Muistelua 80 - Luvulta

teräs-siipi

Olen itse forssalainen – ainakin syntyjäni. Lapsuuteni vietin kaupungissa, jossa oli elämää
ja kavereita. Kaihoisana muistelen kauniita kesäpäiviä lammilla, jossa äidit ja isät opettivat
lapsiaan uimaan, siellä sen taidon itsekin opin. Suurimman ilon koin saadessani ensimmäisen kalan samaisesta pienestä lammesta. Muistan pienenä poikana kun ensimmäisen kerran päästiin koulun liikuntatunnilla kuplaan pelaamaan. Voi sitä riemua kun fopsin matseista tuttuja kuvioita pääsi kokeilemaan ihan itse aitiopaikalla. Esa Keskinen oli kova idolini, vaikkakin sitten siirtyikin turkuun. Forssan torilla käytiin ostoksilla ja tapaamassa tuttuja koko perheen voimin aina lauantaisin ja vorsmannissa käytiin syömässä joka kuu, sillä siellä oli todella hyvät ruoat.
Mieleeni on myös jäänyt pieni ja idyllinen divari aivan saunasillan kupeessa josta sai sarjakuvalehtiä pienellä rahalla, lieköhän enää toiminnassa..

Pienenä poikana harrastettiin myös paljon, mutta vaikka olinkin syntynyt pienituloiseen perheeseen, eivät harrasteetkaan maksaneet juuri mitään. Jääkiekkoa pystyi pelaamaan monilla ulkojäillä, mutta paras oli mielestäni linikkalan koulun jää, sillä 80 luvulla tehdyt pukukopit olivat usein iltaisinkin auki ja pelin jälkeen pääsi kätevästi syömään lihistä hämeentien grillille. Koripalloa taas pääsi pelaamaan urheilutalolle aina, kun ei ollut kenenkään harjoituksia, joten solidaarisuus oli todellakin voimissaan. Isohunnari avattiin myös 80 luvun puolivälissä ja siellä tulikin käytyä talvisin muutamia kertoja, koska rahat eivät aivan riittäneet lapin hiihtokeskuksiin menoon. Onkohan tuokaan muuten enää toiminnassa..? Keilahallilla käytiin aina uinnin jälkeen ( joka maksoi 2 mk ) ja vaikka kellarissa sijainnut halli olikin pieni, sai sielläkin pelata välillä ilmaiseksi. Sittemmin uusi keilahalli rakennettiin vanhaan tehtaaseen ja siellä sitten käytiin muutamia kertoja koulun kanssa. Kerran käytiin myös yrittämässä laskea mäkeä viksbergin takana sijainneella vanhalla mäkihyppytornilla, mutta lopulta terveyskeskukseen päättyi tuo ura.
Noilta vuosilta on kaiken kaikkiaan elävästi jäänyt mieleen, miten pienessä kaupungissa pystyikin harrastamaan vaikka mitä ja etäisyydet olivat pieniä.

Musiikkitarjontaa myös riitti. Oli tapaus kun Dingo tuli kaupunkiin ja urheilutalolle esiintymään. Kukaan meistä pojista ei kehdannut tunnustaa kuuntelevansa dingoa, mutta niinvain meitä poikia sielläkin oli varmaan puolet porukasta. Stone kävi myös esiintymässä tetsillä. Oli siinä nuorella pojalla huulet pyöreinä kun hesalaiset stonen kaverit tulivat avoautolla pihaan suuren maailman tyyliin. Elokuvia käytiin myös katsomassa. 80 luvun elokuvista jäi erityisesti mieleen ET, joka
teki todellisen vaikutuksen nuoreen mieheen. Kinokuhassa kävin useimmiten, sillä siellä oli mielestäni paremmat elokuvat kuin bio-kaaressa.

Murrosikäisenä alkoikin sitten yöelämä kiinnostamaan. Forssan tori oli aina täynnä viikonloppuisin ja meno sen mukaista. Isommat tutut veivät keitaalle kahville ja muistan vielä hämärästi sen, kun uusi uljas keidas avattiin. Suihkulähteen keskellä oli bodareita esiintymässä, musiikki pauhasi täysillä ja tuntui, että nyt oli forssaan saatu kunnon kohtauspaikka. Vanha keidas oli tunkkainen ja tien toisella puolella ollut kahvio olikin minulle ja kavereilleni mieluisampi paikka.
Muistan myös, kun torin laidalta purettiin vanha huoltoasema ja sen tilalle rakennettiin iso talo, johon tehtiin kaupungin ensimmäinen ns. hampurilaispaikka. Jokainenhan oli käynyt carrolssilla tai mäkkärillä jollain muulla paikkakunnalla, mutta nyt vastaava (tosin pieni)saatiin myös forssaan, mutta ainoa miinus oli, että ruokaa siellä sai jonottaa kymmeniä minuutteja. Joutsenet olivat myös aina ilo silmille, vaikkakin yksi idiootti niiden mökin polttikin 80 luvun puolivälissä.

Ensimmäiset kosketukset alkoholiin saatiin, kun maisteri kävi kaupassa meille ostamassa pussikaljaa. Maisteri oli muutenkin mukava hemmo, sillä juttuja riitti eikä kyse ollut kuitenkaan
mistään älyvapaasta känniörveltämisestä. Maisteri asusteli siihen aikaan saksankadun lähistöllä
olleessa vanhassa puutalossa, jonka pihalla saatiin jopa kerran ilmakitaranäytös baddingin tahdissa:)
Jotenkin jäi mieleen, että tuo verbaalinen kaveri olisi päässyt pitkälle, mikäli viina ei olisi miestä vienyt. Videot yleistyivät 80 luvun puolivälissä ja avasi pikkukaupungin pojalle aivan uuden ikkunan maailmaan .Videoita sai kätevästi videovuokraamosta bussiaasemalta, jossa muutenkin hengasivat tuolloin melkein kaikki. Vieressä olivat Eka ja Forssamarket, joissa kaikki kävivät kaupassa, mutta tupakkaa ostettiin tuolloin alaikäisenä liha ja kala -kaupasta asemalta, sillä siellä ei ikää turhia kyselty.

Viikonloput olivat villejä teiniaikoina. Itse kuuluin kaveriporukkaan, joka otti yleensä pohjia linikkalanlammilla ja siirtyi sieltä torille. Siihen aikaan kaupunki oli kahtia jakautunut suunnilleen joen kohdalta ja välienselvittelyt olivat jokaviikkoisia. Tetsin takapihalla ratkottiin kaupungin herruutta niin auringossa kuin räntäsateessakin. 80 luvun loppupuolella alkoivat riidat vähentyä, sillä kaupunkiin tuli yhä useammin ulkopaikkakuntalaisia, joiden tulo ihme kyllä lähensi ennen niin riidoissa olleita forssalaisia.

Tetsillä kävimme diskossa ja alkoholin viemisestä sinne tulikin lähes taidetta sillä iso Markku ovella sai siitä yleensä raivarit. Mieleeni on jäänyt, kuinka hieno paikka tuo tetsi silloin olikaan. Ensimmäisen suukon naiseltakin sain juuri tuolloin tetsin yläkerrassa verhon takana, josta avautui hieno näköala torille. Kaupungissa oli tuolloin myös todellinen naistenmies Hata, joka tunsi kaikki ja jolla oli varmaan 20 naista kierroksessa joka ilta ja jota me kaikki pojankoltiaiset katselimme ihaillen ylöspäin. Olisi mielenkiintoista tietää, miten tuokin on sen jälkeen pärjäillyt..

Täysi-ikäisyys oli kova juttu. Cumuluksessa tuli käytyä katsomassa aikuisten menoa, kultajyvässä perinteisempää mutta kössihalliin kuplan viereen tullut disko oli ykkönen. Olivat kerrankin saaneet pikkukaupunkiin harvinaisen bilepaikan, jossa oli ainutlaatuinen tunnelma. Myöhemmin oli myös
keskus- ja kauppakadun kulmassa hyvä bilemesta vanhassa puutalossa, mutta nimeä en enää muista.
Ravintola moskova oli legenda ja pöytäliinat ja pöytiintarjoilu luksusta. Olisi noistakin kiva tietää, ovatko vielä pystyssä ja hengissä?

Itse muutin perheeni kera pois vuonna 1992 Lahteen ja sen jälkeen olen forssassa käynyt tasan kerran. Mitään kontaktia ei jäänyt, mutta parin kaverin kanssa ollaan oltu vielä satunnaisesti yhteyksissä. Kuvaavaa oli se, että kokonainen ikäpolvi lähti tuolloin 1990-1999 forssasta ja asettui eteläsuomen suuriin kaupunkeihin. Surullista ajatella, että niin elinvoimaisesta kaupungista tuli laman ansiosta
muuttotappiokunta, josta halusivat kaikki pois. Uskon, että esim. Finlayson olisi vieläkin brändi 70 luvun tapaan ja marimekon ohella, mikäli aikanaan sitä ei olisi Askolle myyty. Askon surullisenkuuluisa strategia oli lakkauttaa kutomo ja tuoda kankaat valmiina halpamaista ja vain värjätä ja lätkäistä firman logot kylkeen forssassa suuremman katteen toivossa. Tietenkin kuluttajat huomasivat laadun olevan aivan eri luokkaa kuin ennen ja tuosta syystä finlaysonin tuotteet siirrettiinkin monissa kaupoissa paraatipaikoilta takahyllyihin pölyyntymään. Tuosta ajankohdasta voidaan ikäväkyllä aloittaa forssan alasajo, sillä finlaysonin mukana hävisi yli 1500 suoraa ja välillistä työpaikkaa ja se kyllä 20 000 asukkaan kaupungissa tuntui liian suurelta palalta.

Kiva kuitenkin muistella kultaista 80 lukua. Itse olen elämässäni pärjännyt sittemmin ihan hyvin ja nykyään perheellinen, mutta maksaisin melkein mitä vaan saadessani edes yhden päivän elää tuossa 80 luvun forssassa, jossa elämää ja sykettä riitti yllin kyllin.

284

47159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hopeanvärisen polkypyörän

      ja sen nimi oli terässiipi, yhteen kirjoitettuna.
      Se kummasti hävisi, liekö sen palolaitoksen pojjaat onkis joen pohjalta?

      • tyhjennettiin

        kaheksankytluvun lopulla ja sieltä löytyi mm. useampikin polkupyörä, autonrenkaita, lähes 1000 mk kolikkoina ja muuta roinaa. Kaverini oli tuolloin tyhjennystalkoissa.


      • -jediritari-
        tyhjennettiin kirjoitti:

        kaheksankytluvun lopulla ja sieltä löytyi mm. useampikin polkupyörä, autonrenkaita, lähes 1000 mk kolikkoina ja muuta roinaa. Kaverini oli tuolloin tyhjennystalkoissa.

        Se on suljettu nykyään, eli lopettanut. 1990 luvun konkka..? Kävin siellä elokuun alussa -09, paluu matkalla ruotsista (göteborgista) U2 keikalta. Mielenkiinnosta vanhoihin mäkikeskuksiin, päätin käydä katsomassa mitä vanhalle rinnekeskukselle kuuluu. Kaikki "kapulahissit" ja perustukset purettu. Mitä nyt joku valaisinpylväs jossain. Rinnepohjat erottuvat hyvin taimikollaan isommista puista...
        En ole paikallisia, vaan joku savolainen jostain Savosta. Voi olla että tästä on joku kirjotellut tuonne alemmas, mutta en jaksanut lukea sinne, eikä kiinnostanutkaan lukea, kun en tunne niitä aikoja enkä paikkoja.
        Mutta umpeen on kasvamassa sekin mäki. Käykää vielä katsomassa maisemat, paikallisetkin, kun kerkiitte.


      • siipikö?

        jos onkivat se saattaa olla makasiissa.
        Vaikea yrittää palata


    • ex-fokelainen

      nuoruus on muisteltavaa, oli sen elänyt missä hyvänsä. Itsekin muistan Cumuluksen, jonne jonotettiin jo klo 21n jälkeen ja meno oli kovaa. Kauppakadun ja Keskuskadun kulmassa oli RosaMaria, jossa muistan elämäni ensimmäisen(viimeisen?)kerran rakastuneeni. No, nyt eletään tätä päivää ja näitä hetkiä muistellaan kenties 20n vuoden kuluttua kaiholla...

      • teräs-siipi

        Cumulus oli aivan mieletön paikka. Yksi tuttu oli siellä silloin töissä ja pääsimme onneksi jonon ohi usein. Pilkun jälkeen menimmekin sitten välillä uimaan siihen viereen lammille. Onneksi kukaan ei hukkunut, sillä promilleja oli aina liikaa :)


      • ex-fokelainen
        teräs-siipi kirjoitti:

        Cumulus oli aivan mieletön paikka. Yksi tuttu oli siellä silloin töissä ja pääsimme onneksi jonon ohi usein. Pilkun jälkeen menimmekin sitten välillä uimaan siihen viereen lammille. Onneksi kukaan ei hukkunut, sillä promilleja oli aina liikaa :)

        vei Cumuluksesta baarijakkaran ja hyppäs sieltä tornin korkeimmalta sen kans veteen...ei selvinpäin. Toinen vei Loukusta wcn oven=)


      • teräs-siipi
        ex-fokelainen kirjoitti:

        vei Cumuluksesta baarijakkaran ja hyppäs sieltä tornin korkeimmalta sen kans veteen...ei selvinpäin. Toinen vei Loukusta wcn oven=)

        Lammilla olivat todella suosiossa yön viimeisinä tunteina Cumulus-illan jälkeen. Tuntui välillä, ettei ollut mitään rajaa, miten jengi sieltä hyppeli alas, kuitenkin 5 metrin tornista. Siellä myös moni suhde sai alkunsa, kun porukka jäi rannalle hengailemaan.


      • entäs si
        teräs-siipi kirjoitti:

        Lammilla olivat todella suosiossa yön viimeisinä tunteina Cumulus-illan jälkeen. Tuntui välillä, ettei ollut mitään rajaa, miten jengi sieltä hyppeli alas, kuitenkin 5 metrin tornista. Siellä myös moni suhde sai alkunsa, kun porukka jäi rannalle hengailemaan.

        ..puhumattakaan hyppyrimäen suhteista.


    • Loukun?

      Rokkipaikka jossa oli ihan mieletön meno. Terassi oli myös huippu!

      • mesta

        Sitä piti muistaakseni Toivonen.
        Entä mitä jäi mieleen Tampista ja Tampin tusinasta? Kävikö flaksi?
        Entä kävitkö vielä Moonlight:yssä?
        Samoilla paikoilla on ollut monta nimeä.


      • teräs-siipi

        Eikö se ollutkin rosson alakerrassa? Jotkut paikat muistaa paremmin kuin toiset. Terassilla tuli istuskeltua usein. Siinä vieressä olevassa talossa taas olivat forssan ensimmäiset liukuportaat. Muistan kun lapsenat niitä mentiin ylös-alas innoissamme.


      • DJ
        mesta kirjoitti:

        Sitä piti muistaakseni Toivonen.
        Entä mitä jäi mieleen Tampista ja Tampin tusinasta? Kävikö flaksi?
        Entä kävitkö vielä Moonlight:yssä?
        Samoilla paikoilla on ollut monta nimeä.

        Omistaja oli Erkki Toivo


      • ripethepooh
        DJ kirjoitti:

        Omistaja oli Erkki Toivo

        Erkkipä hyvinkin.
        MUTTA jo ennen Erkkiä oli useampikin omistaja. Ja Erkin jälkeen. Nimiä en muista.

        Olin muuten avajaispäivänä asiakkaana silloisessa Ravintola Lounas-Baarissa.
        Nimi väännettiin hetimmiten kansan suussa nimeksi Loukku, joka sitten tulikin jossain vaiheessa viralliseksi nimeksi


    • exvorssalainen

      se oli aikas kova pelimies sillo. tais käydä joka likan läpi pariinkin kertaan ;-)

    • muistella

      Forssa oli ainakin tuolloin mukava paikka varttua.
      Huumeita ei ollu. Känni otettiin ja jos tapeltiin niin sitten tapeltiin ja se oli siinä.
      Olet ollu eri porukoissa ja kirjoituksestasi päättelen olet ollut pari vuotta myöhemmin liikkeellä kuin minä. Veikkaan sua 70-72 syntyneeksi, mut oon kokenu asiat hyvin saman kaltaisesti kuin sinä.
      Oli ne Sam burgerin pöperöt ihan hyviä vaikka saikin vähän venailla :)
      t kuhalan koulun puolelta

      • teräs-siipi

        Huumeita ei todellakaan ollut. Niin se oli sam burger tosiaankin. Tetsillähän oli alakerrassa joku burgeri paikka myös, mutta ei se ollut samaa tasoa samin kanssa.

        Olit oikeassa ikähaarukassasi. Kuhalan ja Linikkalan välillä oli tiettyjä jännitteitä tuolloin, mutta oli muutamia kavereita kuhalan puolelta, joiden kautta tutustuttiin sitten muihin ja tietty arvostus molemmin puolin syntyi.

        Muutamia kuhalan kavereita näin hesassa sittemmin 90 luvun puolivälissä, kun satuttiin törmäämään samassa baarissa. Olivat rakennushommissa kuuleman mukaan niinkuin monet muutkin vanhat forssalaiset lamavuosina. Itse kävin silloin tällöin hesassa dokaamassa, kun junalla pääsi vielä myöhään takaisin.

        Kävitkö ikinä saaressa juhannuksena? Meidän traditiona oli aina mennä sinne leirintä-alueelle sekoilemaan jonkun autolla ja virittää teltta sen viereen. Kerran teltta pöllittiin ja kerran syttyi tuleen, mutta jokatapauksessa siellä oli ihan tajuton meno silloin.


      • lukea teidän
        teräs-siipi kirjoitti:

        Huumeita ei todellakaan ollut. Niin se oli sam burger tosiaankin. Tetsillähän oli alakerrassa joku burgeri paikka myös, mutta ei se ollut samaa tasoa samin kanssa.

        Olit oikeassa ikähaarukassasi. Kuhalan ja Linikkalan välillä oli tiettyjä jännitteitä tuolloin, mutta oli muutamia kavereita kuhalan puolelta, joiden kautta tutustuttiin sitten muihin ja tietty arvostus molemmin puolin syntyi.

        Muutamia kuhalan kavereita näin hesassa sittemmin 90 luvun puolivälissä, kun satuttiin törmäämään samassa baarissa. Olivat rakennushommissa kuuleman mukaan niinkuin monet muutkin vanhat forssalaiset lamavuosina. Itse kävin silloin tällöin hesassa dokaamassa, kun junalla pääsi vielä myöhään takaisin.

        Kävitkö ikinä saaressa juhannuksena? Meidän traditiona oli aina mennä sinne leirintä-alueelle sekoilemaan jonkun autolla ja virittää teltta sen viereen. Kerran teltta pöllittiin ja kerran syttyi tuleen, mutta jokatapauksessa siellä oli ihan tajuton meno silloin.

        muisteluita vaikka itse olen syntynyt vasta ihan 70 luvun viimeisenä vuonna.tori kyllä hiljeni ja tarkoitan öiseen aikaan tossa kymmenen vuotta sitten suunnilleen enkä tiedä missä ne nuoret nyt aikaansa viettää.joo ja torilla oli kuulema ennen minun torilla olo aikaani ollut tosi paljon porukkaa.tetsi taisi olla viellä minun seiska luokkani ajan auki.ylä.aste ajallani oli discot kerholassa ja sitten järkkäreillä ja myös konsertteja oli leimukalliolla missä tuli sata kertaa nähtyä klamydia ja yö.mutta hauskaa niissä oli kilju kanistereiden kanssa.onhan forssa muuttunut jonkin verran ja nuorille ei niitä discoja kauheasti tarjolla ole jolloin ne jää kyllä monesta paitsi.meille discja piti virkkunen ala-asteella ja dj,sale ylä-asteella.samburger oli ihan hitti paikka ja majoneesia sai itse ottaa kuin paljon vaan.grillejä on hämeentiellä enää yksi ja hyvin muistan kuinka rainbowlta sai tosi isot puolikkaat ranskalaiset.itse on ole esim.loukkuun koskaan päässyt mutta muitan siellä limulla jonkun aikuisen seuras käyneeni ja mieleeni on jäänyt siellä oleva madonna peili....kyllä sitä maksaisi todellakin mitä vaan kun sais jonkun lammilla vietetyn vapun tai saaren juhannusen tai tori illan takas oikeen ahdistaa kun muistaa sen tunteen ja kuinka huoletonta ja hauskaa kavereiden kanssa silloin oli ja kun nyt tietää ettei sellasta enää koskaan tule olemaan vaikka on nytkin hauskaa mut ei sellasta,ei o kesätkään samanlaisia...


      • osa yksi...
        teräs-siipi kirjoitti:

        Huumeita ei todellakaan ollut. Niin se oli sam burger tosiaankin. Tetsillähän oli alakerrassa joku burgeri paikka myös, mutta ei se ollut samaa tasoa samin kanssa.

        Olit oikeassa ikähaarukassasi. Kuhalan ja Linikkalan välillä oli tiettyjä jännitteitä tuolloin, mutta oli muutamia kavereita kuhalan puolelta, joiden kautta tutustuttiin sitten muihin ja tietty arvostus molemmin puolin syntyi.

        Muutamia kuhalan kavereita näin hesassa sittemmin 90 luvun puolivälissä, kun satuttiin törmäämään samassa baarissa. Olivat rakennushommissa kuuleman mukaan niinkuin monet muutkin vanhat forssalaiset lamavuosina. Itse kävin silloin tällöin hesassa dokaamassa, kun junalla pääsi vielä myöhään takaisin.

        Kävitkö ikinä saaressa juhannuksena? Meidän traditiona oli aina mennä sinne leirintä-alueelle sekoilemaan jonkun autolla ja virittää teltta sen viereen. Kerran teltta pöllittiin ja kerran syttyi tuleen, mutta jokatapauksessa siellä oli ihan tajuton meno silloin.

        Minun piti kehaista yhtä kivaa tanssiravintelia, mutta kumma kyllä unohdin just sen nimen.
        Tätäkö tää elämä sitten?
        Piti tulla tähän siitä kertomaan mutta se hetki kun pääsin istumaan kunnolla jakkaralle niin se nimi humahti päästä pois.

        Mutta yritän hahmottaa sitä, se oli siinä Tampin yläkerrassa, ja muistan kun juhlijat ravasivat Koskenniskan ja ?? ravintolassa toiseen.
        Isi ja Helminen olivat portsareina.
        En tiedä oliko siellä näkövammasia muuten "alikehittyneitä" itseensä kyllästyneitä, mutta missään muualla ei ole haettu niin paljon tanssimaan.
        Tälläiselle tavisnaiselle oli ihmeellistä kun kaksi herraa taisteli meikäläisestä, sen jälkeen ei ola vastaavaa tapahtunut.


      • teräs-siipi
        lukea teidän kirjoitti:

        muisteluita vaikka itse olen syntynyt vasta ihan 70 luvun viimeisenä vuonna.tori kyllä hiljeni ja tarkoitan öiseen aikaan tossa kymmenen vuotta sitten suunnilleen enkä tiedä missä ne nuoret nyt aikaansa viettää.joo ja torilla oli kuulema ennen minun torilla olo aikaani ollut tosi paljon porukkaa.tetsi taisi olla viellä minun seiska luokkani ajan auki.ylä.aste ajallani oli discot kerholassa ja sitten järkkäreillä ja myös konsertteja oli leimukalliolla missä tuli sata kertaa nähtyä klamydia ja yö.mutta hauskaa niissä oli kilju kanistereiden kanssa.onhan forssa muuttunut jonkin verran ja nuorille ei niitä discoja kauheasti tarjolla ole jolloin ne jää kyllä monesta paitsi.meille discja piti virkkunen ala-asteella ja dj,sale ylä-asteella.samburger oli ihan hitti paikka ja majoneesia sai itse ottaa kuin paljon vaan.grillejä on hämeentiellä enää yksi ja hyvin muistan kuinka rainbowlta sai tosi isot puolikkaat ranskalaiset.itse on ole esim.loukkuun koskaan päässyt mutta muitan siellä limulla jonkun aikuisen seuras käyneeni ja mieleeni on jäänyt siellä oleva madonna peili....kyllä sitä maksaisi todellakin mitä vaan kun sais jonkun lammilla vietetyn vapun tai saaren juhannusen tai tori illan takas oikeen ahdistaa kun muistaa sen tunteen ja kuinka huoletonta ja hauskaa kavereiden kanssa silloin oli ja kun nyt tietää ettei sellasta enää koskaan tule olemaan vaikka on nytkin hauskaa mut ei sellasta,ei o kesätkään samanlaisia...

        80 luvulla paikka oli ainakin meidän porukan mielestä vähän out, sillä siellä kävi vanhempia ihmisiä. Tosin pari kertaa raisu-mopolla sinnekin tuli köröteltyä ja aidan yli kiivettyä.

        Joskus 80 luvun alkupuolella kävi Pelle Miljoona esiintymässä torilla. Muistan hyvin kun ilmaiskonsertissa oli ns "tupa täynnä" ja punkki voimissaan. 80 luvulla oli myös forssassa paljon punkkareita, mutta ne viihtyivät yleensä omissa porukoissaan kuhalan koulun takana olleilla makasiineilla.


      • teräs-siipi
        teräs-siipi kirjoitti:

        80 luvulla paikka oli ainakin meidän porukan mielestä vähän out, sillä siellä kävi vanhempia ihmisiä. Tosin pari kertaa raisu-mopolla sinnekin tuli köröteltyä ja aidan yli kiivettyä.

        Joskus 80 luvun alkupuolella kävi Pelle Miljoona esiintymässä torilla. Muistan hyvin kun ilmaiskonsertissa oli ns "tupa täynnä" ja punkki voimissaan. 80 luvulla oli myös forssassa paljon punkkareita, mutta ne viihtyivät yleensä omissa porukoissaan kuhalan koulun takana olleilla makasiineilla.

        siis punkkarit tuolloin 80 luvulla hengasivat keskuskoulun vieressä olleilla makasiineilla, eivätkä kuhalan, niinkuin erehdyksissäni mainitsin.

        Yksi punkkari jäi erityisesti mieleen. Pitkä irokeesi, joka oli joka viikko eri värinen. Näin kaverin sittemmin eräällä työkeikalla 2000 luvun taitteessa ja olin pudota tuoliltani millaisen muutoksen kaveri oli kokenut.


      • nykyajan nuoria
        lukea teidän kirjoitti:

        muisteluita vaikka itse olen syntynyt vasta ihan 70 luvun viimeisenä vuonna.tori kyllä hiljeni ja tarkoitan öiseen aikaan tossa kymmenen vuotta sitten suunnilleen enkä tiedä missä ne nuoret nyt aikaansa viettää.joo ja torilla oli kuulema ennen minun torilla olo aikaani ollut tosi paljon porukkaa.tetsi taisi olla viellä minun seiska luokkani ajan auki.ylä.aste ajallani oli discot kerholassa ja sitten järkkäreillä ja myös konsertteja oli leimukalliolla missä tuli sata kertaa nähtyä klamydia ja yö.mutta hauskaa niissä oli kilju kanistereiden kanssa.onhan forssa muuttunut jonkin verran ja nuorille ei niitä discoja kauheasti tarjolla ole jolloin ne jää kyllä monesta paitsi.meille discja piti virkkunen ala-asteella ja dj,sale ylä-asteella.samburger oli ihan hitti paikka ja majoneesia sai itse ottaa kuin paljon vaan.grillejä on hämeentiellä enää yksi ja hyvin muistan kuinka rainbowlta sai tosi isot puolikkaat ranskalaiset.itse on ole esim.loukkuun koskaan päässyt mutta muitan siellä limulla jonkun aikuisen seuras käyneeni ja mieleeni on jäänyt siellä oleva madonna peili....kyllä sitä maksaisi todellakin mitä vaan kun sais jonkun lammilla vietetyn vapun tai saaren juhannusen tai tori illan takas oikeen ahdistaa kun muistaa sen tunteen ja kuinka huoletonta ja hauskaa kavereiden kanssa silloin oli ja kun nyt tietää ettei sellasta enää koskaan tule olemaan vaikka on nytkin hauskaa mut ei sellasta,ei o kesätkään samanlaisia...

        Todennäköisesri tämän päivän nuoret kokoontuu netissä. Torille ei vaivaudu kukaan, eikä kotoa poistuta ellei ole äärimmäinen pakko. Baareissa käydään hätäisesti kääntymässä vähän ennen valomerkkiä.


      • haara
        teräs-siipi kirjoitti:

        80 luvulla paikka oli ainakin meidän porukan mielestä vähän out, sillä siellä kävi vanhempia ihmisiä. Tosin pari kertaa raisu-mopolla sinnekin tuli köröteltyä ja aidan yli kiivettyä.

        Joskus 80 luvun alkupuolella kävi Pelle Miljoona esiintymässä torilla. Muistan hyvin kun ilmaiskonsertissa oli ns "tupa täynnä" ja punkki voimissaan. 80 luvulla oli myös forssassa paljon punkkareita, mutta ne viihtyivät yleensä omissa porukoissaan kuhalan koulun takana olleilla makasiineilla.

        Mein isi ja äiti tapas Leimukalliolla, mut aikakausi oli tosiaan 70-lukua...


      • nykyfoge
        osa yksi... kirjoitti:

        Minun piti kehaista yhtä kivaa tanssiravintelia, mutta kumma kyllä unohdin just sen nimen.
        Tätäkö tää elämä sitten?
        Piti tulla tähän siitä kertomaan mutta se hetki kun pääsin istumaan kunnolla jakkaralle niin se nimi humahti päästä pois.

        Mutta yritän hahmottaa sitä, se oli siinä Tampin yläkerrassa, ja muistan kun juhlijat ravasivat Koskenniskan ja ?? ravintolassa toiseen.
        Isi ja Helminen olivat portsareina.
        En tiedä oliko siellä näkövammasia muuten "alikehittyneitä" itseensä kyllästyneitä, mutta missään muualla ei ole haettu niin paljon tanssimaan.
        Tälläiselle tavisnaiselle oli ihmeellistä kun kaksi herraa taisteli meikäläisestä, sen jälkeen ei ola vastaavaa tapahtunut.

        Kyseinen paikka oli Tampin yläkerrassa Tammukka


      • ripethepooh
        teräs-siipi kirjoitti:

        Huumeita ei todellakaan ollut. Niin se oli sam burger tosiaankin. Tetsillähän oli alakerrassa joku burgeri paikka myös, mutta ei se ollut samaa tasoa samin kanssa.

        Olit oikeassa ikähaarukassasi. Kuhalan ja Linikkalan välillä oli tiettyjä jännitteitä tuolloin, mutta oli muutamia kavereita kuhalan puolelta, joiden kautta tutustuttiin sitten muihin ja tietty arvostus molemmin puolin syntyi.

        Muutamia kuhalan kavereita näin hesassa sittemmin 90 luvun puolivälissä, kun satuttiin törmäämään samassa baarissa. Olivat rakennushommissa kuuleman mukaan niinkuin monet muutkin vanhat forssalaiset lamavuosina. Itse kävin silloin tällöin hesassa dokaamassa, kun junalla pääsi vielä myöhään takaisin.

        Kävitkö ikinä saaressa juhannuksena? Meidän traditiona oli aina mennä sinne leirintä-alueelle sekoilemaan jonkun autolla ja virittää teltta sen viereen. Kerran teltta pöllittiin ja kerran syttyi tuleen, mutta jokatapauksessa siellä oli ihan tajuton meno silloin.

        ...jaa junalla stadista vorssaan yöllä...
        Eihän junalla oo päässyt vorssaan luultavasti ikinä.
        Ehkä joskus 40-luvulla. Ehkä!


      • ripethepooh
        nykyfoge kirjoitti:

        Kyseinen paikka oli Tampin yläkerrassa Tammukka

        Alunperin Kaupunginhotelli eli Kauppari


      • PepitaNikita
        osa yksi... kirjoitti:

        Minun piti kehaista yhtä kivaa tanssiravintelia, mutta kumma kyllä unohdin just sen nimen.
        Tätäkö tää elämä sitten?
        Piti tulla tähän siitä kertomaan mutta se hetki kun pääsin istumaan kunnolla jakkaralle niin se nimi humahti päästä pois.

        Mutta yritän hahmottaa sitä, se oli siinä Tampin yläkerrassa, ja muistan kun juhlijat ravasivat Koskenniskan ja ?? ravintolassa toiseen.
        Isi ja Helminen olivat portsareina.
        En tiedä oliko siellä näkövammasia muuten "alikehittyneitä" itseensä kyllästyneitä, mutta missään muualla ei ole haettu niin paljon tanssimaan.
        Tälläiselle tavisnaiselle oli ihmeellistä kun kaksi herraa taisteli meikäläisestä, sen jälkeen ei ola vastaavaa tapahtunut.

        Se oli ravintola Tammi,oli muistaakseni kaupunkin hotelli silloin?Isi oli portsarina ja äitini tarjoilijana.


      • Piilokärki
        nykyfoge kirjoitti:

        Kyseinen paikka oli Tampin yläkerrassa Tammukka

        Niin ja sit moonshine ennen Mr Smithiä


      • Anonyymi
        ripethepooh kirjoitti:

        ...jaa junalla stadista vorssaan yöllä...
        Eihän junalla oo päässyt vorssaan luultavasti ikinä.
        Ehkä joskus 40-luvulla. Ehkä!

        Luehan aloitus tarkemmin.Lahti-Stadi yhteys tässä varmaan kysymyksessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luehan aloitus tarkemmin.Lahti-Stadi yhteys tässä varmaan kysymyksessä.

        Eköhän se ollut kapearaiteinen Jokioisille Minkiöön ja sieltä Humppilaan. Siellä kai piti vaihtaa junaa, vai oliko se Toijala joku tärkeä asema. Urjalassakin on vielä joku Urjalan asema, siitä ei ole tietoa, onko mitään liikennöintiä Muistaakseni 70-luvulla pääsin junaa vaihtamalla Humppilaan asti Helsingistä, ja Humppilasta matkustin bussilla Forssaan. Kapearaiteinen juna ja rata taisi olla hävitetty jo paljon ennen, ei kai sitä enää 60-luvun lopulla Forssaan tullut. Vieläkin on siinä lähellä katu nimeltä Rautatienkatu.
        Olen YO-1975-FYL


      • Anonyymi
        ripethepooh kirjoitti:

        ...jaa junalla stadista vorssaan yöllä...
        Eihän junalla oo päässyt vorssaan luultavasti ikinä.
        Ehkä joskus 40-luvulla. Ehkä!

        kyllä Forssan pääsi junalla Toijalasta, mutta piti hypätä Humppilassa linja-autoon 70-luvulla.


      • Anonyymi
        ripethepooh kirjoitti:

        ...jaa junalla stadista vorssaan yöllä...
        Eihän junalla oo päässyt vorssaan luultavasti ikinä.
        Ehkä joskus 40-luvulla. Ehkä!

        Lahteen se oli menossa junalla, pöhkö.


      • Anonyymi

        Totta huumeita ei ollu hyvä paikka oli kyllä kasvaa lähdin Forssasta 30 vuotiaan äiti vieläkin asuu siel köyn kerran kuussa siel isä veli haudattu myös Forssaa


    • Hiihtäen kouluun

      itse muistan kanssa nuoruudesta Cumuluksen torstain. Välillä se jono oli sinne parkkipaikalle asti. Muistan myös tekojään jossa välillä lätkittiin ilman valoja yömyöhään. Muistan myös hyvin lauantain toripäivät jossa se kumarainen kaveri oliko se joku "eugeni" pyörytti jotain ruletin tapaista teltassaan. Palkintona oli fazerin sinistä.

      Muistan myös tetsin discon ja kun siellä verhojen takana pussailtiin tyttöjen kanssa samalla kun kuunnetiin caravan-biisiä...

      Muistan myös hyvin torin ja sen kun pohjia otettiin lammilla yms..

      Forssasta maailmalle lähteneitä (70-luvun alkupuolella syntyneitä)tyyppejä tapaa satunnaisesti aina jossain. Keskimäärin he ovat pärjänneet ja menestyneet elämässään hyvin.

      Joskus kaiholla ajattelee nuoruuttaan kun elämän täytti urheilu, hauskanpito ja commodore 64..

      Kesäisin oltiin aina kesätöissä ja se oli raakaa duunia 17,50 mk:n (3€)tuntipalkalla!!!!
      Töitten jälkeen mentiin aina lammille uimaan.
      Silloin tuli myös urheiltua aktiivisesti ja töitten jälkeen oli yleensä vielä kuivatreenit lammilla tai urheilukentällä!!!

      Kiitos kirjoituksestasi

      • 1970,

        Kujalan Pete?


      • Hiihtäen kouluun
        1970, kirjoitti:

        Kujalan Pete?

        Asuu saksassa, on saksalaisen kanssa naimisissa. On Myös saksan kansalainen ja pärjännyt yleensäkin keskivertoa forssalaista paremmin.

        Miehellä menee ilmeisen hyvin ja ammattina on edelleen jääkiekkoilija.


      • teräs-siipi

        Oli todellakin antoisaa aikaa.

        "Joskus kaiholla ajattelee nuoruuttaan kun elämän täytti urheilu, hauskanpito ja commodore 64.. "

        - Tuo oli hyvin sanottu. Commo yleistyi tuolloin ja muistan hyvin kun kaveriporukassa pelailtiin ja odoteltiin kasetilta latautuneita pelejä ikuisuuksia. Hauska laite tuo oli ja pelejä siihen sai kopioitua runsaasti kaksipesäisellä mankalla ;)

        Eugeni todellakin pyöritti rulettia torilla. Kävin itsekin monesti kyttyräselkäisen papan luona pelaamassa, mutta voitoista jäi mieleen vain kahvipaketit.

        Wahreeninpuisto oli myös hyvä paikka ottaa pohjia ennen diskoon menoa. Monesti oli puistonpenkit täynnä ja menoa sielläkin riitti. Tuohon aikaan oli aikalailla 3-4 jengiä kaupungissa, koska vanhemmat pyörivät yleensä pienimmissä kokoonpanoissa. Vanhempia "hörhöjä" sitten riittikin tuolloin. Jos sattui menemään väärään paikkaan väärään aikaan saattoi hyvin saada turpiinsa näiltä 60 luvun jäänteiltä, jotka kylläkin nekin saatiin kuriin ja nuhteeseen sitten onneksi myöhemmin.

        Yhden kerran muistan, kun keskustassa oli pieni kauppa, jonka nimeä en enää saa päähäni ja joku oli sinne murtautunut ja torilla toinen kaveri pyysi bileisiin kirkonpuistoon. Oli huvittavaa, kun porukkaa oli siellä jotain 20, ja kaljakoreja pilvin pimein. Sitten poliisiauton valot välähtivät ja jokainen nappasi korin ja lähti juoksemaan eri suuntiin pihojen ja katujen yli.

        Tappelut myös olivat jokaviikkoisia, mutta rehtejä. KETÄÄN ei lyöty enää maassa ja siitä olisi monilla nykynuorilla oppimista. Harvaa myös jouduttiin paikkailemaan terveyskeskuksessa, joten aika "siistejä" nuo tappelut silloin olivat.


      • Hiihtäen kouluun
        teräs-siipi kirjoitti:

        Oli todellakin antoisaa aikaa.

        "Joskus kaiholla ajattelee nuoruuttaan kun elämän täytti urheilu, hauskanpito ja commodore 64.. "

        - Tuo oli hyvin sanottu. Commo yleistyi tuolloin ja muistan hyvin kun kaveriporukassa pelailtiin ja odoteltiin kasetilta latautuneita pelejä ikuisuuksia. Hauska laite tuo oli ja pelejä siihen sai kopioitua runsaasti kaksipesäisellä mankalla ;)

        Eugeni todellakin pyöritti rulettia torilla. Kävin itsekin monesti kyttyräselkäisen papan luona pelaamassa, mutta voitoista jäi mieleen vain kahvipaketit.

        Wahreeninpuisto oli myös hyvä paikka ottaa pohjia ennen diskoon menoa. Monesti oli puistonpenkit täynnä ja menoa sielläkin riitti. Tuohon aikaan oli aikalailla 3-4 jengiä kaupungissa, koska vanhemmat pyörivät yleensä pienimmissä kokoonpanoissa. Vanhempia "hörhöjä" sitten riittikin tuolloin. Jos sattui menemään väärään paikkaan väärään aikaan saattoi hyvin saada turpiinsa näiltä 60 luvun jäänteiltä, jotka kylläkin nekin saatiin kuriin ja nuhteeseen sitten onneksi myöhemmin.

        Yhden kerran muistan, kun keskustassa oli pieni kauppa, jonka nimeä en enää saa päähäni ja joku oli sinne murtautunut ja torilla toinen kaveri pyysi bileisiin kirkonpuistoon. Oli huvittavaa, kun porukkaa oli siellä jotain 20, ja kaljakoreja pilvin pimein. Sitten poliisiauton valot välähtivät ja jokainen nappasi korin ja lähti juoksemaan eri suuntiin pihojen ja katujen yli.

        Tappelut myös olivat jokaviikkoisia, mutta rehtejä. KETÄÄN ei lyöty enää maassa ja siitä olisi monilla nykynuorilla oppimista. Harvaa myös jouduttiin paikkailemaan terveyskeskuksessa, joten aika "siistejä" nuo tappelut silloin olivat.

        Jos kaljat joskus saattoi loppua kesken hauskanpidon niin lähikunnassa humppilassa oli sellainen kyläkaupan pahanen oliko se nyt pippuri tahi vast. josta sai takaovelta kaljaa koska vaan. Takaa oveen kun koputti niin sieltä rouvashenkilö huusi takaisin, että -montako laitetaan?
        Sieltä sitä kaljaa välillä haettiin jopa puolenyön aikaan.

        Se hauskuus tais loppu siihen kun eräs rusina-aivo levitti bensaa talon nurkkiin ja uhkas polttaa koko mökin jos mamma ei anna kaljaa.

        On sekin hiano muisto se.


      • oot?
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Asuu saksassa, on saksalaisen kanssa naimisissa. On Myös saksan kansalainen ja pärjännyt yleensäkin keskivertoa forssalaista paremmin.

        Miehellä menee ilmeisen hyvin ja ammattina on edelleen jääkiekkoilija.

        Ootkos Talsoilasta?


      • Hiihtäen kouluun
        oot? kirjoitti:

        Ootkos Talsoilasta?

        Pitäiskö olla?


      • teräs-siipi
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Jos kaljat joskus saattoi loppua kesken hauskanpidon niin lähikunnassa humppilassa oli sellainen kyläkaupan pahanen oliko se nyt pippuri tahi vast. josta sai takaovelta kaljaa koska vaan. Takaa oveen kun koputti niin sieltä rouvashenkilö huusi takaisin, että -montako laitetaan?
        Sieltä sitä kaljaa välillä haettiin jopa puolenyön aikaan.

        Se hauskuus tais loppu siihen kun eräs rusina-aivo levitti bensaa talon nurkkiin ja uhkas polttaa koko mökin jos mamma ei anna kaljaa.

        On sekin hiano muisto se.

        käytiin pimeen pullon ostoksilla parin mannen luona, jos jano yllätti kesken juhlien. Amiksen vieressä oli paikka missä oli paljon kerrostaloja, opiskelija-asuntoja ym. Voisikohan joku valaista, mikä tuon paikan nimi on/oli?

        Siellä asui silloin paljon manneja ja 100 markalla sai pimeen pullon, joka kylläkin oli silloin iso raha. Meille mannet myi 80 markkaan, kun alkossa pullo kossua maksoi 64 mk. Oli muuten suhteessa kalliimpaa tuolloin..


      • teräs-siipi

        Nyt kun näitä asioita muistelee, niin alkaa löytyyn lisääkin..

        Muistatko, kun biokaari alkoi esittämään myöhään iltaisin uusintana vanhoja leffoja? Esityksiin pääsi pikkurahalla ja varsinkin talvisin siellä käytiin ottamassa pohjia usein ennen torille menoa. Välillä oli hirvee meno katsomossa kun kaikki oli tuhannen kännissä.


      • keskusteluun!
        teräs-siipi kirjoitti:

        Nyt kun näitä asioita muistelee, niin alkaa löytyyn lisääkin..

        Muistatko, kun biokaari alkoi esittämään myöhään iltaisin uusintana vanhoja leffoja? Esityksiin pääsi pikkurahalla ja varsinkin talvisin siellä käytiin ottamassa pohjia usein ennen torille menoa. Välillä oli hirvee meno katsomossa kun kaikki oli tuhannen kännissä.

        Amista vastapäätä on Heikankehää.

        Mun mieltä lämmittää muistot Tampin Tusinasta, kummasti sitä jaksoi istuksia siellä valomerkkiin asti joka torstai. Sitten kun paikka vaihtui Mr Smithiksi (tais se olla joku vielä siinä välissä), sitten alettiin heittämään dartsia!

        Ja ne Tammukan pitsat..mm. Tai SnacKarin sapuskat!

        Muutin Forssaan 80-luvun puolivälissä, mutta monta tuttua juttua oon tästä ketjusta bongannu. Makkaramäessä tuli asuttua ja Viksperissäkin. Ja Ylistalossa.

        Joskus kävin KuhaKinossa (KinoKuha..?) katsomassa jonkun pitkän leffan, hiukan takalisto puutui mukavilla puupenkeillä.

        Mikäs se baari siellä Kaukjärvellä oli, joku Kievari siihen aikaan.

        Ja Koskisillalla oli se baari..öö..Iltapiste?

        Voi jessus.


        -T-


      • teräs-siipi
        keskusteluun! kirjoitti:

        Amista vastapäätä on Heikankehää.

        Mun mieltä lämmittää muistot Tampin Tusinasta, kummasti sitä jaksoi istuksia siellä valomerkkiin asti joka torstai. Sitten kun paikka vaihtui Mr Smithiksi (tais se olla joku vielä siinä välissä), sitten alettiin heittämään dartsia!

        Ja ne Tammukan pitsat..mm. Tai SnacKarin sapuskat!

        Muutin Forssaan 80-luvun puolivälissä, mutta monta tuttua juttua oon tästä ketjusta bongannu. Makkaramäessä tuli asuttua ja Viksperissäkin. Ja Ylistalossa.

        Joskus kävin KuhaKinossa (KinoKuha..?) katsomassa jonkun pitkän leffan, hiukan takalisto puutui mukavilla puupenkeillä.

        Mikäs se baari siellä Kaukjärvellä oli, joku Kievari siihen aikaan.

        Ja Koskisillalla oli se baari..öö..Iltapiste?

        Voi jessus.


        -T-

        Heikankehässä opiskelija-asuntolassa asui aikanaan yksi hevari kaveri, joka järjesti bileitä joka viikko ja siellä tuli kavereiden mukana aika-ajoin käytyä. Keitteli viinejä ja muita juomia, jota litkittiin sitten isolla porukalla. Kun solussa ei riittänyt yksi kämppä, otti joku kolmen muun kämpän ovet irti ja kas, olikin neljän huoneen bilepaikka valmiina.
        Kun kaverit tulivat viikonlopun jälkeen takaisin, eivät varmaankaan olleet kovin tyytyväisiä huonejärjestelmiin;)

        Jostain syystä en tampissa käynyt kuin kerran, koskenniskassa sitten useamminkin. Koskisillalla oli tuo pikkupaikka, joka oli aika erikoinen tekele. Missäpäin kaukjärveä tuo paikka oli? Itse kävin kyllä muutamaan otteeseen tammelan krouvissa, jossa yksi ystävällinen naisimmeinen hoiti meidän koko porukan :)


      • Hiihtäen kouluun
        teräs-siipi kirjoitti:

        käytiin pimeen pullon ostoksilla parin mannen luona, jos jano yllätti kesken juhlien. Amiksen vieressä oli paikka missä oli paljon kerrostaloja, opiskelija-asuntoja ym. Voisikohan joku valaista, mikä tuon paikan nimi on/oli?

        Siellä asui silloin paljon manneja ja 100 markalla sai pimeen pullon, joka kylläkin oli silloin iso raha. Meille mannet myi 80 markkaan, kun alkossa pullo kossua maksoi 64 mk. Oli muuten suhteessa kalliimpaa tuolloin..

        Kuplahalli 70-luvun lopulla, Hakalan lihapiirakka, se tunnelma! ja kiekkojen etsiminen ilmastointi kanavasta. Vihreäksi maalattu ilmastointi kanava/hormi jossa luki hevosen kokoisilla kirjamilla RUKKA.

        Pelin jälken roikuttiin käytävän lähellä ja ruinattiin pelaajilta mailoja! Joskus onnas.

        Nuorempana oli saaren juhannus aika hekumaa.

        Pressibaariinkin ahtautui joskus silloin aika helvetisti väkeä. Siellä tuli tappelu AINA!


      • moonlight.
        keskusteluun! kirjoitti:

        Amista vastapäätä on Heikankehää.

        Mun mieltä lämmittää muistot Tampin Tusinasta, kummasti sitä jaksoi istuksia siellä valomerkkiin asti joka torstai. Sitten kun paikka vaihtui Mr Smithiksi (tais se olla joku vielä siinä välissä), sitten alettiin heittämään dartsia!

        Ja ne Tammukan pitsat..mm. Tai SnacKarin sapuskat!

        Muutin Forssaan 80-luvun puolivälissä, mutta monta tuttua juttua oon tästä ketjusta bongannu. Makkaramäessä tuli asuttua ja Viksperissäkin. Ja Ylistalossa.

        Joskus kävin KuhaKinossa (KinoKuha..?) katsomassa jonkun pitkän leffan, hiukan takalisto puutui mukavilla puupenkeillä.

        Mikäs se baari siellä Kaukjärvellä oli, joku Kievari siihen aikaan.

        Ja Koskisillalla oli se baari..öö..Iltapiste?

        Voi jessus.


        -T-

        Joo, ne kinokuhan penkit oli aika miellyttävät!!
        Tuli pari kertaa ruuvailtua ruuvit löysiksi ja oli
        olevinaan hauskaa, kun joku viimetingassa tullut
        rojahti selälleen.
        Iltapisteessä oli mukavat pitäjät. Ainakin se ukko. Ajeli valkoisella sierralla ja se oli hieno auto se!
        Tuli tehtyä muutamat enkat niissä pelikoneissa, joita tosin oli yksi kerrallaan.
        Olihan niitä mukavia pelejä Plussa baarissa, Sokoksen aulassa jne..


      • vissiin
        oot? kirjoitti:

        Ootkos Talsoilasta?

        oon kyllä vähän vanhempi kun Pete.


      • Pete.

      • Anonyymi
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Asuu saksassa, on saksalaisen kanssa naimisissa. On Myös saksan kansalainen ja pärjännyt yleensäkin keskivertoa forssalaista paremmin.

        Miehellä menee ilmeisen hyvin ja ammattina on edelleen jääkiekkoilija.

        60- tai 70-luvulla Saksaan meni jääkiekkoa Pelaamaan Ekholm, olikohan Simo? Hän saattaa olla syntynyt jo 40-luvun puolella.


      • Anonyymi
        keskusteluun! kirjoitti:

        Amista vastapäätä on Heikankehää.

        Mun mieltä lämmittää muistot Tampin Tusinasta, kummasti sitä jaksoi istuksia siellä valomerkkiin asti joka torstai. Sitten kun paikka vaihtui Mr Smithiksi (tais se olla joku vielä siinä välissä), sitten alettiin heittämään dartsia!

        Ja ne Tammukan pitsat..mm. Tai SnacKarin sapuskat!

        Muutin Forssaan 80-luvun puolivälissä, mutta monta tuttua juttua oon tästä ketjusta bongannu. Makkaramäessä tuli asuttua ja Viksperissäkin. Ja Ylistalossa.

        Joskus kävin KuhaKinossa (KinoKuha..?) katsomassa jonkun pitkän leffan, hiukan takalisto puutui mukavilla puupenkeillä.

        Mikäs se baari siellä Kaukjärvellä oli, joku Kievari siihen aikaan.

        Ja Koskisillalla oli se baari..öö..Iltapiste?

        Voi jessus.


        -T-

        Taisi olla Yliskylä, ei Ylistalo.


      • Anonyymi
        teräs-siipi kirjoitti:

        käytiin pimeen pullon ostoksilla parin mannen luona, jos jano yllätti kesken juhlien. Amiksen vieressä oli paikka missä oli paljon kerrostaloja, opiskelija-asuntoja ym. Voisikohan joku valaista, mikä tuon paikan nimi on/oli?

        Siellä asui silloin paljon manneja ja 100 markalla sai pimeen pullon, joka kylläkin oli silloin iso raha. Meille mannet myi 80 markkaan, kun alkossa pullo kossua maksoi 64 mk. Oli muuten suhteessa kalliimpaa tuolloin..

        Heikankehä


    • teräs-siipi

      Haluaisin kysellä näin jälkikäteen, mitä kuhalalaiset ajattelivat tuolloin joen toipuoleisesta porukasta? Silloin asiaa oli turha kysellä, mutta näin jälkikäteen olisi kiva kuulla jotain mielipiteitä..

      Paljon oli tappeluja ja jotenkin ainakin minun ikäisillä oli paljon hampaankolossa kuhalalaisille. Nyt kun ajattelen asiaa, niin en tiedä miksi? Jotenkin viksbergiläset ja me olimme vaan niin huonosti toimeen tulevia.

      • Hiihtäen kouluun

        Kyllä se oli silloin niin, että kaikki katulamppujen potkijat ja kioskien vartijat opiskelivat silloin Kuhalassa. Olihan siellä kuhalassa tarkkiskin. Roskasakkina pidettiin Kuhalalaisia yleisesti Linikkalalaisten keskuudessa.

        Muutamista Kuhalan tarkkis jätkistä on myöhemmin tullut ihan täyspäisiä ihmisiä ja voisi sanoa jopa että hyviä kavereita!

        Ennakkoluulo paskaahan se oli pitkälti.

        Kyllä linikkalassakin oli omat idioottinsa. Eräskin narkki kusi ja pasko käytävälle kun ei löytänyt vessaa. Eräs edesmennyt narkki poltti vessan katon. Tämän kaverin taas tappoi eräs toinen luihu puukolla hiljan.


      • keskusteluun tuttu
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Kyllä se oli silloin niin, että kaikki katulamppujen potkijat ja kioskien vartijat opiskelivat silloin Kuhalassa. Olihan siellä kuhalassa tarkkiskin. Roskasakkina pidettiin Kuhalalaisia yleisesti Linikkalalaisten keskuudessa.

        Muutamista Kuhalan tarkkis jätkistä on myöhemmin tullut ihan täyspäisiä ihmisiä ja voisi sanoa jopa että hyviä kavereita!

        Ennakkoluulo paskaahan se oli pitkälti.

        Kyllä linikkalassakin oli omat idioottinsa. Eräskin narkki kusi ja pasko käytävälle kun ei löytänyt vessaa. Eräs edesmennyt narkki poltti vessan katon. Tämän kaverin taas tappoi eräs toinen luihu puukolla hiljan.

        olla silloin pahin. minunkin veljen hakkas ilman mitään syytä.


      • ei ihan
        keskusteluun tuttu kirjoitti:

        olla silloin pahin. minunkin veljen hakkas ilman mitään syytä.

        auennut, mutta arka kaveri se oli loppujen lopuksi. Aina päihteissä kun ei muuten uskaltanut. Loppuaikana se oli aika karmeen näköinen ilmestys. Sisäkalut sillä olis poksahtanut aika pian jollei toinen olis niitä puukolla puhki sohinu.

        Se tommosten jamppojen elämä ei ole kyllä mitään elämää.


      • ja nyt

        kun aloin muistelemaan niin en pitänyt Linikkalan porukkaa kummempana. Ehkä vähän hienompina jollain tavoin. Tytöt kiinnosti enempi ja siellä oli ihan mukavaa vaihtelua Kuhalan arkeen vuosina
        83-85.


      • teräs-siipi
        ei ihan kirjoitti:

        auennut, mutta arka kaveri se oli loppujen lopuksi. Aina päihteissä kun ei muuten uskaltanut. Loppuaikana se oli aika karmeen näköinen ilmestys. Sisäkalut sillä olis poksahtanut aika pian jollei toinen olis niitä puukolla puhki sohinu.

        Se tommosten jamppojen elämä ei ole kyllä mitään elämää.

        Toisaalta sen life-style oli aika (liian) rempseetä.
        Mikasta muistan sen, että sille Sprigsteenin musiikki oli "in" ja sitä se kaikille soitteli jukeboxista. Ei ollu muuten 80 luvulla aina kännissä vaan ihan järkevä kaveri kun ei ottanu. Mika myös oli aika reilu ainakin meidän porukalle silloin, ikinä ei turhaan uhoillut.

        Olis kiva tietä koska se kuoli?


      • teräs-siipi
        ja nyt kirjoitti:

        kun aloin muistelemaan niin en pitänyt Linikkalan porukkaa kummempana. Ehkä vähän hienompina jollain tavoin. Tytöt kiinnosti enempi ja siellä oli ihan mukavaa vaihtelua Kuhalan arkeen vuosina
        83-85.

        Oliko toi joku yleinen mielipide silloin?

        Meillä taas asuinpaikka merkitsi paljon. Esim: vieremässä asuneet koettiin jotenkin parempina kuin meidät muualla joen toispuolla asuneet. Tosin vieremäläiset olivat meidän kanssa kavereita.


      • oli aina
        teräs-siipi kirjoitti:

        Oliko toi joku yleinen mielipide silloin?

        Meillä taas asuinpaikka merkitsi paljon. Esim: vieremässä asuneet koettiin jotenkin parempina kuin meidät muualla joen toispuolla asuneet. Tosin vieremäläiset olivat meidän kanssa kavereita.

        ne "paremmat" ihmiset.


      • kuin
        teräs-siipi kirjoitti:

        Oliko toi joku yleinen mielipide silloin?

        Meillä taas asuinpaikka merkitsi paljon. Esim: vieremässä asuneet koettiin jotenkin parempina kuin meidät muualla joen toispuolla asuneet. Tosin vieremäläiset olivat meidän kanssa kavereita.

        porvari pentuja vähän enempi.
        Ei me jaksettu analysoida asuin paikkoja tms.
        Meille riitti ja kiinnosti oma 5-15 kaverin porukka
        tytöt, kevarit, viikonloppu pöhnä ja tori.


      • mielipide oli
        kuin kirjoitti:

        porvari pentuja vähän enempi.
        Ei me jaksettu analysoida asuin paikkoja tms.
        Meille riitti ja kiinnosti oma 5-15 kaverin porukka
        tytöt, kevarit, viikonloppu pöhnä ja tori.

        kouluista viellä 90 luvun puolivälissäkin jolloin itse olin ylä-asteella.silloin jopa yksi linnikkalan koulun ope oli sanonut forssan lehden haastattelussa että kuhala on yksin huoltajaien ja työttömien lasten koulu siitä tuli aika mölö ja pyysikin anteex.mut me kuhalalaiset sit taas pidettiin linikkalaa hieno pierujen kouluna jotka oli ihan nössöjä ja oli aidattu alue koulus kun taas kuhalas sai aina liikkua mis halus.mut se nyt oli se yleinen kanta vaan kyllä siellä toisessa koulussa aina kuitenkin tuttuja ja hyviä kavereita oli kai se oli se koulu vaan ei ne oppilaat.sama nyt oli tammelakin aina kai piti vaan olla johki suuntaan sota jalalla.mut sillon ei forssaan saanutkaan muualta tulla tai tuli turpiin.eli luppu peleissä forssalaiset piti aina yhtä.sillon muuten kun ise olin seiskalla oli toril myös viikon loppuisin tee bussi oli kai muitaakseni joku jeesus juttu mut sit sekin hävis.wahrenissa käy porukkaa vieläkin juomassa kesäisin.


      • Sinne jäi
        mielipide oli kirjoitti:

        kouluista viellä 90 luvun puolivälissäkin jolloin itse olin ylä-asteella.silloin jopa yksi linnikkalan koulun ope oli sanonut forssan lehden haastattelussa että kuhala on yksin huoltajaien ja työttömien lasten koulu siitä tuli aika mölö ja pyysikin anteex.mut me kuhalalaiset sit taas pidettiin linikkalaa hieno pierujen kouluna jotka oli ihan nössöjä ja oli aidattu alue koulus kun taas kuhalas sai aina liikkua mis halus.mut se nyt oli se yleinen kanta vaan kyllä siellä toisessa koulussa aina kuitenkin tuttuja ja hyviä kavereita oli kai se oli se koulu vaan ei ne oppilaat.sama nyt oli tammelakin aina kai piti vaan olla johki suuntaan sota jalalla.mut sillon ei forssaan saanutkaan muualta tulla tai tuli turpiin.eli luppu peleissä forssalaiset piti aina yhtä.sillon muuten kun ise olin seiskalla oli toril myös viikon loppuisin tee bussi oli kai muitaakseni joku jeesus juttu mut sit sekin hävis.wahrenissa käy porukkaa vieläkin juomassa kesäisin.

        Ainakin äidinkielentunneilla on istuttu ahkeraan ja paljon on jäänyt imeisesti oikeinkirjoituksesta mieleen? Piti jo kommentoida sinulle tuonne "Forssan komeimmat pojat"-viestiin, mutta löytyihän tätä täältäkin.

        Oliko Kuhalassa oikein ongelmaksi asti noita lapsia työttöminä ja yksinhuoltajina?


      • ahkerasti kyllä
        Sinne jäi kirjoitti:

        Ainakin äidinkielentunneilla on istuttu ahkeraan ja paljon on jäänyt imeisesti oikeinkirjoituksesta mieleen? Piti jo kommentoida sinulle tuonne "Forssan komeimmat pojat"-viestiin, mutta löytyihän tätä täältäkin.

        Oliko Kuhalassa oikein ongelmaksi asti noita lapsia työttöminä ja yksinhuoltajina?

        on käyty tunneilla.onko tällä palstalla tarkoitus kirjoittaa jotain kirja kieltä ja käykö joku vai tarkistamassa kirjoitus virheet.kai sit käy.oin kyllä joo tarkiksel et voi olla joku kirj. häriö. forssan komeimmat...siitä mulla ei ole tietoa et taitaa olla toinenkin kirj.häriöinen liikkeellä.kiitos kuitenkin kun olet nähnyt vaivaa jatkaa vaan tarkistusta.koitan itse tsempata oikein kirjoituksesssa ettei sun päivä mene pilalle jos joskus vielä satun kijoittamaan.mut opettele sinä lukemaan.tsemppiä sulle.


      • teräs-siipi

        Jotka kyllä tulivat tutuiksi jo 80 luvulla. En tiedä sitten olivatko kuitenkin liian heikkoja henkisesti kestämään tämän maailman vastoinkäymisiä vain mitä? Salmen tapasin sen ainoon kerran kun forssassa kävin 90 luvulla ja silloin katselin vähän kieroon sitä porukkaa, missä se silloin pyöri kun satuin siihen törmäämään.

        80 luvulla kaveri oli kuitenkin pääosin ihan ookoo, vaikka välillä vähän uhosikin, ei kuitenkaan huumeiden kanssa leikkinyt.


      • teräs-siipi
        kuin kirjoitti:

        porvari pentuja vähän enempi.
        Ei me jaksettu analysoida asuin paikkoja tms.
        Meille riitti ja kiinnosti oma 5-15 kaverin porukka
        tytöt, kevarit, viikonloppu pöhnä ja tori.

        Kuitenkin oli muutamia kaupunginosia sielläkin päin,missä ei porvaristoa juuri asustellut. Itse kuuluin juuri näihin. Joskus jopa nauratti, kun yksi kuhalalainen tuli ja sanoi meidän olevan jotain rikkaiden h....en lapsia. Itse taas tuo kaveri sentään asui omakotitalossa ja faija kaasutteli mersulla.

        Kuhalalaisia tunsin muutamien kavereiden kautta ja pääosin olivat ihan hyvää porukkaa. Itse asiassa pari kaveria, ainoat- joiden kanssa yhä pidän yhteyksiä olivat juuri koulunsa kuhalassa aikanaan käyneet.


      • tässä on nyt
        ahkerasti kyllä kirjoitti:

        on käyty tunneilla.onko tällä palstalla tarkoitus kirjoittaa jotain kirja kieltä ja käykö joku vai tarkistamassa kirjoitus virheet.kai sit käy.oin kyllä joo tarkiksel et voi olla joku kirj. häriö. forssan komeimmat...siitä mulla ei ole tietoa et taitaa olla toinenkin kirj.häriöinen liikkeellä.kiitos kuitenkin kun olet nähnyt vaivaa jatkaa vaan tarkistusta.koitan itse tsempata oikein kirjoituksesssa ettei sun päivä mene pilalle jos joskus vielä satun kijoittamaan.mut opettele sinä lukemaan.tsemppiä sulle.

        niin ihana keskustelu menossa et ei viitsi laittaa vihaisia kommentteja kun pilaa vähän tunnelman.ei välitetä kirjoitus virheistä jos teksti muuten asiallista.


      • Tuntenut 80 luvulla
        teräs-siipi kirjoitti:

        Toisaalta sen life-style oli aika (liian) rempseetä.
        Mikasta muistan sen, että sille Sprigsteenin musiikki oli "in" ja sitä se kaikille soitteli jukeboxista. Ei ollu muuten 80 luvulla aina kännissä vaan ihan järkevä kaveri kun ei ottanu. Mika myös oli aika reilu ainakin meidän porukalle silloin, ikinä ei turhaan uhoillut.

        Olis kiva tietä koska se kuoli?

        Joo ihan mukava kaveri silloin ja aika ujokin. Sen porukan tuntenut, muistaako joku punkon, mustin, Harrin, Heipan?


      • rymyilijä
        Tuntenut 80 luvulla kirjoitti:

        Joo ihan mukava kaveri silloin ja aika ujokin. Sen porukan tuntenut, muistaako joku punkon, mustin, Harrin, Heipan?

        ketäs muita niitä nyt oli? ainaskin jykä. hmm


      • ei kai
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Kyllä se oli silloin niin, että kaikki katulamppujen potkijat ja kioskien vartijat opiskelivat silloin Kuhalassa. Olihan siellä kuhalassa tarkkiskin. Roskasakkina pidettiin Kuhalalaisia yleisesti Linikkalalaisten keskuudessa.

        Muutamista Kuhalan tarkkis jätkistä on myöhemmin tullut ihan täyspäisiä ihmisiä ja voisi sanoa jopa että hyviä kavereita!

        Ennakkoluulo paskaahan se oli pitkälti.

        Kyllä linikkalassakin oli omat idioottinsa. Eräskin narkki kusi ja pasko käytävälle kun ei löytänyt vessaa. Eräs edesmennyt narkki poltti vessan katon. Tämän kaverin taas tappoi eräs toinen luihu puukolla hiljan.

        olis pitänyt olla utelias ja tulla kattoon mitä kirjoitellaan. Mun tytär on opiskellut Kuhalassa, saanut yo-todistuksen, pärjää elämässään hyvin.Vieläkö täälläkin pidetään yllä luokkajakoa? Forssassahan se on aina ollut, ja kai vastakin. Itse kyllä kävin Linikkalassa, ja nuoremmat lapsetkin. Kaikilla ihan hyvä elämä.


      • kyllä
        Hiihtäen kouluun kirjoitti:

        Kyllä se oli silloin niin, että kaikki katulamppujen potkijat ja kioskien vartijat opiskelivat silloin Kuhalassa. Olihan siellä kuhalassa tarkkiskin. Roskasakkina pidettiin Kuhalalaisia yleisesti Linikkalalaisten keskuudessa.

        Muutamista Kuhalan tarkkis jätkistä on myöhemmin tullut ihan täyspäisiä ihmisiä ja voisi sanoa jopa että hyviä kavereita!

        Ennakkoluulo paskaahan se oli pitkälti.

        Kyllä linikkalassakin oli omat idioottinsa. Eräskin narkki kusi ja pasko käytävälle kun ei löytänyt vessaa. Eräs edesmennyt narkki poltti vessan katon. Tämän kaverin taas tappoi eräs toinen luihu puukolla hiljan.

        niitä potkijoita riitti muuallakin kuin Kuhalassa, toisilla vaan oli parempi onni tuntea oikeat henkilöt...


      • forssassa on uudet

        renttunsa jotka suunnilleen kaikki tietää ja hullumaksi meno vaan menee.nyt kun entisiä renttuja miettii niin niiden touhut on aika huvittavia ollut ja kivoja muistoja tavallaan.nykyään on touhut kyllä hieman voiko sanoa vieläkin alarvosempia johtuneekohan huumeista...kyllähän forssa on joka tavalla omalaatuinen paikka mutta mielelläni täällä joka tapauksessa asun edelleen ja tuo 80 luku on kyllä jäänyt mieleeni vain ja ainoastaan positiivisena aika jota en haluaisi kokoea missään toisessa kaupungissa.


      • manse boy
        ja nyt kirjoitti:

        kun aloin muistelemaan niin en pitänyt Linikkalan porukkaa kummempana. Ehkä vähän hienompina jollain tavoin. Tytöt kiinnosti enempi ja siellä oli ihan mukavaa vaihtelua Kuhalan arkeen vuosina
        83-85.

        Samoin kävin kouluni Kuhalassa, mutta hyppytunnit ja ruokatunnit ja välillä oppitunnitkin menivät Linikkalassa likkoja riiailemassa.


      • kkkkkkkkkkkkk
        kuin kirjoitti:

        porvari pentuja vähän enempi.
        Ei me jaksettu analysoida asuin paikkoja tms.
        Meille riitti ja kiinnosti oma 5-15 kaverin porukka
        tytöt, kevarit, viikonloppu pöhnä ja tori.

        muutin forssaan 70 luvun alussa etelä pohjanmaalta ollessani 11-vuotias. Veljeni lainasi minulle t paitaansa jossa oli teksti: "Taas kansa vastaa kokoomus."
        Onneksi ei henki lähtenyt :)


      • äijä 36

        meidän mielestä olitte,hemmoteltuja kusipäitä.jolle äiti osti vaatteet ja isä osti mopot. ja itse luulitte olevanne jotenkin parempis kun kävitte koulua "keskustassa".


      • oikein osu
        äijä 36 kirjoitti:

        meidän mielestä olitte,hemmoteltuja kusipäitä.jolle äiti osti vaatteet ja isä osti mopot. ja itse luulitte olevanne jotenkin parempis kun kävitte koulua "keskustassa".

        kun sinä joskus kuhalan apari saat omia lapsia (vai oletko jo laittanut paskageenisi kiertemään??) niin eikö olisi kiva ostaa sille vaatteita ja vaikka mopo tai pyörä? EI EI TIETENKÄÄN!! Et sinä siihen pysty koska sinä olet köyhä, tyhmä ja kateellinen VIELÄKIN! Ei muuta kuin jatka vaan tätä ilosanoman levitystä elämäsi tappiin asti.

        P.s Nykyään ei ole enää trendikästä vartioida talsoilan kioskia ja potkia katuvaloja sammuksiin, vaikka vituttaa se kun lapsena annettiin niin pienellä lusikalla.

        Vitun spede!


      • viksperi
        mielipide oli kirjoitti:

        kouluista viellä 90 luvun puolivälissäkin jolloin itse olin ylä-asteella.silloin jopa yksi linnikkalan koulun ope oli sanonut forssan lehden haastattelussa että kuhala on yksin huoltajaien ja työttömien lasten koulu siitä tuli aika mölö ja pyysikin anteex.mut me kuhalalaiset sit taas pidettiin linikkalaa hieno pierujen kouluna jotka oli ihan nössöjä ja oli aidattu alue koulus kun taas kuhalas sai aina liikkua mis halus.mut se nyt oli se yleinen kanta vaan kyllä siellä toisessa koulussa aina kuitenkin tuttuja ja hyviä kavereita oli kai se oli se koulu vaan ei ne oppilaat.sama nyt oli tammelakin aina kai piti vaan olla johki suuntaan sota jalalla.mut sillon ei forssaan saanutkaan muualta tulla tai tuli turpiin.eli luppu peleissä forssalaiset piti aina yhtä.sillon muuten kun ise olin seiskalla oli toril myös viikon loppuisin tee bussi oli kai muitaakseni joku jeesus juttu mut sit sekin hävis.wahrenissa käy porukkaa vieläkin juomassa kesäisin.

        Mä olen myös ollut yläasteella 90 luvulla alkupuolella kylläkin, mutta muistan tän jaottelun. Ala-asteen kävin haudankoravalla, joten Kuhalaan olis kuulunut mennä yläasteelle, mutta muutimme Tammelaan, ja useasti muistan kuulleeni torilla(jossa jatkoin edelleen käymistä) kuinka vihataan tammelalaisia ja sitten lisätään minua katsoen paitsi sua :)
        Torilla aloin pyörimään nuorena ja sieltä lähdettiin kotiin vasta kun torikauppiaat alkoi saapua. Siihen aikaan tori oli täynnä nuoria viikonloppu illat....
        Ja tosiaan vaikka Yläaste iän asuin Tammelassa ei mulla ole koskaan ollut pelkoa turpaan saamisesta tai muusta vastaavasta, vaikka joka paikassa olen ollut suuna päänä :)


      • Anonyymi
        teräs-siipi kirjoitti:

        Toisaalta sen life-style oli aika (liian) rempseetä.
        Mikasta muistan sen, että sille Sprigsteenin musiikki oli "in" ja sitä se kaikille soitteli jukeboxista. Ei ollu muuten 80 luvulla aina kännissä vaan ihan järkevä kaveri kun ei ottanu. Mika myös oli aika reilu ainakin meidän porukalle silloin, ikinä ei turhaan uhoillut.

        Olis kiva tietä koska se kuoli?

        S/Luotimäki. Oisko ollut -96 ?
        Hauta löytyy läheltä tietä. Hyvä frendi, mutta
        ei enää luotimäkenä.


      • Anonyymi
        kkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        muutin forssaan 70 luvun alussa etelä pohjanmaalta ollessani 11-vuotias. Veljeni lainasi minulle t paitaansa jossa oli teksti: "Taas kansa vastaa kokoomus."
        Onneksi ei henki lähtenyt :)

        Muistan tuon Kokoomuksen mainoksen.
        Eräs vanha maatyömies Tammelan puolelta totesi tuohon mainokseen ... ja maksaa.


    • kautta aikain

      1.Maisteri - Nylund
      2.Ape
      3.mustalais Dimitri
      4.Teuvo
      5.Vorsberin Olli
      6.Veljekset Mikko ja Janne S.
      7.Hullu-Pete
      8.Kuvernööri
      9.Klenkka - Hive
      10.Moso
      11.Wessman
      12.Eversti

      Onko muista? noi tuli mieleen

      • mitämieltä

        amikopopu Aro
        007 rautahammas Rosenberg
        poliisi kiuru
        rehtori kena
        viksbergin ruusu
        juomatukun isin-pojat
        keitaan matikka
        pikku jouni
        james day
        sami mattila


      • Anonyymi
        mitämieltä kirjoitti:

        amikopopu Aro
        007 rautahammas Rosenberg
        poliisi kiuru
        rehtori kena
        viksbergin ruusu
        juomatukun isin-pojat
        keitaan matikka
        pikku jouni
        james day
        sami mattila

        Oliko Rosenberg jääkiekon pelaaja, FOPS:ssa? Taisi olla lyseossa melkein samalla luokalla kun minäkin olin. Siellä oli myös tulevat lääkärit Pippinskiöld ja S. Sotka.

        Sami Mattilan tiesin jotenkuten. On syntynyt 1957 melko varmasti. Oli lyseossa.


      • Anonyymi

        Maisterista kuulin jotain juttuja, en muista näinkö hänet. Forssan kouluni loppui 1975, ja muutin pois.
        Klenkka, oliko tuo joskus torilla hillumassa?
        Wessman, hämärät muistikuvat.
        Oliko Hullu-Petellä punainen tukka? Sellainen kaveri oli usein illalla torilla.


    • kultaa muistot,

      pitää näköjään paikkansa. Luin läpi tätä ketjua itse 60-luvulla syntyneenä muistelen hieman eri tavalla. Huumeita ei ollut, kun niitä ei juuri pystytty hankkimaan, mutta matkapahoinvointitabuilla ja kaljalla saatiin kuitenkin hallusinaatioita aikaan. Maassa makaavia potkittiin, joillakin tyypeillä mottona oli yksi kaikkien ja kaikki yhden kimppuun jne. Itse muistan olleeni paikalla torilla tai sen kulmilla kun nyrkin ja maihinnoususaappaan lisäksi käytettiin ainakin, kettinkiä, puukkoa, kirvestä, nyrkkirautaa...ampumaaseita muistaakseni vain itsensä ampumiseen. Ravintoloiden sulkemisen jälkeen, ainakin kesäisin, oli aina melkoisia joukkotappeluita. Sairaalan ensiavusta saisi tietoa siitä, miten siistiä touhu oli.

      Tetsillä nuoriso-ohjaaja kysyi kerran, kuinka moni on juonut kolinaa. Kaikki myönsivät juoneensa ja porukan, ikä, sukupuoli, asuinpaikka, koulu jne jakautuma oli melkoinen eli aika kattava satunnaisotanta.

      En sitten tiedä, että olenko osa siitä 60-lukulaisten porukasta "joka sitten saatiin kuriin" mutta kovin ruusuisena täällä kuva 80-luvun Vorssasta piirtyy. Itse muutin kyseisen vuosikymmenen puolivälissä sieltä pois ja olen sen jälkeen asunut eri kaupungeissa Etelä-Suomessa, mutta olen säännöllisesti Vorssassa käynyt ja seurannut sen asioita.

      Ja ettei nyt tulisi mitään väärinkäsityksiä suhteestani Fogeen, niin kerron avoimesti olevani vorssalainen ja ylpeä siitä. Jollain ihmeellisellä, kierolla tavalla :-)

      • wiksbergin ostari

        erittäin kiva lukea kaikkien muisteluita . ite sillon olin pikku junnu viä . nyt hiukan alle 30v . mut aikas samanlaiselta munkin nuoruus kuulostaa . kyl vorssa vaan loppujen lopux on aikas kuningas mesta vaikka sitä aina mollataankin . vokerty rulettaa!!!


      • teräs-siipi

        Mulla jäi sellainen kuva että juuri 70-80 lukujen taitteessa oli ollut paljonkin juuri mainitsemasi kaltaista toimintaa, jossa ei tunnettu mitään sääntöjä. Itsekin kuuntelin nuorena poikana, miten kaverin isoveli oli ollut juuri tuollaisissa kärhämissä mukana ja mustalaisetkin olivat kuuleman mukaan aika hanakoita tappelemaan 70 luvun lopulla.

        Oman aktiiviaikani torilla voin sisällyttää vuosiin 1983-1990 ja silloin ainakin oli hieman toiset säännöt. Itse olin siis käytännössä joka viikonloppu torilla , tetsillä ja sen ympäristössä. Silmiini ei huumeita osunut, eikä niitä kukaan tarjonnutkaan. Muutama liimanhaistelija oli, mutta ne olivat ehkä enemmän kokeilunhaluisia reppanoita kuin mitään ammattimaisia sekakäyttäjiä.

        Muutama vanhempi kaveri ( luultavasti siis 60 luvulta ) olivatkin sitten arvaamattomia kuin mitkä ja kun nämä sankarit sitten muutaman kerran olivat hakanneet sivullisia ( ja jopa tyttöjä ), oli pakko jonkun puuttua asiaan. Rauhoittaminen hoitui sittemmin erään vanhemman kaverin toimesta, jolla oli auktoriteettia ja joka tunsi nämä kaverit ja osasi viedä viestin perille ymmärrettävässä muodossa. 80 luvun loppuun tilanne tuolta osin olikin rauhoittunut ja nämä entiset suuruudet eivät enää häirinneet illanviettoa vaan olivat jopa ihan jonkunlaisia hyvänpäivän tuttuja meidän kanssa.

        Ruusuinen kuva 80 luvun forssasta oli ihan totta. Olen sittemmin nähnyt Lahdessa ja Helsingissä paljon pahempaakin. Nykyään hesassa esimerkiksi ei edes uskalla moni valkoinen kuljeksia ainakaan yksin aseman tienoilla öisin. Forssa taas oli 80 luvulla rauhallinen paikka kaikinpuolin, vaikka viikonloppuna äksöniä torilla riittikin. Nykyään kun katsoo nuoria, heille netti näyttää olevan äidin, isän, mummon, papan, koulun, tyttö- tai poikaystävän ja muiden sosiaalisten kanssakäymisten korvike ja se jos mikä saa mieleni apeaksi.

        80 luvulla oma nuoruuteni taas oli liikkumista kavereiden kanssa eri pelejä pelatessani, viikonloppuina ilon pitoa ja tyttöjen iskemistä torilla ja muutenkin huoletonta elämää kauniissa forssassa, jossa tekemistä ja nähtävää riitti yllinkyllin.

        Ps. Ei nämä isojen kaupunkien betoniviidakot niin kauniita loppujen lopuksi ole.


      • joku tuttu
        teräs-siipi kirjoitti:

        Mulla jäi sellainen kuva että juuri 70-80 lukujen taitteessa oli ollut paljonkin juuri mainitsemasi kaltaista toimintaa, jossa ei tunnettu mitään sääntöjä. Itsekin kuuntelin nuorena poikana, miten kaverin isoveli oli ollut juuri tuollaisissa kärhämissä mukana ja mustalaisetkin olivat kuuleman mukaan aika hanakoita tappelemaan 70 luvun lopulla.

        Oman aktiiviaikani torilla voin sisällyttää vuosiin 1983-1990 ja silloin ainakin oli hieman toiset säännöt. Itse olin siis käytännössä joka viikonloppu torilla , tetsillä ja sen ympäristössä. Silmiini ei huumeita osunut, eikä niitä kukaan tarjonnutkaan. Muutama liimanhaistelija oli, mutta ne olivat ehkä enemmän kokeilunhaluisia reppanoita kuin mitään ammattimaisia sekakäyttäjiä.

        Muutama vanhempi kaveri ( luultavasti siis 60 luvulta ) olivatkin sitten arvaamattomia kuin mitkä ja kun nämä sankarit sitten muutaman kerran olivat hakanneet sivullisia ( ja jopa tyttöjä ), oli pakko jonkun puuttua asiaan. Rauhoittaminen hoitui sittemmin erään vanhemman kaverin toimesta, jolla oli auktoriteettia ja joka tunsi nämä kaverit ja osasi viedä viestin perille ymmärrettävässä muodossa. 80 luvun loppuun tilanne tuolta osin olikin rauhoittunut ja nämä entiset suuruudet eivät enää häirinneet illanviettoa vaan olivat jopa ihan jonkunlaisia hyvänpäivän tuttuja meidän kanssa.

        Ruusuinen kuva 80 luvun forssasta oli ihan totta. Olen sittemmin nähnyt Lahdessa ja Helsingissä paljon pahempaakin. Nykyään hesassa esimerkiksi ei edes uskalla moni valkoinen kuljeksia ainakaan yksin aseman tienoilla öisin. Forssa taas oli 80 luvulla rauhallinen paikka kaikinpuolin, vaikka viikonloppuna äksöniä torilla riittikin. Nykyään kun katsoo nuoria, heille netti näyttää olevan äidin, isän, mummon, papan, koulun, tyttö- tai poikaystävän ja muiden sosiaalisten kanssakäymisten korvike ja se jos mikä saa mieleni apeaksi.

        80 luvulla oma nuoruuteni taas oli liikkumista kavereiden kanssa eri pelejä pelatessani, viikonloppuina ilon pitoa ja tyttöjen iskemistä torilla ja muutenkin huoletonta elämää kauniissa forssassa, jossa tekemistä ja nähtävää riitti yllinkyllin.

        Ps. Ei nämä isojen kaupunkien betoniviidakot niin kauniita loppujen lopuksi ole.

        tuo n.30 vuotias ostari kirjoittelija.itse myös saman ikäinen ja ostarin takana ylä-asteella jonkun verran käneenä.sielläpä vasta mukavaa olikin ja kaikkia siellä olleita kova ikävä vaikka suurinta osaa näen kuitenkin välillä.et terveisiä teille kaikille vaan ja kaikkea hyvää.


      • kaikki tuo
        teräs-siipi kirjoitti:

        Mulla jäi sellainen kuva että juuri 70-80 lukujen taitteessa oli ollut paljonkin juuri mainitsemasi kaltaista toimintaa, jossa ei tunnettu mitään sääntöjä. Itsekin kuuntelin nuorena poikana, miten kaverin isoveli oli ollut juuri tuollaisissa kärhämissä mukana ja mustalaisetkin olivat kuuleman mukaan aika hanakoita tappelemaan 70 luvun lopulla.

        Oman aktiiviaikani torilla voin sisällyttää vuosiin 1983-1990 ja silloin ainakin oli hieman toiset säännöt. Itse olin siis käytännössä joka viikonloppu torilla , tetsillä ja sen ympäristössä. Silmiini ei huumeita osunut, eikä niitä kukaan tarjonnutkaan. Muutama liimanhaistelija oli, mutta ne olivat ehkä enemmän kokeilunhaluisia reppanoita kuin mitään ammattimaisia sekakäyttäjiä.

        Muutama vanhempi kaveri ( luultavasti siis 60 luvulta ) olivatkin sitten arvaamattomia kuin mitkä ja kun nämä sankarit sitten muutaman kerran olivat hakanneet sivullisia ( ja jopa tyttöjä ), oli pakko jonkun puuttua asiaan. Rauhoittaminen hoitui sittemmin erään vanhemman kaverin toimesta, jolla oli auktoriteettia ja joka tunsi nämä kaverit ja osasi viedä viestin perille ymmärrettävässä muodossa. 80 luvun loppuun tilanne tuolta osin olikin rauhoittunut ja nämä entiset suuruudet eivät enää häirinneet illanviettoa vaan olivat jopa ihan jonkunlaisia hyvänpäivän tuttuja meidän kanssa.

        Ruusuinen kuva 80 luvun forssasta oli ihan totta. Olen sittemmin nähnyt Lahdessa ja Helsingissä paljon pahempaakin. Nykyään hesassa esimerkiksi ei edes uskalla moni valkoinen kuljeksia ainakaan yksin aseman tienoilla öisin. Forssa taas oli 80 luvulla rauhallinen paikka kaikinpuolin, vaikka viikonloppuna äksöniä torilla riittikin. Nykyään kun katsoo nuoria, heille netti näyttää olevan äidin, isän, mummon, papan, koulun, tyttö- tai poikaystävän ja muiden sosiaalisten kanssakäymisten korvike ja se jos mikä saa mieleni apeaksi.

        80 luvulla oma nuoruuteni taas oli liikkumista kavereiden kanssa eri pelejä pelatessani, viikonloppuina ilon pitoa ja tyttöjen iskemistä torilla ja muutenkin huoletonta elämää kauniissa forssassa, jossa tekemistä ja nähtävää riitti yllinkyllin.

        Ps. Ei nämä isojen kaupunkien betoniviidakot niin kauniita loppujen lopuksi ole.

        mitä kirjoitat.forssassa on vieläkin kaikesta huolimatta suhteellisen rauhallista ja hyvä paikka asua.täällä ei ulkomaalaisistakaan ole ongelmia ne harvat jotkat täällä asuvat tuntuu olevan kunnon porukkaa.mustalaisetkin on aika hyvin vähentyneet.ONNEKSI.muistatteko vielä dimitrin se oli aika tapaus räki aina torilla ihmiten päälle ja kerran se veti pesukonetta perässään kaupungilla.eikä toi koulujen taistelu nyt ainakaan niin todellista ollut ja kavereita kaikki keskenään kuitenkin oli loppu peleis kun tutustuttiin.kiitos teräs siipi hyvistä kirjoituksista osaat kirjoittaa jotenkin todella mukavasti ja on ilo lukea.


      • oli tai on
        kaikki tuo kirjoitti:

        mitä kirjoitat.forssassa on vieläkin kaikesta huolimatta suhteellisen rauhallista ja hyvä paikka asua.täällä ei ulkomaalaisistakaan ole ongelmia ne harvat jotkat täällä asuvat tuntuu olevan kunnon porukkaa.mustalaisetkin on aika hyvin vähentyneet.ONNEKSI.muistatteko vielä dimitrin se oli aika tapaus räki aina torilla ihmiten päälle ja kerran se veti pesukonetta perässään kaupungilla.eikä toi koulujen taistelu nyt ainakaan niin todellista ollut ja kavereita kaikki keskenään kuitenkin oli loppu peleis kun tutustuttiin.kiitos teräs siipi hyvistä kirjoituksista osaat kirjoittaa jotenkin todella mukavasti ja on ilo lukea.

        aika mies.musut on kyllä todellakin vähentyneet mikä on tietenkin vain ja ainoastaan positiivinen juttu.ulkomaalaisista forssassa ei kyllä haittaa ole kebabeita on kyllä jo aika monta ja taas näyttää tohon torin viereen uusi aukeavan.taisi silloin -80 luvulla olla tuo grilli ruoka sellainen kova juttu ja nythän täälllä ei kauhean montaa grilliä enää taida olla onkohan kolme...mietin tuossa vaan ettävoihan se asia olla niin että kun kaikki hehkuttaa tota omaa nuoruuttaan niin voipi olla että nuoruus on vaan kaikilla niin ihanaa aikaa ja varsinkin näin vanhemmalla iällä sen sitten oikeen oivaltaa kun elämä on muuttunut enemmän arkisemmaksi.


    • palo????

      matkustajakoti. milloin taas kinokuha lopetti ja mitä siin on ny?

      • tahdon olla

        ihmettelin lapsena uimahallin kassalla kun valtosen jorma ja aaron govingkton joutuivat maksamaan ylimääräisen lastenlipun ! syy selvisi kun menin lauteille niin siellä pojat istuivat "lapset sylissä" nm. hakalan lihis !


      • Roy Donary
        tahdon olla kirjoitti:

        ihmettelin lapsena uimahallin kassalla kun valtosen jorma ja aaron govingkton joutuivat maksamaan ylimääräisen lastenlipun ! syy selvisi kun menin lauteille niin siellä pojat istuivat "lapset sylissä" nm. hakalan lihis !

        Selvis sitten sekin syy miks Valtosella livahti kiekko maaliin aina haarojen välistä.
        Ei saanu koipiaan yhteen.


    • colonation

      taidat olla cumuluksen mäen poikia vai mitä?

    • kateellinen

      oih kuinka kuulostikaan huolettomalta ja ihanalta 80-luku forssassa.. olen itse syntynyt 80-luvulla joten en paljoakaan tiedä tuosta ajasta. nyt kun vertaa omaan nuoruuteen, (vaikken vielä kovin vanha olekaan) ja menoon nykypäivänä täällä, kyllä kateellisena luin tekstiäsi. olisipa nyt meno samanlaista. jotenkin tuntuu että kaikki on nykyään niin itsestäänselvää ja ihmiset itsekkäämpiä ja kierompia toisilleen. ja ikävä kyllä huumeet ovat pilanneet forssan todella pahasti. tai huonon maineen forssa on saanut, muuten paikkana ihan ok asua. :) ihanaa kuitenkin lukea tätä keskustelua ja kuvitella mielessään millaista on ennen ollut. ja mitä merkittäviä henkilöitä tuolloin on ollut.

      • Seventies

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.


      • säästötoimet
        Seventies kirjoitti:

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.

        tän forssan kai on aika lailla pilannut tai sit ei...divari on muuten vieläkin saunasillalla.


      • NoNoKo
        Seventies kirjoitti:

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.

        Ei voi muuta kuin yhtyä tähän kirjoitukseen isolla kädellä.

        Jotakin on hukkunut. Toisaalta tämä heijastunee nykyajan yhteiskunnassa kun ihmiset (nuoret etenkin) verkostuvat muualla ja laajemmin.

        Ei ole enää sitä Paavolan jengiä tai Tammela karvakorvia vaan enemminkin CS klaaneja ja hattiwattivelhoja WoW maailmassa.

        Vanhemmat eivät uskalla päästää suojattejaan torin laidalle notkumaan jossa riski mustuneesta silmästä, ensi suudelmasta tai poskisavuista on vaihtunut Hepatiittiin tai sateenkaaren perässä loppuelämänsä juoksemiseen. Näin meille ainakin mediassa uskotellaan.


        Niin kuin täällä on moni sanonut että aika kultaa muistot, mutta silti rohkenen väittää että asiat oli paremmin silloin kun me vielä tiesimme naapurimme nimen tai edes sen mitä sukupuolta hän edustaa.

        Pisteet kirjoituksen avaajalle, on paras tässä ketjussa tähän mennessä.


      • terveiset Turusta!
        Seventies kirjoitti:

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.

        On ollu kiva lukea näitä muisteloita!

        Oli muuten tunnelmaa siellä urheilutalossakin
        just noitten mainitsemiesi herrojen peleissä.
        Parhaat viedään ensin kuten Kanni ja Tähtinen.
        He olivat huippu persoonia molemmat, eivätkä olisi tehneet pahaa kärpäsellekkään. Huippu tsemppareita ja urheilun esikuvia meille muille.
        Samoin jäähallissa! Oli muuten aika usein
        päätuomarina Ilkka Etelä:) Silloin tuli vielä
        junnuissakin makeita voittoja. Fopsin A-junnut
        oli huippuvuosikertaa.. Merta, P Laukkanen, Helkearo, Aro, Uusi-Hakimo ymym. Kuplassa oli tunnelmaa..

        Hemmetin hienoja pohjien ottopaikkoja mm
        Sortohaka, Lammin kenttä rannat, Mäkilammi, Jokiranta ja monet muut kesäiset paikat.
        Kevariaika oli myös hienoo rullata ympäri kesäöistä kaupunkia.Käydä tankkaamassa viimeisillä markoilla Shelliltä bensaa 2.90 mk/l.
        Ja jos jotain jäi hakea aamuyöstä hakalan konkilta viimeiset haljenneet makkarat.

        Tori oli kyllä huippu. Ensin Hakalan kioski oli ankkalammin puolella ja koko lammen ymäristö oli niin täynnä porukkaa ettei autot päässy välillä rullaamaan. Jonkun vuoden kuluttua fiilis vähän laski,kun kioski muutettiin Osuuspankin puolelle, mutta silloin porukka siirtyikin keskelle toria.
        Ja porukkaa oli hemmetisti. Autojen jonot oli puistolinnalle asti, kun oli vähän tunkua.

        Tytöt oli kivoja ja jos halus vähän vaihtelua lähdettiin bussilla torilta Särkkään, mut aika harvoin. Kaiken jaksoi, kun kävi juoksemassa kaikulan pururataa ihan vaan muutaman kerran!


      • J.H
        terveiset Turusta! kirjoitti:

        On ollu kiva lukea näitä muisteloita!

        Oli muuten tunnelmaa siellä urheilutalossakin
        just noitten mainitsemiesi herrojen peleissä.
        Parhaat viedään ensin kuten Kanni ja Tähtinen.
        He olivat huippu persoonia molemmat, eivätkä olisi tehneet pahaa kärpäsellekkään. Huippu tsemppareita ja urheilun esikuvia meille muille.
        Samoin jäähallissa! Oli muuten aika usein
        päätuomarina Ilkka Etelä:) Silloin tuli vielä
        junnuissakin makeita voittoja. Fopsin A-junnut
        oli huippuvuosikertaa.. Merta, P Laukkanen, Helkearo, Aro, Uusi-Hakimo ymym. Kuplassa oli tunnelmaa..

        Hemmetin hienoja pohjien ottopaikkoja mm
        Sortohaka, Lammin kenttä rannat, Mäkilammi, Jokiranta ja monet muut kesäiset paikat.
        Kevariaika oli myös hienoo rullata ympäri kesäöistä kaupunkia.Käydä tankkaamassa viimeisillä markoilla Shelliltä bensaa 2.90 mk/l.
        Ja jos jotain jäi hakea aamuyöstä hakalan konkilta viimeiset haljenneet makkarat.

        Tori oli kyllä huippu. Ensin Hakalan kioski oli ankkalammin puolella ja koko lammen ymäristö oli niin täynnä porukkaa ettei autot päässy välillä rullaamaan. Jonkun vuoden kuluttua fiilis vähän laski,kun kioski muutettiin Osuuspankin puolelle, mutta silloin porukka siirtyikin keskelle toria.
        Ja porukkaa oli hemmetisti. Autojen jonot oli puistolinnalle asti, kun oli vähän tunkua.

        Tytöt oli kivoja ja jos halus vähän vaihtelua lähdettiin bussilla torilta Särkkään, mut aika harvoin. Kaiken jaksoi, kun kävi juoksemassa kaikulan pururataa ihan vaan muutaman kerran!

        Myös paljon porukkaa lähti lauantaisin Lohjan tanhuhoviin discoon. Sieltä moni Vorssan poika sai "ekat kyydit" ;)


      • silloin noi ravintolat..
        J.H kirjoitti:

        Myös paljon porukkaa lähti lauantaisin Lohjan tanhuhoviin discoon. Sieltä moni Vorssan poika sai "ekat kyydit" ;)

        oliko niissä eri meininki ja jos torilla oli täysi ikäisi niin paljon niin kuis sitten baareis oliko niissä silti myös paljon ihmisiä.


      • silloin
        silloin noi ravintolat.. kirjoitti:

        oliko niissä eri meininki ja jos torilla oli täysi ikäisi niin paljon niin kuis sitten baareis oliko niissä silti myös paljon ihmisiä.

        baarit menny aikasemmin kiinni, muistaakseni jo kahdelta, ja silloin jengi vaelsi torille, joko syömään tai tupakkia ostamaan. Silloin ei kyllä tosiaan tarvinnu mennä baariin jos halusi tapailla tuttuja, auto vaan torille parkkiin.

        Täällä on muisteltu erinäisiä urheilijoita, itse kävin kannustamassa Alun lätkäsakkia.(Koka, Sakke, Eppu, Jussi, Pete..)


      • se jokin...
        Seventies kirjoitti:

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.

        Nykyään on vaan kiire kun ollaan tultu aikuisiksi.
        On perhe,lapset ja työ/yritys hoidettavana. Sitten pitäisi vielä liikkua ja näyttää hyvältä.

        Forssalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että pitää olla pikkaisen ulkoisesti paremmin kuin naapurilla ja jos naapurilla menee vielä huonommin kuin itellä se on jo hyvä.

        Ei täällä oikeasti välitetä toisista enää. Kaikki tuijottaa omaa tyräänsä. Yhteishenki ja SE on kadonnut. Urheilussa se näkyy, ja työ elämässä vielä enemmän. Forssa näivettyy pikkuhiljaa...

        Toivoisin kovasti, että olisin väärässä!!


      • kiinni joskus
        silloin kirjoitti:

        baarit menny aikasemmin kiinni, muistaakseni jo kahdelta, ja silloin jengi vaelsi torille, joko syömään tai tupakkia ostamaan. Silloin ei kyllä tosiaan tarvinnu mennä baariin jos halusi tapailla tuttuja, auto vaan torille parkkiin.

        Täällä on muisteltu erinäisiä urheilijoita, itse kävin kannustamassa Alun lätkäsakkia.(Koka, Sakke, Eppu, Jussi, Pete..)

        Kultis tosin aiemmin muistaakseni. Laki kai oli sellanen.


      • kiinnostus,
        se jokin... kirjoitti:

        Nykyään on vaan kiire kun ollaan tultu aikuisiksi.
        On perhe,lapset ja työ/yritys hoidettavana. Sitten pitäisi vielä liikkua ja näyttää hyvältä.

        Forssalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että pitää olla pikkaisen ulkoisesti paremmin kuin naapurilla ja jos naapurilla menee vielä huonommin kuin itellä se on jo hyvä.

        Ei täällä oikeasti välitetä toisista enää. Kaikki tuijottaa omaa tyräänsä. Yhteishenki ja SE on kadonnut. Urheilussa se näkyy, ja työ elämässä vielä enemmän. Forssa näivettyy pikkuhiljaa...

        Toivoisin kovasti, että olisin väärässä!!

        toisen auttaminen ja huomioiminen oli toisella tasolla. Varmaan oltiin koko kylän porukka
        keskimäärin yhtä persaukisia kuin nykyisinkin.
        Silloin oltiin vain vähäisempään tyytyväisiä.
        Eikä siitä ole periaatteessa kuin parikymmentä vuotta.
        Mitähän parinkymmenen vuoden päästä.
        Nyt pitäisi mennä hyvin kun talous kukoistaa Suomessa. Entä jos tulee lama?
        En halua edes ajatella moista...


      • ajatella et
        kiinni joskus kirjoitti:

        Kultis tosin aiemmin muistaakseni. Laki kai oli sellanen.

        ne meni kiinni jo kahdelta.monelta porukka sit meni sinne.


      • halus
        ajatella et kirjoitti:

        ne meni kiinni jo kahdelta.monelta porukka sit meni sinne.

        jonottamatta päästä sisälle niin piti mennä 20-21 välillä. Hassua, kun miettii miten nykyisin baariin mennään puolen yön aikoihin vissiin.


      • suurin piirtein
        halus kirjoitti:

        jonottamatta päästä sisälle niin piti mennä 20-21 välillä. Hassua, kun miettii miten nykyisin baariin mennään puolen yön aikoihin vissiin.

        kahdentoista ja yhden välillä.mut loppujwn lopuksi eipä sitä montaa tuntia jää aikaa sielläoloon ja kuitenkin sisään maksaa nykyään aikas paljon mielestäni.


      • vedettiin pohjia,
        suurin piirtein kirjoitti:

        kahdentoista ja yhden välillä.mut loppujwn lopuksi eipä sitä montaa tuntia jää aikaa sielläoloon ja kuitenkin sisään maksaa nykyään aikas paljon mielestäni.

        niin yleensä ei tarvinnut ravintolaan lähteä ollenkaan. Eikä Heinäkenkä olis Loukkuun kuitenkaan päästänyt...


      • vieläkin noin
        halus kirjoitti:

        jonottamatta päästä sisälle niin piti mennä 20-21 välillä. Hassua, kun miettii miten nykyisin baariin mennään puolen yön aikoihin vissiin.

        Saisi olla vieläkin toi käytäntö, että baareihin menisi porukat ajoissa ja baarit sulkeutuisivat kahdelta.


      • Roy Donary
        vieläkin noin kirjoitti:

        Saisi olla vieläkin toi käytäntö, että baareihin menisi porukat ajoissa ja baarit sulkeutuisivat kahdelta.

        ...kun ne pari hassua keskiolutkuppilaa räpsäytti valomerkin jo puoli kymmeneltä illalla.
        Ja niissä oli kuitenkin se paras ja reiluin tunnelma eikä tarvinnu kuunnella jotain Modern Talkingia niin lujaa että lensi vaikkutapit seinälle.
        Ajoissa sinne piti mennä. Ja sitten valomerkin aikaan kun olis vielä kerinny pari pitkää imemään jossakin muualla, kunto oli sellanen että eipähän sitä enää sisälle laskettu.
        Hakalan torivaunuun sitten vaan ja pilsua imemään loppuyö.
        En ikävöi aikaa noiltaosin.
        Ihme aikasin loukkukin aukes. Kaheksalta aamulla vaikka kaljaa sai vasta yhdeksältä. Aika monena aamuna tuli istuttua iso tuoppi maitoo edessä kädet täristen. Jopa niin usein ettei tarvinnu edes sanoo sitä "yks iso maito!" se tuli luonnostaan.
        Nyt kun kuppilat on neljään auki niin eipä sitä kahdeksalta edes tollasessa maidonjuontikunnossa edes olis.
        Ikää on jo sen verran että muutenkin sitä arvostaa mukavuutta enemmän ja kalsarikänneihin kallistuu. Paljon kivempi herätä kotoo pää kipeenä kuin jostakin torinvarren pusikosta.


      • ehkä olis kiva
        Roy Donary kirjoitti:

        ...kun ne pari hassua keskiolutkuppilaa räpsäytti valomerkin jo puoli kymmeneltä illalla.
        Ja niissä oli kuitenkin se paras ja reiluin tunnelma eikä tarvinnu kuunnella jotain Modern Talkingia niin lujaa että lensi vaikkutapit seinälle.
        Ajoissa sinne piti mennä. Ja sitten valomerkin aikaan kun olis vielä kerinny pari pitkää imemään jossakin muualla, kunto oli sellanen että eipähän sitä enää sisälle laskettu.
        Hakalan torivaunuun sitten vaan ja pilsua imemään loppuyö.
        En ikävöi aikaa noiltaosin.
        Ihme aikasin loukkukin aukes. Kaheksalta aamulla vaikka kaljaa sai vasta yhdeksältä. Aika monena aamuna tuli istuttua iso tuoppi maitoo edessä kädet täristen. Jopa niin usein ettei tarvinnu edes sanoo sitä "yks iso maito!" se tuli luonnostaan.
        Nyt kun kuppilat on neljään auki niin eipä sitä kahdeksalta edes tollasessa maidonjuontikunnossa edes olis.
        Ikää on jo sen verran että muutenkin sitä arvostaa mukavuutta enemmän ja kalsarikänneihin kallistuu. Paljon kivempi herätä kotoo pää kipeenä kuin jostakin torinvarren pusikosta.

        jos ne menis noin aikaisin kiinni.aika hassuin juttu mitä -80 luvulta voi kaikki muistaa on varmaan hiukset ja vaatteet.vaikka sillon tietty rahaa riitti ja pankitkin jakeli suunnilleen rahaa lainaksi.sit muitan sen yhden pankin oliko kop ja sit siellä oli sellainen nuorten oma tili\kerho mistä sai sellaisen ferkku kantisen tili kirjan oliko olltu muuten jeans club ja sieltä tuli sellanen hakki lehti ja kun talletti rahaa tilille niin sai tarran joita kerättiin julisteita varten.sit jos ajattelee tota wiksbergin ostaria nyt niin siellä on r-kioski ja krouvi.kun olin pieni siellä oli hammaslääkäri,posti,pankki,kauppa grilli,r-kioski ja karkki kioski.sit oli wiksbergin nuorisotilat mikä oli ihan huippu paikka ja nyt ei mitään vaik onhan tietty ne isot kaupat tullut lähemmäksi.kyllä forssakin vaan muuttuu aika nopeaan ja vielä nopeammin unohdan mitä on joskus ollut jossain kohti vaikka yhtiön kadun paikalla.


      • kylläkin ovat
        ehkä olis kiva kirjoitti:

        jos ne menis noin aikaisin kiinni.aika hassuin juttu mitä -80 luvulta voi kaikki muistaa on varmaan hiukset ja vaatteet.vaikka sillon tietty rahaa riitti ja pankitkin jakeli suunnilleen rahaa lainaksi.sit muitan sen yhden pankin oliko kop ja sit siellä oli sellainen nuorten oma tili\kerho mistä sai sellaisen ferkku kantisen tili kirjan oliko olltu muuten jeans club ja sieltä tuli sellanen hakki lehti ja kun talletti rahaa tilille niin sai tarran joita kerättiin julisteita varten.sit jos ajattelee tota wiksbergin ostaria nyt niin siellä on r-kioski ja krouvi.kun olin pieni siellä oli hammaslääkäri,posti,pankki,kauppa grilli,r-kioski ja karkki kioski.sit oli wiksbergin nuorisotilat mikä oli ihan huippu paikka ja nyt ei mitään vaik onhan tietty ne isot kaupat tullut lähemmäksi.kyllä forssakin vaan muuttuu aika nopeaan ja vielä nopeammin unohdan mitä on joskus ollut jossain kohti vaikka yhtiön kadun paikalla.

        ERITTÄIN hyvin muistissani ja myös tuo hius muoti.vaatetus oli kuitenkin vähän yksilöllisempää kuin esim. 90 luvun puolivälissä jolloin tytöillä ja pojilla tuntui olevan kaikilla samanlaiset vaatteet eli pilotti takki ympäri vuoden,jonkinlaiset maiharit ja 501 taisi olla kova numero farkuissa pojilla taisi olla alta kalju hius tyyli tytöillä joku etu hius töyhtö.


      • oikeessa oot
        kylläkin ovat kirjoitti:

        ERITTÄIN hyvin muistissani ja myös tuo hius muoti.vaatetus oli kuitenkin vähän yksilöllisempää kuin esim. 90 luvun puolivälissä jolloin tytöillä ja pojilla tuntui olevan kaikilla samanlaiset vaatteet eli pilotti takki ympäri vuoden,jonkinlaiset maiharit ja 501 taisi olla kova numero farkuissa pojilla taisi olla alta kalju hius tyyli tytöillä joku etu hius töyhtö.

        Leviksiä myytiin ja ihannoitiin ja jamekseja haukuttiin. Jostain postimyynnistä tilattiin pilottitakkeja.


      • Harakkamäki
        Roy Donary kirjoitti:

        ...kun ne pari hassua keskiolutkuppilaa räpsäytti valomerkin jo puoli kymmeneltä illalla.
        Ja niissä oli kuitenkin se paras ja reiluin tunnelma eikä tarvinnu kuunnella jotain Modern Talkingia niin lujaa että lensi vaikkutapit seinälle.
        Ajoissa sinne piti mennä. Ja sitten valomerkin aikaan kun olis vielä kerinny pari pitkää imemään jossakin muualla, kunto oli sellanen että eipähän sitä enää sisälle laskettu.
        Hakalan torivaunuun sitten vaan ja pilsua imemään loppuyö.
        En ikävöi aikaa noiltaosin.
        Ihme aikasin loukkukin aukes. Kaheksalta aamulla vaikka kaljaa sai vasta yhdeksältä. Aika monena aamuna tuli istuttua iso tuoppi maitoo edessä kädet täristen. Jopa niin usein ettei tarvinnu edes sanoo sitä "yks iso maito!" se tuli luonnostaan.
        Nyt kun kuppilat on neljään auki niin eipä sitä kahdeksalta edes tollasessa maidonjuontikunnossa edes olis.
        Ikää on jo sen verran että muutenkin sitä arvostaa mukavuutta enemmän ja kalsarikänneihin kallistuu. Paljon kivempi herätä kotoo pää kipeenä kuin jostakin torinvarren pusikosta.

        Jotenkin näin, ton sieluni silmin,, itsekin mukana olleena..

        Toisaalta Artistit aloittavat viikollakin vasta 24:00 ja joskus jopa vähän myöhemminkin, herää sitä sitten aamulla aamulla pirteänä töihin..


      • ja iloinen meininki
        Harakkamäki kirjoitti:

        Jotenkin näin, ton sieluni silmin,, itsekin mukana olleena..

        Toisaalta Artistit aloittavat viikollakin vasta 24:00 ja joskus jopa vähän myöhemminkin, herää sitä sitten aamulla aamulla pirteänä töihin..

        ja keilapaari oli toinen ja tietenki tammelan krouvi


      • aipan tytär
        Seventies kirjoitti:

        Täällä liittyy keskusteluun yksi pääkaupunkiseudun ex-Forssalainen.
        Ei voi muuta kun haikeana muistella tuota 70- ja 80-lukua, sekä 90-luvun alkua.
        Sydämmeen jäänyt niistä ajoista mm. seuraavat muistot:
        - Kuplassa Fops-Hpk ottelut 80-luvulla. Niissä oli tunnelmaa. Vähintään 1500 katsojaa joka ottelussa.
        - Bio kaaren ja Kino Kuhan leffat. Oli todella jotain suurta päästä katsomaan 14-vuotiaana K-18 leffa...
        - Torin "pimppiralli" 80-luvulla. Autot ajoivat rinkiä ja tori aivan täynnä nuoria.
        - Korismatsit vanhassa urheilutalossa. Kuka muistaa legendat: James Day, Kanni Kulonen, Timo Tähtinen, Merikko, Niiranen, "Zidek"...
        - Iso-Hunnari ja neonväriset kirjavat toppatakin "pääpanta" :D
        - Aipan kioski ja itse Aippa
        - Eugen, Dimitri, Vosberin Olli, Maisteri (jolle pitäsi oikeasti saada patsas, kuten myös AMMILLE)
        - käyräsarviset tunturi vaihdepyörät.
        - erilliset taajuuskorjaimet ja vahvistimet automankoissa.
        - Tetsin disco
        - Divarit ja antikvariaatit kauppakadun nurkilla.
        - Kauppakadun grilli
        - Mopojen viritykset
        - ensimmäinen video 80-luvun alussa (karatepätkät oli silloin IN)
        - ja kaikki helvetin hyvät kaverit!!!!!
        Sen aikasista kavereista varmaan 90% on muuttanut pois 90-luvun puolenvälin jälkeen. No onneksi niitä joitakin näkee täällä päin.

        Forssassa on ihan mukava käydä vieläkin, mutta jokin sieltä on kadonnut. En taida ihan väärässä olla, mutta tietty iloisuus on sieltä kadonnut. Ehkä eläkeiässä sinne palaan, mutta en sitä ennen.

        Olen Aipan tytär. Haluaisin kuulla lisää tästä grillistä, voisitko laittaa sähköpostia, ole kiltti? Tämä olisi tärkeää!
        [email protected]


      • pjojala
        aipan tytär kirjoitti:

        Olen Aipan tytär. Haluaisin kuulla lisää tästä grillistä, voisitko laittaa sähköpostia, ole kiltti? Tämä olisi tärkeää!
        [email protected]

        Aipan kioskista sen verran vaan, että sieltä ostin ekan kerran irtokarkkeja, noin vuonna 1980, 6-vuotiaana. Mursin isoveljen opastuksella säästöpossun ja isoveli kertoi missä on paras kioski ostaa salmiakkia ja mitä milläkin kolikolla sai. Kaikki rahat käytettiin, nippa nappa mahtui samaan pussiin. Isoveli avusti myös syömisessä. Pekkalankadulta Talsolasta oli pitkä matka Aipalle, en ollut koskaan mennyt omin päin niin pitkälle ennen koulua.

        Maisteri Nylund oli nuorena kova pelaamaan jalkapalloa, taisi olla Forssan edustusjoukkueessakin. Alamäen taisi sinetöidä se kun oli myynyt koulun täytetyt eläimet kun oli jano yllättänyt. Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. Vorsbergin Olli taisi pudota sammuksissa Loippariin kanssa. Kuuluisuuksiin laittaisin myös Markku Mörskyn. Taisi pelata pesäpalloa aikanaan SM-tasollakin. Oli paras lyömään, muttei erikoinen juoksemaan. Myös keilaamisessa harva sitä voitti, runnoi voimalla vaan väkisin kaadot. Nuoruuteni huippuhetkiä oli kun laittoi mut viheltämään pesäpallotuomari-kurssilla poikien joukkueiden valmentajien ja vanhempien poikien peliä. Markku löi varsilyönnilläkin takalaittomia ja rikkoi puumailan jos osui liian lähelle päätä. Kentällä A-junnutkin menivät kyykkyyn ja pois tieltä kun Mörsky löi. Meiltä Alusta lähti tuomarikurssille jotain kymmenen C-junioria. Kaikki reputtivat.

        Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla... Kuka muistaa vanhan kirjaston musiikkikoulun talossa? Kaikki Asterixit, Tintit ja Lucky Luket tuli luettua jotain neljään kertaan. Kirjastoautossa sarjiksia oli vähemmän. Ennen nykyisen Feenixin paloa siellä vintillä oli kaupungin punttisali. Siellä väännettiin rautaa jo 8-luokkalaisesta ikä maksanut mitään, kunhan vaan jaksoi kuulla moukarimörssärien vinoilua siitä kun nosti penkistä alle 70 kiloa. Sydänkohtaukseen kuolleella Rämöllä oli tapana demonstroida etteivät punttiäijät olleet kankeita, kun laittoi suorilta jaloilta kyynärpäät lattiaan sen kummemmin verryttelemättä. Bande oli koko kaupungin toivo ja nosti melkein 3 kertaa oman painonsa penkistä ja samaa linjaa joka lajissa voimannostossa. Mutta sitten paukahti selkä. 80-luvun lopulla tulivat sitten ne naurettavat peilisalit ja modernit taljalaitteet - ja kuulemma pukuhuoneiden DHT-pillerit laiskemmille. Säästöpakkausten kyljessä luki: "For Horses Only".

        Asuntomessuille -82 isäukko rakensi talon joka pääsi äänestyksessä kolmanneksi yleisökilpailussa. Saman isoveljen kanssa kannettiin tiiliä raksalla letkasta letkaan jo alta kouluiässä. Edellä mainittu Salmen Mika oli veljen luokalla, taisivat kuolla samassa reissussa, kummatkin Mikat, Salmi ja Luotimäki. Kaddish. Olen osallistunut vapaaehtoisena vankilan raamattupiiriin ja siellä jotkut ovat olleet herrojen kanssa samoissa selleissä ja blokeissa aikanaan ja tiesivät kertoa vaiheista. Valkaman Markon poliisi kertoi murtautuneen meidän kesämökille joskus. Muuta ei oltu varastettu kuin sarjakuvia. Meillä taisi olla sama maku, mietin, kun pläräsin murtomiehille=alle 16-vuotiaille murtopojille kelvanneita Tex Willereitä poliisiaseman tutkintahuoneen lattialla. Forssa oli ainoa kaupunki, jossa oli kaikki palvelut samassa rakennuksessa: Posti, postipankki, Alko - ja poliisiasema.

        Torielämään voisin tuoda teetupabussin ja seurakuntatalon nuorisotilan "hölökuntaan" kuuluvan seurakuntanuoren näkökulman: Moottoripyöräjengiin kuuluvia oli liikenteessä jo 1980-luvun lopulla kun oli itse ripari-iässä bussissa jututtamassa ja teetä tarjoilemassa. Eräänkin kerran muistan paikallisen prätkäliivejä kantaneen kaverin reunaehdot keskustelulle: Keskustellaan siten, että jos minä sanon sanankin, lyö mun pään teetupabussin ikkunasta läpi. (Mutta se kaveri kaipasi kuuntelijaa, ei millään pahalla ja ymmärrän kyllä. Sanoi että lääkäri on antanut vain vähän elinaikaa.) Eniten pelkäsin oikeastaan niitä varhaisia Black Metallin kuuntelijoita. Enemmän kuin tarkkiskundeja tai vanhempia liivityyppejä ja varmasti enemmän kuin pelkkiä punkkareita. Ne varhaiset satanistit oli oikeasti ahdistuneita, siinä ei ollut mitään hilpeää ja niistä moni ei uhrannut mitään muuta kuin itsensä. Parempi uhrata itsensä tällaisena elävänä vaan. Teetupabussin kuski oli kanssa maisteri - vaikkei siltä näyttänyt. Oli ollut tarkkiksella opettajana, mutta raksahommissa kuitenkin enimmäkseen. ennen siellä oli bussi jokaisena "markkinayönä" kun maisteri Kantola vaan sai 50-luvun bussin rukouksen voimalla liikenteeseen. Bussin käynnistystä varten pidettiin yleensä rukousseurat perjantaisin. Toiset käynnisti ja toiset rukoili.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Job.htm


      • pjojala
        pjojala kirjoitti:

        Aipan kioskista sen verran vaan, että sieltä ostin ekan kerran irtokarkkeja, noin vuonna 1980, 6-vuotiaana. Mursin isoveljen opastuksella säästöpossun ja isoveli kertoi missä on paras kioski ostaa salmiakkia ja mitä milläkin kolikolla sai. Kaikki rahat käytettiin, nippa nappa mahtui samaan pussiin. Isoveli avusti myös syömisessä. Pekkalankadulta Talsolasta oli pitkä matka Aipalle, en ollut koskaan mennyt omin päin niin pitkälle ennen koulua.

        Maisteri Nylund oli nuorena kova pelaamaan jalkapalloa, taisi olla Forssan edustusjoukkueessakin. Alamäen taisi sinetöidä se kun oli myynyt koulun täytetyt eläimet kun oli jano yllättänyt. Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. Vorsbergin Olli taisi pudota sammuksissa Loippariin kanssa. Kuuluisuuksiin laittaisin myös Markku Mörskyn. Taisi pelata pesäpalloa aikanaan SM-tasollakin. Oli paras lyömään, muttei erikoinen juoksemaan. Myös keilaamisessa harva sitä voitti, runnoi voimalla vaan väkisin kaadot. Nuoruuteni huippuhetkiä oli kun laittoi mut viheltämään pesäpallotuomari-kurssilla poikien joukkueiden valmentajien ja vanhempien poikien peliä. Markku löi varsilyönnilläkin takalaittomia ja rikkoi puumailan jos osui liian lähelle päätä. Kentällä A-junnutkin menivät kyykkyyn ja pois tieltä kun Mörsky löi. Meiltä Alusta lähti tuomarikurssille jotain kymmenen C-junioria. Kaikki reputtivat.

        Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla... Kuka muistaa vanhan kirjaston musiikkikoulun talossa? Kaikki Asterixit, Tintit ja Lucky Luket tuli luettua jotain neljään kertaan. Kirjastoautossa sarjiksia oli vähemmän. Ennen nykyisen Feenixin paloa siellä vintillä oli kaupungin punttisali. Siellä väännettiin rautaa jo 8-luokkalaisesta ikä maksanut mitään, kunhan vaan jaksoi kuulla moukarimörssärien vinoilua siitä kun nosti penkistä alle 70 kiloa. Sydänkohtaukseen kuolleella Rämöllä oli tapana demonstroida etteivät punttiäijät olleet kankeita, kun laittoi suorilta jaloilta kyynärpäät lattiaan sen kummemmin verryttelemättä. Bande oli koko kaupungin toivo ja nosti melkein 3 kertaa oman painonsa penkistä ja samaa linjaa joka lajissa voimannostossa. Mutta sitten paukahti selkä. 80-luvun lopulla tulivat sitten ne naurettavat peilisalit ja modernit taljalaitteet - ja kuulemma pukuhuoneiden DHT-pillerit laiskemmille. Säästöpakkausten kyljessä luki: "For Horses Only".

        Asuntomessuille -82 isäukko rakensi talon joka pääsi äänestyksessä kolmanneksi yleisökilpailussa. Saman isoveljen kanssa kannettiin tiiliä raksalla letkasta letkaan jo alta kouluiässä. Edellä mainittu Salmen Mika oli veljen luokalla, taisivat kuolla samassa reissussa, kummatkin Mikat, Salmi ja Luotimäki. Kaddish. Olen osallistunut vapaaehtoisena vankilan raamattupiiriin ja siellä jotkut ovat olleet herrojen kanssa samoissa selleissä ja blokeissa aikanaan ja tiesivät kertoa vaiheista. Valkaman Markon poliisi kertoi murtautuneen meidän kesämökille joskus. Muuta ei oltu varastettu kuin sarjakuvia. Meillä taisi olla sama maku, mietin, kun pläräsin murtomiehille=alle 16-vuotiaille murtopojille kelvanneita Tex Willereitä poliisiaseman tutkintahuoneen lattialla. Forssa oli ainoa kaupunki, jossa oli kaikki palvelut samassa rakennuksessa: Posti, postipankki, Alko - ja poliisiasema.

        Torielämään voisin tuoda teetupabussin ja seurakuntatalon nuorisotilan "hölökuntaan" kuuluvan seurakuntanuoren näkökulman: Moottoripyöräjengiin kuuluvia oli liikenteessä jo 1980-luvun lopulla kun oli itse ripari-iässä bussissa jututtamassa ja teetä tarjoilemassa. Eräänkin kerran muistan paikallisen prätkäliivejä kantaneen kaverin reunaehdot keskustelulle: Keskustellaan siten, että jos minä sanon sanankin, lyö mun pään teetupabussin ikkunasta läpi. (Mutta se kaveri kaipasi kuuntelijaa, ei millään pahalla ja ymmärrän kyllä. Sanoi että lääkäri on antanut vain vähän elinaikaa.) Eniten pelkäsin oikeastaan niitä varhaisia Black Metallin kuuntelijoita. Enemmän kuin tarkkiskundeja tai vanhempia liivityyppejä ja varmasti enemmän kuin pelkkiä punkkareita. Ne varhaiset satanistit oli oikeasti ahdistuneita, siinä ei ollut mitään hilpeää ja niistä moni ei uhrannut mitään muuta kuin itsensä. Parempi uhrata itsensä tällaisena elävänä vaan. Teetupabussin kuski oli kanssa maisteri - vaikkei siltä näyttänyt. Oli ollut tarkkiksella opettajana, mutta raksahommissa kuitenkin enimmäkseen. ennen siellä oli bussi jokaisena "markkinayönä" kun maisteri Kantola vaan sai 50-luvun bussin rukouksen voimalla liikenteeseen. Bussin käynnistystä varten pidettiin yleensä rukousseurat perjantaisin. Toiset käynnisti ja toiset rukoili.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Job.htm

        Ensimmäisiä tietokonepelejä sille Commodorelle oli tekstipeli, jossa Piltit seikkailivat Kuhalan yläasteella. Ilmeisesti sitä oli ollut koodaamassa pitäjän älykkäin koululainen Kerkko R., jonka isä oli sittemmin Kuhalan lukion rehtori ja äiti Linikkalan äikänmaikka. Minkään opettajan kehotukset läksyjen tekoon ei uponneet niin hyvin kuin Kerkon pointti sen edellä mainitun Paavolan poikakerhoa pitäessään että kirjaopeistakin on hyötyä kun osaa soveltaa. Pidin itse samaa poikakerhoa myöhemmin ja kuulin juuri hiljan kahdesta poikakerhon kundista, jotka olivat menehtyneet jo ennen 25 vuotta. Kolmannesta olin kuullut jo aiemmin. En silti ymmärrä, miksi edellä sanottiin sitä pahamaineiseksi Paavolan-jengiksi. Siellä vaan oli toinen, Tetsiä pienempi nuorisotila. Kun sieltä tultiin keskustaan vierailemaan niin vähemmistössä oltiin aina. Seurakunnankin nuorisotiloilta tehtiin aina joskus vierailuja Tetsille, järjestivät tietokilpailuja sun muita pingisturnauksia. Yksi vappu Paavolassa oli kuulemma ollut porukalla tylsää. Niinpä Napperi otti autonsa, ajoi Taiton ja Irman kioskin ympäri ja ajoi autonsa täysiä puuta päin. Loppuvapun olikin jo hauskempaa, kun porukka oli jatkanut juhlallisuuksia savuavassa autossa. Paavolan laskiaisriehaan Lehmustan Taito toi hevosen ja nuoremmille silitettäväksi aasin. Paavolan monarin (monitoimitalon) pikkujoulussa meidän ukko oli joulupukkina ja Joenpalon Ilkka piti puheet.

        DJ Virkunen kävi Paavolassakin diskoja pyörittämässä. Kesällä saman miehen tapasi myös Lamminrannasta. Onkohan se sauna siellä vielä kesäisin lämpimänä? Pitäisi tuoda lapsetkin hyppimään, meidän puhumaton autistipoika hyppäsi ekan kerran 5 metristä 5-vuotiaana. Sanovat sitä toimintaterapiaksi kun perivät samoista jutuista 30 euroa puolelta tunnilta. Muistan kun triatlon tuli Suomeen ja märkäpuvut Lamminrantaan. Yksi vanhempi Forssan Salaman kestävyysurheilija kuolikin niiden treenien merkeissä, oli sydän haljennut. Kroolasi aikanaan niillä märkäpuvuilla rannasta vastarannalle koko iltapäivän, oli amiksessa opettajana. Yksi triatlonisti pelasti hukkuvan pikkupojan Loipparista, oli Merran Harrin urheiluliikkeessä töissä ja sillä oli tapana sukeltaa muiden alta 25 metrin vetoja kun vanhassa Forssan uimahallissa oli niin paljon väkeä ettei uimaan mahtunut. Vanhassa uimahallissa em. Ammi kertoi aina "Avarikset tuloo!" -juttuja. Mitenköhän paljon oli maksanut Forssan lehdelle niiden Ufo-mainosten julkaisemisesta? Kohon perustaja, taisi olla Mika ja Turkka Malin eno. Jomman kumman poika taisi tehdä kaikkien aikojen ennätykset TV:n kotimaisessa tietovisassa, olisko ollut haluatko miljonääriksi.

        Kuinkahan monelle Pilvenmäen ravirata on ollut tuhoksi? Ei silti, sekä minä että vaimo ja vanhempi velimies ollaan oltu siellä töissä totokassoina. Tai totalisaattorityöntekijöinä, kuten sanottiin. Mun kassa oli aina vajaa, vaimolla (tyttökaveri tuohon aikaan, 15-vuotiaasta saakka) aina täsmäsi.

        Kesäsiirtolassa oltiin parhaimpana vuotena 4 tai 5 viikkoa, sunnuntait vaan kotona. Porttipeliä pelattiin ja Ruostejärvessä käytiin uimassa. Iltapalaksi oli peltileipää ja lantrattua mehua juotiin koulun teräsmukeista. Tyttöjen asuntola oli vastapäätä ja sinne hiippailtiin. Ysiluokan jälkeen ei päässyt enää leirille. Ekalla leirilläni Jari Kesti (?) & Co. soitti poikien asuntolan katolla Street Cats ja Crazy Cavan -kopioita, en tiedä oliko lupa vai ei. Reunasen Juha oli löytänyt jostain räjäytystyömaalta nalleja ja niitä räjäyteltiin kivellä hakaten. Tosi fiksua. Nyt Juha on myös päässyt matkansa päähän. Kaddish. Juha oli hilpeä kaveri, kertoi bussiin kompasteltuaan pakkasyönä vinkkejä miten EI kannata teetupabussissa esiintyä. Ilkeämpien tyyppien varalta Ystävän neuvo numero uuno selviytymiseen Forssan leveyspiireillä, 90-luvun alussa huumeiden tullessa kuului: "Älä vaan ala rehvastelemaan, tiedät miten siinä käy!"

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinosauruslegendat.htm


      • pjojala
        pjojala kirjoitti:

        Ensimmäisiä tietokonepelejä sille Commodorelle oli tekstipeli, jossa Piltit seikkailivat Kuhalan yläasteella. Ilmeisesti sitä oli ollut koodaamassa pitäjän älykkäin koululainen Kerkko R., jonka isä oli sittemmin Kuhalan lukion rehtori ja äiti Linikkalan äikänmaikka. Minkään opettajan kehotukset läksyjen tekoon ei uponneet niin hyvin kuin Kerkon pointti sen edellä mainitun Paavolan poikakerhoa pitäessään että kirjaopeistakin on hyötyä kun osaa soveltaa. Pidin itse samaa poikakerhoa myöhemmin ja kuulin juuri hiljan kahdesta poikakerhon kundista, jotka olivat menehtyneet jo ennen 25 vuotta. Kolmannesta olin kuullut jo aiemmin. En silti ymmärrä, miksi edellä sanottiin sitä pahamaineiseksi Paavolan-jengiksi. Siellä vaan oli toinen, Tetsiä pienempi nuorisotila. Kun sieltä tultiin keskustaan vierailemaan niin vähemmistössä oltiin aina. Seurakunnankin nuorisotiloilta tehtiin aina joskus vierailuja Tetsille, järjestivät tietokilpailuja sun muita pingisturnauksia. Yksi vappu Paavolassa oli kuulemma ollut porukalla tylsää. Niinpä Napperi otti autonsa, ajoi Taiton ja Irman kioskin ympäri ja ajoi autonsa täysiä puuta päin. Loppuvapun olikin jo hauskempaa, kun porukka oli jatkanut juhlallisuuksia savuavassa autossa. Paavolan laskiaisriehaan Lehmustan Taito toi hevosen ja nuoremmille silitettäväksi aasin. Paavolan monarin (monitoimitalon) pikkujoulussa meidän ukko oli joulupukkina ja Joenpalon Ilkka piti puheet.

        DJ Virkunen kävi Paavolassakin diskoja pyörittämässä. Kesällä saman miehen tapasi myös Lamminrannasta. Onkohan se sauna siellä vielä kesäisin lämpimänä? Pitäisi tuoda lapsetkin hyppimään, meidän puhumaton autistipoika hyppäsi ekan kerran 5 metristä 5-vuotiaana. Sanovat sitä toimintaterapiaksi kun perivät samoista jutuista 30 euroa puolelta tunnilta. Muistan kun triatlon tuli Suomeen ja märkäpuvut Lamminrantaan. Yksi vanhempi Forssan Salaman kestävyysurheilija kuolikin niiden treenien merkeissä, oli sydän haljennut. Kroolasi aikanaan niillä märkäpuvuilla rannasta vastarannalle koko iltapäivän, oli amiksessa opettajana. Yksi triatlonisti pelasti hukkuvan pikkupojan Loipparista, oli Merran Harrin urheiluliikkeessä töissä ja sillä oli tapana sukeltaa muiden alta 25 metrin vetoja kun vanhassa Forssan uimahallissa oli niin paljon väkeä ettei uimaan mahtunut. Vanhassa uimahallissa em. Ammi kertoi aina "Avarikset tuloo!" -juttuja. Mitenköhän paljon oli maksanut Forssan lehdelle niiden Ufo-mainosten julkaisemisesta? Kohon perustaja, taisi olla Mika ja Turkka Malin eno. Jomman kumman poika taisi tehdä kaikkien aikojen ennätykset TV:n kotimaisessa tietovisassa, olisko ollut haluatko miljonääriksi.

        Kuinkahan monelle Pilvenmäen ravirata on ollut tuhoksi? Ei silti, sekä minä että vaimo ja vanhempi velimies ollaan oltu siellä töissä totokassoina. Tai totalisaattorityöntekijöinä, kuten sanottiin. Mun kassa oli aina vajaa, vaimolla (tyttökaveri tuohon aikaan, 15-vuotiaasta saakka) aina täsmäsi.

        Kesäsiirtolassa oltiin parhaimpana vuotena 4 tai 5 viikkoa, sunnuntait vaan kotona. Porttipeliä pelattiin ja Ruostejärvessä käytiin uimassa. Iltapalaksi oli peltileipää ja lantrattua mehua juotiin koulun teräsmukeista. Tyttöjen asuntola oli vastapäätä ja sinne hiippailtiin. Ysiluokan jälkeen ei päässyt enää leirille. Ekalla leirilläni Jari Kesti (?) & Co. soitti poikien asuntolan katolla Street Cats ja Crazy Cavan -kopioita, en tiedä oliko lupa vai ei. Reunasen Juha oli löytänyt jostain räjäytystyömaalta nalleja ja niitä räjäyteltiin kivellä hakaten. Tosi fiksua. Nyt Juha on myös päässyt matkansa päähän. Kaddish. Juha oli hilpeä kaveri, kertoi bussiin kompasteltuaan pakkasyönä vinkkejä miten EI kannata teetupabussissa esiintyä. Ilkeämpien tyyppien varalta Ystävän neuvo numero uuno selviytymiseen Forssan leveyspiireillä, 90-luvun alussa huumeiden tullessa kuului: "Älä vaan ala rehvastelemaan, tiedät miten siinä käy!"

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinosauruslegendat.htm

        Jälkeenpäin naurattaa, että olin riparilla isosena jo ennen kuin olin käynyt oman rippileirin enkä elämästä mitään tiennyt. Mutta Jeesuksen tunsin ja Se taas tiesi elämästä ja kuolemasta. Tarina meni niin, että Vorssassa pakkauduttiin 1986 busseihin ja ajettiin Stadiin ja stadikalle kuuntelemaan Billy Grahamin Missio-Helsinkiä. Kun vanha pölynimurikauppias sanoi että "Se joka tahtoo tulla tänne eteen, voi tulla tänne eteen", niin tottahan minä kilttinä poikana tottelin. Homma alkoi tosin vasta sitten toimia, kun uskalsin em. Kuhalan yläasteella OPO Kaija Vainion tunnilla ottaa leiman otsaan kun kysyttiin. Kaverit huutelivat välitunnilla että "anti-kristus tulee" ja pahimmillaan vaatenaulakossa takin taskuihin laitettiin terveyssiteitä. Ei ollut kovin hyvä vastaanotto kun soittelin keskusradion aamunavauksessa The Roadia. Se oli itse asiassa sen verran kova vuosi tuossa säädyssä ysiluokka, että lukiossa vaihdoin Linikkalaan. Viimeinen niitti oli kun tappelussa lennettiin palo-oven läpi ja jouduin maksamaan puolet vaikka yritin mielestäni vaan rauhoitella kaveria. Kun em. Kena alias Kulmakarva tuomitsi Salomonin tuomiolla kummatkin maksamaan puolet niin se oli kova paikka, isän tehdessä juuri konkurssia rakennusfirmansa kanssa valuuttalainoineen ennen markan kelluttamista. Vähän myöhemmin valuuttalainoihin meni isojakin rakennusliikkeitä ja Marjamäkeä Rabatteineen.

        Talsola taisi saada joskus myöhemmin sapiskaa liian "uskonnollisesta" kasvatuksesta oikein valtakunnan tasolla. Minä annan täyden tunnustuksen niille maanantai- ja perjantai-aamujen "Totuuden henki" ja "Nyt kulkee halki korpimaan" -virsille. Mitä pahaa? Rehtori Olavi Mäkipää veisasi takanurkasta tasan oktaavia alempaa kuin muu koulu ja Liisa Lähdekorpi polki urkuharmoonia. Ei se minusta edes silloin niin ankaraa ollut, mitä nyt Kauniston Pentti joskus kannusti vähän hiuksista tai korvasta. Aika huumorintajuttomaksi on homma mennyt. Kansankynttilä paloi kirkkaasti. Isovelikin soitti joskus juhlasalissa trumpettia kun käskettiin. Se lähti heti kilpailevan yläasteen jälkeen armeijaan, sotilassoittajaksi ja sai mopotusta varusmiehiltä. Nykyään Suomessa ei taideta enää 15-vuotiaita lapsisotilaiksi ottaakaan.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Hollywoodism.html
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Kalevala.html


      • Nimbussikuski
        pjojala kirjoitti:

        Aipan kioskista sen verran vaan, että sieltä ostin ekan kerran irtokarkkeja, noin vuonna 1980, 6-vuotiaana. Mursin isoveljen opastuksella säästöpossun ja isoveli kertoi missä on paras kioski ostaa salmiakkia ja mitä milläkin kolikolla sai. Kaikki rahat käytettiin, nippa nappa mahtui samaan pussiin. Isoveli avusti myös syömisessä. Pekkalankadulta Talsolasta oli pitkä matka Aipalle, en ollut koskaan mennyt omin päin niin pitkälle ennen koulua.

        Maisteri Nylund oli nuorena kova pelaamaan jalkapalloa, taisi olla Forssan edustusjoukkueessakin. Alamäen taisi sinetöidä se kun oli myynyt koulun täytetyt eläimet kun oli jano yllättänyt. Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. Vorsbergin Olli taisi pudota sammuksissa Loippariin kanssa. Kuuluisuuksiin laittaisin myös Markku Mörskyn. Taisi pelata pesäpalloa aikanaan SM-tasollakin. Oli paras lyömään, muttei erikoinen juoksemaan. Myös keilaamisessa harva sitä voitti, runnoi voimalla vaan väkisin kaadot. Nuoruuteni huippuhetkiä oli kun laittoi mut viheltämään pesäpallotuomari-kurssilla poikien joukkueiden valmentajien ja vanhempien poikien peliä. Markku löi varsilyönnilläkin takalaittomia ja rikkoi puumailan jos osui liian lähelle päätä. Kentällä A-junnutkin menivät kyykkyyn ja pois tieltä kun Mörsky löi. Meiltä Alusta lähti tuomarikurssille jotain kymmenen C-junioria. Kaikki reputtivat.

        Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla... Kuka muistaa vanhan kirjaston musiikkikoulun talossa? Kaikki Asterixit, Tintit ja Lucky Luket tuli luettua jotain neljään kertaan. Kirjastoautossa sarjiksia oli vähemmän. Ennen nykyisen Feenixin paloa siellä vintillä oli kaupungin punttisali. Siellä väännettiin rautaa jo 8-luokkalaisesta ikä maksanut mitään, kunhan vaan jaksoi kuulla moukarimörssärien vinoilua siitä kun nosti penkistä alle 70 kiloa. Sydänkohtaukseen kuolleella Rämöllä oli tapana demonstroida etteivät punttiäijät olleet kankeita, kun laittoi suorilta jaloilta kyynärpäät lattiaan sen kummemmin verryttelemättä. Bande oli koko kaupungin toivo ja nosti melkein 3 kertaa oman painonsa penkistä ja samaa linjaa joka lajissa voimannostossa. Mutta sitten paukahti selkä. 80-luvun lopulla tulivat sitten ne naurettavat peilisalit ja modernit taljalaitteet - ja kuulemma pukuhuoneiden DHT-pillerit laiskemmille. Säästöpakkausten kyljessä luki: "For Horses Only".

        Asuntomessuille -82 isäukko rakensi talon joka pääsi äänestyksessä kolmanneksi yleisökilpailussa. Saman isoveljen kanssa kannettiin tiiliä raksalla letkasta letkaan jo alta kouluiässä. Edellä mainittu Salmen Mika oli veljen luokalla, taisivat kuolla samassa reissussa, kummatkin Mikat, Salmi ja Luotimäki. Kaddish. Olen osallistunut vapaaehtoisena vankilan raamattupiiriin ja siellä jotkut ovat olleet herrojen kanssa samoissa selleissä ja blokeissa aikanaan ja tiesivät kertoa vaiheista. Valkaman Markon poliisi kertoi murtautuneen meidän kesämökille joskus. Muuta ei oltu varastettu kuin sarjakuvia. Meillä taisi olla sama maku, mietin, kun pläräsin murtomiehille=alle 16-vuotiaille murtopojille kelvanneita Tex Willereitä poliisiaseman tutkintahuoneen lattialla. Forssa oli ainoa kaupunki, jossa oli kaikki palvelut samassa rakennuksessa: Posti, postipankki, Alko - ja poliisiasema.

        Torielämään voisin tuoda teetupabussin ja seurakuntatalon nuorisotilan "hölökuntaan" kuuluvan seurakuntanuoren näkökulman: Moottoripyöräjengiin kuuluvia oli liikenteessä jo 1980-luvun lopulla kun oli itse ripari-iässä bussissa jututtamassa ja teetä tarjoilemassa. Eräänkin kerran muistan paikallisen prätkäliivejä kantaneen kaverin reunaehdot keskustelulle: Keskustellaan siten, että jos minä sanon sanankin, lyö mun pään teetupabussin ikkunasta läpi. (Mutta se kaveri kaipasi kuuntelijaa, ei millään pahalla ja ymmärrän kyllä. Sanoi että lääkäri on antanut vain vähän elinaikaa.) Eniten pelkäsin oikeastaan niitä varhaisia Black Metallin kuuntelijoita. Enemmän kuin tarkkiskundeja tai vanhempia liivityyppejä ja varmasti enemmän kuin pelkkiä punkkareita. Ne varhaiset satanistit oli oikeasti ahdistuneita, siinä ei ollut mitään hilpeää ja niistä moni ei uhrannut mitään muuta kuin itsensä. Parempi uhrata itsensä tällaisena elävänä vaan. Teetupabussin kuski oli kanssa maisteri - vaikkei siltä näyttänyt. Oli ollut tarkkiksella opettajana, mutta raksahommissa kuitenkin enimmäkseen. ennen siellä oli bussi jokaisena "markkinayönä" kun maisteri Kantola vaan sai 50-luvun bussin rukouksen voimalla liikenteeseen. Bussin käynnistystä varten pidettiin yleensä rukousseurat perjantaisin. Toiset käynnisti ja toiset rukoili.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Job.htm

        >Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla...

        Esim. DVD "Kappeeraiteinen 1898-1974". Ja useita muitakin lähteitä.


      • Niin aina sano
        pjojala kirjoitti:

        Ensimmäisiä tietokonepelejä sille Commodorelle oli tekstipeli, jossa Piltit seikkailivat Kuhalan yläasteella. Ilmeisesti sitä oli ollut koodaamassa pitäjän älykkäin koululainen Kerkko R., jonka isä oli sittemmin Kuhalan lukion rehtori ja äiti Linikkalan äikänmaikka. Minkään opettajan kehotukset läksyjen tekoon ei uponneet niin hyvin kuin Kerkon pointti sen edellä mainitun Paavolan poikakerhoa pitäessään että kirjaopeistakin on hyötyä kun osaa soveltaa. Pidin itse samaa poikakerhoa myöhemmin ja kuulin juuri hiljan kahdesta poikakerhon kundista, jotka olivat menehtyneet jo ennen 25 vuotta. Kolmannesta olin kuullut jo aiemmin. En silti ymmärrä, miksi edellä sanottiin sitä pahamaineiseksi Paavolan-jengiksi. Siellä vaan oli toinen, Tetsiä pienempi nuorisotila. Kun sieltä tultiin keskustaan vierailemaan niin vähemmistössä oltiin aina. Seurakunnankin nuorisotiloilta tehtiin aina joskus vierailuja Tetsille, järjestivät tietokilpailuja sun muita pingisturnauksia. Yksi vappu Paavolassa oli kuulemma ollut porukalla tylsää. Niinpä Napperi otti autonsa, ajoi Taiton ja Irman kioskin ympäri ja ajoi autonsa täysiä puuta päin. Loppuvapun olikin jo hauskempaa, kun porukka oli jatkanut juhlallisuuksia savuavassa autossa. Paavolan laskiaisriehaan Lehmustan Taito toi hevosen ja nuoremmille silitettäväksi aasin. Paavolan monarin (monitoimitalon) pikkujoulussa meidän ukko oli joulupukkina ja Joenpalon Ilkka piti puheet.

        DJ Virkunen kävi Paavolassakin diskoja pyörittämässä. Kesällä saman miehen tapasi myös Lamminrannasta. Onkohan se sauna siellä vielä kesäisin lämpimänä? Pitäisi tuoda lapsetkin hyppimään, meidän puhumaton autistipoika hyppäsi ekan kerran 5 metristä 5-vuotiaana. Sanovat sitä toimintaterapiaksi kun perivät samoista jutuista 30 euroa puolelta tunnilta. Muistan kun triatlon tuli Suomeen ja märkäpuvut Lamminrantaan. Yksi vanhempi Forssan Salaman kestävyysurheilija kuolikin niiden treenien merkeissä, oli sydän haljennut. Kroolasi aikanaan niillä märkäpuvuilla rannasta vastarannalle koko iltapäivän, oli amiksessa opettajana. Yksi triatlonisti pelasti hukkuvan pikkupojan Loipparista, oli Merran Harrin urheiluliikkeessä töissä ja sillä oli tapana sukeltaa muiden alta 25 metrin vetoja kun vanhassa Forssan uimahallissa oli niin paljon väkeä ettei uimaan mahtunut. Vanhassa uimahallissa em. Ammi kertoi aina "Avarikset tuloo!" -juttuja. Mitenköhän paljon oli maksanut Forssan lehdelle niiden Ufo-mainosten julkaisemisesta? Kohon perustaja, taisi olla Mika ja Turkka Malin eno. Jomman kumman poika taisi tehdä kaikkien aikojen ennätykset TV:n kotimaisessa tietovisassa, olisko ollut haluatko miljonääriksi.

        Kuinkahan monelle Pilvenmäen ravirata on ollut tuhoksi? Ei silti, sekä minä että vaimo ja vanhempi velimies ollaan oltu siellä töissä totokassoina. Tai totalisaattorityöntekijöinä, kuten sanottiin. Mun kassa oli aina vajaa, vaimolla (tyttökaveri tuohon aikaan, 15-vuotiaasta saakka) aina täsmäsi.

        Kesäsiirtolassa oltiin parhaimpana vuotena 4 tai 5 viikkoa, sunnuntait vaan kotona. Porttipeliä pelattiin ja Ruostejärvessä käytiin uimassa. Iltapalaksi oli peltileipää ja lantrattua mehua juotiin koulun teräsmukeista. Tyttöjen asuntola oli vastapäätä ja sinne hiippailtiin. Ysiluokan jälkeen ei päässyt enää leirille. Ekalla leirilläni Jari Kesti (?) & Co. soitti poikien asuntolan katolla Street Cats ja Crazy Cavan -kopioita, en tiedä oliko lupa vai ei. Reunasen Juha oli löytänyt jostain räjäytystyömaalta nalleja ja niitä räjäyteltiin kivellä hakaten. Tosi fiksua. Nyt Juha on myös päässyt matkansa päähän. Kaddish. Juha oli hilpeä kaveri, kertoi bussiin kompasteltuaan pakkasyönä vinkkejä miten EI kannata teetupabussissa esiintyä. Ilkeämpien tyyppien varalta Ystävän neuvo numero uuno selviytymiseen Forssan leveyspiireillä, 90-luvun alussa huumeiden tullessa kuului: "Älä vaan ala rehvastelemaan, tiedät miten siinä käy!"

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinosauruslegendat.htm

        Kuhala-adventuren tunnetusti tekivät aivan muut kuin K.R., nimittäin Suomela (x2), Kankare, Aarnio.

        H.


      • RD
        pjojala kirjoitti:

        Aipan kioskista sen verran vaan, että sieltä ostin ekan kerran irtokarkkeja, noin vuonna 1980, 6-vuotiaana. Mursin isoveljen opastuksella säästöpossun ja isoveli kertoi missä on paras kioski ostaa salmiakkia ja mitä milläkin kolikolla sai. Kaikki rahat käytettiin, nippa nappa mahtui samaan pussiin. Isoveli avusti myös syömisessä. Pekkalankadulta Talsolasta oli pitkä matka Aipalle, en ollut koskaan mennyt omin päin niin pitkälle ennen koulua.

        Maisteri Nylund oli nuorena kova pelaamaan jalkapalloa, taisi olla Forssan edustusjoukkueessakin. Alamäen taisi sinetöidä se kun oli myynyt koulun täytetyt eläimet kun oli jano yllättänyt. Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. Vorsbergin Olli taisi pudota sammuksissa Loippariin kanssa. Kuuluisuuksiin laittaisin myös Markku Mörskyn. Taisi pelata pesäpalloa aikanaan SM-tasollakin. Oli paras lyömään, muttei erikoinen juoksemaan. Myös keilaamisessa harva sitä voitti, runnoi voimalla vaan väkisin kaadot. Nuoruuteni huippuhetkiä oli kun laittoi mut viheltämään pesäpallotuomari-kurssilla poikien joukkueiden valmentajien ja vanhempien poikien peliä. Markku löi varsilyönnilläkin takalaittomia ja rikkoi puumailan jos osui liian lähelle päätä. Kentällä A-junnutkin menivät kyykkyyn ja pois tieltä kun Mörsky löi. Meiltä Alusta lähti tuomarikurssille jotain kymmenen C-junioria. Kaikki reputtivat.

        Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla... Kuka muistaa vanhan kirjaston musiikkikoulun talossa? Kaikki Asterixit, Tintit ja Lucky Luket tuli luettua jotain neljään kertaan. Kirjastoautossa sarjiksia oli vähemmän. Ennen nykyisen Feenixin paloa siellä vintillä oli kaupungin punttisali. Siellä väännettiin rautaa jo 8-luokkalaisesta ikä maksanut mitään, kunhan vaan jaksoi kuulla moukarimörssärien vinoilua siitä kun nosti penkistä alle 70 kiloa. Sydänkohtaukseen kuolleella Rämöllä oli tapana demonstroida etteivät punttiäijät olleet kankeita, kun laittoi suorilta jaloilta kyynärpäät lattiaan sen kummemmin verryttelemättä. Bande oli koko kaupungin toivo ja nosti melkein 3 kertaa oman painonsa penkistä ja samaa linjaa joka lajissa voimannostossa. Mutta sitten paukahti selkä. 80-luvun lopulla tulivat sitten ne naurettavat peilisalit ja modernit taljalaitteet - ja kuulemma pukuhuoneiden DHT-pillerit laiskemmille. Säästöpakkausten kyljessä luki: "For Horses Only".

        Asuntomessuille -82 isäukko rakensi talon joka pääsi äänestyksessä kolmanneksi yleisökilpailussa. Saman isoveljen kanssa kannettiin tiiliä raksalla letkasta letkaan jo alta kouluiässä. Edellä mainittu Salmen Mika oli veljen luokalla, taisivat kuolla samassa reissussa, kummatkin Mikat, Salmi ja Luotimäki. Kaddish. Olen osallistunut vapaaehtoisena vankilan raamattupiiriin ja siellä jotkut ovat olleet herrojen kanssa samoissa selleissä ja blokeissa aikanaan ja tiesivät kertoa vaiheista. Valkaman Markon poliisi kertoi murtautuneen meidän kesämökille joskus. Muuta ei oltu varastettu kuin sarjakuvia. Meillä taisi olla sama maku, mietin, kun pläräsin murtomiehille=alle 16-vuotiaille murtopojille kelvanneita Tex Willereitä poliisiaseman tutkintahuoneen lattialla. Forssa oli ainoa kaupunki, jossa oli kaikki palvelut samassa rakennuksessa: Posti, postipankki, Alko - ja poliisiasema.

        Torielämään voisin tuoda teetupabussin ja seurakuntatalon nuorisotilan "hölökuntaan" kuuluvan seurakuntanuoren näkökulman: Moottoripyöräjengiin kuuluvia oli liikenteessä jo 1980-luvun lopulla kun oli itse ripari-iässä bussissa jututtamassa ja teetä tarjoilemassa. Eräänkin kerran muistan paikallisen prätkäliivejä kantaneen kaverin reunaehdot keskustelulle: Keskustellaan siten, että jos minä sanon sanankin, lyö mun pään teetupabussin ikkunasta läpi. (Mutta se kaveri kaipasi kuuntelijaa, ei millään pahalla ja ymmärrän kyllä. Sanoi että lääkäri on antanut vain vähän elinaikaa.) Eniten pelkäsin oikeastaan niitä varhaisia Black Metallin kuuntelijoita. Enemmän kuin tarkkiskundeja tai vanhempia liivityyppejä ja varmasti enemmän kuin pelkkiä punkkareita. Ne varhaiset satanistit oli oikeasti ahdistuneita, siinä ei ollut mitään hilpeää ja niistä moni ei uhrannut mitään muuta kuin itsensä. Parempi uhrata itsensä tällaisena elävänä vaan. Teetupabussin kuski oli kanssa maisteri - vaikkei siltä näyttänyt. Oli ollut tarkkiksella opettajana, mutta raksahommissa kuitenkin enimmäkseen. ennen siellä oli bussi jokaisena "markkinayönä" kun maisteri Kantola vaan sai 50-luvun bussin rukouksen voimalla liikenteeseen. Bussin käynnistystä varten pidettiin yleensä rukousseurat perjantaisin. Toiset käynnisti ja toiset rukoili.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Job.htm

        "Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. "
        Matti oli Peteäkin kookkaampi iso mies jonka kohtaloksi koitui itseään neljä kertaa pienemmän miehen puukonisku Lamminrannassa. Melkein sairaalaan asti käveli sieltä(nummi?)lähteen läheisestä silloisesta talosta ennenku tuupertu.


      • pjojala
        Nimbussikuski kirjoitti:

        >Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla...

        Esim. DVD "Kappeeraiteinen 1898-1974". Ja useita muitakin lähteitä.

        Kiitos tiedosta. Oon selaillut painotuotteita Vorssan historiasta mutta mistään laivoista en ole löytänyt merkintöjä, totta kai junaradasta niissä on paljon. 74-syntyneenä muistan miten poliisiaseman vieressä oli vielä 80-luvun alussa jäljellä junankiskot ja vanhat juna-makasiinit. Radanpohjan paanaa pitkin mentiin pyörällä ja juostiinkin mummolaan Jokioisille monet kerrat. Historiakirjoista paras oli loppujen lopuksi minusta se v. 1900-syntyneen Ida Maria Saarisen kirjasarja kuten "Vorssasta poijaat". Kertoo riipaisevasti, millaista se oli kun 15-vuotiaita tehtaanpoikia ja tehtaantyttöjä värvättiin kapinaan 1917. Vorssan nuorisokompanialle oli annettu pyssyt edellisiltana ennen ensimmäistä isoa taistelua. Kompanian päälliköksi valittiin porukasta vaan vanhin. Oli ammatiltaan suutari eikä ollut harjoitellut missään sodankäyntiä. Ne eivät tienneet mitä oli käynnissä valtakunnantasolla. Eivät sitä kuka on vastassa. Eivät sitä kuka johti. Ei sitä miten asetta huollettiin ja miten huoltojoukot liikkuivat. Joukon jatkona vaan, siitä sai jotain prenikoita ja vähän rahaa. Aaltonen kertoo myös, miten wanhassa Forssassa rippikoulun käyneet pojat menivät jalkaisin ihmettelemään Turun markkinoita. Kävellen Turkuun ja takaisin, no big deal.

        Niistä festareista sen verran, että joskus -83 joku farkkurotsikundi konserttialueelta tuli meille lasien läpi olohuoneeseen sieltä. Äiti oli silloin loppuaikoja raskaana eikä meistä muistakaan meteliin heränneistä kauhean kivalta tuntunut kun tappelivat keskellä yötä pitkin parvekkeita. Forssan käräjillä isä tuomittiin tappelusta syylliseksi liiallisesta väkivallan käytöstä, farkkurotsijätkän selitykset uskottiin, vaikka oli vieraskuntalainen, oli ilmeisesti väkisin raahattu meille räyhäämään. Lopulta hovissa tuomio käännettiin kokonaan vapauttavaksi ja isä sai korvaukset siitäkin kun sormi murtui lyömisestä.

        Festarialueelta löydettiin velipojan kanssa pulloja parinsadan arvosta. Sen lisäksi jäi haaviin huuliharppuja sun muita.

        Kuninkuusraveissa oltiin paistamassa broilereita. Joissakin raveissa tummat selvittelivät välejään ja laukauksia kuului. Totokassalla tulin hyvin toimeen, oli vaan tärkeä varmistaa että vedot menivät oikein jos lukutaito oli heikko. Pahimmat "väärän vedon" slippeihinsä multa saaneet olivat aina valtaväestöön kuuluvia. Pahimmillaan tulivat jonon tukkeeksi eivätkä sanoneet pitkään aikaan mitään. Sitten kuului: "Kirjotit väärän vedon, poika. Meni viistonnia. Nähdään portilla." Pleksilasissa luki kuitenkin isoilla kirjaimilla että pitää itse tarkistaa minkä vedon sai, oma vastuu.

        Axel Wahren perusti Forssan keskelle ei-mitään. Kiinnostava elämäntarina kun mm. salasi juutalaisuutensa:
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Forssan_Lehti.html


      • pjojala
        pjojala kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Oon selaillut painotuotteita Vorssan historiasta mutta mistään laivoista en ole löytänyt merkintöjä, totta kai junaradasta niissä on paljon. 74-syntyneenä muistan miten poliisiaseman vieressä oli vielä 80-luvun alussa jäljellä junankiskot ja vanhat juna-makasiinit. Radanpohjan paanaa pitkin mentiin pyörällä ja juostiinkin mummolaan Jokioisille monet kerrat. Historiakirjoista paras oli loppujen lopuksi minusta se v. 1900-syntyneen Ida Maria Saarisen kirjasarja kuten "Vorssasta poijaat". Kertoo riipaisevasti, millaista se oli kun 15-vuotiaita tehtaanpoikia ja tehtaantyttöjä värvättiin kapinaan 1917. Vorssan nuorisokompanialle oli annettu pyssyt edellisiltana ennen ensimmäistä isoa taistelua. Kompanian päälliköksi valittiin porukasta vaan vanhin. Oli ammatiltaan suutari eikä ollut harjoitellut missään sodankäyntiä. Ne eivät tienneet mitä oli käynnissä valtakunnantasolla. Eivät sitä kuka on vastassa. Eivät sitä kuka johti. Ei sitä miten asetta huollettiin ja miten huoltojoukot liikkuivat. Joukon jatkona vaan, siitä sai jotain prenikoita ja vähän rahaa. Aaltonen kertoo myös, miten wanhassa Forssassa rippikoulun käyneet pojat menivät jalkaisin ihmettelemään Turun markkinoita. Kävellen Turkuun ja takaisin, no big deal.

        Niistä festareista sen verran, että joskus -83 joku farkkurotsikundi konserttialueelta tuli meille lasien läpi olohuoneeseen sieltä. Äiti oli silloin loppuaikoja raskaana eikä meistä muistakaan meteliin heränneistä kauhean kivalta tuntunut kun tappelivat keskellä yötä pitkin parvekkeita. Forssan käräjillä isä tuomittiin tappelusta syylliseksi liiallisesta väkivallan käytöstä, farkkurotsijätkän selitykset uskottiin, vaikka oli vieraskuntalainen, oli ilmeisesti väkisin raahattu meille räyhäämään. Lopulta hovissa tuomio käännettiin kokonaan vapauttavaksi ja isä sai korvaukset siitäkin kun sormi murtui lyömisestä.

        Festarialueelta löydettiin velipojan kanssa pulloja parinsadan arvosta. Sen lisäksi jäi haaviin huuliharppuja sun muita.

        Kuninkuusraveissa oltiin paistamassa broilereita. Joissakin raveissa tummat selvittelivät välejään ja laukauksia kuului. Totokassalla tulin hyvin toimeen, oli vaan tärkeä varmistaa että vedot menivät oikein jos lukutaito oli heikko. Pahimmat "väärän vedon" slippeihinsä multa saaneet olivat aina valtaväestöön kuuluvia. Pahimmillaan tulivat jonon tukkeeksi eivätkä sanoneet pitkään aikaan mitään. Sitten kuului: "Kirjotit väärän vedon, poika. Meni viistonnia. Nähdään portilla." Pleksilasissa luki kuitenkin isoilla kirjaimilla että pitää itse tarkistaa minkä vedon sai, oma vastuu.

        Axel Wahren perusti Forssan keskelle ei-mitään. Kiinnostava elämäntarina kun mm. salasi juutalaisuutensa:
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Forssan_Lehti.html

        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Forssan_Lehti.html

        Satavuotiaan Forssan puolueohjelman uutisoinnissa aseteltiin vastakkain
        työväenliikkeen asia ja yrittäjyys. Forssan perustajan Axel Wahrenin (1814-
        1885) satumainen tarina tarjoaa ristiriitaan kansallishistoriallisen
        näkökulman, josta voisi oppia edelleen.

        Forssa on Suomen ensimmäinen maaseudulle perustettu teollisuusyhteiskunta.
        Juuri tällaisia Hi Tech –ilmiöitä maakuntiin tänäänkin haikaillaan. Suomi
        on maailman kilpailukykyisin maa – mutta ulkoistaa.

        Wahren loi Forssan kuin tyhjästä Loimijoen kosken partaalle. Hän oli
        kisällinmatkoillansa värjärintaidot oppinut kemisti, aikana jolloin kun
        kemistejä ei oltu vielä keksitty.

        Wahrenin isä oli tehnyt konkurssin, ja 24-vuotias poika saapui seudulle
        varattomana (sitähän ei tarvinnut mainostaa Jokioisten verkatehdasta
        vuokrattaessa).

        Vuonna 1847 Forssaan nousi kehruulaitos, sitten puuvillakutomo, värjäämö,
        viimeistämö, konepaja, höyrysaha ja tiilitehdas. Forssan rautatie on
        revitty ylös, mutta maamme ensimmäinen kunnon puhelinjohto vedettiin v.
        1878 Matkuun. Entä jos Forssan kaupunki pyytäisi Nokiaa mukaan pystyttämään
        muistomerkkiä keskelle ei mitään, ennen kuin Matkun asema metsittyy
        kokonaan?

        Graham Belliä pidetään puhelimen keksijänä mutta harvoin kuulee
        mainittavan, että niin telefoniin kuin mikrofoniin ja gramofoniinkin oli
        massakäytön vaatimat parannukset tehnyt Emil Berliner. Sekä Wahren että
        Berliner olivat juutalaisia: mitäpä jos sinä vuonna Afrikassa marakatit
        kerran, telefonilaitoksesta olisivat kuulleet sen verran juuri näitä
        reittejä?

        Pumpulienkeleilleen Wahren perusti koulun, kirjaston, säästöpankin, vaivais-
        ja sairaskassan, asuntoja ja kirkon. (Tehtaankoulusta ponnisti mm. Suomen
        ensimmäinen naisministeri Miina Sillanpää.) Wahren otti käyttöön
        vuoroviljelyn ja salaojituksen, jalosti eläimiä ja harjoitti
        metsänhoitoa.

        Venäläistämistä vastaan kulttuurin voimin taistelleen JW Snellmanin
        toimeksiannosta Wahren laati valtakunnallisen kotiteollisuustuotteiden
        markkinointiohjelman, jota noudatettiin koko maassa.

        Wahren oli pioneeri kauppamatkustajien ja jälleenmyyntiverkoston
        suhteen. Markan synnyinvuonna 1862 hän ideoi Suomen Yhdyspankkia
        (vaikkei pystynytkään osakkeita juuri merkitsemään). Kymin osakeyhtiötä
        Forssan isä taas synnytti v. 1872. Autonomisen Suomen Ensimmäisessä
        Teollisuusnäyttelyssä 1876 Wahren sai pääkomissaarin tehtävät.

        On nostalgista, että Forssan lakipiste osuu vuoteen 1903, jolloin SDP sai
        ohjelmansa ja nimensä. Ei kaikkia patruunoita vihattu. Yhtiöön renki
        saattoi päästä poliisia pakoon ja puuvillatehtaan väki pidettiin töissä
        USA:n sisällissodasta huolimatta.

        Hallituksen takavarikoidessa tuotantoa murtautui Wahren omiin
        varastoihinsa, keksi vekseleillä keinottelemisen,
        eikä hävennyt rahanlainaamista hämäläisiltä talonpojilta.

        Tyykikylän elämä pyöri Yhtiön ympärillä, kuten Malin veljekset laulavat.
        On kohtalon ironiaa, että keskelle Hämettä vakiintui paikannimi,
        jonka ähvää kukaan ei kehdannut lausua. Wahrenilta jäi antamatta nimi
        tehtaallensa ja orastava kaupunki jäi Helsingforssien ja Tammerforssien
        rinnalla nimenä torsoksi.

        Wahrenin yritykset saada Venäjän vientiin samat erikoisoikeudet kuin
        Finlaysonilla oli aikanaan tapulikaupunkien rinnalla hylätty - ja ninpä
        juutalaisen yritys sulautettiin skotin yritykseen v. 1934.

        Kirkon ja valtion eroa on sanottu tärkeimmäksi Forssan ohjelman
        tavoitteista joka ei ole toteutunut. Luterilaisena juutalaisena Wahren on
        siis esimerkkitapaus myös ajalta ennen uskonnonvapauslakia.

        Suomen itsenäisyyttä piilaava Wahrenin yrittäjätarina loi osaltaan
        puitteita työväenliikkeemme järjestäytymiselle. Wahrenia kuvaavat
        kisällinvuodet, tarmo, ennakkoluulottomuus, usko asiaansa - sekä oma-
        aloitteinen työntekijöistä huolehtiminen.

        Pee Oo
        Ulkoforssalainen, Helsinki
        PS. Olisi hauska selvittää, onko missään maailmassa yhtä vanhaa edelleen (uudestaan) toimivaa elokuvateatteria kuin ne Wahreeninajan vanhat romut kehräämöllä. Kinokuhassa katseltiin ET:tä. Se oli spektaakkeli kun velipojan kanssa oli katseltu koko 80-luvun alku jotain Weismullerin Tartsaneita ja Tom & Jerryä vaan. Eka elokuvani oli Biokaaressa Maija Poppanen joka oli eka ja viimeinen kerta kuin koskaan olin äidin kanssa elokuvissa, muistan ne syksyn lehdet ja nuohoojat, olin jotain 5.


      • pjojala
        RD kirjoitti:

        "Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. "
        Matti oli Peteäkin kookkaampi iso mies jonka kohtaloksi koitui itseään neljä kertaa pienemmän miehen puukonisku Lamminrannassa. Melkein sairaalaan asti käveli sieltä(nummi?)lähteen läheisestä silloisesta talosta ennenku tuupertu.

        Kiitos tiedosta. Peten äiti vaikutti kunnolliselta mummolta, asui pienessä mökissä Talsolassa. Lähellä asui myös sellainen sataviiskyt-vuotias posteljooni jyrkän kallionreunan partaalla maalittomassa harmaassa puutalossaan. Sen postipyörän kumien sisällä oli paksut köydet, ei ollut ilmaa ollut enää varmaan 30 vuoteen. Kerran käytiin sillä kotona sisällä, elämää suurempi kokemus.

        Tietääkö kukaan, kuka oli se Talsolan satavuotias posteljooni 80-luvun alussa?


      • sama kuin äsken
        pjojala kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Oon selaillut painotuotteita Vorssan historiasta mutta mistään laivoista en ole löytänyt merkintöjä, totta kai junaradasta niissä on paljon. 74-syntyneenä muistan miten poliisiaseman vieressä oli vielä 80-luvun alussa jäljellä junankiskot ja vanhat juna-makasiinit. Radanpohjan paanaa pitkin mentiin pyörällä ja juostiinkin mummolaan Jokioisille monet kerrat. Historiakirjoista paras oli loppujen lopuksi minusta se v. 1900-syntyneen Ida Maria Saarisen kirjasarja kuten "Vorssasta poijaat". Kertoo riipaisevasti, millaista se oli kun 15-vuotiaita tehtaanpoikia ja tehtaantyttöjä värvättiin kapinaan 1917. Vorssan nuorisokompanialle oli annettu pyssyt edellisiltana ennen ensimmäistä isoa taistelua. Kompanian päälliköksi valittiin porukasta vaan vanhin. Oli ammatiltaan suutari eikä ollut harjoitellut missään sodankäyntiä. Ne eivät tienneet mitä oli käynnissä valtakunnantasolla. Eivät sitä kuka on vastassa. Eivät sitä kuka johti. Ei sitä miten asetta huollettiin ja miten huoltojoukot liikkuivat. Joukon jatkona vaan, siitä sai jotain prenikoita ja vähän rahaa. Aaltonen kertoo myös, miten wanhassa Forssassa rippikoulun käyneet pojat menivät jalkaisin ihmettelemään Turun markkinoita. Kävellen Turkuun ja takaisin, no big deal.

        Niistä festareista sen verran, että joskus -83 joku farkkurotsikundi konserttialueelta tuli meille lasien läpi olohuoneeseen sieltä. Äiti oli silloin loppuaikoja raskaana eikä meistä muistakaan meteliin heränneistä kauhean kivalta tuntunut kun tappelivat keskellä yötä pitkin parvekkeita. Forssan käräjillä isä tuomittiin tappelusta syylliseksi liiallisesta väkivallan käytöstä, farkkurotsijätkän selitykset uskottiin, vaikka oli vieraskuntalainen, oli ilmeisesti väkisin raahattu meille räyhäämään. Lopulta hovissa tuomio käännettiin kokonaan vapauttavaksi ja isä sai korvaukset siitäkin kun sormi murtui lyömisestä.

        Festarialueelta löydettiin velipojan kanssa pulloja parinsadan arvosta. Sen lisäksi jäi haaviin huuliharppuja sun muita.

        Kuninkuusraveissa oltiin paistamassa broilereita. Joissakin raveissa tummat selvittelivät välejään ja laukauksia kuului. Totokassalla tulin hyvin toimeen, oli vaan tärkeä varmistaa että vedot menivät oikein jos lukutaito oli heikko. Pahimmat "väärän vedon" slippeihinsä multa saaneet olivat aina valtaväestöön kuuluvia. Pahimmillaan tulivat jonon tukkeeksi eivätkä sanoneet pitkään aikaan mitään. Sitten kuului: "Kirjotit väärän vedon, poika. Meni viistonnia. Nähdään portilla." Pleksilasissa luki kuitenkin isoilla kirjaimilla että pitää itse tarkistaa minkä vedon sai, oma vastuu.

        Axel Wahren perusti Forssan keskelle ei-mitään. Kiinnostava elämäntarina kun mm. salasi juutalaisuutensa:
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Forssan_Lehti.html

        laivan välissä on joitakin pykäliä. Aika isoja puutavaraproomuja siinä on kiskottu, kaitafilmikuvaa mainitulla DVD:llä. Lisäksi tietysti huviristeilyt vähän isommilla veneillä Pyhäjärven suuntaan.

        Vasta samaiselta DVD:ltä opin, että siinä tallien kohdalla (nyt Vesihelmen parkkipaikkaa) oleva punnituspiste oli Turengin sokeritehtaan punnituspaikka. Sitä -71-syntyneenä esiteininä kavereiden kanssa joskus ihmeteltiin.

        >"salasi juutalaisuutensa"

        Jaaha. En jaksa perehtyä missä sävyssä tämä nyt on kirjoitettu.


      • pjojala
        sama kuin äsken kirjoitti:

        laivan välissä on joitakin pykäliä. Aika isoja puutavaraproomuja siinä on kiskottu, kaitafilmikuvaa mainitulla DVD:llä. Lisäksi tietysti huviristeilyt vähän isommilla veneillä Pyhäjärven suuntaan.

        Vasta samaiselta DVD:ltä opin, että siinä tallien kohdalla (nyt Vesihelmen parkkipaikkaa) oleva punnituspiste oli Turengin sokeritehtaan punnituspaikka. Sitä -71-syntyneenä esiteininä kavereiden kanssa joskus ihmeteltiin.

        >"salasi juutalaisuutensa"

        Jaaha. En jaksa perehtyä missä sävyssä tämä nyt on kirjoitettu.

        Kirjoitin ihan arvostavassa sävyssä. Wahren oli juutalainen, eivätkä juutalaiset saaneet asua 1809 jälkeen "Suomessa" kuin Tukholman, Göteborgin ja Norrköpingin (vai Uppsalan?) kaupungeissa. Mutta kun ei kuuluttu enää Ruotsiin vaan Venäjään, niin juutalaisuus oli käytännössä kielletty. Wahren ei voinut kulttuuristaan ja etnisestä taustastaan puhua. Muodollisesti oli luterilainen ja perusti Forssan kirkonkin. Wahrenin isä oli tehnyt konkurssin mutta sitäkään ei mainostanut kun piti saada takauksia vekseleille. Sillä ei ollut kuin värjärinkisällin taidot mutta niillä mentiin ilman likviditeettiä. Käytännössä oli Suomen ensimmäisiä kemistejä, sitähän se värien kanssa kokeilu oli. Joutui lainailemaan rahaa pikkutaloistakin ympäri Tammelaa ja murtautumaan omiin kangasvarastoihinsa jotka vouti oli takavarikoinut verojen pantiksi.


      • ZITTIZ
        pjojala kirjoitti:

        Ensimmäisiä tietokonepelejä sille Commodorelle oli tekstipeli, jossa Piltit seikkailivat Kuhalan yläasteella. Ilmeisesti sitä oli ollut koodaamassa pitäjän älykkäin koululainen Kerkko R., jonka isä oli sittemmin Kuhalan lukion rehtori ja äiti Linikkalan äikänmaikka. Minkään opettajan kehotukset läksyjen tekoon ei uponneet niin hyvin kuin Kerkon pointti sen edellä mainitun Paavolan poikakerhoa pitäessään että kirjaopeistakin on hyötyä kun osaa soveltaa. Pidin itse samaa poikakerhoa myöhemmin ja kuulin juuri hiljan kahdesta poikakerhon kundista, jotka olivat menehtyneet jo ennen 25 vuotta. Kolmannesta olin kuullut jo aiemmin. En silti ymmärrä, miksi edellä sanottiin sitä pahamaineiseksi Paavolan-jengiksi. Siellä vaan oli toinen, Tetsiä pienempi nuorisotila. Kun sieltä tultiin keskustaan vierailemaan niin vähemmistössä oltiin aina. Seurakunnankin nuorisotiloilta tehtiin aina joskus vierailuja Tetsille, järjestivät tietokilpailuja sun muita pingisturnauksia. Yksi vappu Paavolassa oli kuulemma ollut porukalla tylsää. Niinpä Napperi otti autonsa, ajoi Taiton ja Irman kioskin ympäri ja ajoi autonsa täysiä puuta päin. Loppuvapun olikin jo hauskempaa, kun porukka oli jatkanut juhlallisuuksia savuavassa autossa. Paavolan laskiaisriehaan Lehmustan Taito toi hevosen ja nuoremmille silitettäväksi aasin. Paavolan monarin (monitoimitalon) pikkujoulussa meidän ukko oli joulupukkina ja Joenpalon Ilkka piti puheet.

        DJ Virkunen kävi Paavolassakin diskoja pyörittämässä. Kesällä saman miehen tapasi myös Lamminrannasta. Onkohan se sauna siellä vielä kesäisin lämpimänä? Pitäisi tuoda lapsetkin hyppimään, meidän puhumaton autistipoika hyppäsi ekan kerran 5 metristä 5-vuotiaana. Sanovat sitä toimintaterapiaksi kun perivät samoista jutuista 30 euroa puolelta tunnilta. Muistan kun triatlon tuli Suomeen ja märkäpuvut Lamminrantaan. Yksi vanhempi Forssan Salaman kestävyysurheilija kuolikin niiden treenien merkeissä, oli sydän haljennut. Kroolasi aikanaan niillä märkäpuvuilla rannasta vastarannalle koko iltapäivän, oli amiksessa opettajana. Yksi triatlonisti pelasti hukkuvan pikkupojan Loipparista, oli Merran Harrin urheiluliikkeessä töissä ja sillä oli tapana sukeltaa muiden alta 25 metrin vetoja kun vanhassa Forssan uimahallissa oli niin paljon väkeä ettei uimaan mahtunut. Vanhassa uimahallissa em. Ammi kertoi aina "Avarikset tuloo!" -juttuja. Mitenköhän paljon oli maksanut Forssan lehdelle niiden Ufo-mainosten julkaisemisesta? Kohon perustaja, taisi olla Mika ja Turkka Malin eno. Jomman kumman poika taisi tehdä kaikkien aikojen ennätykset TV:n kotimaisessa tietovisassa, olisko ollut haluatko miljonääriksi.

        Kuinkahan monelle Pilvenmäen ravirata on ollut tuhoksi? Ei silti, sekä minä että vaimo ja vanhempi velimies ollaan oltu siellä töissä totokassoina. Tai totalisaattorityöntekijöinä, kuten sanottiin. Mun kassa oli aina vajaa, vaimolla (tyttökaveri tuohon aikaan, 15-vuotiaasta saakka) aina täsmäsi.

        Kesäsiirtolassa oltiin parhaimpana vuotena 4 tai 5 viikkoa, sunnuntait vaan kotona. Porttipeliä pelattiin ja Ruostejärvessä käytiin uimassa. Iltapalaksi oli peltileipää ja lantrattua mehua juotiin koulun teräsmukeista. Tyttöjen asuntola oli vastapäätä ja sinne hiippailtiin. Ysiluokan jälkeen ei päässyt enää leirille. Ekalla leirilläni Jari Kesti (?) & Co. soitti poikien asuntolan katolla Street Cats ja Crazy Cavan -kopioita, en tiedä oliko lupa vai ei. Reunasen Juha oli löytänyt jostain räjäytystyömaalta nalleja ja niitä räjäyteltiin kivellä hakaten. Tosi fiksua. Nyt Juha on myös päässyt matkansa päähän. Kaddish. Juha oli hilpeä kaveri, kertoi bussiin kompasteltuaan pakkasyönä vinkkejä miten EI kannata teetupabussissa esiintyä. Ilkeämpien tyyppien varalta Ystävän neuvo numero uuno selviytymiseen Forssan leveyspiireillä, 90-luvun alussa huumeiden tullessa kuului: "Älä vaan ala rehvastelemaan, tiedät miten siinä käy!"

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinosauruslegendat.htm

        PIENI KORJAUS EI JUHA OLE KUOLLU. KYLLÄ SE IHAN HENGISSÄ ON.


      • tilulilu
        pjojala kirjoitti:

        Aipan kioskista sen verran vaan, että sieltä ostin ekan kerran irtokarkkeja, noin vuonna 1980, 6-vuotiaana. Mursin isoveljen opastuksella säästöpossun ja isoveli kertoi missä on paras kioski ostaa salmiakkia ja mitä milläkin kolikolla sai. Kaikki rahat käytettiin, nippa nappa mahtui samaan pussiin. Isoveli avusti myös syömisessä. Pekkalankadulta Talsolasta oli pitkä matka Aipalle, en ollut koskaan mennyt omin päin niin pitkälle ennen koulua.

        Maisteri Nylund oli nuorena kova pelaamaan jalkapalloa, taisi olla Forssan edustusjoukkueessakin. Alamäen taisi sinetöidä se kun oli myynyt koulun täytetyt eläimet kun oli jano yllättänyt. Hullu-Petestä sanottiin että isänsä oli kuollut poliisin hoteisiin ja se oli saanut aikaan kapinan, en tiedä onko totta. Vorsbergin Olli taisi pudota sammuksissa Loippariin kanssa. Kuuluisuuksiin laittaisin myös Markku Mörskyn. Taisi pelata pesäpalloa aikanaan SM-tasollakin. Oli paras lyömään, muttei erikoinen juoksemaan. Myös keilaamisessa harva sitä voitti, runnoi voimalla vaan väkisin kaadot. Nuoruuteni huippuhetkiä oli kun laittoi mut viheltämään pesäpallotuomari-kurssilla poikien joukkueiden valmentajien ja vanhempien poikien peliä. Markku löi varsilyönnilläkin takalaittomia ja rikkoi puumailan jos osui liian lähelle päätä. Kentällä A-junnutkin menivät kyykkyyn ja pois tieltä kun Mörsky löi. Meiltä Alusta lähti tuomarikurssille jotain kymmenen C-junioria. Kaikki reputtivat.

        Se ravintola-laiva kirjaston takana on suht korni sikäli, että koskaan siinä joessa ei ole seilattu soutuvenettä isommalla paatilla... Kuka muistaa vanhan kirjaston musiikkikoulun talossa? Kaikki Asterixit, Tintit ja Lucky Luket tuli luettua jotain neljään kertaan. Kirjastoautossa sarjiksia oli vähemmän. Ennen nykyisen Feenixin paloa siellä vintillä oli kaupungin punttisali. Siellä väännettiin rautaa jo 8-luokkalaisesta ikä maksanut mitään, kunhan vaan jaksoi kuulla moukarimörssärien vinoilua siitä kun nosti penkistä alle 70 kiloa. Sydänkohtaukseen kuolleella Rämöllä oli tapana demonstroida etteivät punttiäijät olleet kankeita, kun laittoi suorilta jaloilta kyynärpäät lattiaan sen kummemmin verryttelemättä. Bande oli koko kaupungin toivo ja nosti melkein 3 kertaa oman painonsa penkistä ja samaa linjaa joka lajissa voimannostossa. Mutta sitten paukahti selkä. 80-luvun lopulla tulivat sitten ne naurettavat peilisalit ja modernit taljalaitteet - ja kuulemma pukuhuoneiden DHT-pillerit laiskemmille. Säästöpakkausten kyljessä luki: "For Horses Only".

        Asuntomessuille -82 isäukko rakensi talon joka pääsi äänestyksessä kolmanneksi yleisökilpailussa. Saman isoveljen kanssa kannettiin tiiliä raksalla letkasta letkaan jo alta kouluiässä. Edellä mainittu Salmen Mika oli veljen luokalla, taisivat kuolla samassa reissussa, kummatkin Mikat, Salmi ja Luotimäki. Kaddish. Olen osallistunut vapaaehtoisena vankilan raamattupiiriin ja siellä jotkut ovat olleet herrojen kanssa samoissa selleissä ja blokeissa aikanaan ja tiesivät kertoa vaiheista. Valkaman Markon poliisi kertoi murtautuneen meidän kesämökille joskus. Muuta ei oltu varastettu kuin sarjakuvia. Meillä taisi olla sama maku, mietin, kun pläräsin murtomiehille=alle 16-vuotiaille murtopojille kelvanneita Tex Willereitä poliisiaseman tutkintahuoneen lattialla. Forssa oli ainoa kaupunki, jossa oli kaikki palvelut samassa rakennuksessa: Posti, postipankki, Alko - ja poliisiasema.

        Torielämään voisin tuoda teetupabussin ja seurakuntatalon nuorisotilan "hölökuntaan" kuuluvan seurakuntanuoren näkökulman: Moottoripyöräjengiin kuuluvia oli liikenteessä jo 1980-luvun lopulla kun oli itse ripari-iässä bussissa jututtamassa ja teetä tarjoilemassa. Eräänkin kerran muistan paikallisen prätkäliivejä kantaneen kaverin reunaehdot keskustelulle: Keskustellaan siten, että jos minä sanon sanankin, lyö mun pään teetupabussin ikkunasta läpi. (Mutta se kaveri kaipasi kuuntelijaa, ei millään pahalla ja ymmärrän kyllä. Sanoi että lääkäri on antanut vain vähän elinaikaa.) Eniten pelkäsin oikeastaan niitä varhaisia Black Metallin kuuntelijoita. Enemmän kuin tarkkiskundeja tai vanhempia liivityyppejä ja varmasti enemmän kuin pelkkiä punkkareita. Ne varhaiset satanistit oli oikeasti ahdistuneita, siinä ei ollut mitään hilpeää ja niistä moni ei uhrannut mitään muuta kuin itsensä. Parempi uhrata itsensä tällaisena elävänä vaan. Teetupabussin kuski oli kanssa maisteri - vaikkei siltä näyttänyt. Oli ollut tarkkiksella opettajana, mutta raksahommissa kuitenkin enimmäkseen. ennen siellä oli bussi jokaisena "markkinayönä" kun maisteri Kantola vaan sai 50-luvun bussin rukouksen voimalla liikenteeseen. Bussin käynnistystä varten pidettiin yleensä rukousseurat perjantaisin. Toiset käynnisti ja toiset rukoili.

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Job.htm

        Salmen Mika Ja Luotimäki on sama henkilö. Joku järjetön nimenmuutosidea :-)
        Valkamahan Luotimäen puukotti hengiltä jo ajat sitten


      • KKK
        pjojala kirjoitti:

        Ensimmäisiä tietokonepelejä sille Commodorelle oli tekstipeli, jossa Piltit seikkailivat Kuhalan yläasteella. Ilmeisesti sitä oli ollut koodaamassa pitäjän älykkäin koululainen Kerkko R., jonka isä oli sittemmin Kuhalan lukion rehtori ja äiti Linikkalan äikänmaikka. Minkään opettajan kehotukset läksyjen tekoon ei uponneet niin hyvin kuin Kerkon pointti sen edellä mainitun Paavolan poikakerhoa pitäessään että kirjaopeistakin on hyötyä kun osaa soveltaa. Pidin itse samaa poikakerhoa myöhemmin ja kuulin juuri hiljan kahdesta poikakerhon kundista, jotka olivat menehtyneet jo ennen 25 vuotta. Kolmannesta olin kuullut jo aiemmin. En silti ymmärrä, miksi edellä sanottiin sitä pahamaineiseksi Paavolan-jengiksi. Siellä vaan oli toinen, Tetsiä pienempi nuorisotila. Kun sieltä tultiin keskustaan vierailemaan niin vähemmistössä oltiin aina. Seurakunnankin nuorisotiloilta tehtiin aina joskus vierailuja Tetsille, järjestivät tietokilpailuja sun muita pingisturnauksia. Yksi vappu Paavolassa oli kuulemma ollut porukalla tylsää. Niinpä Napperi otti autonsa, ajoi Taiton ja Irman kioskin ympäri ja ajoi autonsa täysiä puuta päin. Loppuvapun olikin jo hauskempaa, kun porukka oli jatkanut juhlallisuuksia savuavassa autossa. Paavolan laskiaisriehaan Lehmustan Taito toi hevosen ja nuoremmille silitettäväksi aasin. Paavolan monarin (monitoimitalon) pikkujoulussa meidän ukko oli joulupukkina ja Joenpalon Ilkka piti puheet.

        DJ Virkunen kävi Paavolassakin diskoja pyörittämässä. Kesällä saman miehen tapasi myös Lamminrannasta. Onkohan se sauna siellä vielä kesäisin lämpimänä? Pitäisi tuoda lapsetkin hyppimään, meidän puhumaton autistipoika hyppäsi ekan kerran 5 metristä 5-vuotiaana. Sanovat sitä toimintaterapiaksi kun perivät samoista jutuista 30 euroa puolelta tunnilta. Muistan kun triatlon tuli Suomeen ja märkäpuvut Lamminrantaan. Yksi vanhempi Forssan Salaman kestävyysurheilija kuolikin niiden treenien merkeissä, oli sydän haljennut. Kroolasi aikanaan niillä märkäpuvuilla rannasta vastarannalle koko iltapäivän, oli amiksessa opettajana. Yksi triatlonisti pelasti hukkuvan pikkupojan Loipparista, oli Merran Harrin urheiluliikkeessä töissä ja sillä oli tapana sukeltaa muiden alta 25 metrin vetoja kun vanhassa Forssan uimahallissa oli niin paljon väkeä ettei uimaan mahtunut. Vanhassa uimahallissa em. Ammi kertoi aina "Avarikset tuloo!" -juttuja. Mitenköhän paljon oli maksanut Forssan lehdelle niiden Ufo-mainosten julkaisemisesta? Kohon perustaja, taisi olla Mika ja Turkka Malin eno. Jomman kumman poika taisi tehdä kaikkien aikojen ennätykset TV:n kotimaisessa tietovisassa, olisko ollut haluatko miljonääriksi.

        Kuinkahan monelle Pilvenmäen ravirata on ollut tuhoksi? Ei silti, sekä minä että vaimo ja vanhempi velimies ollaan oltu siellä töissä totokassoina. Tai totalisaattorityöntekijöinä, kuten sanottiin. Mun kassa oli aina vajaa, vaimolla (tyttökaveri tuohon aikaan, 15-vuotiaasta saakka) aina täsmäsi.

        Kesäsiirtolassa oltiin parhaimpana vuotena 4 tai 5 viikkoa, sunnuntait vaan kotona. Porttipeliä pelattiin ja Ruostejärvessä käytiin uimassa. Iltapalaksi oli peltileipää ja lantrattua mehua juotiin koulun teräsmukeista. Tyttöjen asuntola oli vastapäätä ja sinne hiippailtiin. Ysiluokan jälkeen ei päässyt enää leirille. Ekalla leirilläni Jari Kesti (?) & Co. soitti poikien asuntolan katolla Street Cats ja Crazy Cavan -kopioita, en tiedä oliko lupa vai ei. Reunasen Juha oli löytänyt jostain räjäytystyömaalta nalleja ja niitä räjäyteltiin kivellä hakaten. Tosi fiksua. Nyt Juha on myös päässyt matkansa päähän. Kaddish. Juha oli hilpeä kaveri, kertoi bussiin kompasteltuaan pakkasyönä vinkkejä miten EI kannata teetupabussissa esiintyä. Ilkeämpien tyyppien varalta Ystävän neuvo numero uuno selviytymiseen Forssan leveyspiireillä, 90-luvun alussa huumeiden tullessa kuului: "Älä vaan ala rehvastelemaan, tiedät miten siinä käy!"

        [email protected]
        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinosauruslegendat.htm

        Virkkunenhan oli pedofiili ja sai tuomionkin lasteensekaantumisesta!!!!TAPPAA TOLLASET PITÄS!!!!


      • vorssalainen
        NoNoKo kirjoitti:

        Ei voi muuta kuin yhtyä tähän kirjoitukseen isolla kädellä.

        Jotakin on hukkunut. Toisaalta tämä heijastunee nykyajan yhteiskunnassa kun ihmiset (nuoret etenkin) verkostuvat muualla ja laajemmin.

        Ei ole enää sitä Paavolan jengiä tai Tammela karvakorvia vaan enemminkin CS klaaneja ja hattiwattivelhoja WoW maailmassa.

        Vanhemmat eivät uskalla päästää suojattejaan torin laidalle notkumaan jossa riski mustuneesta silmästä, ensi suudelmasta tai poskisavuista on vaihtunut Hepatiittiin tai sateenkaaren perässä loppuelämänsä juoksemiseen. Näin meille ainakin mediassa uskotellaan.


        Niin kuin täällä on moni sanonut että aika kultaa muistot, mutta silti rohkenen väittää että asiat oli paremmin silloin kun me vielä tiesimme naapurimme nimen tai edes sen mitä sukupuolta hän edustaa.

        Pisteet kirjoituksen avaajalle, on paras tässä ketjussa tähän mennessä.

        Paavolan jengiä ei ole ollutkaan vaan meitä oli kavereita jotka oli eritavoin hajonneista perheistä noin pääosin. Pidimme yhtä ja haimme varmaamkin tukea toisistamme. Tämä sakki on pärjännyt mielestäni hyvin ja olen ylpeä siitä. T.Janne


    • votosoppaaja

      Olisiko kellään laittaa linkkiä 80 luvun vorssaan siis kuvia. Itselläni olisi kans muutama mutta voisko joku kertoa minne voin latailla niittä näytille?

      • veti kansaa

        ja minua kanssa.
        Kauhean pieni neliö missä tanssittiin.


      • kuvia

        www.aijaa.com
        -lataa kuva koneltasi
        -kopioi kuvan alle tuleva linkki tänne


    • lihamies on erimies

      oli muutes hyvä työpäikka. palkka 50 tunti vuonna 1990 mut vähänkö haisi paikat sen jälkeen.

    • rippituoli

      Oli muuten aikas nice paikka. Mentiin yöllä tapaan tyttöjä ja ne vanhemmat työntekijät juoksi perässä kun pingottiin karkuun.

      • muistojen metropoli

        sieltä löysin nykyisen vaimoni aikanaaan


      • st.t

      • mieleen

      • oli pappi
        mieleen kirjoitti:

        kuutamouinnit ym.... :-)

        joka oli niin tiukkapipo et kaikki inhos sitä. vuosi oli 88


      • jep jep
        oli pappi kirjoitti:

        joka oli niin tiukkapipo et kaikki inhos sitä. vuosi oli 88

        88 tuli siellä kanssa rymyttyä. Meillä oli niin sekopäinen meininki riparilla että papit joutu pyytään vanhemmat paikalle tilanteen rauhoittamiseksi niin levotonta oli meno...

        voi niitä aikoja


    • niilopppp

      yhden hauskan tapauksen torilta muistan minäkin. oli joku isompi tappelu menossa. poliisit tulivat epätoivoisen tilanteen eteen ja taisivat siinä ottaa hieman kuokkaankin. saivat raahattua jonku kaverin maijaan ja lujaa karkuun. poliisin koppalakki jäi tohinoissa jälkeen ja eräs pete kulki se päässä ylpeänä pitkään. taitaa omistaa hatun vieläkin.. ;)

    • Paunilammi

      Joo, paikoista tuli vielä mieleen tuo linja-autoasema. Ainakin itse tuli 80- luvun aikana roikuttua aseman baarissa paljonkin. Tuo porukka kerääntyi sinne koska asuivat ympäri kaupunkia. osa oli Viksberiläisiä, jotka olivat muuttaneet Kaikulaan, kuustoon jne. Osa opiskelijoita muualta, jotka Forssassa opiskelivat. Myös Somerolaisia ja muita paikkakuntalaisia porukkaan liittyi. Eli asemasta syntyi eräänlainen tukikohta ja tapaamispaikka tietylle porukalle. Hullu Petekin kalustoon tietyllä tavalla kuului. Ja muitakin edellä mainittuja henkilöitä. Parhaimmillaan tuohon ns. "lintsi jengiin" taisi kuulua lähes 50 henkeä, poikia ja tyttöjä. Niitä vanhempiakin siellä paljon pyöri, kuten tämä Mr Roy Donary (terveisiä vaan!). Joskus tehtiin sellainen valkoinen T- paitakin jossa oli wc pytty ja LJ logo. Muistaakseni paitoja tilattiin about se 50 kappaletta (onko jollain vielä tallella?). Muistuu paljonkin nimiä siltä ajalta mieleen. Moni muuttanut muualle ja osa edelleen Forssassa. Mutta oikeastaan kaikkien kanssa tulee vielä moikattua kun jossain nähdään.

    • Otukka

      Aloittajalta hyvä alustus.
      Kyllähän tuo Forssan 1980-luku on lämpinänä omissa muistoissanikin. Mantalla torille kavereita tapaamaan kesäisin harva se ilta. Loppuyöstä sitten tulivat tyttöset pyytämään kyytiä kotiin. :)

      • loukku takas

        muistatteko kun asfalttijyrä kiersi kehää forssan torilla ja taisi liipaista palan tetsin seinääkin ennenkuin stoppas? ei tainnut olla ns:virka-aika kun joku päätti vähän tasoitella............


      • koijaari
        loukku takas kirjoitti:

        muistatteko kun asfalttijyrä kiersi kehää forssan torilla ja taisi liipaista palan tetsin seinääkin ennenkuin stoppas? ei tainnut olla ns:virka-aika kun joku päätti vähän tasoitella............

        Jusehan se veti toririksaa jyrällä, heh...


      • smitti
        koijaari kirjoitti:

        Jusehan se veti toririksaa jyrällä, heh...

        onneksi ei kukaan telonut itseänsä.mut en vain muista mihin ja kuinka se sitten toppas,mutta paikalla taisin minäkin olla n80% varmuudella...huom:(eri porukassa) muistuuko mieleen mikä vuosi oli kyseessä?ja joutuiko joku ns:tilille asiasta? hienoa aikaa oli .................


      • Ex vorssalainen
        koijaari kirjoitti:

        Jusehan se veti toririksaa jyrällä, heh...

        Väätin ei se ollut Jusen tekosia. Vaan asfalttiveljien nuorempi versio, vanhempi veljistä kaatoi keitaalta varastamansa bitumirekan keskelle koskisillan valoja.


    • 90-luvun lapsia

      joo elikkä tosta maisterista kuulee vieläkin jonkun verran legendaa että voiskos porukka sanoo jotain hauskoja/erikoisia tarinoita tästä "vilkkaasta herrasmiehestä"

      • jaa mää vai ?

        ah mitä muistoja tulvii mieleen, näin nyt kun viestejänne luukee ja oikein aattelee. :)

        maisteri oli kyllä yksi suurin persoona, joka jätti ehkä hauskimmat muistot vorssasta, kun nassikkana tuli paljon pyörittyä spurgujen seurassa heitä seuraillen ja pulloja keräillen.
        Kerran Keskusraittia pitkin kulki muutama ulkopaikkakuntalainen tytteli kohti keskuskatua, kun juuri wanhan pantex-pesulan kohralla bronxilta päin pusikoista körmys karvanen spurku tyttelöiden eteen. Muutama voikukka toisessa käresä ja toisessa sorbus, maisteri vääntää ranskaksi jotain hienoa rakkausstooria ja jatkaa ties millä kielellä ja millä mielellä kauniita korulauseita...
        Siin oli tytöillä ihmettelemistä, kun vorssassa juapotkin puhuu kielillä... enkä nyt tarkoita sitä perinteistä norjaa...juu nou. ;)

        eugeni oli kans kingi. tää kääpiökaveri piti sitä pelikorttirulettia torilla ja voittoina oli muistaakseni suklaata kahvia ja norttia. ja oli siinä joku toinenkin rulettiteltta. Muutenkin tori oli erittäin aktiivisessa käytössä.

        Punkkarit on kanssa jääny mieleen. muistelisin et ne hankaili ja remus aika ajoin keskuskadun varrella olevassa puutalossa, siinä missä bukstaavin ari piti bukstaavia. no mitäs muutakaan. :D No se talo siinä motellin vastapäätä mikä on jo kyllä palanut. Niinku on palanu monta muistoherkkää rakennusta esim. kauppakadun varrelta rilli ja pyäräkorjaamo...
        Punkkareista mara ja vuke nyainakin jääny miäleen
        ja kun niitä tuolla viäkin näkee niin eihän ne häviä

        bronxin ja yhtiönkadun alue on kyllä tullu todella tutuks lapsena ja nuorena.
        monet pommit ja paukut ja muut tulileikit tuli koettua leikeissä, joissa housuja ei säästelty...

        Pikkukaupoista ja kioskeista jäänyt mieleen Jukanvalinta ja pirrau. ah viiden pennin irtokarkit, ja jukan laaja valikoima pieneen puljuun sullottuna, josta tuli välillä tarpeen mukaan lainattua sitä sun tätä...

        Skeittarit on kanssa jääny mieleen, siellä sun täällä suhaavat nappulat, joita parjattiin, kun pitivät niin kovaa mekkalaa. Jostain ne aina taiko niitä ramppejaan. Kerrankin ne kanto kolmen nassikan voimin keskellä kaupunkiia isoja vanereita ja lautoja. ei voi syyttää ainakaan ettei kavereilla olis ollu hommassa yrittämisen makua. piristysruiske tällaseen landekaupunkiin.

        Viina täällä on virrannu paljon, mitä sivusta on seurannu ja kusi tenhyt keltasia puroja joissa lapset ovat päässeet laikkimään vesimyllyineen, et se on varmaan yks mikä ei oo tällasessa teollisuuskaupungissa juurikaan muuttunut.varsinni nyt kun työttömiä alkaa taas tipahrella. Noita vinettojuttuja on niin moni kirjottanut et en niistä jaksa hölistä.

        Töhryjä oli myös kasikytluvulla, etenkin ronksilla. tyyliin vapisevin tikkukirjaimin maalattuja nimiä "snöbä" tai "piukka"_anarkiamerkillä. Et jotain muutosta tapahtunut noiden suhteen. Itekin koitin kerran koristaa ronksin seiniä keskuskadun varrella sijaisevan autokorjaamon/maalaamon roskiksesta tongituilla, alunperin liekinheittimiksi tarkoitetuilla spraykannuilla. Muistan kun tää yks edesmennyt vorssan sankari mikro tuli paikalle ja kaappas meirän muksujen löytämät maalit ja alko tuhertaan omaa nimeään siihen tiiliseinään ja meij oltiin ihan paskana. :-) kunnes mikro sai sen töhryn valmiiks ja paikalle saapu teollisuusvartija jus sopivasti. Olihan sitä ravia mukava kattella. :D

        Kaikki ne isot puskat ja pihlajapuut jonne muksut ja spurgut pääs muuta väestöä piiloon touhuamaan omia paheitaan. hianoj puita kyl.

        pikkasen alkaa kualemaan tän sityn kirkkokuaro, mut väki vähenee ja pidot paranee.
        foge on kingi mesta !


      • jaa mää vai ?
        jaa mää vai ? kirjoitti:

        ah mitä muistoja tulvii mieleen, näin nyt kun viestejänne luukee ja oikein aattelee. :)

        maisteri oli kyllä yksi suurin persoona, joka jätti ehkä hauskimmat muistot vorssasta, kun nassikkana tuli paljon pyörittyä spurgujen seurassa heitä seuraillen ja pulloja keräillen.
        Kerran Keskusraittia pitkin kulki muutama ulkopaikkakuntalainen tytteli kohti keskuskatua, kun juuri wanhan pantex-pesulan kohralla bronxilta päin pusikoista körmys karvanen spurku tyttelöiden eteen. Muutama voikukka toisessa käresä ja toisessa sorbus, maisteri vääntää ranskaksi jotain hienoa rakkausstooria ja jatkaa ties millä kielellä ja millä mielellä kauniita korulauseita...
        Siin oli tytöillä ihmettelemistä, kun vorssassa juapotkin puhuu kielillä... enkä nyt tarkoita sitä perinteistä norjaa...juu nou. ;)

        eugeni oli kans kingi. tää kääpiökaveri piti sitä pelikorttirulettia torilla ja voittoina oli muistaakseni suklaata kahvia ja norttia. ja oli siinä joku toinenkin rulettiteltta. Muutenkin tori oli erittäin aktiivisessa käytössä.

        Punkkarit on kanssa jääny mieleen. muistelisin et ne hankaili ja remus aika ajoin keskuskadun varrella olevassa puutalossa, siinä missä bukstaavin ari piti bukstaavia. no mitäs muutakaan. :D No se talo siinä motellin vastapäätä mikä on jo kyllä palanut. Niinku on palanu monta muistoherkkää rakennusta esim. kauppakadun varrelta rilli ja pyäräkorjaamo...
        Punkkareista mara ja vuke nyainakin jääny miäleen
        ja kun niitä tuolla viäkin näkee niin eihän ne häviä

        bronxin ja yhtiönkadun alue on kyllä tullu todella tutuks lapsena ja nuorena.
        monet pommit ja paukut ja muut tulileikit tuli koettua leikeissä, joissa housuja ei säästelty...

        Pikkukaupoista ja kioskeista jäänyt mieleen Jukanvalinta ja pirrau. ah viiden pennin irtokarkit, ja jukan laaja valikoima pieneen puljuun sullottuna, josta tuli välillä tarpeen mukaan lainattua sitä sun tätä...

        Skeittarit on kanssa jääny mieleen, siellä sun täällä suhaavat nappulat, joita parjattiin, kun pitivät niin kovaa mekkalaa. Jostain ne aina taiko niitä ramppejaan. Kerrankin ne kanto kolmen nassikan voimin keskellä kaupunkiia isoja vanereita ja lautoja. ei voi syyttää ainakaan ettei kavereilla olis ollu hommassa yrittämisen makua. piristysruiske tällaseen landekaupunkiin.

        Viina täällä on virrannu paljon, mitä sivusta on seurannu ja kusi tenhyt keltasia puroja joissa lapset ovat päässeet laikkimään vesimyllyineen, et se on varmaan yks mikä ei oo tällasessa teollisuuskaupungissa juurikaan muuttunut.varsinni nyt kun työttömiä alkaa taas tipahrella. Noita vinettojuttuja on niin moni kirjottanut et en niistä jaksa hölistä.

        Töhryjä oli myös kasikytluvulla, etenkin ronksilla. tyyliin vapisevin tikkukirjaimin maalattuja nimiä "snöbä" tai "piukka"_anarkiamerkillä. Et jotain muutosta tapahtunut noiden suhteen. Itekin koitin kerran koristaa ronksin seiniä keskuskadun varrella sijaisevan autokorjaamon/maalaamon roskiksesta tongituilla, alunperin liekinheittimiksi tarkoitetuilla spraykannuilla. Muistan kun tää yks edesmennyt vorssan sankari mikro tuli paikalle ja kaappas meirän muksujen löytämät maalit ja alko tuhertaan omaa nimeään siihen tiiliseinään ja meij oltiin ihan paskana. :-) kunnes mikro sai sen töhryn valmiiks ja paikalle saapu teollisuusvartija jus sopivasti. Olihan sitä ravia mukava kattella. :D

        Kaikki ne isot puskat ja pihlajapuut jonne muksut ja spurgut pääs muuta väestöä piiloon touhuamaan omia paheitaan. hianoj puita kyl.

        pikkasen alkaa kualemaan tän sityn kirkkokuaro, mut väki vähenee ja pidot paranee.
        foge on kingi mesta !

        http://forssaoperation.suntuubi.com/?cat=1


    • musti 71

      kaikulassa ja torilla tuli paljo oltua, kuustossa asuttiin.

      • RD

        -Entäs käväsitkö jossain muualla ja? Kiinnostaa ihan vitusti!
        Varsinkin kun avasit sanaisen arkkusi noin ylitsevuotavasti, ihan itellekin tulvahti muistot mieleen.


    • rupari

      juu tuli käytyä pressibaarissa,partybaarissa jäähallin vieres,eugenin teltas,loukussa,tetsin discoissa ja kuhalan yläastettä...jne... muistaako joku kun kaukon grilli kaadettiin torilla??

      • viksperi

        Mä olin sillon torilla ku se grilli kaadettiin... Ja tulihan sile grillille muutenki aika nolo loppu, jos en väärin muista niin Kentsu ihan itse sytytti sen palamaan, sillon ku Kaukon grilli oli vikgsbergissä.
        Tuli ihan muutama kerta ostettua röökiä sieltä alaikäisenä :)


      • 1996
        viksperi kirjoitti:

        Mä olin sillon torilla ku se grilli kaadettiin... Ja tulihan sile grillille muutenki aika nolo loppu, jos en väärin muista niin Kentsu ihan itse sytytti sen palamaan, sillon ku Kaukon grilli oli vikgsbergissä.
        Tuli ihan muutama kerta ostettua röökiä sieltä alaikäisenä :)

        Oisko se jääny kiinni niitten MPY:n kameroiden avulla?!? Röökiä sai ostettua jos töissä oli Kentsu tai sen äiti.. Muut ei suostunut myymään.. Ikäähän meilläkin oli about 12-v... :D


    • Eijuliini

      Olipas ihana muisteluhetki:D...itse olen syntynyt 70-luvun alussa ja tuntui kuin tuo sinun tekstisi olisi suoraan minun omasta elämästäni!

      Itse muutin kanssa pois Forssasta 90 luvun alussa...tuntui, ettei Foke antanut paljon mahdollisuuksia.
      Kuulun siihen puoleen Fokee, että kävin kouluni Kuhalassa ja muistan nuo tappelut Tetsin takana.
      Tetsin discossa taisin sen ensirakkautenikin tavata...:)
      Nyt olen asunut jo parikymmentä vuotta muualla, mutta tulee aina sillon tällön poikettua Forssassa...porukat asuu siellä edelleen.

      kiitos ihanasta muistelu hetkestä:D

    • Reetu-61

      Venttiilit 70 luvulta,siinä oli letkeetä menoo eikä mitään junttisäbinää...

      • jou jou

        Rauhaa ja rakkautta kaikille
        ps. Chilessä paistaa aurinko...


      • jos,
        jou jou kirjoitti:

        Rauhaa ja rakkautta kaikille
        ps. Chilessä paistaa aurinko...

        lomamatkallasi olet,
        olimme työmatkalla/loma-matkalla toukokuun lopusta, heinäkuun loppuun, kyllä oli kylmää ja märkää.
        Majoituimme opiskelijakavereiden asuntoihin niin yöt olivat usein vilun kärsimistä ja jonkin sammuneen lämmittimen sytyttämistä.

        onneksi oli 3 ensimmäistä ja viimeistä yötä hotellimajoitus, kerran pari päivää väliläkin.


      • jekjslkj
        jos, kirjoitti:

        lomamatkallasi olet,
        olimme työmatkalla/loma-matkalla toukokuun lopusta, heinäkuun loppuun, kyllä oli kylmää ja märkää.
        Majoituimme opiskelijakavereiden asuntoihin niin yöt olivat usein vilun kärsimistä ja jonkin sammuneen lämmittimen sytyttämistä.

        onneksi oli 3 ensimmäistä ja viimeistä yötä hotellimajoitus, kerran pari päivää väliläkin.

        Onko Mikro kuollut?


      • ankeli
        jekjslkj kirjoitti:

        Onko Mikro kuollut?

        Aikaa jo


      • dfhjgsdjhgd
        ankeli kirjoitti:

        Aikaa jo

        Ja mihin meni? Ei ollut mielestäni vielä hirveän vanha.


      • tilulilu
        dfhjgsdjhgd kirjoitti:

        Ja mihin meni? Ei ollut mielestäni vielä hirveän vanha.

        Ampu ittensä


      • ystävä
        tilulilu kirjoitti:

        Ampu ittensä

        älä valehtele saatanan apina


      • tiedän
        tilulilu kirjoitti:

        Ampu ittensä

        ei ampunu..


    • entisenä forssalaisen muistan ja tiedä asioista paljon,
      mutta mitään en pystyisi itse tekstiksi tuottamaan,
      on kiva lukea juttuja.

    • bonzo113

      jo edesmenny puranen oli voimamieskisoissa kova ja helkearokin otti matsia silloin tällöin. Salmi oli kai kovin tolloin torilla ainaskin mun mielestä kun ainakin tappeli joka vkonloppu. Jonnaa yritettiin iskeä kovasti ja eräs Liikasen lähisukuun kuulunut poika oli aika häntäheikki.
      Itse sain vorssalaisen naisen ja olen siitä ikuisesti ylpeä.

      • Yks vaa

        Siihen osallistui muutamakin kaveri, joista osa olikin sitten tietty ***ka jäykkänä seuraavan viikon/pari, menivät apuun kun kauniisti pyydettiin toverihengessä. Itse ajoin autolla ohi vasta sen kaaduttua, kiitettävää yhteishenkeä rantaruåttalaisia "raharikkaita" vastaan, vaikka eihän sellaiset varmaankaan snagaria torilla kyllä pitäisi yötä myöden itse ainakaan... Kiva oli kuitenkin hiillostaa kavereita asialla.
        Banjohan sitä polliisin lakkia lainas tuutattuaan sitä nuorempaa konstaa hiukan ensin kohteliaasti kuokkaan, ja polliisithan Fokessa oli ammattitaitoista jengiä yleensäkin. Niinkuin silloinkin kun ajoivat keskenään yhteen romuttaen autonsa ja joku huikkasi Keitaalla että ootteko tulleet tandemilla?
        Itse olin Kuhalan kasvatti ja kiljua kävi kellarissa kuukausittain. Pimuja ei kiljun hajuisena helposti saanut, mutta kun rystyset laahas lattiaakin Tetsin diskossa "kovasa piarusa" niin eipä ihmekkään. Oppi keittämään vahvaakin, kun muuten ei saanut myytyä. Hauskaakin oli, mutta aina muistaa sen pelon että turpaan saa jos hiukankin eksyy ja saihan sitä joskus tietty, spurguilta tai puolisellaisilta. Mikroa ja muita varoi aina, kun tiesi että ovat arvaamattomia taas normi viikonloppujuopoista. Kolinaa veti Tetsin jengi lähinnä ja harvemmin, eikä se mikään Viksberin kansallisjuoma ainakaan ollut. Itse kuuluin marginaaliporukkaan joka tinttasi Kartanolla, eli Forsteen takana tai Pikkumettäsä, oltiin siivosti yleensä aina sillä iällä. Ekan kokemuksen sain/haistoin hasasta Tetsin diskossa, jossa Mara taisi verhon takana pössytellä, mutta siinä ainoa havainto sillä iällä, n. -70 syntyneenä. Sen jälkeen törmäsin aineisiin/käyttäjiin vasta 90 -luvun paremmalla puolella, mutta kaveripiiristähän tuo johtui lähinnä; kukaan ei käyttänyt.
        Olihan niitä kuspiä -immeisiä molemmin puolin jokea, joten se siitä keskustelusta, varmaan on vieläkin. Vaikka eppäillähän tuota soppii ;)
        Ei mitään yhteishenkeä sen ihmeemmin ollut kuin ihan hetkittäin koulujen välisissä. Itse olen pysynyt samalla puolella jokea, mutta en samoissa oloissa. Visberissä käytiin kova koulu, ja ankeudessaankin se kasvatti ihmisenä. Ei tee mieli jutella yh -helvetistä yms typeryyksistä, joita vaan pinnalliset ihmiset laukoo edes. Ei yh :lla yleensäkään ole tietty varaa Kuuston OKT :hen muuttaa, joten sillattiis. Foke on kohtuullisen pa väkeä täynnä, joten se siitä.
        Kaikki nuo nostalgian kultaamat hahmot olivat enemmän tai vähemmän arvaamattomia kuitenkin, paitsi Wassberin Olli, joka oli kiltti kaikille; niin että nokka titisi! Sitä tuli pullojen keruussa torilta helppailtuakin joskus. Spurgut senkin kai hukutti. Aaron Covington: nee...., joku voi muistaa tuonkin traagisen lauseen livenä Urheilutalolta. Tähtisen Timpan nuoremmalta pienenä poikana tippui isän kaljapullo kauppakassista rikki katuun, johon Timppa tokaisi: selkeää alkoholin väärinkäyttöä! Timppa oli tosi asiallinen, kuten täällä mainittiinkin, joskin huonotuurinen viimemetreillä. Maisteri taas oli loppumetreillä niin pehmeä että oli uhkaavakin välillä ja keklu kädessä sen muistan nähneeni Lintsilläkin jonkun kimpussa. Tarinahan meni kyllä saksalaisturisteista, jotka yrittivät torilla "eksyttää" spurgua kääntämällä puheen härmän spurgulle/jundille eksoottisiksi kieliksi mutta lopuksi Maisteri lauloi latinaksi ne hiljaisiksi käytyään 7 kieltä noin niinkuin näytösmielessä läpi. En sit taas tiedä menikö noinkaan, mutta tuon olen kuullut useimmin ja yleensä vähemmän liioittelevilta. Hullu-Peten käpyjuoksun joku muistanee myöskin torilla, mutta Peten tuntevat eivät asiasta juurikaan mainitse. Mahtoi oravaa ***tuttaa, meni hyvä käpy hukkaan!!! Jotkut tarvii juomaa tullakseen kolostaan ja jotkut taas tunkevat toisen koloon jotain mikä ei sinne kuulu ja vielä ihan näytösmielessä. Herätelkää nyt niitä muistoja hiukan tarkemmin, sillä ei muiden muisteja saa toimimaan laukomalla missä itse kävin kerran pari. Siellä on legendaarisia hemmoja paljon, joiden tempauksia olisi kiva kuulla?


      • ...

        Heh, :) Loukun ovella ollut Haapanen on mun isä, mä siis nuorimmainen hänen lapsistaan 23v. Yh isänä se oli v. -91 alkaen. Mun äiti piti sillon aikanaan cafe puistolinnaa. Mulla on tallella meijän isän telkkari mitä se tapitti siinä ovihommia tehdessään.

        Tähtisen Timon pojan´Tonin kanssa joskus seurustelin. .


      • mä...
        ... kirjoitti:

        Heh, :) Loukun ovella ollut Haapanen on mun isä, mä siis nuorimmainen hänen lapsistaan 23v. Yh isänä se oli v. -91 alkaen. Mun äiti piti sillon aikanaan cafe puistolinnaa. Mulla on tallella meijän isän telkkari mitä se tapitti siinä ovihommia tehdessään.

        Tähtisen Timon pojan´Tonin kanssa joskus seurustelin. .

        miten kävi pilvenmäen festareiden? mikä vuosi?


      • lords of the ..
        mä... kirjoitti:

        miten kävi pilvenmäen festareiden? mikä vuosi?

        hae otsikolla youtubesta


      • teija 65
        ... kirjoitti:

        Heh, :) Loukun ovella ollut Haapanen on mun isä, mä siis nuorimmainen hänen lapsistaan 23v. Yh isänä se oli v. -91 alkaen. Mun äiti piti sillon aikanaan cafe puistolinnaa. Mulla on tallella meijän isän telkkari mitä se tapitti siinä ovihommia tehdessään.

        Tähtisen Timon pojan´Tonin kanssa joskus seurustelin. .

        Mä olen Erkin tytär,ihana muistella näitä aikoja =).Isä kuoli liikenneonnettomuudessa 2008(erkki toivo).Tais se Loukku olla silloin aika suosittu paikka...


      • -64
        teija 65 kirjoitti:

        Mä olen Erkin tytär,ihana muistella näitä aikoja =).Isä kuoli liikenneonnettomuudessa 2008(erkki toivo).Tais se Loukku olla silloin aika suosittu paikka...

        Olen -64 syntynyt. Loukku oli todella suosittu paikka. Oventakana oli jono perjantai iltoina jo todella aikaisin.

        Minulta mennyt Erkki Toivon poismeno vallan ohitse. Kysymyksessä varmasti sama Erkki jonka työhaastattelussa kävin Laavuvaara Oy:ssä. Meillä ei oikein kemiat kohdanneet. Hän olisi ottanut minut töihin, mutta minua ei vaan kiinnostanut. Sukset meni ristiin jo alku metreillä. Lieneen syynä hänellä kesken ollut puhelu paikalle saavuttuani. Puhelussa oli asikkaan kanssa, sananvaihdosta päätellen jotain näkemyseroja


      • teija65
        -64 kirjoitti:

        Olen -64 syntynyt. Loukku oli todella suosittu paikka. Oventakana oli jono perjantai iltoina jo todella aikaisin.

        Minulta mennyt Erkki Toivon poismeno vallan ohitse. Kysymyksessä varmasti sama Erkki jonka työhaastattelussa kävin Laavuvaara Oy:ssä. Meillä ei oikein kemiat kohdanneet. Hän olisi ottanut minut töihin, mutta minua ei vaan kiinnostanut. Sukset meni ristiin jo alku metreillä. Lieneen syynä hänellä kesken ollut puhelu paikalle saavuttuani. Puhelussa oli asikkaan kanssa, sananvaihdosta päätellen jotain näkemyseroja

        Sama on,oli Laavuvaaralla töissä myöhemmin =) teija


      • -64
        teija65 kirjoitti:

        Sama on,oli Laavuvaaralla töissä myöhemmin =) teija

        teija65

        Tekikö Erkki kiinteistökauppaa ym. bisnestä loppuaikoinaan?

        Täytyy kyllä sanoa, että siinä oli mies jolta ei ideat heti loppuneet. Melkoinen persoona. Taisi osa liiketoimista olla ihan tuottaviakin.

        Rakensivat Laavuvaaran toimesta mökkejä Matkuun Erkki Toivo oli kierroksella mökkityömaalla. Eräs ihminen haukkui mökkiä suureen ääneen, Erkki tuli huomaamatta metsästä, oli kuullut haukkumisen. Erkki sanoi haukkujalle ihan rauhallisesti "Olisi se hieno nähdä minkälaisen mökin se L.... saisi itse rakennettua" L.... aloitti kovan lipomisen tilanteen korjaamiseksi mutta turhaan. Erkki pystyi kai hiukan vaikuttamaan niihin tonttikauppoihin:D


      • teija65
        -64 kirjoitti:

        teija65

        Tekikö Erkki kiinteistökauppaa ym. bisnestä loppuaikoinaan?

        Täytyy kyllä sanoa, että siinä oli mies jolta ei ideat heti loppuneet. Melkoinen persoona. Taisi osa liiketoimista olla ihan tuottaviakin.

        Rakensivat Laavuvaaran toimesta mökkejä Matkuun Erkki Toivo oli kierroksella mökkityömaalla. Eräs ihminen haukkui mökkiä suureen ääneen, Erkki tuli huomaamatta metsästä, oli kuullut haukkumisen. Erkki sanoi haukkujalle ihan rauhallisesti "Olisi se hieno nähdä minkälaisen mökin se L.... saisi itse rakennettua" L.... aloitti kovan lipomisen tilanteen korjaamiseksi mutta turhaan. Erkki pystyi kai hiukan vaikuttamaan niihin tonttikauppoihin:D

        Isä teki viimiseen päiväänsä asti bisnestä,itse asiassa hommat jäivät pahasti keskenkin.Isä oli ihana ihminen,ihan oma persoonansa.Hän oli tavanomaisella tosi pitkällä pyörälenkillään Saarijärvellä lomapaikassaan kun hänen päällensä ajettiin.Mitään ei voitu tehdä.Oli viikonloppuna menossa aloittamaan uutta yritysjuttua...


      • -64
        teija65 kirjoitti:

        Isä teki viimiseen päiväänsä asti bisnestä,itse asiassa hommat jäivät pahasti keskenkin.Isä oli ihana ihminen,ihan oma persoonansa.Hän oli tavanomaisella tosi pitkällä pyörälenkillään Saarijärvellä lomapaikassaan kun hänen päällensä ajettiin.Mitään ei voitu tehdä.Oli viikonloppuna menossa aloittamaan uutta yritysjuttua...

        teija65

        Näitä Erkin tyylisiä vahvoja johtajia ei enää tulla milloinkaan näkemään. Ihmisiä jotka voivat ja saavat olla omassa persoonassaan, alkaa olla taakse jäänyttä aikaa. Nykypäivän johtajat jakaa vaan tehtäviä, siirtää kaiken likaisen työn alaisilleen. Persoonallista johtajaa ei enää pääse syntymään. Nykypäivän johtaminen on lähinnä ryhmätyötä, jossa jokainen koittaa siirtää vastuun toiselle. Energiaa kuluu paljon vastuun välttelyyn. En tiedä kumpi on parempi. Asiat eteni aikaisemmin nopeemmin.

        Matin metallin johtaja Matti Leppä oli myös persoona jota ei milloinkaan toista löydy. Aikoinaan oli mielenkiintoista seurata kun kaksi vahvaa johtajaa hoitivat keskenään asioita. Hyvillä puhelahjoilla löytyi aina vielä joku rahoittajakin, mitä hullumpaan liikeideaan.

        Itse olen yrittämisellä koittanut leipää saada 24 vuoden ajan, toisinaan paremmin ja toisinaan hyvinkin huonosti. Vasta viimeisinä vuosina hiukan helpottanut.

        Kiva muistella näitä miehiä joilla työkaluina oli mersu/ puku nmt Lepän Matilla oli hulluina aikoina stetsoni päässä, muistutti lännen miestä. Alaisia taisi olla yli 150 jos en ihan väärin muista. Pukua ei silti tarvittu päivittäisessä johtamisessa.


      • Anonyymi
        ... kirjoitti:

        Heh, :) Loukun ovella ollut Haapanen on mun isä, mä siis nuorimmainen hänen lapsistaan 23v. Yh isänä se oli v. -91 alkaen. Mun äiti piti sillon aikanaan cafe puistolinnaa. Mulla on tallella meijän isän telkkari mitä se tapitti siinä ovihommia tehdessään.

        Tähtisen Timon pojan´Tonin kanssa joskus seurustelin. .

        Paskaakp täällä hierrät isästäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskaakp täällä hierrät isästäsi?

        Kato Toni! Terrveppä terve!


    • Käsikipee...

      Helminen väänsi aina melkein käden poikki kun vei ulos mutta portsariraha piti silti maksaa..!

      • maippi68

        missä on irene ahonen ja nina jokela.. ootteko hengissä? lauleskeltiin 70-luvun forsasa keinussa- miksi näin- jne... ja poljettiin keskustaan pyörillä "jullelle ja killelle":)
        t.marjo


      • minä vain
        maippi68 kirjoitti:

        missä on irene ahonen ja nina jokela.. ootteko hengissä? lauleskeltiin 70-luvun forsasa keinussa- miksi näin- jne... ja poljettiin keskustaan pyörillä "jullelle ja killelle":)
        t.marjo

        Mitä tapahtu mosolle?hengissä??


      • irkku1968
        maippi68 kirjoitti:

        missä on irene ahonen ja nina jokela.. ootteko hengissä? lauleskeltiin 70-luvun forsasa keinussa- miksi näin- jne... ja poljettiin keskustaan pyörillä "jullelle ja killelle":)
        t.marjo

        Köyliös olen, missäs sinä? Usein ajatellut, mitä teille kaikille kuuluu..legendaariset keinulaulut, intiaanileirit ja kuumat kesät, olikos se Baccara, kun soi teidän synttäribileissä?


      • maippi68
        irkku1968 kirjoitti:

        Köyliös olen, missäs sinä? Usein ajatellut, mitä teille kaikille kuuluu..legendaariset keinulaulut, intiaanileirit ja kuumat kesät, olikos se Baccara, kun soi teidän synttäribileissä?

        Hienoa, että vastasit! Asustelen hml:ssa, töissä rixussa. Ja oli Baccara!


      • irkku1968
        maippi68 kirjoitti:

        Hienoa, että vastasit! Asustelen hml:ssa, töissä rixussa. Ja oli Baccara!

        ja synttärit oli aina koko talon juttuja. Terkkuja 3xM.lle, vaikkeivat taida "pienimmät" muistaa. Taisi jäädä luokkakokous väliin, jos sitä edes järjestettiin..En ole muista mitään kuullut. Asuuko serkkusi vielä Forssassa? Meiltä nuorin on sielläpäin ja vanhemmat tietty.


      • maippi68
        irkku1968 kirjoitti:

        ja synttärit oli aina koko talon juttuja. Terkkuja 3xM.lle, vaikkeivat taida "pienimmät" muistaa. Taisi jäädä luokkakokous väliin, jos sitä edes järjestettiin..En ole muista mitään kuullut. Asuuko serkkusi vielä Forssassa? Meiltä nuorin on sielläpäin ja vanhemmat tietty.

        Siirrytäänkö muille sivuille:)
        laitatko sähköpostia [email protected] (eli jos muistat sukunimeni)


    • teräs-siipi

      Matkustajakoti maakunta oli kanssa legenda. Palo joskus 80 luvulla ja sitä spektaakkelia pitikin lähteä katsomaan oikein porukalla. Torille rakennettiin kaivo jokus 80 luvulla ja siitä saatiin vettä jos tuli juopoteltua liikaa, Mika ja Turkka Mali esiintyivät tuolloin avajaisissa.

      Viksbergissä tuli aikanaan myös monet juhlat juhlittua, vaikkakin toiselta puolelta jokea olinkin. kiitokset erityisesti Koikkurintien tytöille :)

      Urheilua:

      Pekka Viippo oli tuolloin Forssan ykkönen. Montakohan mestaruutta raskaassa sarjassa sillä olikaan? Edesmennyt Kihlströn ( kille ) peri mestaruuden, mutta eivät tainneet ottaa matsia keskenään? Forssan nyrkkeilijät oli kova sana Suomen mittakaavassakin, sillä alemmissa sarjoissakin tuli mitaleja.

      Alku ja Fokopo olivat molemmat kovia koripallossa ja noiden matseissahan tuli käytyä katsomassa aina kun pääsi. Fops tulikin jo aloituksessa mainittua, mutta lisäyksenä mainittakoon, että kaverit tuntuivat viihtyvän treenien/matsien jälkeen hyvin usein torin ympäristön baareissa.

      • et arvaa kuka

        Irenelle hei! Mikä sut Köyliöön vei?


      • 71

        Kille otti muistaakseni juuri ensimmäisen matsinsa Viippoa vastaan ja huonosti kävi.
        Fony oli suomen yks menestyneimmistä seuroista 80 luvulla .


      • boxing....

        Urheilua: Ottelu peruutettu, Pekka Viipolle nousi "yllättäen kuume" Tampereella Tammer turnauksessa 1980, kun vastaan olisi tullut muuan Mike Tyson from USA.että sillä lailla........................


    • kaitsu-74

      Silmiini osui vasta nyt tämä! Muistan myös kaikki noi asiat, josta ketjussa ollaan puhuttu. Onkohan tosiaankaan moni jäänyt vorssaan asumaan....?

    • forssalainen

      forssalaiset, varsinkin viksperin nuijat ovat opettaneet minulle mitä on olla jossain, osallisena. paremmin ei olisi voinut käydä. minusta ei tullut rakennusmestaria, ei tenikkoa, eikä mitään muutakaan jännittävää. olen ylpeä sillan alla viettämistäni viikonlopuista ja siellä solmituista ystävyys suhteista. mainittakoon vielä, narkomaani en ole, mutta alkoholisti, se olen. Forssalainen.

    • tak

      Vietin aikaa työasioissa Forssassa vv. 83-84 ja viihdyin hyvin. Tapasin myös elämäni naisen, vaikka en sitä silloin ymmärtänyt. Naisen nimi oli Virpi. Hän oli (on) kampaaja.

    • ekamatti66

      Mielestäni Forssa kuvaan kuuluu Suittion veljekset ja moni muukin ennen wesmanneja ja muitaki tyhjäpäitä. täällä asui ja asuu edelleen tekijöitä ja terve järkisiä. ei pelkkiä narkkeja ja tyhjäntoimittajia.. ne punkkikämpät piirtynyt ikuisesti sydämmeen ja Wiksberg tietysti. ikkunat kosteina lukenut tätä ketjua.. ramille, fanelle ja muillekkin terveisiä. on hienoa olla elävien kirjoissa!

    • rockrami66

      Indians,Konkurssi,Santa lusia,Wetonaula.jos nuo nimet joku muistaa itse soittelin muunmuassa kitaraa noissa orkestereissa 79-84 treenikämpät oli kauppakadulla ensin siinä saunasillan risteyksessä kangaskaupan yläkerrassa. alkerrassa oli isojenpoikien bändi pellonpään veljeksiä ja muita hurjia.siellä tuli ensikännejä otettua yks jos toinenkin.tärkeitä oli tietysti soittaminen ja yhdessä olo.seuraava kämppä oli tölön takana lähellä ahlströmmiä.aina vaan meno kiihtyi santalusiahan soitti yhden tynkä festari keikankin finleissonin puiston takana olevalla jalkapallokentällä hauskaa oli. sitten takas kauppakadulle nappivakan yläkerta basisti teron äidin liike.ja meno se vain muuttu hurjemmaks.ikkunat auki soitettiin että muutkin kuuli millaista on oikea rock.kerran joku teki nuotion keskelle lattiaa ihme ettei palanut.onkai vieläkin pystys tuo tönö.Ja Idians kuhalan koulun tilossa tai paremminkin urheilutalon puolella siitä piti tulla ihan kova ja menestyvä bändi
      mikko lauloi ja oli tehny lähes kaikki biisit mulla vieläkin c-kassulla noita äänityksiä lähes kaikista bändeistä. niin mikosta vielä siinä jätkässä oli potentiaalia vaikka uudeksi mick jaggeriks terkkuja.ja terkkuja ja kaikille noissa bändeissä mukana ollelle hemmoille.olis upeeta soittaa vielä kerran yhdessä .eikö?
      ps.masa mehän eletään loppuun asti:))

      • Lightbeer III

        Muistaksä viälä Valtiokolhoosin? Tais olla kova punkkipändi aikanaan. Mulla jäi kans hyvät muistot kauppakadun treenikämpiltä.


      • Vokevm66

        Kuulostaa tutuilta niilläkin. Taisin itse soitella ainakin Konkurssissa ja Indiansissa. Indianssissa olli useita kokoonpanoja. Sä taisit soittaa ekassa kokoonpanossa. Muutit vissiin sitten Tampereen seudulle. Inkkarit sai levytyssopimuksenkin ja soitti mm. keikat Hearthillin ja Smackin kanssa. Bändi hajosi ennen levyn tekoa.


    • Miklo 71?

      Mikan(lLuotimäki),Punkon, Heipan,jykän,mustin ja Pitkä-Pekan ja jopa Hujasen mitä jossain viitattiin.Harrihan se.Olihan noita.Salmen Mikahan oli loistotyyppi, mutta Luotimäki oli sitten vähän huonompi kaveri, eli ei nyt ihan sama kaveri, mutta kuinkin melkein sama kaveri.Tekisi mieli sanoa kiitoksia parista asiasta Mikalle.Oli loistotyyppi selvin päin(ujo vielä sellainen paitsi ei kavereille) ja ilman sekoilua nappiporukkaan olisi vieläkin tod.näk. hengissä.Ja paljon kasvatuksesta kiinni ja ilman p ja x olisi Mika pistänyt kylmäksi faijansa et kehtas tulla vittuileen pojalleen kavereiden nähden.No menneet on menneitä kai.Muistan tapauksen kun Mika pyysi Ollia hakee pari oluet ni O F tokaisi normiin tapaan sylki suusta lentäen, että suu kii nokka hiiri!Mika vastas, että älä soppluu selitä, vaan kipinkapin forssamarkettiin.Ja hei R.I.P Mika.

      • 21

        Siis soppaluu
        .Mitäs se teräs-siipi maksais päivästä?Eihän sun tartte kun mennä sinne ja kiertää paikkoja ja kuivata välillä kyyneltä menneistä ja lopuksi vetää kultajyvässä parit ohrapirtelöt.


      • Tiedetäänhän tämä

        Vai ajautui se raukka väärään seuraan ja siksi kävi huonosti?
        Juupa juu, eiköhän itse käynyt milloin kenenkin päälle eikä siihen syytäkään tarvittu.
        Lopulta vaan valitsi väärän miehen jonka kimppuun kävi.
        Vainajista ei sovi pahaa puhua, mutta pysytäänpä kuitenkin totuudessa eikä
        lykätä syitä muiden niskaan.


    • Ankkaammen ruutana

      No tietääkseni 4 asuu/asui L:dessa ja siksi aika sale on, että teräs-siipi on möxxx?

    • Ankkaammen ruutana

      No tietääkseni 4 asuu/asui L:dessa ja siksi aika sale on, että teräs-siipi on möxxx?

    • 73nen

      Hienoo et täälläkin löyty tällanen ketju. Mäkin muistan hyvin ton 80luvun. Paljon tuttuja asioita / ihmisiä. Jonnankin viisuvoitto oli silloin kova juttu. tais jonna asua silloin siinä keskuskoulua vastapäätä, ainakin isä asui.

      Biokaaren perjantai-leffat alkaen klo 22 oli kans hyvä paikka mennä vetään pohjia, jos ulkona oli pakkasta. Leffoihin pääsi silloin puoleen hintaan. Top Gun taas veti saleja täyteen niin, että leffalippua piti odotella pari päivää.

      Kuljajyvä oli peestä. Siellä kävi juopot. Kaikki yritti päästä koskenniskaan tai cumulukseen, mutta kun ikää ei ollu oli tulos aika heikkoa. Wahreenissa sitten kiskottiin kaljaa ja tapeltiin kun ei ollu parempaakaan tekemistä.

      Lintsillä tais olla kaikki ja kirkonpuistossakin tuli iltoja vietettyä. Hienoo aikaa

    • MäJe

      Minäkin sitten kai voin heittää lusikkani soppaan kun tuon ajan itsekin forssassa vaikutin. Pyörittiin kaikki kundit aikanaan salmen porukoissa. Kokoontumispaikkana meillä oli kartanonkadun pään esso, jonka yx meidän frendin faija omisti. Siellä pyöri kaikki tuolla edellämainitut hemmot. Meitä oli silloin enemmän tai vähemmän -10 tyyppiä jotka notku essolla iltaisin ja viikonloppuisin tietenkin torilla.

      Siihen aikaan hankittiin jostain helsinkiläisfirmasta itellemme baseball rotsit jotka erotti meidät muista. Mika varsinkin oli aika ylpeä omastaan. Mustavalkoinen kelpasi ainoastaan ja mieluiten C merkkinen. Tony moran bootsit piti myös ostaa mutta ne oli todella kalliita ( 700mk ) joten yleensä piti tyytyä sitten kopioihin.

      Torilla ja muualla tapeltiin joka viikoloppu. Mika oli frendi aika monen kanssa mutta musta tuntuu että ainoastaan alkuperäisessä esson porukassa ( jonka jokainen jäsen varmaan itsensä tunnistaa ) niin Mika oli oma itsensä. Monta kertaa olen auttanut sen asioissa ja ehkä suurin syy sen ongelmiin olikin sen faija.. Luulen niin..

      Aikanaan Mika oli oikeasti todella hyvä frendi, joka oli kavereiden keskuudessa reilu ja huomioonottavainen. Mika oli ainoa joka lähti dokaamaan mm. mun kanssa kun broidi kuoli ja yritti / ja todella yritti helpottaa mun oloa. Kaveri oli hyväsydäminen ja huomioonottavainen, mutta vain ehkä liian hauras houkutuksille. Mene ja tiedä mutta mulle tuo Salmi oli todella hyvä frendi.

      Joskus 87-88 kävi sellainenkin episodi että olimme Mika, minä ja pari muuta dokaamassa pallokentän luona kaupungin puutarhan takana jonkun nuorisoseuran talon kuistilla. Talo oli jo pitkään ollu tyhjillään. Kaverit sano, että menevät talon taakse "asioille", mutta niin vain kävi että yhtä-äkkiä sieltä toisesta kerroksesta lensi sohva alas ikkunoiden lävitse mikan ja toisen kaverin toimesta ja sen jälkeen alko järjetön hävitys. Kaikki laitettiin paskaksi - jopa wc pöntötkin.. Vieläkin muistan tuon totaalisen hävityksen joka pääsi lehteenkin. Tuon jälkeen lähdettiin tetsille muina miehinä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

      Toinen episodi oli kun mika heitti hetken mielijohteesta polkupyörätelineen säästöaitan ikkunasta sisään perjantaina ja vei 5 koria olutta kirkonpuistoon. Täytyy vieläkin nostaa hattua kaverille, joka kävi hakemassa kaikki kaverinsa torilta tämän jälkeen "bileisiin"... :-)

      Oikeesti oli tuo 80 luvun loppu helmeä aikaa. Vitut piitattiin mistään ja annettiin vaan palaa. Suurin syy Mikan ongelmiin oli luultavasti se että se jäi forssaan kun kaikki frendit lähti pois. Sitten se lähti sieltä essolta "etsimään" uutta seuraa ja sille tielle se sitten jäi kohtaloikkain seurauksin.. Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä..

      • tori89

        Punko ja musti - tunnetko?


    • lennu_74

      Et oo vääräs. pillerit ja muu mössö tappo sen. RIP

    • Ankkalammen ruutana

      Nimerkkikin nyt oikein...Joo kyllä mulla ainakin on hyvin punko ja musti tiedossa ja on edelleen.Mikahan sai aina kunnon penalttia himassa pienestäkin toilailusta.Oli myös perimmiltään ujo ja ehkä myös se vaikutti moneen.Kerran ku oli sammunut ni piirrettiin se täyteen "tatskoi" kynällä ja hauskaahan sillä vain oli herättyään.Kerran myös oltiin parkissa autolla ja käväis hakemassa "juoksutupakat" eräästä "säilykeliikkestä".Mikahan heitti aika-ajot kyseisellä essolla ja polliisit taisivat ensinmäisenä käskeä sammuttaa röökin, ettei mitään isompaa pommia olisi tullut.Hienoa aikaa juu ja aika kuultaa muistot vai miten se meni?Ketjun aloittaja taitaakin olla J....

    • keke ex Forssalainen

      Kirjoitin ketjun keskivälin tienoolle Maisteri Nylund, Eero hän valmistui Turussa aiheena Luonnontiede.

      • Epäilevä tuomas

        Saiko muka maisteripaperit..? Joskus puhuttiin että olisi ollut viittä vaille maisteri´´´´


      • SoonMoro63
        Epäilevä tuomas kirjoitti:

        Saiko muka maisteripaperit..? Joskus puhuttiin että olisi ollut viittä vaille maisteri´´´´

        Joo, Eero oli opettaja ennen puisto hommia, sai kenkää linikkalan lyseosta kun hän kiinostui enemmän likkojen liikuntatunneista... Tais kopeloidakin..

        Muistan hyvin komean vanhan säästöpankin kivipalloineen ja muutenkin keskustan puutalot.. Nekin piti purkaa "edistyksen" tieltä..

        Tampissa pokena oli "isi" Niinivuori, kaikinpuolin herrasmies.
        Aipalla oli hieno alfa 70 luvun puolivälissä, jota ihailtiin kun käytiin kiskalla iltalihiksellä ja töyssyt kyydissä..


    • Juristi

      Kaunista suomen kieltä! Kotoa se oppi tulee! Ole kiitollinen vanhemmillesi. Onnea elämän tielle kauniine äidinkielinesi!

    • tähhhh

      "isistä" olen pikkuisen erimieltä.

    • zzzz4

      Pilvenmäellä esiintyivät kesällä 1983 Blue Öyster Cult ja Peter Green. Ainakin.

      • Justusjuuso

        Hanoi Rocks, Sleepparit, Lord of the New Churts, Girl Shool??


    • kekeee1

      niin se on

    • Tunturi sport -73

      Kylä on paskapuhetta forssalaisten reiluus tappeluissa. Joku räkänokka kun auko suutaan ja siltä niistettiin vähän nenua niin jo kohta tultiin isolla porukalla kattoon kuka nillittäjää itkettää.
      Muistissa on eräs kerta kun oli torin laidalla biokaaren edessä parkissa kolme hienoa rakenneltua amerikanautoa. Sieltä oli sitten joku ränttätänttätukka erehtyny suukopuun jonkun vorssan sankarin kanssa niin menikin sitten melkeen koko torin porukka ojentaan näitä ja hajottivat ne autot.
      Ei tarvi ihmetellä mistä on vorssan maine mennyt. Vorssassa olen syntynyt mutta en vorssalaiseksi itteeni miellä eikä siihen kyllä ole halujakaan. Onneks on tullut maailmaa kierrettyä niin osaa kattoo asioita monelta kantilta.

      • pantsu1

        Niin; Vorssasta myös pois muutanut. Junttimaisuutta toi kuvailemasi mut yhteishenkeä Vorssasta löytyy niinkjin huomasit!


    • nii varmmasti

      Vorsalaset on aikas tyhmijä.

      • analyttiko

        Tota puhhut! Vorsalaset ole tyhmijä kun saapaat.


    • Pia1

      Tykkää; itsekin pois muutaneena. Olisi tosi kiva kokea "se" yksi päivä. Pitäisikö järjestää jokin tapaaminen Vorssan ent. nuorille/nyk. hyväkuntoisille?

      • Kake74

        Mäkin haluisin. Torille koko 1980 luvun porukat ja näytettäis junnuille mallia miten ennen juhlittiin. Juomaksi omppujytää ja erkin pikakivääriä sekä minttua. Lisäksi vois vielä kaivaa vanhat vaatteet varastosta pölyyntymästä niin päästäis kunnolla fiiliksiin :)


      • Mukana ollut
        Kake74 kirjoitti:

        Mäkin haluisin. Torille koko 1980 luvun porukat ja näytettäis junnuille mallia miten ennen juhlittiin. Juomaksi omppujytää ja erkin pikakivääriä sekä minttua. Lisäksi vois vielä kaivaa vanhat vaatteet varastosta pölyyntymästä niin päästäis kunnolla fiiliksiin :)

        Hyvä idea toi vanhat vaatteet. Voi kyllä vähän saumoista kiristää... :))


      • Kappas-vaan-
        Kake74 kirjoitti:

        Mäkin haluisin. Torille koko 1980 luvun porukat ja näytettäis junnuille mallia miten ennen juhlittiin. Juomaksi omppujytää ja erkin pikakivääriä sekä minttua. Lisäksi vois vielä kaivaa vanhat vaatteet varastosta pölyyntymästä niin päästäis kunnolla fiiliksiin :)

        Vois meitin juhliminen olla teineistä aikasen huvittavaa :) Minttusuklaa-yök-


      • Ricardo
        Kappas-vaan- kirjoitti:

        Vois meitin juhliminen olla teineistä aikasen huvittavaa :) Minttusuklaa-yök-

        Kuka osaisi kertoa missä sijaitsee Forssan vanha hyppyrimäki, entä pillukallio?


      • päreinä

      • päreinä
        Ricardo kirjoitti:

        Kuka osaisi kertoa missä sijaitsee Forssan vanha hyppyrimäki, entä pillukallio?

        Ei enää missään-


        http://yle.fi/uutiset/hyppyrimaki_rajaytettiin_pareiksi_-_katso_video/6370350


      • -ari

      • -ari
        -ari kirjoitti:

        vanhenpi oli jossain tuolla, siis todella jossain tuollapäin
        https://www.google.com/maps/place/60°49'52.2"N 23°36'39.3"E/@60.831164,23.610906,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0


        uudempi, oli tuolla suunnalla, josta kuvakin
        https://www.google.com/maps/place/60°47'23.8"N 23°38'17.1"E/@60.7903313,23.6365742,16z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x0

        http://aijaa.com/Duk5Qs

        vanhenpi oli jossain tuolla, siis todella jossain tuollapäin

        https://www.google.com/maps/place/60°49'52.2"N 23°36'39.3"E/@60.8311663,23.6109167,15z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0

        uudempi, oli tuolla suunnalla, josta kuvakin

        https://www.google.com/maps/place/60°47'23.8"N 23°38'17.1"E/@60.7903313,23.6365742,16z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x0

        http://aijaa.com/Duk5Qs


      • Lihamies losolta
        Ricardo kirjoitti:

        Kuka osaisi kertoa missä sijaitsee Forssan vanha hyppyrimäki, entä pillukallio?

        Vatikallion vieressä kymmpitien varressa..


      • Anonyymi

    • Ex Vorsalainen pian

      Ei, mielestäni EI tämä työväen kaupunki ole kehumisen arvoinen.
      Tämä on sisäänpäin kääntynyt ja auta armias jos muualta tänne tulet!
      Täällä kytätään ja arvostellaan, ja taas auta armias jos olet poliittisesti eri mieltä kun perus Vorsalainen!
      Auta armias Vorsalaisia ja avaa heidän silmiään näkemään muutakin kun Loimijokea ja toria.

    • koska saa puhua

      olen aivan samaa mieltä, "EI tämä työväen kaupunki ole kehumisen arvoinen."

      ei ole hyvä paikka nuorille, eikä keski-ikäisille, ok. vain vahoile, joilla on hyvä terveys ja täysinäinen lompakko.

      Forssassa ei ole paljoa muuta hyvää kun hieno maantieteellinen sijainti, sen hyväksikäyttö on täysin epäinnistunutta, ei ole aikaa muuhuin kuin riitelyyn työvöentalon vuokrista ja koulujen asioista.

      Kumpa tietäisitte todellisuuden valtuuston ja hallituksen puheista, mutta heillä on yhteinen "sopimus", pitää mölyt vatsassaan ja olla kertomatta kansalle aivan kaikkea totuutta.

      • Käynyt kouluni

        Forssassa. Hienoa aikaa. Marjo ja ihmeellinen lempinimi "bontsa". Annelle. Olette aina mielessä, hienoja tyttöjä.Kiitos, että olette olemassa.


    • MacGyver

      Vietin lapsuutta ja osan teini-iästä Fokessa, kasikytluvusta ysikytluvun alkuun. Vaikeaa muistella kun muistot lähinnä liittyy siihen, että mutsi ja faija veti kaljaa. Siis liikaa. Ja usein. Sai hävetä silmät päästään kun kaikki ties et ollaan köyhiä ja et meiän vanhemmat tuuri juoppoja. Taidettiin tuntea kaikki Forssan juopot siihen aikaan. Ja Bronx tuli tutuksi jo lapsena.
      Harmi että kaikki vanhat rakennukset on aika pitkälle purettu.

    • vapaamuur

      Forssa on luusereiden ja älykääpiöiden eldoraadoo. Juuri mitään hyvää sanottavaa ei löydy. Ei löytynyt kasarilla, eikä löydy nytkään. Jokainen elämässään menestymään haluava muuttaa täältä hikiältä raikkaampien tuulien äärelle. Toisaalta muuttovoittoa löytyy elämäänsä kyllästyneiden paluumuuttajien muodossa.

    • alvar1

      kuka oli teidän mielestä kauppakadun nimeikkäin henkilö'?

      • reilukauppias

        muistan vain Kennin Raunon, kun en kuulunut mihinkään jengiin.


    • juuso11

      kennin raunoa en tunne .mutta pakkasen raunon kyllä kova kauppamies

    • Anonyymi

      Pakkasen pyöräkauppa ja -korjaamo muistuvat hyvin mieleen. Kasaria se taisi olla, ehkä -88-89 kun myin Raunolle 2 fillaria, semmosia mummopyöriä jotka osista kasasin itse. Rauska siinä niitä katseli hetken ja sanoi sitten että toi toinenhan on ihan paska, satasen saat. No mä siihen sitten että olkoot, vien ton toisen sitten pois. Vaan Rauska tokaisikin että ei, et vie. Tosta maksan 99 markkaa ja paskasta markan mutta ostan vain molemmat enkä erikseen. Oli se vaan armoton kauppamies ja samaa mieltä oli varmaan moni veneilijä joka sai sieltä jostain syystä sopuhintaan perämoottorin. Heh.

      • Anonyymi

        Muistan tilanteen kun 70 luvulla mentiin ostaan pojalle suksia. Kauppaa teki ennen meitä vanhempi pari Vanhempi pari sanoi Raunolle " että Turussa on halvenpaa kun sinulla" Rauno tokas "menkää saatana sinne si mutta ottakai huomioon linjaauto kyytikin maksaa". Kyllä silloin nauratti Rauska oli mieheni tuttu


    • Anonyymi

      Muutamat osti runsaasti pyöriä, jotta voi joukkoon laittaa "löydettyjä" pyöriä, joista sitten kate tuli.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      minäkin vanhana forssalaisena kommentoin .partissa oli aina mukava poiketa oli itse vanha kauppias myymässä .monet pyörät ostin ja suksia myös .no ne ajat ei enää palaa.

      • Anonyymi

        Joo partin pappa ja mamma oli tosi mukavia ihmisiä, mutta poika ol kauhea huijari. Toisinaan hyvänä päivänä hänkin toki ihan reilu.


    • Anonyymi

      Mitäs Cumulukselle kuuluu, onko vielä toiminnassa? Huikee meno aikanaan kasarilla.

      • Anonyymi

        Cumulus muuttui Rantasipiksi. Jossain vaiheessa Rantasipin ovet säppiin. 2015 alkaen toimi vastaanottokeskuksena. Sen jälkeen oli joku hyvinvointiyrittäjä ja konkurssi. Nyt kiinteistö on myyty uudelle hotelliyrittäjälle.
        Todella moni muistaa Cumuluksen ajat. Ja kaiholla ja lämmöllä. Elämä oli.


    • Anonyymi

      Forssahan on se punikkila, jota vakavasti on ajateltu myytäväksi verivainolaiselle.

      • Anonyymi

        Onko jäänyt lääkkeet ottamatta.


    • Anonyymi

      rauno myös minun tosi hyvä tuttuni 1970 luvulta lähtien .ja myös partin vanhenmmat kauppiaat .aina heitä muistelen .no mennyttä aikaa ei takasin saa mutta aina kauppakatu se vanha mielessä pysyy ja säilyy ja tarinoita olisi vaikka mitä kertoa

    • Anonyymi

      Mää taas muistasin et pururadalla oli joku vihko kaheksankytluvun alussa johon kirjottamalla kävelykilometrejä sai lahjoja kaupasta.

    • Anonyymi

      Saisipa kasaribileet Cumulukseen kesäksi 2020.

      Muistan yhdenkin vapun aaton, kun jonotimme jo klo 19 että varmaan päästään sisään. Jonossa oli usein todella hauskaa :)

    • Anonyymi

      Vieläkään pakkanen tekee kauppaa kauppakadulla?

      • Anonyymi

        metsälän realisointi.forssan partti lukee yritys tiedoissa .


    • Anonyymi

      Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää, kunpa vaan tulisi pian pakkanen.

      Ei tee, ainakaan liiketiloissa

      • Anonyymi

        Nostetaan taas tätä hienoa ketjua ylös pienen tauon jälkeen. Eikös siihen Pakkasen pyöräkorjaamon tiloihin joku vuosi sitten tullut joku uusi pyöräkorjaamo? Juvester taisi olla nimi? Muistan kun yks tuttu vei sinne fillarinsa huoltoon kun piti kumi vaihtaa niin teki kysymättä kaikkee muutakin mikä näkyi hinnassa. Ei kai ihme siis ettei enää ole toiminnassa. Siellä nurkilla saunasillan pielessä oli kanssa nostalgisia liikkeitä. Muistaako joku vielä sen divarin jota joku ystävällinen nainen piti? Entä Tavenin Helkan ja Jack-Henryn jonkun ompelutarvike tmv kaupan sen divarin vieressä? Muutama vuosi sitten siellä lähempänä kauppakatua oli joku naurettava tatuointipuljukin taisi olla bad cock niminen ja aina joku lappu ovessa miksi on taas suljettu. Joskus jotain porukkaa sen edessä istui kaljaa juomassa ulos raahatulla sohvalla rötköttäen. Konkkaan taisi mennä aika vauhdilla mikä nyt ei yllätys ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nostetaan taas tätä hienoa ketjua ylös pienen tauon jälkeen. Eikös siihen Pakkasen pyöräkorjaamon tiloihin joku vuosi sitten tullut joku uusi pyöräkorjaamo? Juvester taisi olla nimi? Muistan kun yks tuttu vei sinne fillarinsa huoltoon kun piti kumi vaihtaa niin teki kysymättä kaikkee muutakin mikä näkyi hinnassa. Ei kai ihme siis ettei enää ole toiminnassa. Siellä nurkilla saunasillan pielessä oli kanssa nostalgisia liikkeitä. Muistaako joku vielä sen divarin jota joku ystävällinen nainen piti? Entä Tavenin Helkan ja Jack-Henryn jonkun ompelutarvike tmv kaupan sen divarin vieressä? Muutama vuosi sitten siellä lähempänä kauppakatua oli joku naurettava tatuointipuljukin taisi olla bad cock niminen ja aina joku lappu ovessa miksi on taas suljettu. Joskus jotain porukkaa sen edessä istui kaljaa juomassa ulos raahatulla sohvalla rötköttäen. Konkkaan taisi mennä aika vauhdilla mikä nyt ei yllätys ollut.

        Kait se juvesteri toimii vieläkin jossain. Oisko Kuustossa päin? Divareita oli ennen muutamia. Kauppakadulla ja lähettyvillä. Niissä oli kaikissa sama haju. Sellainen vanhoista lehdistä johtuva. Kaikkea luettavaa löytyi. Kakarana tuli usein haahuiltua niissä pornolehtiä selaten kädet täristen. Ikää ei kyselty kun niitä myivät. Sen jälkeen tarvinnut kauaa odotella kun jo nurkan takana, melkein käsin koskematta, oli housut märkinä haaroissa vaan ihanasti sykähdellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kait se juvesteri toimii vieläkin jossain. Oisko Kuustossa päin? Divareita oli ennen muutamia. Kauppakadulla ja lähettyvillä. Niissä oli kaikissa sama haju. Sellainen vanhoista lehdistä johtuva. Kaikkea luettavaa löytyi. Kakarana tuli usein haahuiltua niissä pornolehtiä selaten kädet täristen. Ikää ei kyselty kun niitä myivät. Sen jälkeen tarvinnut kauaa odotella kun jo nurkan takana, melkein käsin koskematta, oli housut märkinä haaroissa vaan ihanasti sykähdellen.

        Joo kyllä ne divarit oli kivoja paikkoja. Saunasillan kupeessa olleesta tuli ostettua läjäpäin sarjiksia kakarana ja kun oli pino luettu läpi niin sai viedä vaihtoon. Systeemi pelasi niin että kaksi vanhaa lehteä kun vei sinne niin sai yhden uuden tilalle eikä rahaa tarvinnut liikutella kumpaankaan suuntaan.

        Myöhemmin tuli Kauppakadun toisella puolella ollut Arin divari tutuksi musiikkiostosten merkeissä. C-kasetteja oli joka lähtöön kuten myös LP-levyjä. Paljon tuli ostettua ja myytyä siellä.

        Sitten oli jonkin aikaa tosiaan kolmaskin divari siinä Käsityöläiskadun ja Rautatienkadun kulmassa. Sitä pitivät vähemmän tutut ihmiset, joten sieltä kehtasi tehdä seksinnälkään tarkoitetut ostokset. Myyjänä toiminut nuorehko mies kerran jopa vinkkasi minulle että jos kiinnostaa, löytyy "tiskin alta" myös sellaisia rajumpia aviiseja joita ei Suomessa virallisesti sovi edes myydä. No ne olisi maksaneet niin paljon eikä erikoisuudet edes nuorta ujoa 16-17 v. ikäistä meikäläistä edes innostaneet niin ostin vaan tavis pokelehtiä pari kolme kerrallaan ja niitähän sitten innolla tuli tsiigailtua yöaikaan huoneessani kun muut olivat jo menneet nukkumaan. Kova homma oli niitä piilottaa kun jouduin nolosti kiinni säilöttyäni niitä ensi alkuun patjan alle ja likemmäs 10 kappaletta sai pedin näyttämään erittäin muhkuraiselta. Toinen käry kävi myöhemmin kun taas oli liian optimistista luulla ettei kukaan tutkisi tarkemmin tv-tason alla olevaa vanhojen sanomalehtien pinoa jossa "niitä" oli välissä taas useampia. Suurin häpeä oli se että siinä nipussa oli peräti 2 sellaista suomalaista lehteä joissa oli teemana kakkaleikit. Olisin halunnut vajota maan alle kun ne oli löytyneet siivouksen yhteydessä. Em leikit ei kiinnostaneet pätkääkään vaan naisten kuvat mutta selitä siinä sitten mitään.
        Nämä vahingot saivat kuitenkin sen aikaiseksi että aloin käyttää kunnolla järkeä seuraavia piiloja keksiessäni ja kolmatta kertaa ei enää käry käynyt. Laitoin nimittäin osan lehdistä stereoiden kaiutinkaappien sisään ja ruuvit kunnolla takaisin kiinni ja toinen piilo oli huoneeni kahden vaatekomeron pohjalevyjen alla. Vaikutti että pohjalevy on suoraan lattian päällä mutta näin ei ollut vaan lattian ja pohjalevyn väliin jäi tyhjä tila johon mahtui komeasti kymmenkunta lehteä. Sitä toisen vaatekaapin piilotilaa muuten käytin myös toiseen tarkoitukseen. Olin nimittäin yläasteelta paikallisessa Prismassa (se nykyisin Bronxin lähellä tyhjillään oleva rakennus), työelämään tutustumassa ja parin viikon pestin aikana tuli lastauslaiturin puolelta kannettua hieman omalupaisia tuliaisia kotiinvietäväksi. Muistan vieläkin kun oli mm. 20 pakettia Hannun ja Kertun pipareita, sellaisia karnevaalikeksien näköisiä, iso pakkaus Fazerin sinistä suklaata, siinä oli ehkä 25-30 levyä. Kerran sain päähäni myös ottaa mukaan valtavan käpykakun. Söin sen taloyhtiön pyykkituvassa kun kotona oltaisiin varmasti ihmetelty. Nuo suklaat jemmasin sinne vaatekomeron alaosaan ja oli kuukauden ajan joka illaksi uusi levy aina Fazerin sinistä. Lähti sieltä kaupasta vielä muutakin mukaan, mm. pino tyhjiä pullokoreja jotka eräs kaveri haki sieltä kaupan nurkalta ja palautti ne (sentään toiseen kauppaan, Forssamarkettiin jossa sitten tapasimme ja laitettiin rahat puoliksi. Kyseinen kaveri oli aika mestari muuten alalla, teki aikoinaan mm. keikan puhelinlaitokselle josta sai saaliiksi ison säkillisen markan kolikoita joilla sitten pelasi mm. Viksbergin Snack-Arin pajatson tukkoon ja jakoi meille muillekin reilusti kolikoita tuosta saaliistaan. Edesmennyt on tämäkin kaveri jo ajat sitten, joku 70-luvulla syntynyt voi tunnistaa tarinan perusteella kuka oli kyseessä. Oli se 80-luku vaan hemmetin hienoa aikaa, vaikka tuli tyhmyyksiä tehtyä niin ilmapiiri oli kuitenkin paljon terveempi kuin nykyisin ja ihmisillä oli parempi olla ja elämä rentoa. Paljon kyllä maksaisi jos pääsisi takaisin noihin aikoihin mutta nyt eletään tätä kylmää ankeaa digin ja koronan 20-lukua vanhentuneena ja väsyneenä. Elämä on niin lyhyt mutta onneksi muisti pitkä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kyllä ne divarit oli kivoja paikkoja. Saunasillan kupeessa olleesta tuli ostettua läjäpäin sarjiksia kakarana ja kun oli pino luettu läpi niin sai viedä vaihtoon. Systeemi pelasi niin että kaksi vanhaa lehteä kun vei sinne niin sai yhden uuden tilalle eikä rahaa tarvinnut liikutella kumpaankaan suuntaan.

        Myöhemmin tuli Kauppakadun toisella puolella ollut Arin divari tutuksi musiikkiostosten merkeissä. C-kasetteja oli joka lähtöön kuten myös LP-levyjä. Paljon tuli ostettua ja myytyä siellä.

        Sitten oli jonkin aikaa tosiaan kolmaskin divari siinä Käsityöläiskadun ja Rautatienkadun kulmassa. Sitä pitivät vähemmän tutut ihmiset, joten sieltä kehtasi tehdä seksinnälkään tarkoitetut ostokset. Myyjänä toiminut nuorehko mies kerran jopa vinkkasi minulle että jos kiinnostaa, löytyy "tiskin alta" myös sellaisia rajumpia aviiseja joita ei Suomessa virallisesti sovi edes myydä. No ne olisi maksaneet niin paljon eikä erikoisuudet edes nuorta ujoa 16-17 v. ikäistä meikäläistä edes innostaneet niin ostin vaan tavis pokelehtiä pari kolme kerrallaan ja niitähän sitten innolla tuli tsiigailtua yöaikaan huoneessani kun muut olivat jo menneet nukkumaan. Kova homma oli niitä piilottaa kun jouduin nolosti kiinni säilöttyäni niitä ensi alkuun patjan alle ja likemmäs 10 kappaletta sai pedin näyttämään erittäin muhkuraiselta. Toinen käry kävi myöhemmin kun taas oli liian optimistista luulla ettei kukaan tutkisi tarkemmin tv-tason alla olevaa vanhojen sanomalehtien pinoa jossa "niitä" oli välissä taas useampia. Suurin häpeä oli se että siinä nipussa oli peräti 2 sellaista suomalaista lehteä joissa oli teemana kakkaleikit. Olisin halunnut vajota maan alle kun ne oli löytyneet siivouksen yhteydessä. Em leikit ei kiinnostaneet pätkääkään vaan naisten kuvat mutta selitä siinä sitten mitään.
        Nämä vahingot saivat kuitenkin sen aikaiseksi että aloin käyttää kunnolla järkeä seuraavia piiloja keksiessäni ja kolmatta kertaa ei enää käry käynyt. Laitoin nimittäin osan lehdistä stereoiden kaiutinkaappien sisään ja ruuvit kunnolla takaisin kiinni ja toinen piilo oli huoneeni kahden vaatekomeron pohjalevyjen alla. Vaikutti että pohjalevy on suoraan lattian päällä mutta näin ei ollut vaan lattian ja pohjalevyn väliin jäi tyhjä tila johon mahtui komeasti kymmenkunta lehteä. Sitä toisen vaatekaapin piilotilaa muuten käytin myös toiseen tarkoitukseen. Olin nimittäin yläasteelta paikallisessa Prismassa (se nykyisin Bronxin lähellä tyhjillään oleva rakennus), työelämään tutustumassa ja parin viikon pestin aikana tuli lastauslaiturin puolelta kannettua hieman omalupaisia tuliaisia kotiinvietäväksi. Muistan vieläkin kun oli mm. 20 pakettia Hannun ja Kertun pipareita, sellaisia karnevaalikeksien näköisiä, iso pakkaus Fazerin sinistä suklaata, siinä oli ehkä 25-30 levyä. Kerran sain päähäni myös ottaa mukaan valtavan käpykakun. Söin sen taloyhtiön pyykkituvassa kun kotona oltaisiin varmasti ihmetelty. Nuo suklaat jemmasin sinne vaatekomeron alaosaan ja oli kuukauden ajan joka illaksi uusi levy aina Fazerin sinistä. Lähti sieltä kaupasta vielä muutakin mukaan, mm. pino tyhjiä pullokoreja jotka eräs kaveri haki sieltä kaupan nurkalta ja palautti ne (sentään toiseen kauppaan, Forssamarkettiin jossa sitten tapasimme ja laitettiin rahat puoliksi. Kyseinen kaveri oli aika mestari muuten alalla, teki aikoinaan mm. keikan puhelinlaitokselle josta sai saaliiksi ison säkillisen markan kolikoita joilla sitten pelasi mm. Viksbergin Snack-Arin pajatson tukkoon ja jakoi meille muillekin reilusti kolikoita tuosta saaliistaan. Edesmennyt on tämäkin kaveri jo ajat sitten, joku 70-luvulla syntynyt voi tunnistaa tarinan perusteella kuka oli kyseessä. Oli se 80-luku vaan hemmetin hienoa aikaa, vaikka tuli tyhmyyksiä tehtyä niin ilmapiiri oli kuitenkin paljon terveempi kuin nykyisin ja ihmisillä oli parempi olla ja elämä rentoa. Paljon kyllä maksaisi jos pääsisi takaisin noihin aikoihin mutta nyt eletään tätä kylmää ankeaa digin ja koronan 20-lukua vanhentuneena ja väsyneenä. Elämä on niin lyhyt mutta onneksi muisti pitkä.

        Ai että omalupaisia tuliaisia kotiinvietäväksi.

        No voihan sen niinkin sanoa. Mutta voihan sen sanoa niinkin että varastit tavaraa työnantajaltasi. Sait harjoittelupaikan työelämään tutustuaksesi ja kiitokseksi varastit läjäpäittäin tavaraa firmasta.

        Kelpaa sitä täällä muistella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai että omalupaisia tuliaisia kotiinvietäväksi.

        No voihan sen niinkin sanoa. Mutta voihan sen sanoa niinkin että varastit tavaraa työnantajaltasi. Sait harjoittelupaikan työelämään tutustuaksesi ja kiitokseksi varastit läjäpäittäin tavaraa firmasta.

        Kelpaa sitä täällä muistella.

        Ajattelin että olisin saanut jo silloiset syntini anteeksi, onhan aikaa kulunut jo reilut 30 vuotta kun ne "tuliaiset" sieltä ex-Prismasta mukaani otin, mutta ei, vielä pahoitit niistä mielesi....
        Nooh, kyllä se Prismakin kusetti minua, lupasivat monipuolisia työtehtäviä mutta totuus oli jotain muuta. Pelkkää roskisten tyhjentelyä, kahvinkeittelyä tauoille henkilökuntaa varten ym joutavaa. Ei kaduta että maksoin mainitsemallani tavalla vähän hyvin ansaittua palkkaa itselleni, mitään muuta sieltä sitten ei saanutkaan, ei edes sitä luvattua työkokemusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nostetaan taas tätä hienoa ketjua ylös pienen tauon jälkeen. Eikös siihen Pakkasen pyöräkorjaamon tiloihin joku vuosi sitten tullut joku uusi pyöräkorjaamo? Juvester taisi olla nimi? Muistan kun yks tuttu vei sinne fillarinsa huoltoon kun piti kumi vaihtaa niin teki kysymättä kaikkee muutakin mikä näkyi hinnassa. Ei kai ihme siis ettei enää ole toiminnassa. Siellä nurkilla saunasillan pielessä oli kanssa nostalgisia liikkeitä. Muistaako joku vielä sen divarin jota joku ystävällinen nainen piti? Entä Tavenin Helkan ja Jack-Henryn jonkun ompelutarvike tmv kaupan sen divarin vieressä? Muutama vuosi sitten siellä lähempänä kauppakatua oli joku naurettava tatuointipuljukin taisi olla bad cock niminen ja aina joku lappu ovessa miksi on taas suljettu. Joskus jotain porukkaa sen edessä istui kaljaa juomassa ulos raahatulla sohvalla rötköttäen. Konkkaan taisi mennä aika vauhdilla mikä nyt ei yllätys ollut.

        Lasse Taven oli lyseossa minun luokallani, ainakin keskikoulun ajan. Sitten taisi mennä lukioon eri linjalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kyllä ne divarit oli kivoja paikkoja. Saunasillan kupeessa olleesta tuli ostettua läjäpäin sarjiksia kakarana ja kun oli pino luettu läpi niin sai viedä vaihtoon. Systeemi pelasi niin että kaksi vanhaa lehteä kun vei sinne niin sai yhden uuden tilalle eikä rahaa tarvinnut liikutella kumpaankaan suuntaan.

        Myöhemmin tuli Kauppakadun toisella puolella ollut Arin divari tutuksi musiikkiostosten merkeissä. C-kasetteja oli joka lähtöön kuten myös LP-levyjä. Paljon tuli ostettua ja myytyä siellä.

        Sitten oli jonkin aikaa tosiaan kolmaskin divari siinä Käsityöläiskadun ja Rautatienkadun kulmassa. Sitä pitivät vähemmän tutut ihmiset, joten sieltä kehtasi tehdä seksinnälkään tarkoitetut ostokset. Myyjänä toiminut nuorehko mies kerran jopa vinkkasi minulle että jos kiinnostaa, löytyy "tiskin alta" myös sellaisia rajumpia aviiseja joita ei Suomessa virallisesti sovi edes myydä. No ne olisi maksaneet niin paljon eikä erikoisuudet edes nuorta ujoa 16-17 v. ikäistä meikäläistä edes innostaneet niin ostin vaan tavis pokelehtiä pari kolme kerrallaan ja niitähän sitten innolla tuli tsiigailtua yöaikaan huoneessani kun muut olivat jo menneet nukkumaan. Kova homma oli niitä piilottaa kun jouduin nolosti kiinni säilöttyäni niitä ensi alkuun patjan alle ja likemmäs 10 kappaletta sai pedin näyttämään erittäin muhkuraiselta. Toinen käry kävi myöhemmin kun taas oli liian optimistista luulla ettei kukaan tutkisi tarkemmin tv-tason alla olevaa vanhojen sanomalehtien pinoa jossa "niitä" oli välissä taas useampia. Suurin häpeä oli se että siinä nipussa oli peräti 2 sellaista suomalaista lehteä joissa oli teemana kakkaleikit. Olisin halunnut vajota maan alle kun ne oli löytyneet siivouksen yhteydessä. Em leikit ei kiinnostaneet pätkääkään vaan naisten kuvat mutta selitä siinä sitten mitään.
        Nämä vahingot saivat kuitenkin sen aikaiseksi että aloin käyttää kunnolla järkeä seuraavia piiloja keksiessäni ja kolmatta kertaa ei enää käry käynyt. Laitoin nimittäin osan lehdistä stereoiden kaiutinkaappien sisään ja ruuvit kunnolla takaisin kiinni ja toinen piilo oli huoneeni kahden vaatekomeron pohjalevyjen alla. Vaikutti että pohjalevy on suoraan lattian päällä mutta näin ei ollut vaan lattian ja pohjalevyn väliin jäi tyhjä tila johon mahtui komeasti kymmenkunta lehteä. Sitä toisen vaatekaapin piilotilaa muuten käytin myös toiseen tarkoitukseen. Olin nimittäin yläasteelta paikallisessa Prismassa (se nykyisin Bronxin lähellä tyhjillään oleva rakennus), työelämään tutustumassa ja parin viikon pestin aikana tuli lastauslaiturin puolelta kannettua hieman omalupaisia tuliaisia kotiinvietäväksi. Muistan vieläkin kun oli mm. 20 pakettia Hannun ja Kertun pipareita, sellaisia karnevaalikeksien näköisiä, iso pakkaus Fazerin sinistä suklaata, siinä oli ehkä 25-30 levyä. Kerran sain päähäni myös ottaa mukaan valtavan käpykakun. Söin sen taloyhtiön pyykkituvassa kun kotona oltaisiin varmasti ihmetelty. Nuo suklaat jemmasin sinne vaatekomeron alaosaan ja oli kuukauden ajan joka illaksi uusi levy aina Fazerin sinistä. Lähti sieltä kaupasta vielä muutakin mukaan, mm. pino tyhjiä pullokoreja jotka eräs kaveri haki sieltä kaupan nurkalta ja palautti ne (sentään toiseen kauppaan, Forssamarkettiin jossa sitten tapasimme ja laitettiin rahat puoliksi. Kyseinen kaveri oli aika mestari muuten alalla, teki aikoinaan mm. keikan puhelinlaitokselle josta sai saaliiksi ison säkillisen markan kolikoita joilla sitten pelasi mm. Viksbergin Snack-Arin pajatson tukkoon ja jakoi meille muillekin reilusti kolikoita tuosta saaliistaan. Edesmennyt on tämäkin kaveri jo ajat sitten, joku 70-luvulla syntynyt voi tunnistaa tarinan perusteella kuka oli kyseessä. Oli se 80-luku vaan hemmetin hienoa aikaa, vaikka tuli tyhmyyksiä tehtyä niin ilmapiiri oli kuitenkin paljon terveempi kuin nykyisin ja ihmisillä oli parempi olla ja elämä rentoa. Paljon kyllä maksaisi jos pääsisi takaisin noihin aikoihin mutta nyt eletään tätä kylmää ankeaa digin ja koronan 20-lukua vanhentuneena ja väsyneenä. Elämä on niin lyhyt mutta onneksi muisti pitkä.

        Ai että oli makeasti kerrottu ja hyvät naurutkin sain tuosta porkkulehtien löytämisen aiheuttamasta (paskaleikki) häpeästä 🤣


    • Anonyymi

      Oli se hienoa aikaa.... Kotona ei oltu kuin nukkumassa... Aina pyörittiin jossain... Makkaramäessä oli paikka jota kutsuttiin mettän reunaks siihen kokoontu aina iso joukko... Jossain vaiheessa Banjo muutti tölölle ja tutustu Viksberin äijiin ja likkoihin ja Banjon kautta sit taas tutustuttiin niihin ja samoissa porukoissa pyörittiin niin Viksberin kuin Talsoilan Poijjaat ja Kimmat. Jossain vaiheessa kokoontu lähes joka puolelta kaupunkia porukat Vieremän myllylle.... Sillan alla kokoonnuttiin ja milloin missäkin.... Ei tiedetty kännyköistä, meseistä, vasepuukeista ja jne yhtään mitään..... Se oli sitä surutonta nuoruus aikaa....

    • Anonyymi

      🧼👐💦
      näitä on kiva lukea, tuttuja juttuja, itse muistan vasta kun saan ne tästä lukea.
      👍

      • Anonyymi

        Muistui näistä tarinoista mieleen myös Viksbergin perällä ollut pikatukku. Mahtaako olla sitä (kään) enää?


    • Anonyymi

      Mukava lukkee näitä juttuja. Tuttuja nimiä tuli paljon esille. Vorssasta muutin -92 mutkien kautta varsinais-suomeen, mutta koto-ikävä iski ja muutan takasin marraskuun lopulla

      • Anonyymi

        Wellcome Back!

        Ehkä kuitenkin yllättää sinutkin miltä tämä vuoden 2020 mallia oleva Forssa näyttää.

        Tyhjää liike tilaa kaikkialla, moni kauppa ja liike on lopettanut. Melko surkeaa ja harmaata joka paikassa. Muistuu mieleen Sevi Tuomisen runo Viksbergistä 80-luvulta. Se meni suunnilleen näin:" Vihreä ja harmaa, ne ovat Viksbergin värit. Vihreä ja harmaa, ne ovat ajan värit" Tämä visio joka aikoinaan oli aistittavissa tässä hienossa runossa ja Viksbergissä on nyt peittänyt ankeuden viitallaan koko Forssan.

        Joskus täällä oli varmaan parikymmentä ruokakauppaakin, nyt vaan Prisma, CM, Sale ja S-Market. Mikään ei enää tunnu kannattava. Kyllä 80-luku oli mahtavaa aikaa ja tämä aika jotain sanoinkuvaamattoman surullista ja masentavaa.

        Mitähän muuten kuuluu tuolle runoilijalle, Tuomiselle, nykyään? Voisi kuvitella pärjänneen hyvin jos jatkoi uraansa runojen/kirjallisuuden saralla. Täyttä taidetta oli tuo hänen vanha runonsa Viksbergistä. Täytynee googlailla ellei joku tiedä kertoa. Mutta tässä tälläiset yölliset mietteet Forssasta.


    • Anonyymi

      Olin keskikoulun ja lukion ajan lyseolla koulussa. Olen Tammelasta. Ylioppilaaksi pääsin ajallani v. 1975 keväällä. Tänäänkin kävin mökiltä Tammelassa kaupoissa Forssassa.

    • Anonyymi

      Hienoja muisteloita. Jotain Vorssasta nykyään puuttunee, en tiedä johtuuko ihmisten kiireestä ja osittaisesta itsekeskeisyydestä. Tämähän saattaa olla valtakunnallinen jopa globaali ilmiö. Vorssa on hienoa seutua, millä on varmasti mahdollisuutensa kasvaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      KIVA KETJU...ITE OON MENNYT FORSSAN OHI

    • Anonyymi

      Onko vieläkään kaupoille jatkajia tiedossa?

      Talsoilassa pian jo vuosi kulunut siitä kun entinen Siwa, lopulta huijauskaupoilla K-Market, laittoi ovensa kiinni. Seudun asukkaat kovasti tarvitsisi oman lähikaupan ja kävijöitä riittäisi takuuvarmasti 24/7/365! Ei siihen tarvita tota vanhaa rakennusta kummempaa eikä isompaa myymälää. Hyvä ja varma bisnes niin on se nyt kumma ettei kukaan tartu tilaisuuteen. Tämä on jopa parempi mahdollisuus kuin keskustassa vanha K-Supermarketin korvaaminen koska kilpailua ei ole. Tölön Sale on tässä mielessä liian kaukana ja kallis että kukaan viitsisi mennä sinne asti jos vaan olis edes joku vaihtoehto Murronkadulla!

      Ihme paikka tämä Forssa, täällä saadaan kaikki näivettymään.

      Lopuksi vielä ihmettelen miten Kartanonkatu 4:n päädyssä voi Voffelikaffila pärjätä? Varmaan kuitenkin kallis vuokra ja rajalliset myynti artikkelit. Sinänsä tietysti hienoa että tuollainen paikka saatiin pystyyn, kadun toisella puolella aiemmin ollut Kahvila Ilo kuitenkin jäi vaille riittävää suosiota eikä sitä auttanut edes muutto Prisman viereiseen puu taloon. Taisi jo ennen koronaa sielläkin loppua?

      • Anonyymi

        Ja vielä pari sanaa miten äskeinen kysymys liittyi 80-luvun Forssaan. No siten että silloin oli vielä Murronkadullakin 2 kauppaa, Tammen myymälä/kioski ent. Siwan paikalla ja Asemakadun korkeudella Salmisen kauppa myös. Ja Legendaarinen Talsoilan kioskikin vielä toki. Se nykyinen minigolfkioski joka ennen oli ruskea väriltään ja Hullu-Pete sen edessä usein istumassa. Näky ei unohdu.


    • Anonyymi

      Tuolla aiemmin mainittiin Wessman ...Olikohan Kyseessä J Wessman, muistan, että oli rinnakkaisluokalla yläasteella. Minkälainen paikallislegenda hänestä tuli? itse muutin pois Fokesta -90

      • Anonyymi

        J. Wessman todellakin oli täällä puheenaiheena. En nyt sanoisi että hänestä miksikään legendaksi olisi. Nuorena uhitteli pienemmilleen/nuoremmilleen ja vei joltain fillarin, joltain toiselta nappasi rahaa. Myöhemmissä vaiheissa lähti linnaan pitkäksi aikaa otettuaan hengen pois paikalliselta, harmittomalta, iältään jo hiukan vanhemmalta kännikalalta muistaakseni (eikä niin yllättäen) Heikankehällä. Palasi tänne takaisin tuomionsa lusittuaan ja oli muuttanut sukunimensäkin. Ruusuharju on nykyään ja Facebookistakin löytyy. Ei ole kauaa aikaa kun näin hänet kaupungilla, rollaattoria työnsi edellään heikosti ravitun näköisenä joten ei ole enää ihan huippukunnossa.
        Minultakin pölli rahaa kerran kun olin joku 10-vuotias joten eipä saa sympatiota minulta vaan lähinnä toteamuksen että paha saa aina palkkansa.


    • Anonyymi

      Pitkästä aikaa tuli tämä hyvä keskustelu mieleen ja sitä myöten myös se avoinna oleva kysymys että joko lopulta olis tietoa jatkaako joku joskus keskustan K-Supermarketin tiloissa kaupanpitoa tai tuleeko siihen vieressä olevaan matalaan liiketilaan kauppa kuten joskus uumoiltiin? Siinähän oli viimeksi jokin lemmikkitarvikeliike ennen kun jäi tyhjilleen ja kerrottiin että jotain olis suunnitteilla kunhan vaan saadaan vetäjät kauppaan. Myös Murtonkadun ent. K-Market (Siwa) edelleen tyhjillään. Kysyntää toki olisi kunhan joku älyäisi tarjota.

      Forssa on kyllä nykyään melko onneton kylä.

    • Anonyymi

      Kukas on se corolla mies joka tappoi liinaharjan? maatila matkussa? kertokaa!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olet oikeassa! Forssassa oli 80-luvulla vaikka mitä, silloin kaupunki suorastaan kukoisti.

        Prisman tulo oli Forssan keskustan tuho, sinne piti sulloa kaikki ahtaisiin kalliisiin liiketiloihin. Myös kaikenlaisen erikoistavaran kaupan siirtyminen nettiin on ollut iso vahinko. Eihän näiden muutosten jälkeen paljoa sitä vanhaa hyvää Forssaa enää jäljellä ole kuin muistoissa vaan.

        Yhä on Murronkadun vanha Siwan rakennuskin tyhjillään , ajattelin jo kuukausi pari sitten että nyt tapahtuu jotain kun siellä tehtiin jotain remonttia sisällä. Tulisi nyt joku elintarvikekauppa siihen lopulta, Sale ja S-Market eivät toimi. Yhtä kassaa pitävät enimmän aikaa vaan auki ja siihen kun tulee jonoon joku eläkeläinen paksun lotto ja kenokuponkiläjänsä kanssa niin siihen tyssää senkin jonon eteneminen. Ahneus on ketjuilla kova ja asiakas on nykyään vain välttämätön paha näille rahastajille. Tammelan K-kauppiaskin on tuoreen jutun mukaan vaihtamassa maisemaa. Se kauppa oli jotenkin sellainen mikä vielä toi mieleen vanhan hyvän ajan kaupat joita 80-luvun Forssakin oli vielä pullollaan. Mahtaako sekin mennä kiinni vai löytyykö uusi kauppias? Ei voi kuin ihmetellä miksei kannattava bisnes ruokakaupan pidon merkeissä saa vetäjiä? Sen sijaan Tammelan keskustassa avaa samaan aikaan vieretysten 2 kahvilaa!!? On jo täysin selvä juttu ettei noilla voi olla pitkää tulevaisuutta kalliissa tiloissa toimia ellei sitten vetäjillä ole rutkasti rahaa harrastuksensa pyörittämiseen tappiolla. Tammelan R-kioskikin meni kiinni vaikka oli porukkaa aina ja hevosmiehet pelaamassa. Nyt ei Tammelassa sitten ole edes totopistettä (tässä vinkki hyvään bisnekseen jollekin Tammelassa!). R-kioski muuten ei Tammelassa kaatunut siihen ettei olisi ollut tarpeeksi asiakkaita vaan tympeään vetäjä-äijään joka sai asiakkaat tyytymättömiksi kuten myös oman henkilökuntansa. Oli täysin väärällä alalla.

        No saas nähdä mitä tapahtuu, kahvilat vaan eivät vastaa valitettavasti mihinkään tarpeeseen , joten pistäkää nyt kauppoja pystyyn kun markkinoilla on nimenomaan niille iso tarve!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa! Forssassa oli 80-luvulla vaikka mitä, silloin kaupunki suorastaan kukoisti.

        Prisman tulo oli Forssan keskustan tuho, sinne piti sulloa kaikki ahtaisiin kalliisiin liiketiloihin. Myös kaikenlaisen erikoistavaran kaupan siirtyminen nettiin on ollut iso vahinko. Eihän näiden muutosten jälkeen paljoa sitä vanhaa hyvää Forssaa enää jäljellä ole kuin muistoissa vaan.

        Yhä on Murronkadun vanha Siwan rakennuskin tyhjillään , ajattelin jo kuukausi pari sitten että nyt tapahtuu jotain kun siellä tehtiin jotain remonttia sisällä. Tulisi nyt joku elintarvikekauppa siihen lopulta, Sale ja S-Market eivät toimi. Yhtä kassaa pitävät enimmän aikaa vaan auki ja siihen kun tulee jonoon joku eläkeläinen paksun lotto ja kenokuponkiläjänsä kanssa niin siihen tyssää senkin jonon eteneminen. Ahneus on ketjuilla kova ja asiakas on nykyään vain välttämätön paha näille rahastajille. Tammelan K-kauppiaskin on tuoreen jutun mukaan vaihtamassa maisemaa. Se kauppa oli jotenkin sellainen mikä vielä toi mieleen vanhan hyvän ajan kaupat joita 80-luvun Forssakin oli vielä pullollaan. Mahtaako sekin mennä kiinni vai löytyykö uusi kauppias? Ei voi kuin ihmetellä miksei kannattava bisnes ruokakaupan pidon merkeissä saa vetäjiä? Sen sijaan Tammelan keskustassa avaa samaan aikaan vieretysten 2 kahvilaa!!? On jo täysin selvä juttu ettei noilla voi olla pitkää tulevaisuutta kalliissa tiloissa toimia ellei sitten vetäjillä ole rutkasti rahaa harrastuksensa pyörittämiseen tappiolla. Tammelan R-kioskikin meni kiinni vaikka oli porukkaa aina ja hevosmiehet pelaamassa. Nyt ei Tammelassa sitten ole edes totopistettä (tässä vinkki hyvään bisnekseen jollekin Tammelassa!). R-kioski muuten ei Tammelassa kaatunut siihen ettei olisi ollut tarpeeksi asiakkaita vaan tympeään vetäjä-äijään joka sai asiakkaat tyytymättömiksi kuten myös oman henkilökuntansa. Oli täysin väärällä alalla.

        No saas nähdä mitä tapahtuu, kahvilat vaan eivät vastaa valitettavasti mihinkään tarpeeseen , joten pistäkää nyt kauppoja pystyyn kun markkinoilla on nimenomaan niille iso tarve!

        ˢᶤᵗᵃ̈ ᵏᵃᵘᵖᵃᶰᵖᶤᵗᵒᵃ ᵛᵒᶤ ᶤᵗˢᵉ ᵏᵒᵏᵉᶤˡˡᵃˑ


    • Anonyymi

      Muistatteko Vorssan musiikkielämää 80-luvulla? Oliko musiikkiopistoa ja konsertteja?

      • Anonyymi

        80-luvun alussa punkkia ja 80-luvun lopulla speed-metallia.


    • Anonyymi

      jonkinlainen kammotta lapsenmurha tapahtui kasarilla förssässä

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kappas vaan, sekin on nyt myytävänä. Muistan kun se rakennettiin. Jotenkin on semmoinen mielikuva että olisi valmistunut jo 1960- luvun puolella, eikä 1972 niin kuin väitetään. Talon seinässä on kyltti jossa kerrotaan jotta tässä sijainneesta talossa oli senjasen asuinsija. Muutoin on aina tuntunut että talo riitelee pahoin ympäröivän historiallisen Kalliomäen kanssa. Sisältä näyttää olevan aikansa lapsi. Monin paikoin ruma kuin mikäkin, mutta tilaa näyttää olevan. Luultavasti ennemmin purkukuntoinen kuin remontoitavassa.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe