vääntyvät raajat isolla pennulla

Neuvoton

Voisiko kukaan kertoa, kun on isoksi ja painavaksi kasvavan koiran pentu ja sille on syöttänyt kallista juuri olevinaan tälläisille pennuille tarkoitettua pentu ruokaa ja nyt ihan kuin alkaisi pattia ilmestymään etu tassujen polviin ja etu tassut ihan hieman kääntymään??? Mitä korjaan ruokinnassa nyt kun oireet ovat vielä vähäiset? onko ruoka ollut sittenkin liian vahvaa? Ed. pennun syötin samalla ruualla ja kaikki meni hyvin.

21

5895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mun mielestä

      heippa,mikset ota yhteyttä koiran kasvattajaan jos sen ostit sellaiselta joka on rotuun perehtynyt ja jos taas et niin ota yhetyytá vaikka rotujärjestöön,kyllä sieltä varmaan neuvoa löytyy.

    • Apua

      saat soittamalla Shetland oy/ Olli Wuorimaa puh. 09-5486325

    • neuvoja

      moi!
      ensiksikin isoksi kasvavalle pennulle EI kannata syöttää penturuokaa.(liian vahvoja) mielummin aikuisen koiran ruokaa. rasva ja valkuaisarvoihin kannattaa kiinnittää huomiota. MUTTA todennäköisimmin etujaloissa olevat patit ovat kasvunystyjä. vääntyykö jalat sivulle vai eteenpäin? veikkaan että eteenpäin. se ei ole vaarallista. koira kasvaa niin kauan kun nystyt ovat siinä. jos jalat vääntyy sivulle, vaihda ruokaa. toivottavasti sait jotain apua.
      t:tanskandoggi

      • neuvoton

        Hain tällä vain vahviatusta epäilyilleni. Pentu kasvaa "liian nopeasti" ja ruokaa pitää vähentää. Jalat käänytvät hieman sivulle päin.
        Kasvattajan kanssa en sattuneesta syystä pysty keskusteleman...
        Kiitos.


      • lisäystä
        neuvoton kirjoitti:

        Hain tällä vain vahviatusta epäilyilleni. Pentu kasvaa "liian nopeasti" ja ruokaa pitää vähentää. Jalat käänytvät hieman sivulle päin.
        Kasvattajan kanssa en sattuneesta syystä pysty keskusteleman...
        Kiitos.

        lisää ruokaan riisiä ja vähennä nappuloiden määrää. riisi on vain mahantäytettä. siitä ei saa juurikaan mitään ravinteita mutta kuitenkin koira saa mahansa täyteen.
        riisi on todella hyvä! jalat suoristuu sillä. mutta älä anna riisiä nappuloisen seassa enempää kuin kaksi viikkoa. muuten voi tulla aliravitsemus.
        tsemppiä! kyllä se siitä


      • Kiitos
        lisäystä kirjoitti:

        lisää ruokaan riisiä ja vähennä nappuloiden määrää. riisi on vain mahantäytettä. siitä ei saa juurikaan mitään ravinteita mutta kuitenkin koira saa mahansa täyteen.
        riisi on todella hyvä! jalat suoristuu sillä. mutta älä anna riisiä nappuloisen seassa enempää kuin kaksi viikkoa. muuten voi tulla aliravitsemus.
        tsemppiä! kyllä se siitä

        Kiitos. Herralle tulee painoa hieman liikaa viikossa.


      • Noin

        Aika jyrkästi sanottu, että pennulle ei saa syöttää penturuokaa. Kaikki penturuuat eivät sovellu isoille korille mutta kyllä kunnollisiakin ruokia löytyy. Tiedän useamman ison koiran omistajan jotka ovat syöttänee pennuille penturuokaa ja koirat eivät ole kärsineet tästä mitenkään.


      • neuvoton...
        Noin kirjoitti:

        Aika jyrkästi sanottu, että pennulle ei saa syöttää penturuokaa. Kaikki penturuuat eivät sovellu isoille korille mutta kyllä kunnollisiakin ruokia löytyy. Tiedän useamman ison koiran omistajan jotka ovat syöttänee pennuille penturuokaa ja koirat eivät ole kärsineet tästä mitenkään.

        Onko näiden ihmisten isot pennut painaneet 12vko;a vanhoina 22kg! Me siirryttiin nyt aikuisen ison koiran sapuskoihin. Jalat ovat oijeneet ja patit kadonneet. Painoa tullee nyt viikossa 2 kg noin.


      • Anonyymi

        Meillä on ollu jo kolme mastiffi mutta kaks kuoli ja yks on aikunenk


    • SAH

      Etutassujen polvissa olevat patit ovat yleensä ns. kasvupatteja. pitäisi hävitä kun pitkien luiden kasvu tyrehtyy.

      Kun huomaat etujalkojen alkavan kääntyä, vähennä proteiinien (raakavalk.) ja rasvojen määrää päivittäisessä ruoka-annoksessa. helpoiten teet sen pudottamalla koiran esim. 4-viljanpuurolle tmv. Ei mitään lihaa tai muuta "vahvaa" lisää. Kun merkkejä oikenemisesta alkaa hiukankaan näkyä, ala lisäämään syöttämääsi penturuokaa joukkoon. Jos oireet ovat vähäiset, eron pitäisi näkyä parissa päivässä.

      Tarkkaile koiraa päivittäin sen seisoessa, näin huomaat muutokset ajoissa. Kiinnitä huomio myös painonkasvuun. Jos koira kasvaa nopeammin kuin on suotavaa (punnitse 1-2/vko) "laihduta" ruokaa; anna siis osa esim. puuroa. Omalla rodullani kasvusuositus on 0,5-1kg/vko, aikuispaino 30-45kg.

      Pentu-/aikuisruoka-asiaan puutun sen verran, että pennun ruokinnan tulee perustua paitsi laadukkaisiin raaka-aineisiin, oikeisiin proteiini- ja rasvamääriin ja oikeaan kalkki-fosforisuhteeseen.
      Isoa pentua ruokittaessa teollisesti vaihtoehtoina on joka large breed puppy-ruuat tai aikuisruuat. Proteiinin ja rasvan tulisi olla prosentuaalisesta suht alhaiset. (prot. lähempänä 20 kuin 30%, rasva alle 15%) Kalkki-fosfori-suhteeksi suositellaan 1.4:1. Huomaa että ko. aineiden määrä vaihtelee kuitenkin roduttain.

      • nevottu...

        Mun koira painaa aikuisena kuitenkin yli100kg. Painoa saisi tulla viikossa 2kg max 3kg ja meillä tuli parhaillaan yli 4kg. Nyt poika syö aikuisen ison koiran safkaa ja patit on lähes poissa ja jalat oijenneet huomattavasti. Kiitos


    • ANITHA

      kannattaa vaihtaa ruoan merkkiä! Isoksi kasvavalle pennulle kannattaa kyllä syöttää "large breed" ruokia. Ehdottomasti!!
      Patit on todennäköisesti kasvukyhmyjä, niinkuin joku tuolla totesikin... Ulospäin kääntyneet raajat korjaantuu useinkin, kun vaan vaihtaa ruoan. Ei sitä välttämättä tarvii edes vähentää, kunhan muistaa kohtuuden. Kaikki pennuthan ei ole samanlaisia, meinaa vaan, että sama ruoka EI aina kuitenkaan kaikille ole sopivaa, raajojen tai kasvun, eikä aina edes vatsan kannalta.
      Hyvä, että olet kiinnittänyt asiaan huomiota jo näin aikaisessa vaiheessa, koska mitä pidemmälle kääntyminen edistyy, sitä vaikeampi se aina on korjata. ONNEA matkaan!!!

      • alku per.

        Ongelmasta on nyt päästy hienosti eteenpäin. Herra tosin kasvaa ihan kamalaa vauhtia ja kyllä saa olla kieli keskellä suuta... sisko puoli on 9kk ja säkää 76cm ja painoa myös muksvasti. Huh.
        Näistä tulee jättiläisiä näköjään.
        kiitos kaikille neuvoista ja yritetään tareta...


    • ihmettelevä

      Hyvä neuvoton.

      Ihmettelen todella suuresti ,että kysyt täältä
      ihmisiltä(tosin hyvää tarkoittavilta) neuvoja
      koiran ruokinnan suhteen ,jotka eivät ole alan asiantuntijoita.Ainoastaan mutu tuntumaan perustuvaa tietoa ,joita myös koiran kasvattajat
      ikävä kyllä edelleenkin jakavat ruokinnan suhteen.Ihmettelen edelleenkin ,että koiran omistajana etole huolissasi oman koirasi terveydestä sen enempää ,että hakisit esim
      eläinlääkäriltä neuvoja ja apua?(varsinkin kun on kyseessä suuri rotu)
      Toivonkin sinulle ja koirallesi todellakin hyvää jatkoa ja että hankit tietoa myös muualta ruokinnan suhteen. Ystävällisin terveisin Aki

    • pystiffi

      Hei. Olen varmaan onnellisessa asemassa ku kasvattaja on antanut erit. hyvät ohjeet koiran ruokintaan ja kasvun seurantaan. Esim. penturuoka kokonaan kielletty, paino saa nousta kork. 2kg/vk. Koirani kasvaa isoksi, nyt puoli vuotiaana n.40 kg ja säkä 70 cm. Aikuisena n.80kg ja 80-85 säkä, tiesin koiran hankkiessani, et siitä kasvaa ISO. Lisäksi kasvattajan kanssa pidetään yhteyttä puolin ja toisin, mikä on mielestäni erittäin hyvä juttu. Ja nyt suunnitelmissa on ottaa toinen saman rotuinen. Hyvää jatkoa kaikille koirien ystäville.

    • Lipa

      Hei!Meillä on tanskandoggi ja sillä alkoi pentuna vääntyä jalat kun syötimme penturuokaa.Vaihdoimme ruuan täysikasvuisille koirille tarkoitettuun ja välillä koira oli riisipuurokuurilla.Jalat ei enää vääntyneet ja nyt meillä on reipas 3v.doggi.penturuuissa on yleensä niin paljon kasvua edistäviä aineita että isojen koirien luut kasvavat liian nopeasti.Puurokuuri ja kotiruoka on hyvä vaihtoehto. Onnea ja haleja koirulille!!! T;Lipa

    • kokenut paljon

      koirat ovat yksilöitä. kuivaruoka on sitä tehokasta ruokintaa joka samalla on tuho ruokintaa.syötä hyvä ihminen nyt sille luomu ruokaa eikä yhtään vitamiinia.kuivaruuissa on valtavasti vitamiineja.liika d vitamiini vääntää jalat. samoin liian vähäinen määrä. isot koirat olen syöttänyt aina lihalla ja mahalaukulla ja tattarilla. lihatuotteet raakana ja viljat aina kypsänä. lisäksi viiliä kalkkia piimää ja sen sellaista.. ei kuivaruokaa pennulle eikä aikuiselle. ei tule ihottumia eikä ruuansulatus vaivoja eikä korvatulehduksia.kuivaruoka on suuri bisnen koko maailmassa...... ei hyvä koirille...

    • Ison koiran omistaja

      Moi!

      Yks juttu mikä ainaki vääntää koiran tassuja chaplin-asentoon on viljatuotteet, varsinkin vehnä. Tarkista, ettei vain ruoassa ole sitä sillä itsekin kamppailin saman ongelman kanssa ja kun lopetin silloisen ruoan syöttämisen, missä oli vehnää, tassut käänty takaisin.

      • ihmettelevä

        Heippa kaikille

        Ihmettelen edelleenkin palstalla esitettyjä neuvoja ,jotka perustuvat kaikki edelleenkin mutu
        tuntumaan ,ei mihinkään tietoon!
        Kasvuongelmiin on tarjolla jos jonkinlaista poppakonstia Fasaaninsta alligaattoriin japikkuisen riisiä joukkoon tahi jotain kunkin oman näkemyksen mukaan.
        Kasvattajat vaikka niin mukavaa joukkoa ovatkin ovat harvoin perehtyneet koirien ruokintaan,ihan niinkuin täälläkin esitetyt kirjoittajien kommentit ruokinnasta.Kysynkin nyt kenellä teistä on koulutus koirien ruokintaan ?
        On olemassa tarkkaa tietellistä faktaa mitä koiranne tarvitsee siis ihan tieteellisesti tutkittua tietoa ja se tieto ei ole edes salaista!
        Ruokkiessani koiriani aikoinaan tunnetun ja arvostetun kasvattajan ja koiratuomarin ruokinta-
        ohjeilla koirani oireili jatkuvasti ripuloiden ja voimalla muutoinkin pahoin ja vatsantoiminnan ollessa huolestuttavan epätasapainoista .Kasvattaja ,joka oli jo pitkän kokemuksen mukaan ruokkinut luonnonmukaisesti pentujansa sain kotiini tuskin jaloilla pysyvän horjuvan pennun. Tärkeintähän on saada ravintoaineet oikeassa suhteessa ja tietysti oikea määrä! Se mistä lähteestä ne tulevat ,mikäli ne ovat samanarvoisia ja sulavuudeltaan samantasoisia ja että elimistö pystyy ne hyödyntä'mään optimaalisesti sillä on merkitystä,ei niinkään onko kyseessä appelsiini vai mandariini.Kasvattajahan on teidän mielestänne tehnyt "tieteellistä" tutkimustyötä ruokkiessaan pentujaan ja analysoidessaan omia kasvattejaan esim 15vuoden kokemuksella.Kasvattaja on varmaankin kokemuksien kautta ja tiedon lisääntyessä oppinut nykyaikana vastaanottamaan tietoa ja sopettamaan ja soveltamaan omien näkemyksien mukaan esim ,en anna kasvavalle pennulle juuri pentua varten tehdyllä kuivamuonalla,MIKSI?
        koska ,kasvattajasta tuntuu siltä että juuri minun rodulle sitä ei voi syöttää.Eikö olekin yleinen vastaus!Kasvattajasta tuntuu että se on liian Vahvaa! Se kasvaa liian nopeasti! Kuka mietti ihmisen lapselle annettavan "laihempaa" ruokaa jotta vauva kasvaisi optimaalisesti! Eli miettisittkö oman vauvanne ruokinnassa ,että se saa liian vahvaa ruokaa!!!! Minä miettisin miten se saa juuri tarvitsemansa oikeat ravintoaineet oikessa suhteessa tullakseen terveeksi aikuiseksi! Sekään ei ole salaista tietoa ,mutta kuka meistä itse syö oikein,meiillähän on vapaus valita ruokamme itse ,mutta koira on meistä riippuvainen, ja nyt kannatta unohtaa luonnonmukaiset menetelmät,,, emme mekään enään asu kiviluolissa ja elä 35 vuotiaksi.
        Halooo järki käteen ja hyvää vointia koirille ja omistajille
        t aki


      • Asiasta selvää ottanut
        ihmettelevä kirjoitti:

        Heippa kaikille

        Ihmettelen edelleenkin palstalla esitettyjä neuvoja ,jotka perustuvat kaikki edelleenkin mutu
        tuntumaan ,ei mihinkään tietoon!
        Kasvuongelmiin on tarjolla jos jonkinlaista poppakonstia Fasaaninsta alligaattoriin japikkuisen riisiä joukkoon tahi jotain kunkin oman näkemyksen mukaan.
        Kasvattajat vaikka niin mukavaa joukkoa ovatkin ovat harvoin perehtyneet koirien ruokintaan,ihan niinkuin täälläkin esitetyt kirjoittajien kommentit ruokinnasta.Kysynkin nyt kenellä teistä on koulutus koirien ruokintaan ?
        On olemassa tarkkaa tietellistä faktaa mitä koiranne tarvitsee siis ihan tieteellisesti tutkittua tietoa ja se tieto ei ole edes salaista!
        Ruokkiessani koiriani aikoinaan tunnetun ja arvostetun kasvattajan ja koiratuomarin ruokinta-
        ohjeilla koirani oireili jatkuvasti ripuloiden ja voimalla muutoinkin pahoin ja vatsantoiminnan ollessa huolestuttavan epätasapainoista .Kasvattaja ,joka oli jo pitkän kokemuksen mukaan ruokkinut luonnonmukaisesti pentujansa sain kotiini tuskin jaloilla pysyvän horjuvan pennun. Tärkeintähän on saada ravintoaineet oikeassa suhteessa ja tietysti oikea määrä! Se mistä lähteestä ne tulevat ,mikäli ne ovat samanarvoisia ja sulavuudeltaan samantasoisia ja että elimistö pystyy ne hyödyntä'mään optimaalisesti sillä on merkitystä,ei niinkään onko kyseessä appelsiini vai mandariini.Kasvattajahan on teidän mielestänne tehnyt "tieteellistä" tutkimustyötä ruokkiessaan pentujaan ja analysoidessaan omia kasvattejaan esim 15vuoden kokemuksella.Kasvattaja on varmaankin kokemuksien kautta ja tiedon lisääntyessä oppinut nykyaikana vastaanottamaan tietoa ja sopettamaan ja soveltamaan omien näkemyksien mukaan esim ,en anna kasvavalle pennulle juuri pentua varten tehdyllä kuivamuonalla,MIKSI?
        koska ,kasvattajasta tuntuu siltä että juuri minun rodulle sitä ei voi syöttää.Eikö olekin yleinen vastaus!Kasvattajasta tuntuu että se on liian Vahvaa! Se kasvaa liian nopeasti! Kuka mietti ihmisen lapselle annettavan "laihempaa" ruokaa jotta vauva kasvaisi optimaalisesti! Eli miettisittkö oman vauvanne ruokinnassa ,että se saa liian vahvaa ruokaa!!!! Minä miettisin miten se saa juuri tarvitsemansa oikeat ravintoaineet oikessa suhteessa tullakseen terveeksi aikuiseksi! Sekään ei ole salaista tietoa ,mutta kuka meistä itse syö oikein,meiillähän on vapaus valita ruokamme itse ,mutta koira on meistä riippuvainen, ja nyt kannatta unohtaa luonnonmukaiset menetelmät,,, emme mekään enään asu kiviluolissa ja elä 35 vuotiaksi.
        Halooo järki käteen ja hyvää vointia koirille ja omistajille
        t aki

        Etpä sinäkään taida näköjään tietää isoista koirista mitään ku väität, ettei muka koira voi kasvaa liian nopeasti. Fakta on, että luusto kasvaa liian nopeasti jolloin tassut vääntyvät. Ei siis pidä syöttää esim lihaa koiralle, sillä siinä on paljon proteiinia, joka kasvattaa luustoa. Korjaus siis edelliseen viestiini: Vehnää voi syöttää, mutta lihan syöttämistä kannattaa kasvuvaiheessa vähentää.
        Turha siis Aki tulla pätemään ja v*******maan muille, ellet itse tiedä faktoja.

        Toivottavasti saat (Neuvoton) koirasi tassut taas normaaleiksi, ainakin minä onnistuin siinä ja koirani on kv-muotovalio. Siispä onnea kasvatukseen!


    • Anonyymi

      Paljonko pystiffinffin pennulle saa laittaa isojen koirien kuiva muonaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe