs silloin olisi ollut menosssa rv 36 4. Lapset olivat syntyessään 2275g ja 2370g. Lapset joutuivat olemaan 3 päivää vastasyntyneiden valvontaosastolla. Sain heidät vierelleni sen jälkeen, kun nenä-mahaletkut oli poistettu ja syöminen pullosta sujui.

    • rv 34+2

      Meillä poika syntyi rv 34 2. Poika oli sairaalassa yli kolme viikkoa. Valmistaudu siihen, että poika on laskettuun aikaan asti sairaalassa. Tällöin et ainakaan pety kotiutumisen suhteen.

      Etukäteen ei tiedä, miten pienokainen selviytyy ennenaikaisesta synnytyksestä, ja mitä asioita tulee vastaan. Sairaalassa on hyvä hoito, vaikka olikin tuskaa aina jättää poika sinne ja lähteä itse kotia. Kuitenkin, sen ajan voi vielä itse hyödyntää esim. nukkumalla kunnolla. Ja valmistelemalla kotia siihen, että vauva on tulossa.

      Tsemppiä!

      • rv 35+4

        painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..


      • krisu44
        rv 35+4 kirjoitti:

        painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..

        meidän poika päätti haluta maailmaan rv31 1, olisi leikattu suunnitellusti samana päivänä mut poika lähti syntyy jo yöllä itsestä äja ei kestäny supistuksia joten kiireelliseen sektioon meni..

        poika oli 1210g ja 38,5cm syntyessään. Keskolassa vierähti aikaa 6vko5pvää vaikka hengitti itse alusta asti,hengitys oli tosin ponnistavaa joten oli nasaaliylipaineessa 7pvää. paino raja tosiaan on se 2kg,ite pitää syödä kaikki hänelle lasketut ateriat päivässä pullosta tai rinnalta ja raskausviikkoja pitää olla vähintään se 38 pienillä keskosilla. tuosta 38rv rajasta kuulemma luistetaan jos kaikki muu on kunnossa..

        meilläki oli kiusana saturaatio laskut ja poika ei jaksanut syödä... sit se vaan kaikki korjaantu yht äkkiä, kuulemma johtuvat ihan vain epäkypsyydestä nuo vaivat..

        kotiutuessaan poika oli 2300g ja laskettu olisi ollu meillä 11.1.08 ja kotiuduttii 27.12.

        mut jos alle 34viikkoisena tulee on aika varmaa ettei kotia lähdetä suoraa osastolta vaan vauva joutuu lastenosastolle/teholle. koska tuossa vaiheessa keuhkot on vielä epäkypsät kohdun ulkopuolelle ja on paljon muitakin keskushermostollisia asioita mitkä ei ole kypsynyt..


      • ...

        Mistäköhän tuo rv 34 2 tietää, että avaaja odottaa poikaa, kun hän ei sitä avauksessaan kertonut. :O
        Vanha ketju, mut kumpikohan sieltä sitten tuli. :)


      • Tuplat2018
        rv 35+4 kirjoitti:

        painoi syntyessään 1765g ja oli 42cm pitkä..sairaalassa hurahti 2 kk ennen kuin kotiuduttiin..

        Mitä tuli maksamaan ?:O


    • keskospoika

      syntyi rv 31 2 ja kotiin päästiin rv 35. eli noin 4 viikkoa oltiin sairaalassa.

      Tällä pääkaupunkiseudulla ei ainakaan ole mitään painorajaa, kunhan lapsi jaksaa syödä tarpeeseensa ja lämmöt pysyy. ( tietysti edellyttää ettei ole muita, kuten hengitysongelmia )

    • Qakan

      Meiän poika syntyi 35 0 ja pääsi kotiin keskolasta 11pv ikäsenä jolloin olis ollu rv.36 4. Oli hyvän painonen syntyessään, 3180g, ja voi koko sairaalassaoloaikansa tosi hyvin. Keltasuutta hoidettiin sinivalossa, mutta muuta erityistä ei ollu.

    • lapsi---

      Meidän vaavi syntyi rv 33 0 ja oli puolitoistaviikkoa keskoskaapissa, toiset puolitoista viikkoa norm sängyssä ja sitten kotiin !! Eli ei tosiaankaan aina mene lasketun ajan tietämille pikkuisten kotiinpääsy. Syntymäpainoa oli 1730 ja kotiinlähtiessä 2200 ongelmia ei matkaan tullut, ekat päivät vain sokeritippa ja verenpaine lääkitys.

    • kotiin

      kun raskausviikkoja oli kasassa 38, typy syntyi viikolla 33 2. eli oli n. 1 kk sairaalassa, ku oppi syomään kunnolla ni pääs kotiin

    • kotiin "35+4"

      Painoa oli kotiutuessa 2 kg, syntyessä 300g vähemmän. Lisähappea vain 1 yö, valohoitoa ehkä 4 vrk keltaisuuden vuoksi (joka hidasti myös painonnousua).

      2 kg oli meillä ehdoton painoraja ja sitä odoteltiin kuin kuuta nousevaa :)

      • edellinen jatkaa

        nenä-mahaletku oli ensimmäiset päivät, mutta sen jälkeen jaksoi syödä pullosta reippaasti. Imetystä ei kokeiltu kuin 2 viikon kuluttua, jotta vauvalta säästyisi voimia. Imetys lähti kuitenkin käyntiin sittenkin (vaikkakin tuskaisesti), koska lypsin koko ajan.


    • tilda6

      Vanha ketju, mutta jos joku lukee ja tietaa: kuinka kauan pikkukeskoksen kanssa menee imetysta harjoitellessa - siis ennkuin imetys todella sujuu?

    • riippuu vähän

      Oma iso keskoseni 2,3kg/rv35 6 pääsi kotiin aika nopeasti. Pari päivää seurattiin, et sokerit pysyy ja sai vähän sinivalohoitoa. Pienemmät keskosetki pääsee yleensä kotiin kun ikää on 35-36rv. (jos painoa yli 2kg ja syönti onnistuu).

    • Kaksosten äiti 1977

      Tuo 2 kg on joku vanha juttu. Monen olen kuullut puhuvan siitä. Omat kaksospoikani olivat syntyessään 32 4 viikolla 1325 g ja 1805 g. Pääsivät kotiin viikolla 36 ja silloin pienempi painoi vasta 1800 g. He tosin pääsivät harvinaisen aikaisin kotiin, kun yleensä menee lasketun ajan tienoille. Mutta ei keskolassa ollut mitään syytä heitä pitää kauempaa, kun osasivat sitten syödä eikä hengityskatkoksia enää ollut ollut siihen vaadittuun viikkoon.

    • 169

      Minulle tehtiin hätäsektio raskausmyrkytyksen vuoksi rv 30 4. Poika oli tasan kuukauden sairaalassa, himpun alle 2kg pääsi kotiin. Tosiaan ainakin tampereella on tuo painoraja jos kaikki muuten ok. Kauemminkin pidetään jos vanhemmat haluavat. Poika on nyt 2v, keskosuudesta ei ole enään tietoakaan. Pituus menee jo plus käyrällä ja vauhtia piisaa:)

    • sit ku edellytykset

      yleensä vaan tuppaavat olemaan noin kaksikiloisia sinä vaiheessa kun kotiutus mahdollista. Ei se mikään edellytys sinänsä ole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe