Tanskasta ostosreissu Saksaan

Olen antanut itselleni kertoa,

että viini ja olut olisi paljonkin edullisempaa Saksan maalla. Pitääkö paikkansa? Mikä on hintataso Suomeen verrattuna? Jos Tanskan Legolandissa käy, niin siitähän ei ole rajalle paljon matkaa. Saako siitä rajan tuntumasta esim. Citti Marktista varaston täydennystä? Pitääkö olla mukana passi? Entäs Sakasta suomeen tulo? Onko edullista tulla sieltä vai ajaa takaisin Tanskanmaalle ja mennä sitä kautta? Vastauksista kiitollinen tiedonhaluinen minä!

5

1776

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • juitsari_evp

   Cittin hintataso löytyy heidän verkkosivuiltaan www.cittimarkt.de Taitavat olla vain saksan kielisiä, mutta klikkaa siellä linkkiä werbung, niin saat aktuellit tarjoukset. Joka tapauksessa hintataso on huomattavasti alle Suomen ja muiden pohjoismaiden. Halvimmat olutpurkit taitaa saada 20-30 centin hintaan pantti, mutta "merkkitavara" maksaa sitten enemmän. Viinit ovat myös huomattavasti halvempia, mutta kuten varmasti tiedät, niin viinien hintahaitari on laaja. Itse ostan sieltä esim. viinejä, joita halvempia saa Alkostakin, mutta joita vastaavia en tas Alkosta raaski ostaa. Niitä 2-3 euron bulkkiviinejä en ole enää 30 vuoteen juonut. Mutta kyllä niillä kännin saa.
   Saksassa on toki vieläkin halvempia kauppoja, mutta Cittistä saa kätevästi oluet ilman purkkipanttia (0,25 ct/purkki), kunhan täyttää lapun, että vie ne maasta.
   Flensburgista Tanskan rajalta löytyy Citti.

   Saksaan mennessä ei tarvitse passia, mutta uusimallinen henkilöllisyystodistus pitää olla. Ei sitä siinä rajalla kukaan kysy (Schengen raja), paitsi jos sattuvat juuri silloin jahtaamaan terroristeja/huumeidenkuljettajia, sitäkin nimittäin tapahtuu.

   Olen tuolla automatkailupalstalla alaotsikon "Tanskaan autolla" kertonut hiukan eri vaihtoehtoisista reiteistä Legolandiin menijälle.

   • Olen antanut itselleni kertoa,

    Kiitos sinulle kovasti vastauksesta. Auttoi heti kummasti tällaista maallikkoa suunnitelemaan reissua ja ostoksia. Taidat olla paljon kiertänyt autolla Eurooppaa kun olet noin perillä asioista ja paikoista.


   • juitsari_evp
    Olen antanut itselleni kertoa, kirjoitti:

    Kiitos sinulle kovasti vastauksesta. Auttoi heti kummasti tällaista maallikkoa suunnitelemaan reissua ja ostoksia. Taidat olla paljon kiertänyt autolla Eurooppaa kun olet noin perillä asioista ja paikoista.

    Olen asunut -70, -80 ja -90 luvuilla Lyypekissä (en yhtäjaksoisesti 3 eri kertaa) ja v 2002 Hollannissa.

    Automatkailun Eurooppaan olen aloittanut v. 1966. Lisäksi olen aikanaan joutunut työni puolesta koluamaan ympäri Eurooppaa (asiakas ja edustajasuhteiden hoitoa).

    Nykyään olen laiskistunut niin paljon, että lennän jonnekin ja vuokraan auton (viimevuonna, 3*Saksa 1*Itävalta ja 1* USA). Tosin huhti-/toukokuussa ajattelin ajella huvikseni Ruotsin kautta Saksaan tuttuja katsomaan ja tietysti Lyypekin Cittiin. Mihin Lyypekistä suunnistan, sen päätän sitten kun olen siellä.

    Mutta jos vaatimattomat vinkkini kiinnostavat, niin autan mielelläni, myös "privaatisti".


   • Terveiset Tanskasta

    Bulk viinit ja oluet saa halvimalla Fleggaardista, joka sijaitse ihan rajalla. Itse olen poikennut myös Flensburgin Citissä, jossa hinnat ovat hieman kalliimmat, mutta esim. viinivalikoima on todella hyvä ja laatuviinejäkin löytyy.

    Tanskalainen Slots olut on ollut viimeaikoina halvinta ja itse olen ostanut classikkia (tummempaa).

    Osoite Fleggaardin sivuille:
    http://www.fleggaard.dk/


  • Anonyymi

   Ite oon tilaamas vittu 300kg tota ripulia saksasta et tota pistäppä mp näi 13 vuode jälkee...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   124
   1395
  2. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   55
   1205
  3. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   45
   1201
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   59
   997
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   112
   907
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   864
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   849
  8. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   670
  9. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   667
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   664
  Aihe