Hoitojen periaate

Vaihtoehtohoitojen tavoite on pyrkiä lievittämään lihasjännitteitä kehossa, jotta hermoston toiminta (hermopinteet) palautuu. Monet lihasjännitteet on syvällä. Näitä jännitteitä akupunktio pyrkii laukaisemaan, hierojat pehmittämään, manipulaatiohoidot pyrkivät vapauttamaan, energiahoidot pyrkivät aktivoimaan, jne. Keinot siihen on monet.

Vai olenko väärässä?
Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"?

Tällaista tekstiä löytyy monen osaajan kirjasta. Suosittelen vilkaisemaan:
http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=4&sivu=3#7

Hyviä kohtia:

"Todellisuudessa kulumat eivät aiheuta kipua juuri lainkaan jos ollenkaan. Kipujen yhdistäminen kulumiin kertonee enemmänkin hoitopuolen avuttomuudesta kipujen suhteen kuin todellisesta syystä."

"Nykyisin ortopedian alalla on trendinä tehdä selän jäykistysleikkauksia. Ideat ovat lähtöisin USA:sta. Firmoja jotka markkinoivat erilaisia teknisiä ratkaisuja selän jäykistykseen on syntynyt viime vuosina useita. Valitettavasti taustalla vaikuttaa puhdas taloudellisen hyödyn tavoittelu eikä lääketieteelliset tosiasiat."

"Viime vuosina Suomessa on ollut myös muotina leikata ikääntyvien ihmisten selkää selkäydinkanavan ahtauman takia. Selkäydinahtauma on hyvin tavallinen ikääntyvien ihmisten parissa mutta todellisuudessa aiheuttaa oireita hyvin harvoin."

"Tulehdus on toinen hyvin tavallinen selkäkipujen selitysmalli. Todellisuudessa tulehdus on harvoin selkäkipujen syy. Silloin kivut johtuvat jostain muusta sairaudesta kuten esimerkiksi selkärankareumasta tai välilevytulehduksesta (discitis). Tulehdusteoria on synnyttänyt valtavan lääkebuumin sillä asperiinin keksimisen jälkeen on kehitetty kilvan rinnakkaisia tulehduskipulääkkeitä. Näiden lääkkeiden haitat ovat mitä ilmeisimmät. Varovaisen arvioinnin mukaan Suomessa kuolee vuosittain vapaasti käsikaupassa olevien tulehduskipulääkkeiden sivuvaikutusten seurauksena runsaat 300 henkilöä."

"Tämä on uusin kivun selitysmalli, jonka aiheuttamassa kurimuksessa suuri osa selkäkipupotilaista joutuu nykyaikana elämään. Selitysmalli on yhtä epämääräinen kuin sen termikin (vapaasti suomeksi neuropaattinen kipu = hermosairauskipu). Ajatuksena on, että kipu hoitamattomana johtaa vaivan kroonistumiseen. Kivun jatkuessa aivot alkavat itse ylläpitää kipua vaikka kivun lähde olisi muuten hävinnyt. Tämän teorian mukaan on potilaan hoito aloitettava mahdollisimman varhain jotta ei syntyisi kroonista kipua. Tämä on loistava teoria koko lääketieteen ja lääketeollisuuden kannalta katsoen sillä siten voidaan perustella hyvinkin laajat hoidot, toimenpiteet ja jatkuva lääkitys."

"Selkäkipu syntyy kehossa. Kivun lähde sijaitsee todellakin selässä eikä aivoissa. Aivot aistivat selkäkivun eivätkä tuota itse kipua."

"Kun aloitin lääkärinä välilevytautia hoidettiin pitkällä vuodelevolla. Liikkua ei saanut sillä muuten halvaantui. Jos kipu ei hellittänyt niin sankarillinen kirurgi leikkasi. Potilas oli ikuisesti kiitollinen kun ei halvaantunutkaan. Juuri pahemmalla pelottelu on lääketieteen tehokkain keino hallita potilaita."

"Välilevytyrän yhteydessä ilmenevän kivun syy on edelleen auki. Yksi selitys on että välilevytyrän syntyessä välilevyn sisämassa aiheuttaa ympäröivissä kudoksissa kemiallisen ärsytysreaktion ja sitä kautta kivun. Halvauspelko on aiheeton."

"Hermopuristusteoriaa on sovellettu laajemminkin. Mitä moninaisimpia raajojen kipuja on selitetty johtuvaksi hermopinteestä."

"On totta että ENMG -tutkimuksissa löytyy viitteitä hermopuristuksesta mutta samanlaisia muutoksia on nähtävissä jos oireisto johtuu hermon verenkiertohäiriöstä. Leikkauksen yhteydessä voi todeta hermon olevan täysin terveen. Aikoinaan oli hyvin turhauttavaa sairaalassaolovuosina joutua leikkaamaan liukuhihnalta täysin terveitä ihmisiä. Lähes poikkeuksetta rannekanavan halkaisun jälkeen paljastui täysin terve hermo."

"Syy rannekanavan oireeseen löytyy yläselän ja hartioiden alueelta. Moni pinneoireisto onkin itse asiassa heijastekipua tukirangan syvien lihasten alueelta. Heijastekipu on ainoa looginen ja käytännössäkin osoittautunut ainoaksi syyksi moninaisille oireille. Jännitysoireen puolesta puhuu myös se, että vaiva siirtyy usein leikkauksen jälkeen oireettomaan raajaan jota sitten vuorostaan joudutaan leikkaamaan."

"Teorian mukaan kipu johtuu mielestä. Maallikon kielellä tämä tarkoittaa, että kaikki johtuu korvien välistä ja potilas kuvittelee mielessään kivun. Potilas hakee kivulla sekundaarista hyötyä esimerkiksi joutuessaan ristiriitaan ulkomaailman kanssa. Käytännössä tämä ei pidä paikkaansa. Itse en ole nähnyt yhtään potilasta jonka kipuja voisi selittää näin."

"Heijastekipu ja sen luonne on melko tuntematon suurimalle osalle lääkäreistä. Heijastekipuihin ei ole juuri kiinnitetty huomiota pääosin siksi että niitä ei voida tutkia millään laitteella. On vain uskottava mitä potilas kertoo ja sitähän ei taas ei pidetä minään tieteenä."

Luettelo tavanomaisimmista diagnooseista joilla on pyritty nimeämään kipua joka todellisuudessa saattaa johtua lihasjännityksestä ja sen aiheuttamasta heijastekivusta:

SELKÄKIPU: Iskias, nivelrikko, kuluma, osteoporoosi, spinaalistenoosi, välilevytyrä, välilevyrappeuma, skolioosi, suora selkä, spondylolisteesi, kissing spine, piriformis syndrooma, heikot selkälihakset, selän yliliikkuvuus, spina bifida occulta, spondylolysis, nikaman valenivel

NISKA-HARTIAKIPU: Jännityspäänsärky, nivelrikko, nivelten kuluma, hermopuristus, välilevytyrä, piiskansiima oireyhtymä, thoracic outlet syndrooma, heikot niskalihakset, niskajäykkyys, inpichment, rotator cuff syndrooma, rotator cuffin repeämä, supraspinatus tendiniitti, limapussintulehdus, tendiniitti

RINTARANKAKIPU: Mb Scheuerman, osteoporoosi, hermopinne, ryhtivika, vyöruusu

LONKKAKIPU: Limapussin tulehdus, piriformis syndrooma, lonkkakuluma

POLVIKIPU: Jännetulehdus, nivelkierukkarepeämä, kondromalasia, nivelrikko, lihasryhmien epätasapaino

KYYNÄRPÄÄKIPU: Tenniskyynärpää, golfkyynärpää, jännetulehdus. Jännetuppitulehdus, hermopinne, nivelrikko

JALKATERÄN JA ALARAAJAN ALAOSN KIVUT: Jännetulehdus, kantaluupiikki, jalkapohjakalvon tulehdus, metatarsalgia, hermopinne, neurooma, lättäjalka, korkea jalkaholvi, nivelrikko, rasituskipu
nivelrikko

RANTEEN JA KÄDEN KIVUT: Canalis carpi-syndrooma, hermopinne, rasituskipu, jännetulehdus, jännetuppitulehdus

HERMOKIPU: Iskias, hermotulehdus, hermosärky, neuropaattinen kipu, trigeminus neuralgia, Tic Doulourex, Bellin pareesi, krooninen kipu, kipusyndrooma

LEUKANIVELKIPU: TMJ, purentahäiriö, kasvokivut

FIBROMYALGIA

VATSAVAIVAT: Refluksitauti, hiatus hernia, gastriitti, mahahaava, vatsahermoärsytys, spastinen colon, ärtynyt paksusuoli, koliitti, ilmavaivat

VERENKIERTOELINTEN VAIVAT: Migreeni, Raynaudin syndrooma, kylmät jalat

VIRTSA- JA SUKUELIMET: Theeentynyt virtsaamisen tarve, virtsarakon tulehdus, prostatiitti, erektiohäiriö, vaginismi, vulviitti, alavatsakivut, kohtukivut, myooma, endometrioosi

SYDÄN OIREET: Nopea rytmi ( paroxysmaalinen eteistakykardia), lisälyönnit

IMMUNIJÄRJESTELMÄN HÄIRIÖT: Allergia, astmakohtaukset, toistuvat tulehdukset, ihottumat, Epstein-Barr syndrooma

PSYKOLOGISET HÄIRIÖT: Unihäiriöt, masennus, ahdistus, paniikkihäiriöt, pakkomielteet

YLEISOIREET: Huimaus, korvien soiminen, krooninen väsymys, palantunne kurkussa, hengenahdistus

http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=4&sivu=4
Ilmianna
Jaa

15 Vastausta"Vai olenko väärässä?"

Olet. Kuten yleensä.

"Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"? "

Vaihtoehtohoidoissa vaihtoehto tarkoittaa, että takana on uskomus, jonka tueksi ei ole olemassa loogista ja selitettävää syytä tai joka kieltää jo periaatteessa systemaattisen tiedon keräämisen. Puuttuva aukko täytetään yliluonnollisilla olioilla, jonkun karismaattisen gurun ilmoituksella, yksittäisillä anekdooteilla, sadunomaislla kertomuksilla tai muilla retoriikan keinoilla.

Vaihtoehtohoidoille tunnusomaista on, että sairaudet selitetään yhdellä syyllä tai että hoidoksi tarjotaan kaikkiin vaivoihin sama ratkaisu. Vaihtoehtohoidoissa selitykset saavat lisäksi olla sisäisesti ristiriitaisia.

Oikeasti energia ei siirry, meridiaaneja ei ole ja kuolleisiin ei saada yhteyttä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
14 VASTAUSTA:
>"Vai olenko väärässä?"

>Olet. Kuten yleensä.

Ja sinä olet jumala. Selkis. Tai väärässä. Luultavasti jälkimmäinen.

>"Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"? "

>Vaihtoehtohoidoissa vaihtoehto tarkoittaa, että takana on uskomus, jonka tueksi ei ole olemassa loogista ja selitettävää syytä tai joka kieltää jo periaatteessa systemaattisen tiedon keräämisen.

Jäsenkorjaushan on fysiatriaa, joka on osoitettu toimivaksi. Jäsenkorjaus on kiropraktiikkaa, naprapatiaa ja osteopatiaa. Ne ovat kaikki samoja, nimi kertoo vain missä koulutus on saatu.

Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla. Samalla tavalla pyrkii hieroja sitä tekemään. Samaa teki lääkärit sata vuotta sitten, kun heille oli sitä hierontaakin opetettu.

>Puuttuva aukko täytetään yliluonnollisilla olioilla, jonkun karismaattisen gurun ilmoituksella, yksittäisillä anekdooteilla, sadunomaislla kertomuksilla tai muilla retoriikan keinoilla.

Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan.

>Vaihtoehtohoidoille tunnusomaista on, että sairaudet selitetään yhdellä syyllä tai että hoidoksi tarjotaan kaikkiin vaivoihin sama ratkaisu. Vaihtoehtohoidoissa selitykset saavat lisäksi olla sisäisesti ristiriitaisia.

Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää. Useissa vaihtoehtohoidoissa keskitytään oireiden syihin ja sitä kautta niiden helpottamiseen. En osaa kommentoida energiahoidoista ja vastaavista.

> Oikeasti energia ei siirry, meridiaaneja ei ole ja kuolleisiin ei saada yhteyttä.

Tuosta en tiedä. Ei ole kokemusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pistäppä niitä tutkimustuloksia näytille näiden väitteidesi tueksi.

Kuten hyvin tiedät, vannomasi tieteellisten tutkimusten mukaan tarvitaan myös tutkimustuloksia, pelkät sepustukset ja omat subjektiiviset näkemykset eivät riitä väitteitäsi todistamaan, vai ovatko nämä niitä "sadunomaisia kertomuksiasi" vain?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tuli vihdoinkin kirjoitti:
>"Vai olenko väärässä?"

>Olet. Kuten yleensä.

Ja sinä olet jumala. Selkis. Tai väärässä. Luultavasti jälkimmäinen.

>"Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"? "

>Vaihtoehtohoidoissa vaihtoehto tarkoittaa, että takana on uskomus, jonka tueksi ei ole olemassa loogista ja selitettävää syytä tai joka kieltää jo periaatteessa systemaattisen tiedon keräämisen.

Jäsenkorjaushan on fysiatriaa, joka on osoitettu toimivaksi. Jäsenkorjaus on kiropraktiikkaa, naprapatiaa ja osteopatiaa. Ne ovat kaikki samoja, nimi kertoo vain missä koulutus on saatu.

Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla. Samalla tavalla pyrkii hieroja sitä tekemään. Samaa teki lääkärit sata vuotta sitten, kun heille oli sitä hierontaakin opetettu.

>Puuttuva aukko täytetään yliluonnollisilla olioilla, jonkun karismaattisen gurun ilmoituksella, yksittäisillä anekdooteilla, sadunomaislla kertomuksilla tai muilla retoriikan keinoilla.

Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan.

>Vaihtoehtohoidoille tunnusomaista on, että sairaudet selitetään yhdellä syyllä tai että hoidoksi tarjotaan kaikkiin vaivoihin sama ratkaisu. Vaihtoehtohoidoissa selitykset saavat lisäksi olla sisäisesti ristiriitaisia.

Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää. Useissa vaihtoehtohoidoissa keskitytään oireiden syihin ja sitä kautta niiden helpottamiseen. En osaa kommentoida energiahoidoista ja vastaavista.

> Oikeasti energia ei siirry, meridiaaneja ei ole ja kuolleisiin ei saada yhteyttä.

Tuosta en tiedä. Ei ole kokemusta.
"Jäsenkorjaushan on fysiatriaa,..." Siitäkö kenkä puristaakin? Wannabe-lääkärikö sieltä pilkistää hoidetun kalevalaisen Väiskilakin alta? Luulit aina pääseväsi lääkärin hommiin (taisit niin joskus mainitakin), mutta geenit riittivät nippa-nappa hissipojan duuniin ja kaikki nekin eväät tuli syötyä loppuun heti pohjakerroksessa? Jolloin oli pakko kehitellä vaihtoehdoksi ainoa sellainen lääkintään vivahtava homma, johon pääsisi kiertokoulunkin pohjalta (niks-naks) mutta joka piti kuitenkin muokata omassa mielessä vähän Freudilaista vihaprojektiota hyväksi käyttäen itse itselle uskotellen selvästi "paremmaksi" kuin "koululääketiede" (pthyi)? In your dreams, dude! Only in your dreams!

"Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla." Ei pyritä.

"Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan." Ei perustu.

"Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää. " Näin kirjoittaa tyyppi jonka aloitusviestistäkin löytyy tällainen teksti: "Luettelo tavanomaisimmista diagnooseista joilla on pyritty nimeämään kipua joka todellisuudessa saattaa johtua lihasjännityksestä ja sen aiheuttamasta heijastekivusta:" Ja luettelokin on aika pitkä...Johdonmukaisuus ei ole tosiaankaan hoidetun vahvojoa puolia. Tarkemmin ajateltuna ei niitä ole muitakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
paljonkin kirjoitti:
"Jäsenkorjaushan on fysiatriaa,..." Siitäkö kenkä puristaakin? Wannabe-lääkärikö sieltä pilkistää hoidetun kalevalaisen Väiskilakin alta? Luulit aina pääseväsi lääkärin hommiin (taisit niin joskus mainitakin), mutta geenit riittivät nippa-nappa hissipojan duuniin ja kaikki nekin eväät tuli syötyä loppuun heti pohjakerroksessa? Jolloin oli pakko kehitellä vaihtoehdoksi ainoa sellainen lääkintään vivahtava homma, johon pääsisi kiertokoulunkin pohjalta (niks-naks) mutta joka piti kuitenkin muokata omassa mielessä vähän Freudilaista vihaprojektiota hyväksi käyttäen itse itselle uskotellen selvästi "paremmaksi" kuin "koululääketiede" (pthyi)? In your dreams, dude! Only in your dreams!

"Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla." Ei pyritä.

"Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan." Ei perustu.

"Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää. " Näin kirjoittaa tyyppi jonka aloitusviestistäkin löytyy tällainen teksti: "Luettelo tavanomaisimmista diagnooseista joilla on pyritty nimeämään kipua joka todellisuudessa saattaa johtua lihasjännityksestä ja sen aiheuttamasta heijastekivusta:" Ja luettelokin on aika pitkä...Johdonmukaisuus ei ole tosiaankaan hoidetun vahvojoa puolia. Tarkemmin ajateltuna ei niitä ole muitakaan.
>Wannabe-lääkärikö sieltä pilkistää hoidetun kalevalaisen Väiskilakin alta? Luulit aina pääseväsi lääkärin hommiin (taisit niin joskus mainitakin)

Valheita valheita. Onkohan joku kopeloinut muistiasi?
IT-ala on aina ollut mun alani. Lääketieteen jätin fiksummille, koska mulla ei ollut motivaatiota opettelemaan ulkoa kaikenlaista nippelitietoa. Se alkoi kiinnostamaan vasta, kun havaitsin kuinka pihalla se oli näistä Tules-vaivoista. Ja silloin olin pitkälti yli 3-kybänen.

>, mutta geenit riittivät nippa-nappa hissipojan duuniin ja kaikki nekin eväät tuli syötyä loppuun heti pohjakerroksessa?

En ole ollut hissialalla moniin vuosiin. Joskus tein toki töitä alalla, mutta harvemmin tuli hisseihin koskettua. Nykyään olen lääketieteen alalla.

Jai koulutukseni on omalla alallani laajempi kuin keskimäärin lääketieteen kandilla...

> Jolloin oli pakko kehitellä vaihtoehdoksi ainoa sellainen lääkintään vivahtava homma, johon pääsisi kiertokoulunkin pohjalta (niks-naks)

En ole niksautusalalla. Olen toki tutustunut kyseisiin hoitoihin.

Tuossa ote viime torstain radiohaastattelusta YLE:n kanavalla:

Haastattelun alustus:
"Tiedetään kuitenkin, että monet lääkärit ovat kayneet kansanparantajan pakeilla, kun eivät ole muuten saaneet apua muun muassa selkävaivoihinsa."

Lääketieteen ja kirurgian tohtori ja fysiologian professori emeritus Osmo Hänninen kertoo:
"Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska ja hänen työryhmänsä on tehnyt siellä (Kaustisen kansanlääkintäkeskus) useina vuosina kokeita ja osoittaneet, että nämä manuaaliset käsin tapahtuvat kansanparannusmenetelmät on ihan tosissaan parempia kuin ne joita normaali terveydenhuoltokoneisto käyttää hyväksi."

Ja Hänninen jatkaa:
"Olemme Kuopiossa (yliopistossa) toistaneet nämä ja se pitää tosiaan paikkansa"

Loppuosaa haastattelusta ei ollut enää saatavilla, mutta muistelen, että loppuosassa Osmo Hänninen valitteli, ettei lääkäreille enää opeteta fysiatriaa eikä edes käytännön anatomiaa. Vain lähinnä lääkkeiden määräämistä. Ja valitteli myös sitä, ettei ihmisten hoitaminen ole enää lääketiedettä vaan lääketehtaiden lääkekokeilua.

>"Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla." Ei pyritä.

Kyllä pyrittiin, ainakin minulla. Oletko edes tutustunut alaan? Heität taas vain arvauksia.
Akupunktiossa tehdään toki paljon muutakin.

>"Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan." Ei perustu.

Kyllä perustuu. Fysiatria tuntee facettilukot ja niiden seuraukset, myös hermopinteet sekä nivelten virheasennot. Myös SI-nivelen virheasennon ja sen vaikutukset. Käytännön taitoja vaan on kovin harvalla.

OMT-fysioterapia, naprapatia, kiropraktiikka, osteopatia jne on kaikka lähes samoja aloja. Nekin on kaikki peräisin kansanparantajien taidoista ja perustuu lääketieteen (fysiatrian) tuntemiin menetelmiin. OMT-fysioterapia tuli Suomeen Norjasta. Naprapatia Ruotsista. Kiropraktiikka sieltä täältä, lähinnä jenkeistä. Kaikilla mainituilla aloilla on perustajajäsen on ollut itseoppinut kansanparantaja. Mutta kalevalainen kansanparannus ja vastaavat, joita Hannes Karppinenkin käyttää, on peräisin paljon kauempaa historiasta.

>Johdonmukaisuus ei ole tosiaankaan hoidetun vahvojoa puolia. Tarkemmin ajateltuna ei niitä ole muitakaan.

Kannattaisi sinunkin seurata viisaampien ja asiasta enemmän tietävien lääketieteen ammattilaisten kehoitusta, koska et näytä asioista paljoakaan tietävän:

Haastattelija: "Pitäisikö tämän koululääketieteen kuunnella kansanparantajia herkemmällä korvalla?"

Osmo Hänninen: "Näin pitäis tehdä!"

Lopuksi Osmo Hänninen naurahti, että lääketieteellä olisi paljon opittavaa näiltä mestarikansanparantajilta ja että lääketiede tosin uudistuu 50%:sti viiden vuoden välein, mutta kumpi puoli siitä mahtaakaan uudistua...

;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hoidettu kirjoitti:
>Wannabe-lääkärikö sieltä pilkistää hoidetun kalevalaisen Väiskilakin alta? Luulit aina pääseväsi lääkärin hommiin (taisit niin joskus mainitakin)

Valheita valheita. Onkohan joku kopeloinut muistiasi?
IT-ala on aina ollut mun alani. Lääketieteen jätin fiksummille, koska mulla ei ollut motivaatiota opettelemaan ulkoa kaikenlaista nippelitietoa. Se alkoi kiinnostamaan vasta, kun havaitsin kuinka pihalla se oli näistä Tules-vaivoista. Ja silloin olin pitkälti yli 3-kybänen.

>, mutta geenit riittivät nippa-nappa hissipojan duuniin ja kaikki nekin eväät tuli syötyä loppuun heti pohjakerroksessa?

En ole ollut hissialalla moniin vuosiin. Joskus tein toki töitä alalla, mutta harvemmin tuli hisseihin koskettua. Nykyään olen lääketieteen alalla.

Jai koulutukseni on omalla alallani laajempi kuin keskimäärin lääketieteen kandilla...

> Jolloin oli pakko kehitellä vaihtoehdoksi ainoa sellainen lääkintään vivahtava homma, johon pääsisi kiertokoulunkin pohjalta (niks-naks)

En ole niksautusalalla. Olen toki tutustunut kyseisiin hoitoihin.

Tuossa ote viime torstain radiohaastattelusta YLE:n kanavalla:

Haastattelun alustus:
"Tiedetään kuitenkin, että monet lääkärit ovat kayneet kansanparantajan pakeilla, kun eivät ole muuten saaneet apua muun muassa selkävaivoihinsa."

Lääketieteen ja kirurgian tohtori ja fysiologian professori emeritus Osmo Hänninen kertoo:
"Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska ja hänen työryhmänsä on tehnyt siellä (Kaustisen kansanlääkintäkeskus) useina vuosina kokeita ja osoittaneet, että nämä manuaaliset käsin tapahtuvat kansanparannusmenetelmät on ihan tosissaan parempia kuin ne joita normaali terveydenhuoltokoneisto käyttää hyväksi."

Ja Hänninen jatkaa:
"Olemme Kuopiossa (yliopistossa) toistaneet nämä ja se pitää tosiaan paikkansa"

Loppuosaa haastattelusta ei ollut enää saatavilla, mutta muistelen, että loppuosassa Osmo Hänninen valitteli, ettei lääkäreille enää opeteta fysiatriaa eikä edes käytännön anatomiaa. Vain lähinnä lääkkeiden määräämistä. Ja valitteli myös sitä, ettei ihmisten hoitaminen ole enää lääketiedettä vaan lääketehtaiden lääkekokeilua.

>"Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla." Ei pyritä.

Kyllä pyrittiin, ainakin minulla. Oletko edes tutustunut alaan? Heität taas vain arvauksia.
Akupunktiossa tehdään toki paljon muutakin.

>"Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan." Ei perustu.

Kyllä perustuu. Fysiatria tuntee facettilukot ja niiden seuraukset, myös hermopinteet sekä nivelten virheasennot. Myös SI-nivelen virheasennon ja sen vaikutukset. Käytännön taitoja vaan on kovin harvalla.

OMT-fysioterapia, naprapatia, kiropraktiikka, osteopatia jne on kaikka lähes samoja aloja. Nekin on kaikki peräisin kansanparantajien taidoista ja perustuu lääketieteen (fysiatrian) tuntemiin menetelmiin. OMT-fysioterapia tuli Suomeen Norjasta. Naprapatia Ruotsista. Kiropraktiikka sieltä täältä, lähinnä jenkeistä. Kaikilla mainituilla aloilla on perustajajäsen on ollut itseoppinut kansanparantaja. Mutta kalevalainen kansanparannus ja vastaavat, joita Hannes Karppinenkin käyttää, on peräisin paljon kauempaa historiasta.

>Johdonmukaisuus ei ole tosiaankaan hoidetun vahvojoa puolia. Tarkemmin ajateltuna ei niitä ole muitakaan.

Kannattaisi sinunkin seurata viisaampien ja asiasta enemmän tietävien lääketieteen ammattilaisten kehoitusta, koska et näytä asioista paljoakaan tietävän:

Haastattelija: "Pitäisikö tämän koululääketieteen kuunnella kansanparantajia herkemmällä korvalla?"

Osmo Hänninen: "Näin pitäis tehdä!"

Lopuksi Osmo Hänninen naurahti, että lääketieteellä olisi paljon opittavaa näiltä mestarikansanparantajilta ja että lääketiede tosin uudistuu 50%:sti viiden vuoden välein, mutta kumpi puoli siitä mahtaakaan uudistua...

;)
>Jai koulutukseni on omalla alallani laajempi kuin keskimäärin lääketieteen kandilla...

Sinun koulutuksesi omalla alallasi (mikä lieneekään) ei paljon paina, jos haluat keskustella lääketieteestä, jonka ymmärtämiseen sinulla ei näytä olevan mitään mielenkiintoa saati valmiuksia. Kyllä minä vähän ihmettelen, mikä on se ala, jolla ei vaadita edes käsitteellisen ajttelun perusteiden hallintaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ei ainakaan hoitaminen kirjoitti:
>Jai koulutukseni on omalla alallani laajempi kuin keskimäärin lääketieteen kandilla...

Sinun koulutuksesi omalla alallasi (mikä lieneekään) ei paljon paina, jos haluat keskustella lääketieteestä, jonka ymmärtämiseen sinulla ei näytä olevan mitään mielenkiintoa saati valmiuksia. Kyllä minä vähän ihmettelen, mikä on se ala, jolla ei vaadita edes käsitteellisen ajttelun perusteiden hallintaa.
Sinulta näyttää puuttuvan tietoa. Luulet vain tietäväsi. Etkä usko viisaampiasi lainkaan.

Vai tiedätkö fysiatriasta ja kansanparannuksesta enemmän kuin sitä yli vuosikymmenen tutkinut fysiologian professori emeritus Osmo Hänninen? Väität tietäväsi.

Tiedät muka akupunktiostakin kaiken, vaikket siitäkään tiedä käytännössä mitään. Kiropraktiikasta, naprapatiasta tai osteopatiasta puhumattakaan. OMT-fysioterapian tietojen alkeetkin tuntuvat sinulta puuttuvan.

Voit toki kysyä myös KTL:n Puskalta kansanparannuksesta ja varsinkin jäsenkorjauksesta sekä sen yhtymäkohdista fysiatriaan ja fysiologiaan. Tai Airaksiselta. Tai vaikkapa noilta lääkäreiltä:
http://www.kuntoutus-karppinen.net/henkilokunta.html

Huomaat jääväsi "tietoinesi" toiseksi...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hoidettu kirjoitti:
Sinulta näyttää puuttuvan tietoa. Luulet vain tietäväsi. Etkä usko viisaampiasi lainkaan.

Vai tiedätkö fysiatriasta ja kansanparannuksesta enemmän kuin sitä yli vuosikymmenen tutkinut fysiologian professori emeritus Osmo Hänninen? Väität tietäväsi.

Tiedät muka akupunktiostakin kaiken, vaikket siitäkään tiedä käytännössä mitään. Kiropraktiikasta, naprapatiasta tai osteopatiasta puhumattakaan. OMT-fysioterapian tietojen alkeetkin tuntuvat sinulta puuttuvan.

Voit toki kysyä myös KTL:n Puskalta kansanparannuksesta ja varsinkin jäsenkorjauksesta sekä sen yhtymäkohdista fysiatriaan ja fysiologiaan. Tai Airaksiselta. Tai vaikkapa noilta lääkäreiltä:
http://www.kuntoutus-karppinen.net/henkilokunta.html

Huomaat jääväsi "tietoinesi" toiseksi...
Puhe oli siitä, että sinun koulutuksesi ja ymmärryksesi eivät riitä. Jos et pysty erottamaan omaa pätevyyttäsi vaikkapa Puskan pätevyydestä, niin toivon että et ole missään sellaisessa työssä, jonka suorittaminen vaatii ehjää minäkuvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lue passistasi kirjoitti:
Puhe oli siitä, että sinun koulutuksesi ja ymmärryksesi eivät riitä. Jos et pysty erottamaan omaa pätevyyttäsi vaikkapa Puskan pätevyydestä, niin toivon että et ole missään sellaisessa työssä, jonka suorittaminen vaatii ehjää minäkuvaa.
Puska on toki paljon pätevämpi monissa asioissa. Ei sitä ole lainkaan vaikeata ymmärtää. Ihmettelen vain sitä, että kuvittelet mun kuvittelevani sellaista. Ja mikä tää sun pätevyyskommentti tässä yleensäkään oli?

Kerrohan, miksi tässä mitään erikoispätevyyttä tarvitaan, kun tutkimuksia lukee ja professoreita kuuntelee. Hehän puhuvat puhdasta suomea! Ja kohdistavat vielä nuo puheensa tavallisille kansalaisille. Eihän sen kuuntelemiseen silloin mitään pätevyyksia tarvita, eihän?

En tarvitse minkään alan pätevyyttä ymmärtääkseni selkeää lausuntoa. Riittää, että ymmärrän esimerkiksi lauseen, jossa professori kehuu jäsenkorjaushoitoja paremmiksi kuin virallisen lääketieteen tarjoamat hoidot. Miksi tuon lauseen ymmärtämisessä pitäisi itseään verrata professorin pätevyyteen?

Sitten kun kuuntelee miksi se on parempaa, niin ymmärtää ja oppii asioita ilman, että opiskelee itseään lääketieteen kannalta päteväksi. Johan se tuli selväksi, että lääketieteessä ei löydy pätevyyttä. En sellaista pätevyyttä edes kaipaa mikä ei edes ole pätevää. Miksi sellaista minulta vaadit?

Kansanparannuksen perustaidot ovat oleet ja pysyneet samoina jo satoja vuosia. Sen sijaan lääketiede muuttaa mieltään jatkuvasti siten, että 50% tiedoista osoittautuukin vääriksi 5 vuoden välein. He yrittävät olla jatkuvasti parempia kuin perinteinen osaaminen, mutta jatkuvasti joutuvat vaihtamaan suuntaa. Se on sellaista rimpuilua, että jos löytyisikin jokin uusi keino rahastaa potilaita.

Haastattelija: "Pitäisikö tämän koululääketieteen kuunnella kansanparantajia herkemmällä korvalla?"

Osmo Hänninen: "Näin pitäis tehdä!"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hoidettu kirjoitti:
Puska on toki paljon pätevämpi monissa asioissa. Ei sitä ole lainkaan vaikeata ymmärtää. Ihmettelen vain sitä, että kuvittelet mun kuvittelevani sellaista. Ja mikä tää sun pätevyyskommentti tässä yleensäkään oli?

Kerrohan, miksi tässä mitään erikoispätevyyttä tarvitaan, kun tutkimuksia lukee ja professoreita kuuntelee. Hehän puhuvat puhdasta suomea! Ja kohdistavat vielä nuo puheensa tavallisille kansalaisille. Eihän sen kuuntelemiseen silloin mitään pätevyyksia tarvita, eihän?

En tarvitse minkään alan pätevyyttä ymmärtääkseni selkeää lausuntoa. Riittää, että ymmärrän esimerkiksi lauseen, jossa professori kehuu jäsenkorjaushoitoja paremmiksi kuin virallisen lääketieteen tarjoamat hoidot. Miksi tuon lauseen ymmärtämisessä pitäisi itseään verrata professorin pätevyyteen?

Sitten kun kuuntelee miksi se on parempaa, niin ymmärtää ja oppii asioita ilman, että opiskelee itseään lääketieteen kannalta päteväksi. Johan se tuli selväksi, että lääketieteessä ei löydy pätevyyttä. En sellaista pätevyyttä edes kaipaa mikä ei edes ole pätevää. Miksi sellaista minulta vaadit?

Kansanparannuksen perustaidot ovat oleet ja pysyneet samoina jo satoja vuosia. Sen sijaan lääketiede muuttaa mieltään jatkuvasti siten, että 50% tiedoista osoittautuukin vääriksi 5 vuoden välein. He yrittävät olla jatkuvasti parempia kuin perinteinen osaaminen, mutta jatkuvasti joutuvat vaihtamaan suuntaa. Se on sellaista rimpuilua, että jos löytyisikin jokin uusi keino rahastaa potilaita.

Haastattelija: "Pitäisikö tämän koululääketieteen kuunnella kansanparantajia herkemmällä korvalla?"

Osmo Hänninen: "Näin pitäis tehdä!"
"Sen sijaan lääketiede muuttaa mieltään jatkuvasti siten, että 50% tiedoista osoittautuukin vääriksi 5 vuoden välein."

Ei pidä paikkaansa. Jotkut ovat poleemisesti sanoneet, että lääketiede _uusiutuu_ tuota vauhtia. Se ei tarkoita sitä, että entinen osoittautuisi vääräksi, vaan että on kehitetty esim. parempi hoito. Esimerkinä monet kirurgiset tekniikat, jotka sopivat paremmin tiettyihin tilanteisiin, kun taas joissakin on parempi tehdä perinteisempään tyyliin. Tai närästyksen hoito. Monelta vaiva lähtee helikobakteerin häädöllä, mutta ei kaikilla, jolloin muitakin keinoja tarvitaan.

En kauheasti käyttäisi fysiologian emeritusprofessori Hännisen mielipiteitä omana käsikassarana kun puhutaan tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tuli vihdoinkin kirjoitti:
>"Vai olenko väärässä?"

>Olet. Kuten yleensä.

Ja sinä olet jumala. Selkis. Tai väärässä. Luultavasti jälkimmäinen.

>"Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"? "

>Vaihtoehtohoidoissa vaihtoehto tarkoittaa, että takana on uskomus, jonka tueksi ei ole olemassa loogista ja selitettävää syytä tai joka kieltää jo periaatteessa systemaattisen tiedon keräämisen.

Jäsenkorjaushan on fysiatriaa, joka on osoitettu toimivaksi. Jäsenkorjaus on kiropraktiikkaa, naprapatiaa ja osteopatiaa. Ne ovat kaikki samoja, nimi kertoo vain missä koulutus on saatu.

Akupunktiossa pyritään laukaisemaan kireät lihakset lihasta ärsyttämälla. Samalla tavalla pyrkii hieroja sitä tekemään. Samaa teki lääkärit sata vuotta sitten, kun heille oli sitä hierontaakin opetettu.

>Puuttuva aukko täytetään yliluonnollisilla olioilla, jonkun karismaattisen gurun ilmoituksella, yksittäisillä anekdooteilla, sadunomaislla kertomuksilla tai muilla retoriikan keinoilla.

Mitään tuollaista ei kalevalaisessa kansanparannuksessa ole. Se perustuu fysiatriaan.

>Vaihtoehtohoidoille tunnusomaista on, että sairaudet selitetään yhdellä syyllä tai että hoidoksi tarjotaan kaikkiin vaivoihin sama ratkaisu. Vaihtoehtohoidoissa selitykset saavat lisäksi olla sisäisesti ristiriitaisia.

Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää. Useissa vaihtoehtohoidoissa keskitytään oireiden syihin ja sitä kautta niiden helpottamiseen. En osaa kommentoida energiahoidoista ja vastaavista.

> Oikeasti energia ei siirry, meridiaaneja ei ole ja kuolleisiin ei saada yhteyttä.

Tuosta en tiedä. Ei ole kokemusta.
Etkös sinä ole sama tyyppi, joka hehkuttaa ympäri internettiä, että kaikki vaivat johtuvat si-nivelestä ja ovat parannettavissa si-nivelen paikoilleen laitolla? Mikäs nyt on mielen keikauttanut päinvastaiseksi?

"Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää."

No, tämähän on täysin päätön heitto ja kertoo vain sen esittäjän tietämättömyydestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eikö vain? kirjoitti:
Etkös sinä ole sama tyyppi, joka hehkuttaa ympäri internettiä, että kaikki vaivat johtuvat si-nivelestä ja ovat parannettavissa si-nivelen paikoilleen laitolla? Mikäs nyt on mielen keikauttanut päinvastaiseksi?

"Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää."

No, tämähän on täysin päätön heitto ja kertoo vain sen esittäjän tietämättömyydestä.
Hoidettu, tsot tsot, parantunut.

Sama tyyppi. Sekavaa jorinaa ja jatkuvasti päinvastaisiksi vaihtuvia mielipiteitä. Mikä pysyy on että itse on jatkuvasti oikeassa ja kaikki muut väärässä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tämä tällainen kirjoitti:
"Sen sijaan lääketiede muuttaa mieltään jatkuvasti siten, että 50% tiedoista osoittautuukin vääriksi 5 vuoden välein."

Ei pidä paikkaansa. Jotkut ovat poleemisesti sanoneet, että lääketiede _uusiutuu_ tuota vauhtia. Se ei tarkoita sitä, että entinen osoittautuisi vääräksi, vaan että on kehitetty esim. parempi hoito. Esimerkinä monet kirurgiset tekniikat, jotka sopivat paremmin tiettyihin tilanteisiin, kun taas joissakin on parempi tehdä perinteisempään tyyliin. Tai närästyksen hoito. Monelta vaiva lähtee helikobakteerin häädöllä, mutta ei kaikilla, jolloin muitakin keinoja tarvitaan.

En kauheasti käyttäisi fysiologian emeritusprofessori Hännisen mielipiteitä omana käsikassarana kun puhutaan tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta.
Hoidettu on taas rääkännyt Googlea ja keksinyt omasta mielestään oivan argumentin. Reppana ei taida kuitenkaan tajuta, että fysiologia ja fysiatria ovat paljon, paljon kauempana tosistaan oppialoina kuin mitä nimistä voisi ykinkertaisempi päätellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tämä tällainen kirjoitti:
"Sen sijaan lääketiede muuttaa mieltään jatkuvasti siten, että 50% tiedoista osoittautuukin vääriksi 5 vuoden välein."

Ei pidä paikkaansa. Jotkut ovat poleemisesti sanoneet, että lääketiede _uusiutuu_ tuota vauhtia. Se ei tarkoita sitä, että entinen osoittautuisi vääräksi, vaan että on kehitetty esim. parempi hoito. Esimerkinä monet kirurgiset tekniikat, jotka sopivat paremmin tiettyihin tilanteisiin, kun taas joissakin on parempi tehdä perinteisempään tyyliin. Tai närästyksen hoito. Monelta vaiva lähtee helikobakteerin häädöllä, mutta ei kaikilla, jolloin muitakin keinoja tarvitaan.

En kauheasti käyttäisi fysiologian emeritusprofessori Hännisen mielipiteitä omana käsikassarana kun puhutaan tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta.
> En kauheasti käyttäisi fysiologian emeritusprofessori Hännisen mielipiteitä omana käsikassarana kun puhutaan tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta.

Toki osaat tähän kertoa erittäin hyvän syyn. Vähän harmistuin, kun taas esitit mielipiteen ilman minkäänlaista perustelua... Mutta se vain on sun tapasi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eikö vain? kirjoitti:
Etkös sinä ole sama tyyppi, joka hehkuttaa ympäri internettiä, että kaikki vaivat johtuvat si-nivelestä ja ovat parannettavissa si-nivelen paikoilleen laitolla? Mikäs nyt on mielen keikauttanut päinvastaiseksi?

"Harvemmin usealla eri oireella on yksi ainoa syy, kuten lääketiede monesti väittää."

No, tämähän on täysin päätön heitto ja kertoo vain sen esittäjän tietämättömyydestä.
>Etkös sinä ole sama tyyppi, joka hehkuttaa ympäri internettiä, että kaikki vaivat johtuvat si-nivelestä ja ovat parannettavissa si-nivelen paikoilleen laitolla?

En ole sellaista väittänyt.

> Mikäs nyt on mielen keikauttanut päinvastaiseksi?

Eli ei mikään.

>No, tämähän on täysin päätön heitto ja kertoo vain sen esittäjän tietämättömyydestä.

Juuri sitä koko viestisi on. Onneksi olkoon!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hoitojen periaate

Vaihtoehtohoitojen tavoite on pyrkiä lievittämään lihasjännitteitä kehossa, jotta hermoston toiminta (hermopinteet) palautuu. Monet lihasjännitteet on syvällä. Näitä jännitteitä akupunktio pyrkii laukaisemaan, hierojat pehmittämään, manipulaatiohoidot pyrkivät vapauttamaan, energiahoidot pyrkivät aktivoimaan, jne. Keinot siihen on monet.

Vai olenko väärässä?
Miksi tämä olisi "vaihtoehtohitoa"?

Tällaista tekstiä löytyy monen osaajan kirjasta. Suosittelen vilkaisemaan:
http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=4&sivu=3#7

Hyviä kohtia:

"Todellisuudessa kulumat eivät aiheuta kipua juuri lainkaan jos ollenkaan. Kipujen yhdistäminen kulumiin kertonee enemmänkin hoitopuolen avuttomuudesta kipujen suhteen kuin todellisesta syystä."

"Nykyisin ortopedian alalla on trendinä tehdä selän jäykistysleikkauksia. Ideat ovat lähtöisin USA:sta. Firmoja jotka markkinoivat erilaisia teknisiä ratkaisuja selän jäykistykseen on syntynyt viime vuosina useita. Valitettavasti taustalla vaikuttaa puhdas taloudellisen hyödyn tavoittelu eikä lääketieteelliset tosiasiat."

"Viime vuosina Suomessa on ollut myös muotina leikata ikääntyvien ihmisten selkää selkäydinkanavan ahtauman takia. Selkäydinahtauma on hyvin tavallinen ikääntyvien ihmisten parissa mutta todellisuudessa aiheuttaa oireita hyvin harvoin."

"Tulehdus on toinen hyvin tavallinen selkäkipujen selitysmalli. Todellisuudessa tulehdus on harvoin selkäkipujen syy. Silloin kivut johtuvat jostain muusta sairaudesta kuten esimerkiksi selkärankareumasta tai välilevytulehduksesta (discitis). Tulehdusteoria on synnyttänyt valtavan lääkebuumin sillä asperiinin keksimisen jälkeen on kehitetty kilvan rinnakkaisia tulehduskipulääkkeitä. Näiden lääkkeiden haitat ovat mitä ilmeisimmät. Varovaisen arvioinnin mukaan Suomessa kuolee vuosittain vapaasti käsikaupassa olevien tulehduskipulääkkeiden sivuvaikutusten seurauksena runsaat 300 henkilöä."

"Tämä on uusin kivun selitysmalli, jonka aiheuttamassa kurimuksessa suuri osa selkäkipupotilaista joutuu nykyaikana elämään. Selitysmalli on yhtä epämääräinen kuin sen termikin (vapaasti suomeksi neuropaattinen kipu = hermosairauskipu). Ajatuksena on, että kipu hoitamattomana johtaa vaivan kroonistumiseen. Kivun jatkuessa aivot alkavat itse ylläpitää kipua vaikka kivun lähde olisi muuten hävinnyt. Tämän teorian mukaan on potilaan hoito aloitettava mahdollisimman varhain jotta ei syntyisi kroonista kipua. Tämä on loistava teoria koko lääketieteen ja lääketeollisuuden kannalta katsoen sillä siten voidaan perustella hyvinkin laajat hoidot, toimenpiteet ja jatkuva lääkitys."

"Selkäkipu syntyy kehossa. Kivun lähde sijaitsee todellakin selässä eikä aivoissa. Aivot aistivat selkäkivun eivätkä tuota itse kipua."

"Kun aloitin lääkärinä välilevytautia hoidettiin pitkällä vuodelevolla. Liikkua ei saanut sillä muuten halvaantui. Jos kipu ei hellittänyt niin sankarillinen kirurgi leikkasi. Potilas oli ikuisesti kiitollinen kun ei halvaantunutkaan. Juuri pahemmalla pelottelu on lääketieteen tehokkain keino hallita potilaita."

"Välilevytyrän yhteydessä ilmenevän kivun syy on edelleen auki. Yksi selitys on että välilevytyrän syntyessä välilevyn sisämassa aiheuttaa ympäröivissä kudoksissa kemiallisen ärsytysreaktion ja sitä kautta kivun. Halvauspelko on aiheeton."

"Hermopuristusteoriaa on sovellettu laajemminkin. Mitä moninaisimpia raajojen kipuja on selitetty johtuvaksi hermopinteestä."

"On totta että ENMG -tutkimuksissa löytyy viitteitä hermopuristuksesta mutta samanlaisia muutoksia on nähtävissä jos oireisto johtuu hermon verenkiertohäiriöstä. Leikkauksen yhteydessä voi todeta hermon olevan täysin terveen. Aikoinaan oli hyvin turhauttavaa sairaalassaolovuosina joutua leikkaamaan liukuhihnalta täysin terveitä ihmisiä. Lähes poikkeuksetta rannekanavan halkaisun jälkeen paljastui täysin terve hermo."

"Syy rannekanavan oireeseen löytyy yläselän ja hartioiden alueelta. Moni pinneoireisto onkin itse asiassa heijastekipua tukirangan syvien lihasten alueelta. Heijastekipu on ainoa looginen ja käytännössäkin osoittautunut ainoaksi syyksi moninaisille oireille. Jännitysoireen puolesta puhuu myös se, että vaiva siirtyy usein leikkauksen jälkeen oireettomaan raajaan jota sitten vuorostaan joudutaan leikkaamaan."

"Teorian mukaan kipu johtuu mielestä. Maallikon kielellä tämä tarkoittaa, että kaikki johtuu korvien välistä ja potilas kuvittelee mielessään kivun. Potilas hakee kivulla sekundaarista hyötyä esimerkiksi joutuessaan ristiriitaan ulkomaailman kanssa. Käytännössä tämä ei pidä paikkaansa. Itse en ole nähnyt yhtään potilasta jonka kipuja voisi selittää näin."

"Heijastekipu ja sen luonne on melko tuntematon suurimalle osalle lääkäreistä. Heijastekipuihin ei ole juuri kiinnitetty huomiota pääosin siksi että niitä ei voida tutkia millään laitteella. On vain uskottava mitä potilas kertoo ja sitähän ei taas ei pidetä minään tieteenä."

Luettelo tavanomaisimmista diagnooseista joilla on pyritty nimeämään kipua joka todellisuudessa saattaa johtua lihasjännityksestä ja sen aiheuttamasta heijastekivusta:

SELKÄKIPU: Iskias, nivelrikko, kuluma, osteoporoosi, spinaalistenoosi, välilevytyrä, välilevyrappeuma, skolioosi, suora selkä, spondylolisteesi, kissing spine, piriformis syndrooma, heikot selkälihakset, selän yliliikkuvuus, spina bifida occulta, spondylolysis, nikaman valenivel

NISKA-HARTIAKIPU: Jännityspäänsärky, nivelrikko, nivelten kuluma, hermopuristus, välilevytyrä, piiskansiima oireyhtymä, thoracic outlet syndrooma, heikot niskalihakset, niskajäykkyys, inpichment, rotator cuff syndrooma, rotator cuffin repeämä, supraspinatus tendiniitti, limapussintulehdus, tendiniitti

RINTARANKAKIPU: Mb Scheuerman, osteoporoosi, hermopinne, ryhtivika, vyöruusu

LONKKAKIPU: Limapussin tulehdus, piriformis syndrooma, lonkkakuluma

POLVIKIPU: Jännetulehdus, nivelkierukkarepeämä, kondromalasia, nivelrikko, lihasryhmien epätasapaino

KYYNÄRPÄÄKIPU: Tenniskyynärpää, golfkyynärpää, jännetulehdus. Jännetuppitulehdus, hermopinne, nivelrikko

JALKATERÄN JA ALARAAJAN ALAOSN KIVUT: Jännetulehdus, kantaluupiikki, jalkapohjakalvon tulehdus, metatarsalgia, hermopinne, neurooma, lättäjalka, korkea jalkaholvi, nivelrikko, rasituskipu
nivelrikko

RANTEEN JA KÄDEN KIVUT: Canalis carpi-syndrooma, hermopinne, rasituskipu, jännetulehdus, jännetuppitulehdus

HERMOKIPU: Iskias, hermotulehdus, hermosärky, neuropaattinen kipu, trigeminus neuralgia, Tic Doulourex, Bellin pareesi, krooninen kipu, kipusyndrooma

LEUKANIVELKIPU: TMJ, purentahäiriö, kasvokivut

FIBROMYALGIA

VATSAVAIVAT: Refluksitauti, hiatus hernia, gastriitti, mahahaava, vatsahermoärsytys, spastinen colon, ärtynyt paksusuoli, koliitti, ilmavaivat

VERENKIERTOELINTEN VAIVAT: Migreeni, Raynaudin syndrooma, kylmät jalat

VIRTSA- JA SUKUELIMET: Theeentynyt virtsaamisen tarve, virtsarakon tulehdus, prostatiitti, erektiohäiriö, vaginismi, vulviitti, alavatsakivut, kohtukivut, myooma, endometrioosi

SYDÄN OIREET: Nopea rytmi ( paroxysmaalinen eteistakykardia), lisälyönnit

IMMUNIJÄRJESTELMÄN HÄIRIÖT: Allergia, astmakohtaukset, toistuvat tulehdukset, ihottumat, Epstein-Barr syndrooma

PSYKOLOGISET HÄIRIÖT: Unihäiriöt, masennus, ahdistus, paniikkihäiriöt, pakkomielteet

YLEISOIREET: Huimaus, korvien soiminen, krooninen väsymys, palantunne kurkussa, hengenahdistus

http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=4&sivu=4

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta