Matkailusta toisessa kulttuurissa.

Viikko pari sitten eräs matkailija kirjoitti kokemuksistaan Agadirissä. Kokemukset olivat pääsääntöisesti negatiivisia.Minkähänlaiset odotukset hänellä oli ennen matkaa?Vaikka matkustaisimme naapurimaihimme niin sieltäkin löytyy erilaisuutta.Kun sitten matkustamme islamilaiseen maahan niin erilaisuutta löytyy kulttuurierojen vuoksi enemmänkin.

On totta, että Agadirissä on siellä täällä kerjäläisia. Äitejä lasten kanssa ja invalideja sekä vanhuksiakin.Marokossa sosiaalilainsäädäntö ei ole vielä kehittynyttä. Lapsilisiä toki maksetaan.Työttömyyttä on runsaasti.Valtamerikalastus on säädeltyä ym ym.Kukaan ei kuitenkaan pakota antamaan rahaa kadulla pyytäville.Me täällä kotosuomessa emme ole tottuneet kerjäläisiin.Kerjääminen on kuitenkin sikäläistä elämää, jolle turisti ei voi mitään.

On totta, että sikäläisten kauppiaiden tapa myydä basaareissa ja soukissa (markkinoilla) eroaa kotosuomen tavoista. On kuitenkin vaikeaa uskoa, kuten kirjoittaja väitti, että sikäläiset kauppiaat veisivät väkisin liikkeeseen eivätkä päästäisi pois.Agadirissä on ehkä liikaa basaariliikkeitä.On myöskin huomattava, että myyjät ovat niissä prosenttipalkkaisia.Tätä taustaa vasten myyntitapa ehkä saa hieman ymmärtämystä

Mitähän kirjoittaja tarkoitti "kaiken maailman komeljanttareilla"?On totta, että kadulla liikkuu runsaasti kengänkiilloittajia. Silloin tällöin kahviloiden lähistölle tulee esiintymään muutaman nuoren voimistelijaryhmä. Kaduilla liikkuu myöskin toisinaan korujen myyjiä.Entäs sitten.Tuo kaikki kuuluu sikäläiseen elämää.Jos ja kun esim.tuo esiintyjä tulee keräämään palkkiota niin ei tietenkään ole pakko antaa mitään. Kukaan ei pakota.Kukaan ei myöskään pakota ostamaan mitään koruja tai kiillottamaan kenkäsi.Ei näihin tarvitse mitenkään reagoida.

Kirjoittaja puhui myöskin taksihuijareista. Olen takseista kirjoittanut monta kertaa. Agadirin oranssin värisissä kaupunkitakseissa on taksamittaripakko.Kuljettajan on pakko pistää se päälle. Siinäkin tapauksessa, että ajaisi vain lyhyen matkan.Lisäksi on muistettava, että kello 8 pm.(20)jälkeen taksa on kaksinkertainen.Kaupungin ulkopuolelle ajavissa isommissa takseissa on hinta aina sovittava erikseen.Ainakin Aurinkomatkat järjestää tulo- tai seuraavana päivänä infotilaisuuden, jossa aina aurinkoiset Maarit ja Tuula antavat runsaasti tietoa.Mm.takseista puhutaan tässä tilaisuudessa. Infotilaisuudessa saa myöskin ensikosketuksen minttuteehen ja maukkaisiin marokkolaisiin pikkuleipiin. Että psaha,psaha (kippis) vaan.Infotilaisuuteen kannattaa aina osallistua.

Kun matkustamme vieraaseen maahan niin siellä ei kaikki voi olla samaa kuin kotona. Eikö meidän kuitenkin pitäisi etsiä uusia vaikutteita.Niitäkin varmasti löytyy aurinkoisesta ja ystävällisten ihmisten Marokosta.Kalevi

3

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedoksi

      että kyllä nämä isommat matkanjärjestäjät (Finnmatkat, Tjarebork) järjestävät tottakai ja tietysti niin Agadirissa kuin missä tahansa maailmalla ko. tilaisuudet myöskin. Joka paikassa missä oppaat ovat (siis et ole omatoimimatkalla) infotilaisuudet on järjestetty, tavalla tai toisella ja kaikilla.

      Niille jotka yleensä tänne palstoille tulee rutjamaan omaa matkansa epäonnistumista ko. syistä sanoisin eetä on varmaan parempi pysyä kotona. Ihan niinkuin Kalevi mainitsi, kulttuuri ja tavat ovat toiset kuin mennä täällä lähikaupunkiin.Sesonki on lyhyt ja sillä aikaa pitäisi se leipä pirkäksi aikaa saada kokon jokaisen on yritettävä. Heidän on pakko tehdä työtä jos sitä on.Täällä meillä löytyy turhan paljon työtä vieroksuvia.Mietippä ite olisiko sinusta kaikenpäivää kivaa olla tyrkyttämässä tuotettasi jolaiselle turistille. Eivät hekään siitä nauti mutta se on työ ja yleensä heillä on pomonsa(omistaja liikkeelle) joka myös vaatii että näin tehdään, sama pätee marokossa, turkissa jne.Mutta kenenkään ei ole pakko todellakaan matkustaa tälläissin maihin ja rtyppyotsaisesti suhtautua asioihin. Pipo vähän löysemmälle tai jäädä kotiin, siinä vaihtoehdot. Miksi muuten ihmiset valittaa tuosta kaupankäynnistä ja tinkaamisesta. Samat asiakkaat tinkaa ihan yleisesti suomessa kaupiossa, kaikki pitäisi saada alle sen hintalappuhinnan.

    • että...

      Tuo mainitsemasi kirjoitus oli hyvin alatyylinen vuodatus ylipäänsä. Kirjoituksesta huokuu syvä pahansuopuus. Osoitti vain miten väärin odotuksin ja tiedoin ihmiset ylipäänsä matkustelevat maailmalle.

      Kyllähän loma/ulkomaan matka on meille kaikille hyvin odotettu asia paljon. Siihen latautuu paljon odotuksia ja toiveita. Siksipä se mielestäni kannaattaa pohjustaa hyvillä taustatiedoilla, niin ei joudu pettymään. Kannattaa ottaa myös matkalle mukaan uteliaisuutta, hyväntahtoisuutta ja huumoria.

      Myös avarakatseisuutta: maailmassa on monenlaista kulttuuria, mutta kyllä niistä suurin osa on ihan tutustumisen arvoisia.

      On muuten hienoa, kalevi.s., että olet löytänyt Marokon. Joku toinen pitää Kanarian Saarista, kolmas Thaimaasta ja neljäs Virosta. Eiköhän meille kaikille löydy omamme.

    • Anki.kivi

      Olimme 2005 ja nyt lähdemme n2viikon päästä Agaridiin, Oli onnistunut matka pääsimme kivasti alkuun ja jyvälle olihan meillä hyvä opas, Kalevi.s antoi todella hyviä neuvoja ja olimme "reissuilla" yhdessä.Kiitos vielä Toivottavasti nähdään pian Terveisin A ja Y

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      25
      3803
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      70
      3182
    3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      97
      2630
    4. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      41
      2617
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      153
      2015
    6. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      109
      1826
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      150
      1608
    8. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      150
      1540
    9. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      572
      1534
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1274
    Aihe