44-vuotiaan naisen

vuodatusta tunteista

Onko vanheneminen tosiaan näin kettumaista?Koko ajan saa kuulla lapsilta, kuinka ruma ja vanha olen.Joka päivä työpaikalla ollaan ilkeitä ja naureskellaan selän takana, kun olen työpaikan vanhin.Olen ollut pian 30v samassa työpaikassa, ja silti minun työpanostani ei arvosteta mitenkään.Nuoret 20v uudet työntekijät käyttäytyvät ylimielisesti jatkuvasti.Kaikki tutut surkuttelevat, että voi kun olet jo liian vanha, että sinua enää kukaan huolisi.Yksin saat raukka olla loppuikäsi.Kukaan ei tanssipaikoilla hae tanssimaan.Aina saa itku kurkussa lähteä kotiin nolattuna.Näitä riittäisi kyllä....

34

3341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäkä mies

      44v ei ole vielä vanha,höpö höpö.
      entäs jos vaan susta tuntuu että
      20 penskat hyppii silmille,sinun
      iässäsi sitä tuntee että on ikäloppu
      mutta malta pari vuotta,se menee ohi.

      tyhmiä penskoja ovat net jotka ei osaa
      arvostaa 44v kokemusta töissä.

      • lohdutuksen sanoja

        Kiitos lohdutuksesta.Joskus vain tulee mieleen, että jospa he kaikki ovatkin oikeassa ja minä todella olen jo pois heitettävä.


      • mitäkä mies
        lohdutuksen sanoja kirjoitti:

        Kiitos lohdutuksesta.Joskus vain tulee mieleen, että jospa he kaikki ovatkin oikeassa ja minä todella olen jo pois heitettävä.

        sinun ikäisiäsi tarvitaan todella ja olen saanut todeta että arttuneemmat työntekijät on pop nyt
        ja tulvaisuudessa,luotettavuuteen satsataan.

        ja ihan varmasti kaikki muukin järjestyy.
        joku tulee ja kaappaa tanssiin ja vie omaxi,
        näin käy kaikille panit sitten vastaan miten
        paljon hyvänsä:))))


      • lohdutuksen sanoja kirjoitti:

        Kiitos lohdutuksesta.Joskus vain tulee mieleen, että jospa he kaikki ovatkin oikeassa ja minä todella olen jo pois heitettävä.

        Vai muka 44v olis jo vanha, ei sinne päinkään. :)


    • olla vikaa

      Välimeren maissa nainen on vasta arvossaan nelikymppisenä.Varsinkin, jos on äiti, arvostus nousee heti korkealle.Mikähän suomalaisessa elämänkatsomuksessa on vikana, kun äitiys ja aikuisuus ovat kirosanoja.Monessa kulttuurissa arvostetaan vanhempia ja kokeneita ihmisiä.

    • Pää pystyyn

      "Kukaan ei voi kohdella sinua huonosti jos et itse salli sitä"

      Alappas arvostaa itseäsi, löydä helmi sisältäsi. Tiedät kokemuksesi, tiedät että olet antanut lapsillesi elämän, ymmärrä arvosi!

      Kun itse alat rakastamaan itseäsi ja kunnioittamaan itseäsi, saat ryhtiä jolloin muut alkavat arvostamaan Sinua. Älä ruoki negatiivisia ajatuksia itsestäsi, vaan ala nähdä itsesi rakkauden ja lämmön valossa. Alat kukkia , ja muut aistivat tuoksusi.

      Itse sain uuden energian kun aloin pitämään sielustani, mielestäni ja ruumiistani huolta. Löysin kypsän, viehättävän, energisen, pidetyn työntekijän, ystävän ja rakastetun äidin itsestäni. Ja vain sen tähden että aloin elämään itselleni ensin ja sitten toisille. Nimittäin se hyödytti lähipiiriä kun aloin mielekkän harrastuksen. Minusta tuli iloinen ja reipas, rakastava ja lämmin toisia kohtaan. Eli kun rakastaa toisia saa itse takaisin.

      Ihanaa kevään odotusta Sinulle!

    • se riittää

      Kyllä meidän iässä jo tietää, että ihmisten arvostukset ja puheet ovat mitä ovat ja niille harvoin voi mitään.

      Arvosta itse itseäsi, se riittää ja näkyy myös ulospäin. Mitä sitten vaikka nuoremmat kritisoivat; et voi heidän huonolle käytökselleen mitään, korkeintaan hymähtää säälivästi.

      Toisaalta jos olet työpaikkasi vanhin työntekijä sinun tulee kyllä ottaa paikkasi työyhteissäsi; ylitsesi kävellään jos siihen suostut.

      Onko sinulla vain nuoria tuttuja kun sanoit, että kaikki surkuttelevat ikääsi? Itse ole 48-vuotias ja nautin suunnattomasti iästäni, ulkonäöstäni (näytän ikäiseltäni), naiseudestani ja yli päätään aikuisen naisen elämästäni. Jos jota kuta minä, tai elämäntyylini naurattaa, mikäs siinä, parempi kuitenkin kuin, että itkisivät.

      Olemme parhaassa iässä, vielä on puolet elämästä jäljellä; se paras puoli!

    • mummi55

      vanheneminen ei ole todellakaan kettumaista. Olen sinua aikalailla vanhempi. Jokainen meistä vanhenee, myös ne nuoret 20v, eihän meistä kukaan ole ikuinen nuori. Olen myös työpaikallani tiimimme vanhin, mutta eipä tuosta iästä ole ollut haittaa. Välillä tuntuu, että nuoret väsyvät helpommin kuin me "tervaskannot" Mihin sinä olisit liian vanha? Sinun ikäisesi pystyy vielä vaikka mihin. Näytä niille!!! Halaus sinulle!

      • kyli

        saan kuulla ihan samaa lähes päivittäin,mut en välitä siitä,kylläkin murkku-ikäiseltä lapseltani,pää pystyyn vaan me ollaan monessa muussa asiassa paljon kypsempiä ku parikyt vuotta nuoremmat


    • nainen 47v

      Heippa,

      Älä sinä kuule... minä ole 47 v. ja on monenlaista aatosta elämästä. Olet tärkeä ihminen ja korvaamaton paikallasi, missä sitten oletkin. Elämä on rikasta kaikkinensa, ole vain kiitollinen, mitä hyvää sinulla on elämässäsi. Minä olen oikea vauhtimimmi kenties, ja monet luulevat vielä n. 30 vuotiaaksikin joskus. Minä harrastan paljon liikuntaa ja ulkoilua. tunnen itseni vielä aika nuoreksikin... no toivottavasi tästä sepustuksestani oli jotain lohtua ja iloa. Kaikkea hyvää sinulle ja muista että on paljon ikäsiäsi vielä hengissä... t:nainen 47-v.;)

    • on..

      niin totta. en mäkään olis uskonut että olen muka ikäloppu jo 44v, saati että ihmiset ovat niin moukkamaisia että eivät pysty pitämään sisällään vaikka ajattelisivatkin että me yli 40v ollaan heistä vanhoja kaakkeja. uskomatonta tyhmyyttä nuoremmissa ihmisissä havaittavissa. eikä siinä mitään jos nuoret, mutta yli 40v miehetkin kehtavat sanoa ikäsilleen naisille että oot jo niin vanha et ei susta enään muijaksi ole, otan nuoremman =) mitä hittoa missä on järki ihmisillä nykyään. ite en suostu menemään siihen vahojen hyödyttömien kastiin, kiusallakin hyppelen nuorempien varpaille vielä pitkään jos luoja suo. mukavaa jatkoa kaikille yli 40v upeille elämän älykkyydessä paistatteleville ihmisille. toivotteleepi n44v

    • Walnut Tree

      Heippa Sulle!

      Teeppä tuo testi ihan vaan huviksesi. Huu-haatahan se on, mutta kuinkaollakkaan tein testin itse n. vuosi sitten ja silloin oli henkinen ikäni 27 v, äsken juuri testasin uudelleen ja hip-hei minähän olin "nuortunút" kolmella vuodella, nyt siis 24 v.

      http://www.testimaa.com/testi.php?t=age

      Kyllä olen sitä mieltä, että se Sinunkin ikäsi löytyy Sinun sisältäsi, elät parasta aikaa elämässäsi ja siitä Sinulla on oikeus nauttia täysillä. Kokemuksesi arvostus työpaikallasi n Sinusta itsestäsi kiinni. Nokka pystyyn ja elämään.

      Terveisin: -kohta lähempänä kuutta-, kuin viittäkymmentä

      • kurjenkello

        Hei,

        tein testin ja olen n.23 v. henkisesti. Mukava testi. ;) t:kurjenkello


      • kurjenkello kirjoitti:

        Hei,

        tein testin ja olen n.23 v. henkisesti. Mukava testi. ;) t:kurjenkello

        23 v. täälläkin?Shanghai´d in Shanghai :)


      • Walnut Tree
        kurjenkello kirjoitti:

        Hei,

        tein testin ja olen n.23 v. henkisesti. Mukava testi. ;) t:kurjenkello

        Sinä panit Vuodella paremmaksi vielä *nauraa*

        Kiva, kun tällaisestakin saa hupia itselleen.

        Emme siis kasva aikuisiksi ikinä, emmehän?


      • Walnut Tree kirjoitti:

        Sinä panit Vuodella paremmaksi vielä *nauraa*

        Kiva, kun tällaisestakin saa hupia itselleen.

        Emme siis kasva aikuisiksi ikinä, emmehän?

        H***o ei varmasti!"Aikuiset" on jotenkin niin tylsiä!Heh heh.Pysytään me vaan nuorina,niin on sit vanhainkodissakin kivaa ;).


      • Kurjenkello
        Takkukorva kirjoitti:

        H***o ei varmasti!"Aikuiset" on jotenkin niin tylsiä!Heh heh.Pysytään me vaan nuorina,niin on sit vanhainkodissakin kivaa ;).

        Heips,

        Kiva kun on samanhenkistä hassuttelua...äiti sano aina kun joku valitti että huumoria vain elämään niin monet surut unhottuupi...kaikki me ollaan samassa veneessä...vai kui. t:kurjenkello ;)


    • Eron tuskassa

      Erosin vuosi sitten.On ollut erittäin vaikeaa aikaa,mutta minä vain hehkun!En eläissäni ole saanut niin paljon kehuja kuin nyt 44v naisena!!
      Kaikki tutut naiset,huom! etenkin naiset,on kehuneet kuinka olen nuorentunut ja iloisempi kuin ennen!Olen oppinut pitämään itsestäni,vaikken todellakaan ole mikään missityyppi,en tosin rumakaan.Lisäkiloja on ja ryppyjäkin,mutta ne on tulleet lasten ja elämisen myötä ja olen niistä ylpeä!
      Miesihailijoita on,mutta rima on liian korkealla vakavampaan suhteeseen.Mutta ystävänä arvostan heitä.Mutta kyllä se sinun hyvä olosi lähtee ensisijaisesti itsestäsi.Liikutko paljon tai luetko,harrastatko yleensä jotain?Itse käyn lähes päivittäin tunnin verran kävelemässä.Se on ihana vastapaino kodin ja lasten hoidolle,kun laittaa kuulokkeet korville,suosikkikanava päälle ja menoksi!Aivot tuulettuu,monet itkut olen noilla lenkellä itkenyt ja palannut tyynenä takaisin lasten luo.
      Mun tytär 18v on vain kehunut mua ja lohduttanut,kun treffit on joskus mönkään mennyt.Ikinä en haukkumasanaa ole lasteni suusta kuullut,ex:ltä liitossa sitäkin enemmän.Hänen sanansa ovat ikuisesti syöpyneet sydämeen.Yritän saada pahat muistot pois mielestäni.
      Nostapa nainen nenä pystyyn.Olet arvokas ihminen,lapsillesi rakas:)Olisiko sun mahdollista vaikka työpaikkaa muuttaa,jos koet siellä noin kovasti ahdistusta?

    • JTJ

      Yksinhuoltajana lapseni kasvattaneena voin sanoa, että Aina tulen arvostamaan kaikkia äitejä.
      Olet tehnyt pitkän työuran ja osaat työsi hienosti. Siinä syy miksi Sinun pitää arvostaa itseäsi lisää!
      Työpaikallasi Sinua varmaan kadehditaan ja tiedä että sielläkin on valta olemassa, mutta se pitää ottaa..Sinun. Arvostan Sinua, Arvosta Sinäkin itseäsi, niin elämä hymyilee pehmeästi.

    • 46v nainen...

      Naurattaa ja ihmetyttää? Olenko hidas vai mitä, mutta nyt vasta alan nauttia mm. miesten osoittamasta kiinnostuksesta itseäni kohtaan, ja sitä tuntuu olevan. En toki flirttaa kakskymppisten kanssa, mutta huomaan olevani kaunis ja kiinnostavani ikäisiäni miehiä. Parikymppisenä olin itseäni etsivä ujo ja syrjäänvetäytyvä pullukka.
      Ammatillisesti neuvon ja opastan nuoria kolleegojani, josta myös olen saanut vain hyvää palautetta, ja neuvojani tullaan myös kysymään.
      Olisiko syytä katsoa peiliin Sinunkin, ja huomata oma ihanuutesi?

      • jatkuu..

        Sinulla on hyvä onni, kun olet kaunis ja viehättävä.Minua ei kukaan mies koskaan katsele sillä silmällä.Minulle sanotaan aina, että olet hyvä jätkä, mutta ei muuta.Kukaan ei näe minua naisena.Vaikka meikkaan ja käytän ihan muodikkaita vaatteita, olen liian rehellinen ja tavallinen.En enää jaksakaan yrittää viehättää ketään.Haluaisin vain päästä jo pois..


    • Missukka

      Ehkä kaikki vain ovat tottuneet pitämään sinua itsestään selvyytenä ja tukipylväänä. Ei välttämättä negatiivisessa mielessä. Ala nauttimaan elämästä. Etsi ja tee asioita vain itsellesi. Esimerkiksi kauneushoitoihin menossa on kynnys, mutta se hoito on vain sinulle itsellesi, sinun hemmotteluasi. Tee asioita, joista huomaat jälkeenpäin, että se teki sinulle hyvää.

      "työpaikalla ollaan ilkeitä ja naureskellaan selän takana, kun olen työpaikan vanhin..."

      Esimies on vastuussa alaistensa hyvinvoinnista. On hänen vastuullaan tehdä työpaikasta tasapuolinen ja puuttua ylimielisyyksiin. Jos esimiehesi on fiksu, hänelle uskaltaa jopa mainita asiasta.

      "Kaikki tutut surkuttelevat, että voi kun olet jo liian vanha, että sinua enää kukaan huolisi."

      Heh, vähennä noiden tuttujesi tapaamista. Ikä ei todellakaan ole huolimisen este. Useimmat miehet tahtoo kiltin kodinhoitajan, joka vielä on seksuaalisesti vetävä. Naisen, joka osaa pitää huolen itsestään ja hänestä. Tee itsestäsi sellainen ja hae miehesi muualta kuin tanssipaikoilta. Tanssipaikoilla käyvät vain tietyn tyyppiset miehet, vaikka miksei se mies voi sieltäkin löytyä. Liiku avoimella mielellä! Oma mieheni löytyi rappukäytävästä.

    • hamsteri

      Hei Sinulle vanheneva, muista kuitenkin ettei kukaan muukaan nuorru. samat pottumaisuudet ovat edessä ilkeilijöillä, ja vielä pahempina kun ovat noin p:stä.
      Tavoitan jotenkin tunteesi. Itselläkin on noita murkkuikäisiä (ja vanhempiakin), joilta totuuksia kuulee päivittäin. Eihän niitä kuitenkaan tarvi uskoa. Itselläni on oma "salainen" maailmani, josta ei edes lapset tiedä. En tarkoita mitään kaksoiselämää, vaan jonkinmoista asioiden ja tilanteiden yläpuolelle asettumista tarkastelemaan niitä viileästi..Pohdiskelua, omia juttuja.
      Oikeasti välillä ei niin viileänä tarvitse kuitenkaan pysyä vaan anna ainakin lasten kuulla kunniansa välillä! Työpaikalle en tätä välttämättä suosittele-
      On tosi kummallista, kun aima on ollut jotenkin liian nuori ja kokematon ja yhtäkkiä onkin liian vanha ja ..tylsä? Mutta kyllä seosittain on asennekysymys ja myös oma tulkinta. Nuoremmat on opiskelleetkin eri tavalla ja eläneet"eri maailmassa".

      Ja perkules kyllä varmaan huolii vaikka kuka! Kohtahan ne suuret ikäluokat häipyy ja me ollaan kuningattaria/kuninkaita! Tanssipaikoilla en jää odottamaan vaan teen omat ratkaisuni..tosin en viihdy tanssilattialla vaan paremmin baarissa ja henkevissä(?) keskusteluissa.

      Tyhmää varmaan neuvoa toista, kaikkikan me ollaan yksilöitä. Alamaissa ja tosi tiukoilla olen ollut itsekin välillä. Peilit ja etenkin kamerat ovat huonontuneet. Kuitenkin kohotan itselleni ja kaikille muille samassa tahdissa vanheneville ja viisastuville kahvikuppini tänään, 47-vuotis-syntymäpäivänäni! Skål!

      • kurjenkello

        kippistä vaan...eiköhän se viinikin parane vanhentessaan...tosin, emme vielä ole vanhoja katoppa vaikka kuinka tyylikäs on Madonnakin. ;)


    • Baila . ..

      Niin eihän siinä vanhenemisessa mitään vikaa ole, kunhan vaan pysyy omana ittenään, ei yritä olla nuorempi kuin on. Sehän se hirveetä on kun 40 yrittää pukeutua ja laittautua kaikkine napakoruineen kuin 20 vuotias... hyvällä itsetunnolla varustettu nainen on aivan sama onko se 30 vai 50, pysy siis omana ittenä ja pidä itsetuntu korkealla, maailmassa on paljon vanhempiakin.
      Ja sekin on syytä unohtaa että ei se miestä vaihtamalla parane, miehet osaa alkuhuumassa vedättää vanhempaakin naista että pääsee koeajolle, samanlaisia ne loppukädessä on kaikki

    • mamma mia

      oletko siis mennyt 14 vuotiaana nykyiseen työpaikkaasi ? vai miten? Tietääkseni kyllä silloin oli jo sama laki koulun käynnistä kuin nykyäänkin.

      • mamma mialle

        15-vuotiaana menin kesätöihin ja jatkoin viikonloppuisin ja kun aikuistuin, jäin kokopäiväiseksi.Tänä vuonna tulee 45v mittariin ikävuosia.


      • mamma mia
        mamma mialle kirjoitti:

        15-vuotiaana menin kesätöihin ja jatkoin viikonloppuisin ja kun aikuistuin, jäin kokopäiväiseksi.Tänä vuonna tulee 45v mittariin ikävuosia.

        ymmärrän.


    • Nainen 44-vuotta, minkä alan hommia teet? Millaisissa tansseissa käyt?

    • 44v_on_nuori

      Harvassa työpaikassa 44 v on se työpaikan vanhin. Monessa työpaikassa se on keski-ikä.

    • Tiedätaidatajua

      Olen pahoillani aloittaja että sanon suoraan: 44-vuotiaana ei vanhene vielä kukaan. Jos, niin kyseessä on asenneongelma ja se sijaitsee korvain väliss'. Muuten 44-v. on vielä parhaassa iässään, monta kymmentä tervettä ja toimeliasta vuotta vielä edessä. Joten näytä nuoremmille esimerkkiä äläkä narise.

    • Arvostaitseäsijamuita

      Onko aikaisemmin ollut toisin,kuin nyt.Mietippä mitä itse voit tehdä asian eteen.Tässä alkuun vinkkejä-käy kampaajalla ja pyydä tekemään uusi pirtsakka leikkaus ja väri ,jos siinä on jotain paraneettavaa,ala kuntoilla-juosu/kävelylenkeillä voi käydä ilmaiseksikkin,jos se rahasta on kiinni.Siinä mieliala nousee ja kilot PIKKUHILJAA karisee.Hymyile enemmän ,käytä alkoa vain korkeintaan pari kertaa kk. muuta pikkuhiljaa pukeutumistyyliäsi,jos on petrattavaa.Kaikilla näillä toimenpiteillä on itsetuntoa ja mielialaa kohottava vaikutus.
      Itse olin parikymppisenä työpaikan nuorin ja viisi vuotta sitten jäätyäni eläkkeelle työpaikan vanhin,ihan vain tavallinen työntekijä.Koskaan ei kukaan ole noin hyppinyt silmille,eikä alistanut,kiusaamisesta puhumattakaan.
      Nyt olen kohta 70 kymppinen eläkkeellä ja rinta rottingilla,mutaaihan perusmuori

    • Miesviiskytkaks

      No höh.. Nelinelonen on parhaimmillaan ja elämä edessä, jos ei ole itse päästänyt paikkoja rempalleen. En ala säälitellä vaan sanon että keskari pystyyn tuomitsijoille. Itse olen paljon vanhempi ja mies. Muistan hyvin ajan kun olin ikäisesi ja tunsin vähän samaa alemmuutta. Kukaan ei sanonut mitään, mutta peli on lahjomaton. Ikääntymisen merkkejä varmasti näkyy jo sinun iässäsikin, mutta ne voi ottaa vastaan realistisesti kun ei täällä loputtomiin päivetytä.
      Sisältä se lähtee. Otappas tyttö eri asenne elämään ja vaikka, minä, minä, minä, eikä toisten mielipiteet ja tanssipaikan vaihto korjaa hanujutut.

      • Toivoaonyhä

        Jep ja 20v eteenpäin, niin olet eläkkeellä kuten minä. Elämäni parasta laatuaikaa


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe