Keskosten kehityksestä...

Huolissaan...

Onko teidän keskosina syntyneet kehittyneet ihan "aikataulussa"? Meidän 7kk poika syntyi 35 2vkolla ja ei kaanny edelleenkään. Muuten on ihan ikäisensa tasolla mut makoilee vaan lattialla ja fysioterapeutti arvosteli aika kovin sanoin, mm poika on kuin pullataikinaa ja ei hänestä tule varmaan koin urheilullista jne. Sattui niin lujaa ja iin syvälle! Saatiin jumppa ohjeita mut oon jotenkin nyt tosi huolissaan.. Ja poika tykkäis seisoa seisotettaessa mutta varvistaa niin ei saa seiottaa nyt siis. Iloinen ja juttelee omaa lörpötystään ja nyt on alkanu viihtymään vähän pidempiä aikoja masullaankin mut siinäkin on fysioterapeutin mielestä ihan "vastasyntyneen" asennossa... Auttaako jumppa vai onko jotain pahasti pielessä?

Kokemuksia?

13

5397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitikahden

      Meidän poika syntyi rv33 3. Nyt on 8kk.
      Kehitys ollut normaalia, ehkä vähän tullut jäljessä vain. Paino ja pituus on niillä "normaali" käyrillä, tosin vähän alakantissa mutta kuitenkin.. En muista koska oppi kääntymään masulleen, nykyään on ryöminyt jo reilu kuukauden ja opettelee konttausta joka päivä mutta ei ole vielä onnistunut. Höpöttää omiaan ja hihkuu jatkuvasti. Ryömii kovaa vauhtia perässä, ja käyttää koko asuntoa alueenaan. Osaa isoveljen huoneeseen, ja osaa vessaan jos tyhjennän pyykkikonetta sielä.. Poika on todella fyysinen, selvästi vahvempi kuin isoveljensä oli.

      Minusta tuo teidän tilanne kuulostaa huolestuttavalta, mutta lapset ovat aina erilaisia. Kyllä jumppa voi auttaa, kaikkea varmasti kannattaa kokeilla. Samalla kannattaa varmaan koettaa olla murehtimatta turhaan. Mistä sitä tietää, vaikka teidän vauva tosta suoraan nousisi sitten konttaamaan tai seisomaan joku päivä.. Ei kannata liika kuunnella sitä mitä "normaalisti" missäkin iässä tapahtuu.

      Miten muuten teidän keskonen nukkuu? Olen miettinyt johtuuko se keskosuudesta vai vain tuurista, että meidän keskospoika ei ole nukkunut yhtäkään kokonaista yötä ja herää joka yö monet kerrat. Esikoinen alkoi nukkumaan kokonaisia yönunia siinä 3kk iässä. 8kk valvominen on vienyt vähän voimia jo..

      • tuollaisiakin...

        "Olen miettinyt johtuuko se keskosuudesta vai vain tuurista, että meidän keskospoika ei ole nukkunut yhtäkään kokonaista yötä ja herää joka yö monet kerrat."

        Valitettavasti taitaa olla huonoa tuuria... meidän 30 1 nyt 8kk ja nukkunut alusta asti koko yön (11h), tosin pari ekaa kuukautta piti syödä välillä.
        Kehitys on kulkenut ihan korjatun iän mukaan, eli käyttäytyy nyt kuin kuka tahansa 6kk ikäinen.

        Mutta onpa ap:lle fyssari osunut, puhua nyt tuollaisia. Ainakin sen olisi pitänyt selittää mitä tarkoittaa ja osata kertoa mitä arvelee tulevaisuudesta. Toisaalta jos antoi vaan jumppaohjeita, arveli varmaan että katselee jonkin aikaa rauhassa mitä tapahtuu.... siis siinä mielessä rauhoittava tieto. Voithan vieläkin soittaa sille ja kysyä lisää.

        Keskosvanhempien keskustelupalstalta löytyy varmaan parhaiten vertaistukea, kevyt.net.


    • Tutkimuksiin?

      Etkö sä pääsisi vauvan kans tutkimuksiin. Oikeen lastenlääkärille? Mä itse olisin hieman huolissani.

      • Huolissaan...

        Siis käydään säännöllisesti keskosiin erikoistuneella lääkärillä kontrollissa pojan kanssa, täällä kaikki keskoset käy vuoden ikään saakka parin kuukauden välein lähes poikkeuksetta. Hän ei olisi meitä edes fysioterapeutille vielä laittanut mutta kun itse pyysin...


    • 7,5kk ja

      eipä käänny edelleenkään, istuu kyllä tuetta. Hyppii hyppykiikussa kuin vimmattu. Mitähän tästä tulee?

      • alkuperäinen huolehtija

        Älä loukkaannu mut toisaalta ihana kuulla ettei me olla ainoita... Poika kanssa nyt 7,5kk ja pari kertaa nyt kääntyny masuta selälleen mut selältä masulleen ei aikomustakaan...


    • mimmi-85

      Heippa. Minun tyttö nyt 5vuotta, syntyi rv34 3 alipainosena keskosena 1300g ja 40cm. kehittyi normaalisti mutta erittäin hitaasti, oppi kääntymään ym.. ;) muistan kun joskus olin huolissani etteikö hän koskaan opi kävelemään.. oppi kävelemään 1,5kk ikäisenä, puhe ja kaikki muu tuli jäljessä normaali oppimisesta. paino ja pituuskin tuli hiljaa mutta varmasti perässä.. 6kk ikäisenä painoi n.6kg ja kauan kesti ennen kuin 10kg tuli täyteen, tämän painon nousun eteen emme tehneet mitään koska tyttö aina kuitenkin syönyt ruokaa vaikakin ehkä pienenmän annoksen kuin muut ikäisensä mutta olihan hän aina paljon pienenpikin kuin muut. nyt moni sanoo että tytöstä tulee varmasti jokin urheilija, on erittäin notkea ja juoksee erittäin pitkiä matkoja, tasapaino yms.. erinomaisia.. Tyttö rakastaa tanssimista. Terve, iloinen ja reipas tyttö joka saavuttanut muut saman ikäiset kehityksellään.. paitsi tuo siro koko, nyt 108cm ja 13,8kg :)

    • äippä

      meillä oli vähän samanlainen alku..lapsi (keskonen vko 34.6)erittäin tyytyväinen ja ei ollut kiirettä mihinkään vuoden vanhana alkoi vasta ryömiä ja 1.1/2v.kävelemään.muutenkin vähän hitaammin kaikki tapahtui mutta nyt 4v.reipas ja ikä tasoinen poitsu. (välillä pikkuveli 2v. on etevämpi vieläkin joissain asioissa)Fysioterapiassa 2v.asti..hitaasti mutta varmasti:)

    • keskoslapsi

      Oon keskos poika, nyt 15v oon jotai 155cm pitkä ja en tiiä tuleeks must kovi pitkää... Oon ainaki omasta mielestäni muute iha samalla lailla kehityksessä ku muutki.

    • tsa tsa

      Heippa!
      Meillä on 28 vkon keskonen joka syntyi alle kilon painoisena, mutta hän taitaa olla harvinainen poikkeus kun on hyvillä paino- ja pituuskäyrillä sekä 5kk (vajaa 3 kehitysikää) kääntyy mahalta selälle ja on muutenkin jämäkkä.

      Fyssarin ohjeita kannattaa ehdottomasti noudattaa sillä sen lisäksi että ne vahvistavat lihaksia, auttavat hermottumisessa ja vaavillekin vähän käsitystä omasta ulottuvuudestaan, niillä on tosi paljon hyödyllisiä neurologisia vaikutuksia. eli vartti aamuin illoin ainakin! (tai mitä fyssari sanoo...)
      eikö teillä ole ollu neurologi paikalla? Meillä on 6kk kehitysiässä keskospolilla neurologi, luulin että se on automaatio. ja tosiaan meidän ukossa ei ole havaittu vielä häiriön häiriötä, toivottavasti ei tulevaisuudessakaan...

    • marjoli

      Meillä ei tyttö kääntynyt ollenkaan selältä vatsalleen vaikkei keskonen ollutkaan, vaan odotteli rauhassa aikansa ja lähti sitten suoraan konttaamaan,noin.8-9kk iässä, eli näinkin voi olla..
      Esikoispoika (ei myöskään keskonen)taas ei oikeastaan ole nukkunut kuin kahden käden sormilla laskettavat kerrat nukkunut kokonaiset yöunet ja ikää kaverilla nyt 3 1/2 vuotta kun taas tyttäreni rupesi jo kaksi kuukautisesta nukkumaan täysiä öitä, eli sanonpa minäkin että on huonoa tuuria jos lapsi ei nuku täysiä öitä.
      Nyt saimme kolmannen lapsemme rv.32 ja eilen päästiin sairaalasta kotiin ja innolla mutta rauhallisin mielin odotellaan mitä tulevan pitää =)

    • Nimanii

      Meillä vk 31 keskonen, 1700g, hänellä oli motorinen kehitys selkeästi hidas, mitään ei tapahtunut ennen kuin oli 9 kk, sai viikottain fysioterapiaa. Oli myös löysä lapsi. Mutta jo 2-vuotiaana kehitys jopa yli ikätason sekä motorisesti että kielellisesti, tämä neurologilla todettua. Eli hankala alku ei aina tarkoita mitään, mutta treenata kyllä kannattaa juuri silloin vauvana!

    • mammuskaskas

      Sanoisin että vauvat kehittyy omaa tahtiaan.

      Minun keskoseni (rv34) kääntyi 2kk iässä, nousi seisomaan 7kk iässä ja käveli 8kk iässä. Osasi 1vuotiaan useita sanoja (nyt 1v 4kk) jne.. oli ylikehittynyt ikäisekseen ja vaikka olisi syntynyt ajallaan niin kuulemma olisi ylikehittynyt.

      Mutta hänen serkkunsa joka syntyi rv 39 ei vielä 1,5v kävellyt, jutteli kyllä mahottoman paljon, mutta fyysinen kehitys jäi jälkeen. Oppi konttaamaan vasta hieman päälle vuoden ikäsenä. Lääkäri tutki eikä hänestä erityistä vikaa löytynyt.

      ..lapset vaa kehittyy omaa tahtiaan :) ei saa pakottaa ylös eikä liikkeelle.
      Ja eiköhän jokainen joskus opi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe