Kummaa kutinaa

onks kellään?

Tähän olen kai sitte minäkin viiskymppinen tullut, vaihdevuosiin.. vai mitä mieltä olette näistä oireista?

Lueskelin näitä keskusteluja mutta kaikkiin ihmettelyihini en löytänyt vastauksia.. joten onko kellään vv-oireena ollut rintojen, erityisesti nännien kutinaa?? Ajattelin ensin, että liiveihin on jäänyt pesuainejäämiä ja se kutittaa, mutta ei. Välillä kutisee muualtakin, ihan kuin joku itikka yhtäkkiä juoksisi mahaa pitkin tai jotain. Äkillisiä nipistyksiäkin tuntuu samalla tavalla. Rinnat ovat myös todella arat ja raskaat, etenkin aamuisin kun nousee sängystä ylös.

Kuukautiskierto alkoi heitellä jo viime vuonna, välillä kuukautiset jää pois kokonaan, välillä tulee säännöllisesti. Viimeksi kierto oli lähemmäs 40 pv. (norm. 28), vuoto niukkaa, ja nyt yllättäen lähtee taas kun kierto on vain 13 pv! Rasittavaa...... Ja tossakin lyhyessä välissä tuntui kuin olis koko ajan alushousut märkänä, mutta vähäistä valkoista vuotoa lukuunottamatta ei tullut muuta, ei pahaa hajua eikä mitään. Ihan kuin olisin hikoillut alapäästäni ja nivusista niin paljon. Varsinkin jumpan tai pitkän istumisen jälkeen alushousut hiestä(?) märät. Todella upeeta!

Muitakin oireita on, mutta ne ovat kai tavallisempia: yöhikoilua, valtavasti ilmavaivoja (onko tyypillistä?) ja matalampi ärsytyskynnys. Mutta onpa pari erittäin positiivistakin juttua tullut: rinnat ovat suurentuneet ja energia lisääntynyt!

13

20238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kutina oli

      Minulla ensimmäinen rintasyövän oire oli rintojen kutina, (ja ainakin tuntui, että molempien)jota en osannut silloin yhdistää syöpään vaan juuri vaihdevuosivaivoihin. En pitänyt kiirettä lääkäriin menolla, kunnes rinnat tulivat aroiksi, ihan kuin nuorena ennen kuukautisia (minulla ei ole enää kohtua joten kuukautisia ei ole vuosiin ollutkaan).

      Olethan käynyt mammossa säännöllisesti?

      Muistan kyllä myös saaneeni kutinaa ns. minimizer-liiveistä aiemmin. Työkaverikin kertoi samanlaisia kokemuksia niistä.

      • Hormonaalista

        itselläni on ollut joskus aikoinaan vastaavaa, samoin järkyttävää rintojen turpoamista ja kipeytymistä.

        Mutta voi kutina tosiaan olla syövänkin oire.

        Itse olen ihmetellyt samoin miten joskus "vettä valaa": kusta ei ole, mitä ihmettä on.


      • alkup. kysyjä

        Mammografiassa ja myös rintojen ultraäänessä olen käynyt viimeksi vuosi sitten keväällä ja kaikki oli ok. Huomaan nyt kun kuukautisvuoto taas alkoi, että rintojen kutina loppui tällä erää, eli kutina näyttäisi mulla liittyvän ainakin kuukautisten alkamiseen. Näköjään oireet ovat monilla varsin samankaltaisia vaihdevuosissa, gyn. syövässä ja raskauden alussa. Tiedä sitä sitten mikä on mitäkin, parasta kai aina käydä lääkärissä, jos oireet askarruttaa mieltä.


      • ****nnnn****
        alkup. kysyjä kirjoitti:

        Mammografiassa ja myös rintojen ultraäänessä olen käynyt viimeksi vuosi sitten keväällä ja kaikki oli ok. Huomaan nyt kun kuukautisvuoto taas alkoi, että rintojen kutina loppui tällä erää, eli kutina näyttäisi mulla liittyvän ainakin kuukautisten alkamiseen. Näköjään oireet ovat monilla varsin samankaltaisia vaihdevuosissa, gyn. syövässä ja raskauden alussa. Tiedä sitä sitten mikä on mitäkin, parasta kai aina käydä lääkärissä, jos oireet askarruttaa mieltä.

        En minäkään olisi aikoinaan todellakaan uskonut että minulla on syöpä. Pääsi sitten kasvamaan niin isoksi, että aiheutti kipuja odotellessani leikkausta. Parempi käydä aina lääkärissä koska mitä aikaisemmin syöpä löytyy, sen parempi ennuste.


      • bampola
        Hormonaalista kirjoitti:

        itselläni on ollut joskus aikoinaan vastaavaa, samoin järkyttävää rintojen turpoamista ja kipeytymistä.

        Mutta voi kutina tosiaan olla syövänkin oire.

        Itse olen ihmetellyt samoin miten joskus "vettä valaa": kusta ei ole, mitä ihmettä on.

        Jäi kiinnostaan tuo "vettä valaa" ?
        Taanoin sängystä noustessani valahti jotain nestettä reisiä pitkin ehkä 10-15 ml eli ei ihan vähän.
        En ole ollenkaan varma tuliko neste virtsarakosta vai emättimestä? Sperma on pois suljettu.
        Minulla "vettä valaa" näin!
        Nännikin kutiaa =(...
        47v NAINEN


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Oman progestronin ja estrogeenin tuotannon suuret heittelyt ennen niiden hiipumista aiheuttaa rintojen muhkuroitumista, arkuutta ja kasvua tilpäisesti. Hiipumisen jälkeen rinnat muuttuvat veltoiksi, kun jäljelle jää pelkkä rasvakudos ja kiinteä kudos häviää. Kipukin lakkaa. Silloin vaihdevuosioireet alkavat olla pahimmillaan. Toiset eivät niitä juuri saa ja toisilla ne romahduttavat mielen ja kehon terveyden - ei tiedetä, miksi tuo niin vaihtelee. Kannattaa käydä kuitenkin gynekologin juttusilla, terveyskeskuslääkärikin voi auttaa jos osaaminen riittää. Ja tietysti seulonnoissa kannattaa käydä aina. Vaihdevuosijuttujahan nämä tietysti ovat.


    • 50v

      Minulla samat oireet. Välillä iho kutisi niin että ei paikallaan pysynyt. Lääkäri kertoi sen johtuvan, ihon kuivuudesta ja verenkiertohäiriöstä. Nämä taasen johtuu estrogeenin puutteesta. Pieni määrä geeliä päivittäin, auttoi asiaan ja oireet helpotti."Virtsankarkailukin" on helpottanut hoidon myötä. Voin käyttää vain estrogeeniä koska kohtu on poistettu.

      • Kehittyvä neiti

        Itselläni ikää 17 (kohta 18). Jo useamman viikon ajan varsinkin iltaisin suihkuun mentäessä ärsyttävää rintojen ja nännien kutinaa. Silloin nänneissä oikein näkyy jtn valkoista ja kauheen punaisia.. Joskus on kutianut niin paljon, ett pakko raapia melkein verille..

        Olen jättänyt rintaliivit pois, koska välillä rinnat puursuaa ulos, mutteivät kiristä tai muuten tunnu raskailta. Ei mtn selkäkipuja tyms. Menkat tulee säännöllisesti.

        Toki verenkiertohäiriöstä saattaa olla, koska sairastan ykköstyypin diabetesta, mutta muuten lääkärin ottamien testien mukaan kaikki hyvin. Aamusta päivään ei ole mtn kutinaa pahemmin, mutta iltaisin on..

        En tiä mistä johtuu, mutta olen menossa lääkäriin.


    • ITCHING

      Hello! We have itching!!!! We were swimming in the sea. What it could be??? O_O

    • petunia2

      Olen 60 vuotias rintasyöpä leikattu 5 vuotta sitten. Nyt tänä keväänä rupes ihmeesti kutittaa sitä leikattua rintaa, minulla on joku kammo et en voi puristella sitä. Pelkään niin kauheesti alkaako kaikki taas uudestaan.

      • Pulpelo

        Hei petunia! Minullakin leikattu agressiivinen Duktaalinen rintasyöpä viisi vuotta sitten. Nyt kovaa kutinaa leikatusta rinnassa nännin ympäristössä. Ota nyt kiireesti yhteyttä yksikköön jossa sinua on hoidettu! Asia pitää tutkia ,koska oire on leikatessa rinnassa. Tsemppiä Sinulle! Mikäli oli väärä hälytys voit tyytyväisenä jatkaa elämääsi.
        Minäkin otan heti yhteyttä oirepolille kunhan tulen lomamatkalta.


      • Pulpelo

        Olisi kivaa tietää mitä Sinulle kuuluu nyt


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe