kärsimyksemme

äiti ja tytär

Hei,
meillä siis lapset 4v mun edellisestä suhteesta ja yhteinen nyt muutaman pv vanha ja tuntuu että tuo toisen lapsen hankita oli ajoitetusti huono sillä minun käy niin sääliksi omaa esikoistani joka jää kaiken huomion ulkopuolelle.

Hän kärsii ja niin kärsin minäkin aivan suunnattomasti varsinkin kun tuntuu ettei mies aivan käsitä sitä ettei 4v voi aina kun hän huomiota haluaa niin sanoa että "isot tytöt ei itke" tai "etkös ole jo iso tyttö"..."oletko vauva kun itket tuosta" minusta tuo on aivan törkeetä ja monesti on tehnyt mieli puuttua asiaan ja sanoa että on luonnollista että toisesta tulee hetkeksi "vauva". Onhan hän saanut jakamattoman huomioni jo 4v ja on aina ollut äidin,isovanhempien ja isin tyttö...

Esikoiseni on minulle kuitenkin niin tärkeä ja rakas ystäväni jonka kanssa olen jakanut elämäni parhaimmat hetket ja nyt tuntuu että kaikki tuo on nyt pilalla. Syytän itseäni jatkuvasti tästä tilanteesta,meillä ei muutenkaan mene hyvin kuopuksen isän kanssa ja asumme eri osoitteissa tosin nyt issysvapaan hän asuu meillä.

Minun osaltani tuo suhde on jo ohi vaikka hän nyt yrittääkin korvata kaiken kusipäisyytensä kun on saanut oman lapsensa. Ymmärrän myös osittain häntä siitä että kuopus on hänen ensimmäisensä ja tottakai hän ylistää tätä jatkuvasti mutta silti hänen tulisi myös ottaa huomioon että prinsessani kuulee tuota ylistystä nyt 24h eikä minustakaan tuntuisi hyvältä jos toinen vanhemmistani kehuisi kokoajan sisarustani.

Olen jopa itkenyt tuota asiaa koska kärsin niin paljon kun näen lapseni kärsivän.
Hän huusi eilen että hän on nyt paha lapsi ja aamulla ensimmäinen asia mitä hän kysyi oli että "tykkääkö äiti nyt hänestä kun hän nukkui yön kiltisti omassa sängyssä"..silloin tuli kyllä kyynel äidille sillä lapsi selvästi kokee ettei kukaan välitä hänestä.

Olen alkanut jopa välttelemään vauvaa ja otan hänet syliin vain kun on pakko jotta voisin olla mahdollisimman paljon prinsessan kanssa.

Onko tää ihan toivoton tilanne ja miten teillä muilla joilla esikoinen aikasemmasta suhteesta suhtautunut uuteen vauvaan?

5

1160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "prinsessa"?

      Ensinnäkin taidat olla väärällä palstalla mutta joka tapauksessa: tuota menoa "prinsessastasi" tulee mustasukkainen tyranni, joka pyörittää perhettä miten haluaa. Kyllä lapsen on aika huomata ettei nyt kaikki pyöri vain hänen ympärillään kun perheeseen on tullut toinen lapsi. Kuulostaa kyllä siltä ettet ollut lainkaan valmis tekemään toista lasta, kun jo nyt alat välttelemään vauvaa.

    • kahden äiti

      nuorimmaisesi on vasta muutaman päivän vanha? Sinulla on ehkä tunteet pinnassa synnytyksen jälkeen? Esikoisesi on tottunut ainoan lapsen etuihin? Nyt sekä sinulla että hänellä on sopeutuminen uuteen tilanteeseen? Jota hankaloittaa suhde jomman kumman/kummankin lapsen isään?

      Nyt prinsessasi sai veljen/siskon. Sinulla on siis prinsessa ja prinssi tai kaksi prinsessaa. Isosiskona joutuu luopumaan ainoan lapsen eduista mutta saa tilalle muuta mukavaa. Teiltä kummaltakin vie aikansa ymmärtää mistä nyt luovutaan ja mitä saadaan tilalle... Toivon että saatte iloita uusista löydöistä.

    • Äiti kertaa kolme

      Sinulla on epänormaali riippuvuussuhde tyttäreesi. Välttelet vauvaa jotta "prinsessasi" ei pahoittaisi mieltään? Halloo? Aivan sairasta. Mustasukkaisuuskohtaukset ja vauvaksi taantuminen ovat normaaleja ilmiöitä isosisaruksilla, tuon ikäisillä, mutta ei niihin todellakaan pitäisi reagoida noin kuin sinä reagoit. Jättää vain omaan arvoonsa ja huomioida sisaruksia vauvanhoidon lomassa.
      Kirjoitat 4-vuotiaasi olevan "ystäväsi" jonka kanssa olet "jakanut elämäsi parhaimmat hetket". Siis halloo taas? Sinä olet VANHEMPI, etkä mikään ystis nelivuotiaallesi.
      Tuolla menolla teillä on kohta "prinsessa" joka pyörittää perhettä miten tahtoo. Tulee vaikeuksia sitten tarhassa/koulussa yms. paikoissa myöskin, kun ei saakaan siellä huomiota eikä ole mitenkään spesiaali, vaan ihan samalla lähtöviivalla kuin muutkin ipanat, mitä huomionjakamiseen ja saamiseen tulee.

    • vertauksen

      sisaruksen syntymää voi rinnastaa seuraavanlaiseen; mies tuo toisen vaimon kotiin ja käskee vaimonsa alkaa suvaitsemaan ja rakastamaan tätä toista naista...näin käy myös lapselle. mietippäs sitä! lapsesi käytös on siis ihan normaalia.

      • Rillaan

        isollesiskolle menettää oma ainokaisen asemansa.Mutta silti niin luonnollinen asia,vaikka nyt tuntuiskin että pikkuisen elämä on vaan surkeaa ja kurjaa.
        Tarkemmin ajateltuna ja myöhemmin huomaten isosisko saa monin verroin enemmän kuin menettää. Hänessä kasvaa uusia piirteitä rakastaessaan pikkuista, oppiessa jakamaan jne.

        Muistan itse kun sain toisen lapsen ne sekavat tunteet, kun jotenkin suretti ainokaisen sivuunjääminen tai se, että pitääköhän sitä nyt liian isona, ja itketti se muutos.
        Muitten lasten syntymän jälkeen en olekaan niin kokenut, vaikka vauvan tullessa taloon kaikki hakee vähän aikaa "paikkaansa" uudessa tilanteessa.
        Älä sure uutta tilannetta, vaan nauti ja jaa rakkautta, se on valtavaa rikkautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe