Muistatko

Inkkarikylän

Jossain keskustelussa mainittiin intiaanikylä. Sehän sijaitsi karhumäellä lammassaarentien varressa. Jos joku muistaa sattumia tältä kylältä, niin voisi kertoa niin hyvä kuin huonot.

25

4627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "reservaatti"

      on hyvin muistissa,tulihan tuolla joskus pyorittyy kun aika lähellä asusteltiin,tiukat oli ne vessat vissiin parikymmyntäreikäset ulkohuussit eipä ollut kaukana että ois taju lähteny kun niistä ohi käveltiin oli meinaan semmoset kapukat,välillä kuulu pärinä isolletielle asti kun spuket istu pöntöillä rivissä kiljukekkereitten jälkeen,pentuina ihmeteltiin aina miten ovien paikoilla oli vaan muovit usein niissä taloissa,eipä siellä sit vissiin paljoa ovikelloja soiteltu kun kylään tultiin,käveltiin vaan karmit kaulassa sisään,kyllä välillä tehtiin ihan hyviä tilejäkin kun putsailtiin puliukkojen/akkojen sopanlouvot niitä riittikin siellä kun porukka makas kanttuvei ympäri tannerta,oli hurjan pojan kylä ei semmoista enää ole missään eikä tule,mites kiinnostuit moisesta kirjoittelemaan vai oletko ihan kylän miehii?

      • entinen asukas

        kannataisi tarkistaa tietoja asuin siellä n.12v eli tiedän mistä puhun siellä ollut sen pahempia spukuja ollu kun muuallakaan imatralla suurin osa oli kunnolista työtekevää ihmistä eikä siellä menty kenenkään asuntoon raamit kaulassa vaan jos mentiin kylään niin mentiin ihan normaalisti niinjuin muullakin mennään eikä siellä porukka maannut pitkin tannerta on se ihmeelistä paska puhetta tollainen kirjoittelu onkohan kirjoittaja edes käynyt kylällä koskaan kun tolloista kirjoittelee epäilen muistelen lämmöllä kylän elämää ja hyvää yhteihenkeä


      • suojelukohde

        Siitä jos mistä olisi pitänyt tehdä suojelukohde!


    • Kuppendaalia

      Legendaarinen Laila Kinnunenkin oli bailuissa mukana kun pikkasen kupiteltiin:)

    • temmellyskenttä

      Mitään hyvää siinä kylässä ei ollut.

      • entinen asukas

        siinä kylässä oli paljon hyvää


    • pelkästään

      hyviä kokemuksia kylästä, kun joskus "uutena" seurustelin siellä asuvan tytön kanssa, ja se tarkoitti silloin, että käytiin elokuvissa ja vietettiin aikaa yhdessä. Tytön vanhemmat olivat erittäin mukavia ns. tavallisia ihmisiä, jotka joutuivat aikoinaan siirtymään silloisesta Ensosta Imatralle, kun raja siirtyi tunnetusta syystä, nopeasti piti saada asuntoja, kauppala rakensi ns.pika-asuntoja, jotka oli tarkoitettu aluksi tilapäisasunnoiksi, kunnes rakensivat, joko uuden asunnon tai vuokrasivat paremmin varustellun asunnon muualta. Asunnot olivat pieniä ja lapsia oli paljon, yhteihenki näytti olevan hyvä. Mitä tulee niihin ulkohuusseihin,voin kyllä sanoa, ettei se niinkään harvinainen "systeemi" ollut Imatralla siihen aikaaan. Tästä olis juttuu vaikka kuinka paljon, mutta eihän sitä jaksa kukaan lukea, joten lopetan tällä kertaa tähän. Kiitos.

    • "Intiaani kylästä"

      minulla oli tuttu kaveri tuolla 50-60 luvun taitteessa, kävin siellä usein, kun harrastimme shakin peluuta molemmat, joten tuli pentuna käytyä melko useasti. Näin jälkeenpäin ajatellen, kai he olivat köyhempää porukkaa, kuin keskimäärin Imatralla. Talot olivat sen aikaisia nopeasti rakennettuja, tilapäisiksi asunnoiksi tarkoitettuja asuntoja. Yleensä keittiö makuuhuone ja makuualkovi. Pönttöuuni kammarin nurkassa ja puuhella keittiössä, yhteinen vesiposti oli muistaakseni pihalla, sauna, pesutupa, ja huoltorakennus oli yhteiskäytössä tien toisella puolella. Sen tyyppinen asuminen oli sen aikaista sosiaaliturvaa, kun työttömyyskorvauksia eikä sossutukia ollut, niinkuin nykyään. Kauppala oli velvoitettu järjestämään ns.hätäaputöitä, tietöitä, lvi. verkoston rakentaminen yms. Minä en tiedä siellä asumisesta mitään, kun en itse asunut siellä, mutta tuttavani vanhemmat olivat ystävällisiä, asunto oli siisti ja kodikas. Tuoreen pullan tuoksu muistuu viläkin elävästi mieleen.

    • aikoinaan

      telmineet huupposet ja kutterit, hinttipaavot sun muut huppujoket,ai lailakin oli pojilla vierailevana tähtenä,oli varmaan sama reissu kun oli laulaa hoilottanut "bermudankolmiossa" ja sieltä hilppassu kuusenkorvaan esiintymään kaljapalkalla joskus kuuskytluvun lopussa

      • Parhain

        En tiedä mistä olette saanut mieleenne että laila olisi vieraillut kylällä. Asuin siellä noin 30 vuotta ja kertaakaan laila ei tullut vastaan. Sen tiedän että hän asusteli karhumäellä, ei inkkarikylällä. Kylän asukkaista voin sanoa että rehellisiä olivat ainakin naapureita kohtaan ei tarvinnut auton eikä asunnon ovia lukita jos ei halunnut. Kuplahalli oli lähellä ja siellä vietettiin viikonloput.


      • Riekonkadulla
        Parhain kirjoitti:

        En tiedä mistä olette saanut mieleenne että laila olisi vieraillut kylällä. Asuin siellä noin 30 vuotta ja kertaakaan laila ei tullut vastaan. Sen tiedän että hän asusteli karhumäellä, ei inkkarikylällä. Kylän asukkaista voin sanoa että rehellisiä olivat ainakin naapureita kohtaan ei tarvinnut auton eikä asunnon ovia lukita jos ei halunnut. Kuplahalli oli lähellä ja siellä vietettiin viikonloput.

        Kunnes pakkosiirrettiin pääkaupunkiseudulle.


      • kyllä poliisi
        Parhain kirjoitti:

        En tiedä mistä olette saanut mieleenne että laila olisi vieraillut kylällä. Asuin siellä noin 30 vuotta ja kertaakaan laila ei tullut vastaan. Sen tiedän että hän asusteli karhumäellä, ei inkkarikylällä. Kylän asukkaista voin sanoa että rehellisiä olivat ainakin naapureita kohtaan ei tarvinnut auton eikä asunnon ovia lukita jos ei halunnut. Kuplahalli oli lähellä ja siellä vietettiin viikonloput.

        Mikäs vitun kyläpoliisi oot jos tiedät 30 vuoden ajalta kaikki jotka siellä on liikkunut, eli et nähnyt Lailaa. Et se ei niiku olis voinu käydä siellä ilman että olisit tietoinen asiasta


    • tällaista

      Näitä on mielenkiintoista lukea.

      Just nää kaikki inkkarikylät, ruposet ja muut pitäis tallentaa kirjoihin ja kansiin.
      Kartanoista ja hoveista on "höpisty" riittämiin.

      • kerrakii

        säkä ko iskin yks kesä ( 70-luvu alus) naise väärästtalost ja saattelin sen sitt inkkarkylää ko sen äit asu siell ja tää Naine oll taas Keskisuomest käymäs kotona,,!

        Ihana kesä kuukaus vietettii ja rakasteltii luonnossa inkkarikylän maastossa ja karhumäen keskuskentän huoltorakennuksen pitkällä penkillä m m ja ajeltiin venetaksilla saimaalla ja pelit soi !


    • jononjatkona...

      muistan joskus 80luvulla käyneeni kanssa inkkarikylässä retkellä,(sillon siellä asu yks mötkö millä oli ihan mielettömät lollot nimikin taisi olla isokeuhko)niin kuitenkin juostiin sitä aina työstämässä,seksuaalisesti aika viriiliä porukkaahan tuolla tuntu asuvan koska lähitienoilla liikkuessa sai aina oikein urakalla potkia käytettyjä mustiajaskoja että mahtu kulkemaan kylän raitilla.

      • ai kaikkee sattu,,

        kivaa ja seksikästä,,,

        Ja hitost juoppoi asu iha viimesee ast ?


    • =================

      heh heh,nyt se selvis,, arkistojen penkoja. Viimoinen inkkarikylän eläkki? Entinen asukki hah hah hahhhaaaa

    • puutaloidylli...

      ns. Inkkarikylä oli paljon viihtyisämpi ja parempi asuinympäristö, kuin noi nykyiset hirvittävät betonilaatikot !!!
      - se puu kylä vaan tuhoutui ylläpidon puuteeseen ja ilmeisesti tarkoituksella annetiin romuttua huonoon kuntoon. Lopulta olikin huonossa kunnossa, kun huolto jätettiin väliin ja asutettiin köyhät sinne kompostoitumaan piiloon..

      Mutta se oli alunperin erittäin viihtyisä rivi-talo-alue, jollaisai olisi pitänyt rakentaa paljon lisää,
      ja ei noita hvetillisiä betonilähiö slummeja, jotka on tosi hirveitä imatrallakin...

    • tuulatin

      asuin aikoinaan sielläkuuskytluvulla nyt olen maailmanmatkaaja

    • ihanhyvätasunnotoli

      Kävin kylässä 80 luvulla siellä
      ja ihmettelin ja ihmettelen vieläkin että miksi se nimi
      oli " intiaanikylä "? Ihan oli kodikas paikka missä minä kävin
      ja kodikasta oli myöskin puulämmitys ja puupinot ulkona.
      Ja normaaleja ihmisiä siellä
      asui. Ulkohuussit muuten oli
      ihan yleisiä joskus 50 - 60 luvulla. Muuallakin kuin Imatralla.Silloin ihmiset kävi työssä Ovakolla ja Gutsetilla ja
      kuka missäkin ja asuivat niissä
      puutaloissa. Esim. 40 neliööhän
      riittäisi ihan hyvin nykyäänkin
      vaikka kahdelle . Ihmiset asuvatkin mielestäni liian leveästi nykyään.

    • 70luvullpantii

      aina ko panetti nii eiku INKKARI-kylään kylään,,,, silloin ei v iety kukkia vaikk likat huus ikkunasta ett tääl asuu ylioppilas-tyttöi ja N toivoit,, jot tuokaa meill on ÄLLIÄ ja KUKKIA

    • tuulatin

      todellakin olisi pitänyt tehdä suojelukohde asuin siinä kylässä 7 vuotta siinä kylässä oli oma hohtonsa ihmiset auttoivat toisiaa´´´´´´ kylässä oli hyvä yhteishenki maailma on pieni laivalla matkustaessani tapasin kylän asukkaan hän on samalla laivalla töissä missä minä matkustin´´ toisen tapasin helsningin tavaratalossa hän töissä siellä matkan varrella heitä väillä kohtaa satunnaisia tapamisia lämmöllä muistaen kylän elämää

    • intiaanireservaatti

      Jäähallihan vois olla intiaaniareena.

    • tuutatin

      tiedän mistä nimi intiaanikylä sai nimensä lähti erästä sanonnasta tämä saa olla arvailtavana sinä joka mustamaalaat kylän elämää tietämättä elämästä mitään , siellä asumisesta , vääristelet asioita töitä tehtiin naapuria autettiin pikku hiljaa kylä tyhjeni entisistä asukkaista. kuka muutti kunminnekkin päin maailmaa kai ne sinne niitä alkoholisteja laittoivat asumaan kun tyhjeni asukkaista oli se vaan hieno kylä kirjoitelkaa ihmiset mitä mieltä olitte asuessanne kylässä on tämäkin tämä on ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨............. hyvää kesän jatkoa .

    • ramialankotaas

      miu tyttöystävän äiti a su inkkarilassa,,,mie sitä tyttöön rakastin keskuskentän katsomossa ja huoltorakemmuksen lipan alla. Ihana muisto vuodelta 1972.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      65
      2880
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      407
      2782
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      98
      2233
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      83
      1962
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      72
      1900
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      6
      1818
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      8
      1808
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      148
      1767
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1562
    Aihe