Miten koiralle töppöset?

minä968

Hei!

Olisiko jollain tietoa mistä löytyisi ohje koiran neulottaviin töppösiin? tai ideoita miten sellaiset voisi tehdä? :)

9

9387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi?

      On joitain erityistilanteita, joissa koira voi väliaikaisesti tarvita töppöset. Muuten ne ovat aika luonnonvastaista pelleilyä, jota ei kannata harrastaa. Koira piikille, jos ei ilman töppösiä ulkona tarkene näillä keleillä.

      Vastatuksena varsinaiseen kysymykseen: Töppösiä voi kyllä tehdä ja saa niitä hyvin varustetuista lemmikkieläinliikkeistäkin, mutta niiden kiinnittäminen jalkoihin on ongelmallista. Ei meinaan pysy edes ilmastointiteipillä kunnolla, kun koira hyppää kinokseen, kokeiltu on. Ja siinä lähtee karvat joka kerta riisuessa :( Jos töppöset kiristää jollain systeemillä (narulla, kuminauhoilla) koiran nilkan ympäri niin että ne pysyvät, niin siinä puristuu myös verenkierto tukkoon ja tassuja varmasti paleltaa. Kipeää tekee koiralle joka tapauksessa.

      Pelleilyn vuoksi älä siis koiralle töppösiä pue. Tassuhaavat ovat asia erikseen, mutta niihin käytetäänkin sidettä. Tassunpohjiin paakkuuntuvaan lumeen auttaa tassunpohjan karvojen saksiminen hieman lyhyemmiksi ja vaseliini tai esim. suihkutettava tassuvoide.

      • ohtis

        Itselläni oli koira, jonka jalat oli kerran paleltuneet kunnolla ja siksi tarvitsi jopa -10 asteen pakkasella suojat jalkoihinsa. Neuloin itse villalangasta töppöset, kuten lapsen lapaset, mutta ilman peukaloita. Tarpeeksi pitkät vaan, niin pysyvät jalassa paremmin. Kiinnitys tulee pitkillä kuminauhoilla (sukkanauhat) ristikkäin selän yli. Eli vasen etujalka oikea takajalka jne. ompele kuminauha sisäsyrjään kiinni.


      • Anonyymi

        Ompas idioottimainen kommentti! Mene ite ulos 20 asteen pakkasella sukkasillas. Idiootti!


      • Anonyymi

        Ei ole kiva vastata noin ootko muka ite ulkona paljain jaloin


    • Töppöstelijä

      Toi "kuminauhasukkanauha" kuulostaa aika jännältä, miten se käytännössä toimii? Onko sulla leveä nauha, kapeanauha vai millainen?

      Meillä on koiralle ostettuja töppösiä ja kenkiä. Kenngät kylllä pysyvät ja toimivat ja syytäkin on kun maksavat n. 80 € sarja), mutta ovathan ne vähän hankalammat kuin nahkapohjaiset pehmeät töppöset.

      Tarranauhalla ranteen ympäri kiinnitettävät töppöset, nekin mallit, jotka yleensä pysyvät jalassa kovassa menossa, kääntyvät jo lyhyen kävelyn jälkeen väärinpäin eli pohjat ylös. Ihmettelen miksi ne eivät sitten enää käännykään takaisin oikeinpäin. Ne eivät siis pyöri tassuissa, ne vain kääntyvät väärin päin.

      Nämä töppöset on sellaiset mustalla ranneresorilla olevat "Jokasään töppöset". neljän pakkaus maksaa n. 20 €. Väriltään puna/mustat ja harmaalla heijastinharmaalla nauhalla päältä V-koristellut.

      [Pala sarkasmia]
      Koirallamme on varmasti väärin muotoillut jalat koska töppöset pysyvät niissä paikoillaan vain ylösalaisin. Mitenkähän noita koiran jalkoja pitäisi muuttaa, että tossut pysyisivät oikeinpäin.

      Olisiko töppösten tekijöillä kuitenkin asiallista testata tuotettaan vähän tarkemmin ja miettiä mikä niissä on se ominaisuus, joka kääntää ne aina väärinpäin tassuun ja muuttaa töppösiä tarvittavalla tavalla. Töppönen kun kääntyy aina nurin päin, nahkapuoli ylös muttei koskaan takaisin ja siksi töppönen kestä vain muutaman reissun kun se on jo päällipinnaltaan rikki.

      Vaihtoehto, että pysähdytään parinsadan mertrin välein pyörittämään töppösiä oikeinpäin ei ole käytännössä toiminut. Takatassuissa töppöset kyllä pysyvät selvästi paremmin, ehkä kilometrin, joten takatassut on luontotehdas valmistanut alunperin paremmin näihin töppösiin sopivaksi.

      Me oltaisiin kyllä mielellään vapaaehtoisia testiryhmään, sen verran tuosta töppösen väärinpäin kääntymisestä on haittaa. Kyllä niitä voisi useampiakin kokeilla, jotta toimivat löytyisi. Kovin monia 80 € koirankenkiä ei kyllä viitsi ostaa jos ne eivät toimi. Onneksi nämä kennät sentään toimivat vaikka ovatkin hankalammat käytössä kuin nuo nahkapohjaiset töppöset.

    • koira tar

      Kyllä koira tarvitsee 'töppöset' silloin tällöin tassuihinsa. Kun seuraa koiravaljakko harrastajia, on koirilla usein töppöset suojaamassa tassuja.
      Ihan vasta muutama päivä sitten oli etelä-suomessakin -32 . Ei auttanut tassujen rasvauskaan (vaseliinilla). Tassukarvat pidän lyhyenä (loskakeliä varten). Keväthangilla (hankiaiset) koira saa helposti haavoja kovasta lumesta. Itse olen ostanut kirppikseltä vauvojen lapasia ja nahoilla selän yli tai kiinnittänyt 'ulkoilupukuun napeilla.

    • koiruli1

      Aihe on jo ehkä hieman vanha mutta kuitenkin..
      Meillä on ainakin keskikokoisella villakoiralla näin talvella töppöset. Ne on joskus pari vuotta sitten naapuri ommellut ompelukoneella fleece-kankaasta. Niissä on kaksin kertainen pohja ja kiinnityksenä 2 kpl noin sentin kapeat tarrakuminauhat. Hyvin ovat kestäneet eikä koiran tassutkaan ole kuivat ym.. Ne ovat ainakin hyvin pysyneet jalassa ja tossujen laittokin sujuu nopeasti, ;)

      Nimimerkille "Miksi?" minulla on sellainen sanottavana, että miksi ei pitäisi tossuja koiralla? Esim. entisellä villakoirallamme ei pidetty tossuja ja vaikka tassujen karvat olivatkin lyhyet, niihin tassuihin tuli paha ihottuma ja koira joutui pitämään tossuja 24/7. Esimerkiksi sen takia ei kannata viedä koiraa piikille, jos haluaa että sen on mukava elää...

    • hohhoijjakkaa

      pakko sanoa: itsellä on 3 whippettiä, vanhin nostelee tassuja jo kun on yli 10 astetta pakkasta. keskimmäinen kun on 15 astetta. nuori kulkee vielä yllättävän raivokkaasti, pennun innolla kylmyydestä huolimatta. tossuja käytetään silloin kun täytyy eli kun koira ei enää pysty kävellä, eikä huvikseen tai koiran pukemisen ilosta. ei ole kyse diivailusta tai ylihuolehtivasta hössötyksestä. joskus omat koirani alkavat linkuttamaan tai eivät suostu ottamaan kylmettyneellä anturalla askeltakaan. joskus ne yrittävät nostaa kahta tassua yhtä aikaa ilmaan. välillä kylmettyneet ja lumiset tassut on käsin"puhistettava", eli lumi on pudisteltava pois ja siitä aiheutuva kitka samalla lämmittää. siten koira pystyy jatkamaan matkaa taas seuraavat 5min. että joo, koira todellakin voi tarvita tossuja! ja sellainen luonnon vastaisuus -ajatus ei muutenkaan enää nykyaikana toimi, kun koiria on jalostettu ja tuotu ja viety ympäri maailmaa ja ihminen vielä lisäksi muokkaa koirien ympäristöjä. yhdenkään koiran tassut ei varmaankaan ole luotuja suolan tai kemikaalien seassa käytettäviksi. joten p*skat kannata alkaa puhumaan mistään luonnonmukaisuudesta tai sen vastaisuudesta. koirien tarpeet on otettava huomioon, tuntui se sitten kuinka hupsulta tahansa.

    • Anonyymi

      Eniten kai noilla töppösillä on käyttöä ihan sisätiloissa, ettei kynnet raavi ihoa. Hakusanalla bestuality löytyy esimerkkejä tilanteista ja ratkaisiustakin saa hyviä vihjeitä. On niitä kuvia ja videoita monilla muillakin sivuilla.
      Ei muuta kuin rattoisia hetkiä koirienne kanssa töppösillä tai ilman!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6239
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      526
      3739
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      187
      3581
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2794
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2509
    6. 285
      2210
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1593
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      109
      1488
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe