Roomaan ensi viikolla, sää?

Niile

Hei!
Lähden ensi viikolla roomaan ja sää ennusteet ovat näyttäneet reilua 10 astetta. Minkälainen vaatetus tulisi varata mukaan? Olen kuullut, että on kovin kosteaa ja sitä kautta kylmää? Ja välillä voi olla melkein t-paita keli.
Jotain vinkkejä? Kiitos! :-)

14

11977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rooman matkaaja

      http://www.ilmeteo.it/portale/meteocomuni?citta=Roma&g=1

      Kuten huomaat niin lämmintä on vaan noin kello 12-17 välillä ja yöllä hipuu nollaa. Pitkähihainen on hyvä olla päivälläkin ja muina aikoina kevyt takki. Hyvät jalkineet ovat melkein tärkeimmät sillä sitä kävelyä kertyy paljon enempi kuin luulisikaan. Ammu seitsemältä on kaikista kylmin.

      • niile

        Eli varmaan kuitenkin kävelykengät jalkaan jo? Mites, joku tikkitakki/nahkatakki vai pitääkö toppatakki/villakangas ottaa mukaan? Olisi kiva, että olisi hyvä/ sopiva varustus jottei loma menisi pilalle kun ei osaa varautua, ensikertalainen kun olen :) kaikki irti lomasta!:)


      • varustukseksi
        niile kirjoitti:

        Eli varmaan kuitenkin kävelykengät jalkaan jo? Mites, joku tikkitakki/nahkatakki vai pitääkö toppatakki/villakangas ottaa mukaan? Olisi kiva, että olisi hyvä/ sopiva varustus jottei loma menisi pilalle kun ei osaa varautua, ensikertalainen kun olen :) kaikki irti lomasta!:)

        Keskimäärin Rooman maksimilämpötila on helmikuussa 14 astetta, minimi keskimäärin neljä astetta. Sadetta tulee keskimäärin 63 milliä. Sää on siis todennäköisesti melko lämmin, joskin varsinkin aamut ja myöhäisillat voivat olla viileitä, kuten edellä on jo todettukin. Ilmanpaine on keskimäärin noin 1010 hPa. Suhteellinen kosteus on noin 85%.

        Sää on tähän aikaan varsin vaihteleva sekä lämpötilan että kosteuden suhteen. Kuten oikein toteatkin, on ensiarvoisen tärkeää valita oikea vaatetus, jotta loma ei menisi pilalle. Tässä joitakin omiin kokemuksiini perustuvia havaintoja.

        Kannattaa ottaa mukaan sekä keinokuituisia että villasta valmistettuja alusasuja. Keinokuidut siirtävät kosteutta iholta seuraavaan vaatekerrokseen. Keinokuidun huonoina puolina
        on tulenarkuus ja se, että niihin pinttyy pesusta huolimatta hienhaju. Villa-asu tuntuu kosteanakin lämpöiseltä ihoa vasten ja sen puhdistamien on huomattavasti helpompaa.

        Hyvä kävelyjalkine on tukeva, kiertojäykkä ja säänmukainen. Varteenotettavia vaihtoehtoja ovat tukevapohjaiset saappaat, vaelluskengät tai kevyemmät maastojuoksu- tai suunnistuskengät.
        Tukevapohjainen vaelluskumisaapas on kengistä vedenpitävin, mutta jalan hikoilu pitää huolen varasukkien tarpeellisuudesta. Vaelluskengät ovat selvästi mukavimmat ja tukevimmat jalassa.
        Kenkien on oltava oikean kokoiset ja ne kannattaa ajaa sisään lyhyemmillä retkillä.

        Rinkkoja ja reppuja löytyy kaupoista useaan eri käyttötarkoitukseen. Suurin osa nykyään myytävistä rinkoista on anatomic-rinkkoja, toki perinteisiä putkirinkkojakin vielä löytyy markkinoilta. Nykyajan anatomic-rinkan kanto-ominaisuudet ovat hyvin lähellä perinteisiä putkirinkkoja ja eron huomaa vasta kun rinkan paino lähenee 25 kiloa.
        Rinkkaa ostettaessa on hyvä varmistaa, että sen kantojärjestelmän säätövarat riittävät. Sopiva rinkan tilavuus viikon vaellukselle on 60–70 litraa.

        Kuoriasun tehtävänä on antaa suoja sateelta ja tuulelta ehkäisemättä kehon kosteuden haihtumista. Takki kannattaa ostaa käyttötarkoituksen mukaisesti ja kiinnittää huomiota erityisesti taskujen sijoitteluun, hupun toimivuuteen sekä hengitysaukkojen sijoitteluun. Kainalovetoketjut menevät helposti tukkoon rinkka selässä, jolloin rinnassa olevat tuuletusaukot ovat paremmat.

        Housuissa on hyvä olla vahvikkeet polvissa ja lahkeiden alaosien sisäsivuilla. Housut, joissa on koko sivun mittaiset vetoketjut, mahdollistavat yleensä myös vessassa käynnin ”housut jalassa”, mikä on varsinkin viileämmässä säässä luksusta. Erityisesti syksymmällä ja talvella hansikkaiden
        lämpimyyteen ja toimivuuteen kannattaa kiinnittää runsaasti huomiota. Tuulenpitävyys ja hansikkaan lämpöisyys kosteana ovat avainasemassa. Pakkaskeleillä kannattaa mukana kantaa erillisiä paksuja leiritumppuja.

        On hyvä varautua siihen, että vaatteet kastuvat. Ohut fleece-väliasu ja tuulipuku on hyväksi ja kevyeksi havaittu vara-asu. Isommalla porukalla liikuttaessa vaihtovaatteet voivat olla osin yhteisiäkin, tällöin saadaan rinkkoja kevyemmiksi. Alusasuja ja sukkia kannattaa vaelluksella vaihtaa muutaman päivän välein. Vaatteita voi myös pestä vaelluksella ottamalla mukaan pieneen muovipussiin annoksen pesujauhetta. Hyvät vaellusvaatteet kuivavat muutamassa tunnissa autiotuvan lämmössä. Väliasu valitaan sään mukaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat ohuet fleecet, villapaidat ja keinokuidusta valmistetut asut. Puuvillaa kannattaa välttää, koska se imee itseensä runsaasti kosteutta ja on vaikea kuivata.


    • Nakke_Hki

      ...vastaavaan aikaan Roomassa ollessamme pärjäsimme suht mukavasti kevättakilla / villakangastakilla. Oikein aurinkoisena päivänä takitkin tuntuivat olevan hieman liikaa, mutta varsinkin illat ovat vielä niin kylmiä, että suosittelen takin mukaan ottamista.

      Tärkein "vaatekappale" ehdottomasti on kunnon kengät, sillä päivän aikana tulee kävelykilometrejä aivan tajuttomasti.

      Hyvää matkaa ikuiseen kaupunkiin - itseasiassa olemme itsekin lähdössä sinne ensi viikolla :)

    • roomassa tallustanut

      Kiva kuulla ettet kysyle hotteleista mitään sillä hotelleista on kysymyksiä ihan tarpeeksi jo tällä palstalla. Muutenkaan ei hotellilla niin väliä kunhan se on melko keskeisellä paikalla jotta ei tarvitse käyttää yhtenään kulkuneuvoja. Siellä hotelissa ei tule juuri oltua vaan kaupungilla se aika kuluu eikä riitäkkään...

      Älä yhtään sitten ihmettele kun näät että roomalaisilla on talvivaattet päällään. Heidän mielestä nyt on talvi.

      Kevät-syysasu ehkä sopivin suomalaiselle siinä ilmastossa. Ja ne kengät... ja pehmoiset sukat ettei kengät pääse kaivertamaan. Siinä se ja menoksi.

      Sateensuojan voi ostaa vaikka katukauppiaalta jos sadekuuro yllättää.

      Hyvää matkaa!

      • ...nyt

        Viime perjantaista asti taalla olleena voin todeta ettei kevyt toppatakki/nahkatakki tms. ole varsinkaan illalla yhtaan liikaa. Minulle ei ole paivallakaan kun olen muutenkin aika vilukissa.

        Paikallisille taalla tosiaan on viela talvi vaikka paivalla lampotila on n. 15 ja joka paiva on ollut ihan kirkasta, illalla jaahtyy kuitenkin niin paljon ettei kasineetkaan olisi juuri olleet liikaa. Paikalliset kulkee turkeissa, talvitakeissa, toppapusakoissa jne.

        Ota takki ja sopivia "kerroksia" joita voi sitten lisata tai poistaa tarpeen mukaan.

        Tervetuloa, Rooma on aina Rooma!


      • Niile
        ...nyt kirjoitti:

        Viime perjantaista asti taalla olleena voin todeta ettei kevyt toppatakki/nahkatakki tms. ole varsinkaan illalla yhtaan liikaa. Minulle ei ole paivallakaan kun olen muutenkin aika vilukissa.

        Paikallisille taalla tosiaan on viela talvi vaikka paivalla lampotila on n. 15 ja joka paiva on ollut ihan kirkasta, illalla jaahtyy kuitenkin niin paljon ettei kasineetkaan olisi juuri olleet liikaa. Paikalliset kulkee turkeissa, talvitakeissa, toppapusakoissa jne.

        Ota takki ja sopivia "kerroksia" joita voi sitten lisata tai poistaa tarpeen mukaan.

        Tervetuloa, Rooma on aina Rooma!

        Asiallisia vastauksia ja paljon apua! Kiitos paljon! Nyt on helpompi suunnitella mukaan otettavia. :-)

        Kevättä!


    • Pirkko

      Hei, tulin juuri. Klo 17 alkoi tuulla ja viiletä ja silloin kaivoin käsineet kassista ja menin hotellille laittamaan villapuseron takin alle. Iltapäivällä oli välillä hyvinkin lämmintä. Mutta portailla tms oli kyllä kylmä istua...Suomalainen pärjää kyllä nahkatakilla, vaikka paikallisilla oli turkit, toppatakit ja talvisaapikkaaat.

      Roomalaiset ovat kovin tyylikkäitä, tukka oli laitettu, asusteet ovat sävy sävyyn valittuja, vaatteet silitettyjä ja kengat plankattuja. Miehillä oli pitkät hienot villakangastakit ja nuorilla naisilla piikkikorot. Sitten esim. metrossa näki tavallisia tallaajia.

    • paleleeko

      Tässä tutkailen vanhaa ketjua ja huomaan ongelman olevan sama vuodesta toiseen.
      Torstaina lähdössä ja takkiongelmaa piisaa.
      Löytyisikö joltain viimehetken vinkkiä, villakangastakki vs keväisempi takki?

      • Roomaan...

        Talvitakeissa ja -saappaissa täällä vielä kuljetaan vaikka nyt vihdoin näyttäisi kelit kääntyvän vähän keväisemmiksi. Päivisin hyvällä tuurilla noin 15 mutta aamut, illat ja yöt ovat viileämpiä. Ota vaan riittävän lämmintä vaatetta mukaan, helpompi sitä on sitten vähentää kuin palella turhaan.

        Tervetuloa ikuiseen Roomaan!


    • juuri minäkin käynyt

      Reppu mukaan, niin siihen voi laittaa ylimääräisen villatakin/puseron. Illalla käsineet ovat ihan ok. Päivällä ei ainakaan tarvitse olla sukkahousuja naisilla pitkisten kanssa tai pitkiä kalsareita miehillä, mutta illalla nekin saattaa olla tarpeen.

      Hyviä lomailmoja teille!

    • Ritva

      Tietääkö joku, minkälaiset sähköpistokkeet Roomassa on? Samanlaiset Schukot kuin meillä Suomessa? Vai pitääkö ottaa adapteri välikkeeksi latureita ja hiustenkuivaajaa varten? Kysyy Ritva.

      • Pistokkeet

        Puhelimen ja tietokoneen laturit menee useimmiten suoraan pistokkeisiin mutta hiustenkuivaaja yms. saattaa tarvita adapterin. Niitä saa kyllä myös täältä vähän jokapuolelta, maksaa noin euron.

        Sää alkaa olla jo aika keväinen, tosin tälle viikolle lupailtu päivisin vain max 15, viime viikolla päästiin jo yli 20. Lämpimämmillä vaatteilla on edelleen käyttöä vaikka näkyyhän tuolla kaupungilla muutamat humut jo kulkevan pelkissä paidoissakin.


      • Toinen nonno

        Roomassa niin kuin muuallakin Italiassa voi olla erilaisia sähköpistokkeita. Tiedät tilanteen hotellissanne vasta paikan päällä. Meidän käyttämässämme hotellissa pistorasiat ovat sellaisia, että niihin sopii sekä vanhempi italialaismallinen pistoke että meidänkin käyttämämme tyyppi.

        Jos tarvitset välipalikkaa, kysy ensin hotellista. Ellet saa lainattua sieltä, voit ostaa palikan lähikaupasta pikkurahalla. Palikasta käytetään Italiassa nimeä spina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe