menkat + koulu

prinsessa ruusunen

Mulla on lähiaikoina alkanu olla tosi kovat kuukautiskivut, joihin auttaa vain lepo ja alavatsan lämmittäminen vaikka kuumavesipullolla tai vastaavalla. Muutenkin on todella heikko olo. Mietin vain, että miten hoidan tämän kun koulut alkavat! Voinko olla joka kuukausi pois koulusta tämän takia? Joudun aina napsimaan lääkkeitäkin tämän takia. =/ On todella ahdistavaa, kun kuitenkin en periaatteissa haluais olla tän takia aina pois koulusta. Miten te sovitatte menkat ja koulun yhteen?

17

8778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeps

      kyllä kyllä, kerro lisää ?

    • tytskä

      se on kyllä hankalaa jos on hirveet kuukautiskivut sillon ku on koulus. Mä oon pari kertaa oksentanu koulus menkkojen takia ja joskus oon ollu niin kipee et oon vaan löhönny tuolis enkä oo jaksanu tehä mitään. Kannattaa ottaa kouluun jotai buranaa tai jotain mikä vois vähä auttaa ja voihan niitä käydä terkkariltaki kysyyn. Mulla on nykyään nuo kivut jo hellittäny jonku verran että en oo enää nii pyörtymäisillään mutta sun kannattas käydä lääkäris jos sitä jatkuu pitkään että joudut oleen menkkojen takia pois koulusta.

    • name unknown

      mä oon aina yritäny kesää ne. mulla kivut kestää hetken kyl vaan. kipuja ei ilmenny jos ei ajattele sitä :)
      pärjäile!

    • Hegsu19

      Kuules nyt kultaseni.

      Kuukautiset ovat luonnollinen asia, toisin kuin koulu. Ei koulussa kannata olla, jos ei siellä jaksa ajatella ja kuunnella.

      Ihmisen on kuunneltava itseään. Oma hyvinvointi on asetettava etusijalle. Minä en ikinä menisi kouluun jos kivut olisivat sillä asteella, että oksettaa.

      Mielestäni sinun kannattaa etsiä itsellesi sopivia hemmottelukeinoja, tehdä kuukautisajasta vaikka naiseus-aikasi :) Tai ajasta hetkeä ennen kuin kuukautiset alkavat. Hoidat tai hoidatat itseäsi ja hankit hyvää oloa. Otat lisävitamiineja, jos et niitä muuten käytä. Jokin ravintolisä saattaa jopa helpottaa kuukautiskipujasi.

      Ihminen ei ole koulua varten (politiikkaa...), vaan koulu ihmistä. Näin sen PITÄISI olla. Jos ei ole, toimikaamme..

      Mitä tarkoittaa, ettet periaatteessa haluaisi olla koulusta kuukautisKIPUjen vuoksi pois? Eihän se ole lintsaamista.

      • prinsessa ruusunen

        Jotenkin vain tuntuu, että kun se on "aivan normaali asia", olisi sen kanssa pystyttävä elämään ja kaikki aina hokee, ettei kuukautisten pidä antaa haitata normaalia elämää. Olen kerran ollut menkkojen takia pois koulusta ja sekin tuntui jotenkin kiusalliselta. En tiedä miksi, mutta jotenkin vain.


      • smurffi
        prinsessa ruusunen kirjoitti:

        Jotenkin vain tuntuu, että kun se on "aivan normaali asia", olisi sen kanssa pystyttävä elämään ja kaikki aina hokee, ettei kuukautisten pidä antaa haitata normaalia elämää. Olen kerran ollut menkkojen takia pois koulusta ja sekin tuntui jotenkin kiusalliselta. En tiedä miksi, mutta jotenkin vain.

        ..äitis ja terkkarin kanssa mitä ne ehdottavat, mutta yks hyvä keino saada kivut loppumaan tai ainakin hellittämään on hommata pillerit. Älä kuitenkaa hommaa pillereitä ilman että äitis tietää, tulee vaan turhaa tappelua.

        Mulla alko menkat 11-vuotiaana ja sinnittelin kipujeni kanssa 15-vuotiaaks, kunnes hommasin pillerit. Kovat kivut on häipyny ja on pysyny poissa, mutta nyt on kroppa alkanu tottumaan pikku hiljaa kun kipuja alkaa olee taas. Oon siis nyt 21-vuotias! Mä hieron mahaa kämmenellä pyörivin liikkein alottaen iha navan päältä ja sit laajentaen ympyrää meen iha kylkien lähelle. Parasta on ku oma kulti tekee sen ni pysyy ite rentoutuu parhaiten. (..taitaa kulti päästä taas illalla hieromaan..)

        Koita jaksella! Tää on tätä naisena olon ihanuutta..


      • Anonyymi
        prinsessa ruusunen kirjoitti:

        Jotenkin vain tuntuu, että kun se on "aivan normaali asia", olisi sen kanssa pystyttävä elämään ja kaikki aina hokee, ettei kuukautisten pidä antaa haitata normaalia elämää. Olen kerran ollut menkkojen takia pois koulusta ja sekin tuntui jotenkin kiusalliselta. En tiedä miksi, mutta jotenkin vain.

        Kuukautiset on naisen normaalia elämää.

        Kipu voi olla lähes in validisoiva.


    • Mari

      Sanoit napsivasi lääkkeitä kuukautiskipujen takia. Onkohan kyseessä lääkärin määräämiä lääkkeitä vai apteekista saatavia? (ilman reseptiä).Esim burana? Jos nämä apteekin "lääkkeet" ei auta,niin mene lääkäriin ja kerro ongelmasi,hän määrää kunnon lääkkeet.(ainakin kaveri sai kunnon lääkkeet kuukautiskipuihin). Voit myös koulun terveydenhoitajalle mennä puhumaan ongelmastasi,hän auttaa parhaansa mukaan,kannatta myös sanoia että menet lääkäriin. (jos nyt sit menet) Voit myös hommata e-pillerit,mut ne on kalliita ja mun mielestä niitä ei kannata hankkia jos ei ole "vakavata" suhdetta. Yleensä liikunta auttaa,esim kävely tai jotkut jomppaliikkeet. No ei tässä muuta ollut. Yritä kestää!

      • Kivuista kärsinyt

        Suosittelen ehdottomasti pillereiden aloittamista. Itselläni erittäin kovat kivut hävisivät lähes kokonaan pillereiden ansiosta. Enää en joudu kauhulla odottamaan sitä menkkojen ensimmäistä päivää... Kuukautiset ovat luonnollinen osa elämää, mutta miksi niistä pitäisi kärsiä, jos apuakin on saatavilla!


      • Anonyymi

        Burana lisää vuotoa.


    • Maisa

      Pillereitä poskeen. Ja välitunneilla vaan kävelet paljon. Se yleensä auttaa.Ja hädän tullenhan voi aina terkkarin huoneeseen mennä lepäämään.

    • Tunnen empatiaa

      Nämä tällaiset asiat on jokaisella ihan yksilöllisiä-jokainen varmasti omalta kohdaltaan tietää,mitä kannattaa tehdä.

      Itsekin olin aikoinaan menkkojen takia pois koulusta-syynä oli kipujen lisäksi runsas vuoto ja kun esim.kavereilleni kerroin,he vähättelivät tätä.Itse kuitenkin tiesin parhaiten,mikä oli mulle parasta ja toimin sen mukaan.

      Pillereistäkin voi olla niin monta eri mieltä.Itse en suosittelisi niitä kenellekään,vaan yrittäisin kokeilla jotain muuta keinoa(maitotaloustuotteiden syöminen viikkoa ennen menkkoja ja runsas veden juonti liikkuminen).

      Käskekää niiden miesten napsia niitä hormooneja-naisenko se pitäis aina olla se hormoonihiiri ja myrkyttää itteensä niillä pillereillä(toisaalta jokaisen oma asia)-tämä on vain mun mielipide.

      Aattelepas seuraavaa asiaa:eräällä ala-asteen pojalla on joka kuukausi kuumetta(n.37,5)-ei tiedetä,mistä se johtuu-muita kipuja ei ole-ei nuhaa,ei yskää tms.mutta tämä poika on JOKA kuukausi pois muutaman päivän.Tuskin sinunkaan kannattaa huonoa omaatuntoa potea muutamasta päivästä,onhan sinulla sentään todellisia kipuja!

    • CAPSLOCIJHTFF

      Mm..Mulla kuuma vaan pahentaa oloa.No normaalisti särkylääkettä vaan,jos ei tavalliset riitä ni apteekista tehokkaampia :>

    • Anonyymi

      tuun vähä myöhäs näköjää mut kerron silti,

      elikkä oon aina mennä menkkojen aikana kouluun, pari kertaa oon meinannu jäädä kotiin mut oon sit kuitenki menny. jos koulussa alkaa kauheet kivut nii terkkarilta saa tarvittaessa lääkkeit. jos koulus alkaa kauheet kivut tai ennen kouluu tuntuu ettei voi mennä ni mun mielest hyvinki voi jättäytyy koulust niiden takii.
      tsemppii kaikille jotka kamppailee menkkojen takii <3

    • Anonyymi

      Voiko koulusta olla pois jos on tosi runsaat kuukautiset ja ne ahdistaa koulussa ja häiritsee oppimista

      • Anonyymi

        Kysy asiaa opettajalta. Sä et ikinä voi opiskella ammattia itsellesi tai mennä lukioon koska ne menkat jatkuu yläasteen jälkeenkin


    • Anonyymi

      Jos miehillä olisi kuukautiset, olisi heillä kuukausittain viikon palkallinen vapaa.

      Ja vielä kotiin palkattu omahoitaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe