Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Poliisin nimittely

Bootsy

Tietääkö kukaan onko poliisin nimittely rangaistavaa? Voisin kuvitella, että mahdollisesti virkavallan vastustamisena sitä voitaisiin tulkita, mutta voiko tätä tulkintaa vastaan puolustautua?

Näin tuossa eräänä viikonloppuna kovin päihtyneen herrasmiehen joka kutsui tätä hakemaan tullutta poliisia siaksi ja kusipääksi. Poliisi tuntui ottavan aika lailla nokkiinsa tuosta ja uhkaili 'seurauksilla'.

Miten on asian laita?

8

3048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on rangaistavaa

      Tottakai on rangaistavaa. Kyseessä on kunnianloukkausrikos. Se on kuitenkin ns. asianomistajarikos, joka tarkoittaa sitä, että sitä ei tutkita, ellei loukattu tee siitä rikosilmoitusta ja vaadi loukkaajalle rangaistusta.
      Monetkaan poliisit eivät viitsi lähteä käräjille sen vuoksi, jotkut kuitenkin viitsivät.

      • Lakitieteiden arkkiatri

        Poikkeuksen tekee "haukkusanat", jotka syytetty pystyy osoittamaan todeksi. Tällöin puhutaan yleiseen sananvapauteen kuuluvista täsmennyksistä tai tosiasian julki tuomisista, jotka eivät ole rangaistavia tekoja.

        Esimerkiksi jos sanot homoseksuaalista poliisia homoksi tai itseään myyvää henkilöä huoraksi, ei siitä voi rangaista. Sama asia kuin sanoisit mäntyä petäjäksi tai vihtaa vastaksi.

        Jos poliisi nostaa syyteen siaksi haukkumisesta, kannattaa varmuuden vuoksi vaatia tälle DNA-testiä. Joissain tapauksissa joidenkin henkilöiden geenit ovat lähempänä sikaa kuin ihmistä.

        Tai vastaavasti kusipää-tapauksessa voi vaatia selkäydinpunktiota. Selkäydinkanava on yhteydessä suoraan aivoihin ja niissä kiertää sama neste. Jos selkäydinnesteen virtsapitoisuus on yli 14%, luokitellaan henkilö kusipääksi. Tällaiset tapaukset ovat valitettavasti yleisiä.


    • -Susi-

      Oikeuskäytännössä on katsottu että virkamiehen (myös muun kuin poliisin) on siedettävä enemmän kuin yksityisen henkilön.

      Oikeudessa jopa poliisin päälle räkimisestä on jätetty vaille rangaistusta.

      Kovin henkilökohtaiseksi saa mennä jotta ei katsottaisi ns. virkaan kuuluvaksi haitaksi. Tekijän pitäisi siis tietää ja tuntea poliisi ja haukkua tietämillään ikävillä asioilla.

      • mitä vaan

        Joopa, joo.
        Tulipahan oltua joku vuosi takaperin Hgin käräjäoikeudessa todistamassa vastaavanlaisessa kunnianloukkausjutussa, missä tuomio tuli, että lätkähti ja vieläpä mustaihoiselle. Huom.


    • Bootsy

      Kiitos kaikille vastauksista. Itse en kyllä poliisia kävisi nimittelemään, mutta tosiaan tilanne herätti mielenkiinnon. Seurasin tilannetta aivan vierestä koska minä olin henkilö joka poliisin paikalle soitti. Oli tämä toinen herra liian huonossa hapessa huolehtiakseen itestään. Poliisin reaktio siinä tavallaan yllätti, jotenkin tuntui suuttuvan kovin. Toisaalta poliisin päivä voi olla hyvinkin vittumainen viikonloppuiltana jotenka onhan tuo ymmärrettävää. Eipä täsä muuta, kiitos.

    • Anonyymi

      Poliisin nimittely on epäkohteliasta ja yleensä rikolliset nimittelevät koska luulevat olevansa älykkäämpiä kuin poliisi mutta kyllä poliisi on paljon älykkäämpi kuin rikollinen ja olkaa ystävällisiä poliiseille koska ilman poliiseja maailmassa olisi enemmän niitä ihmisiä jotka toimivat väärin ja rikkovat lakia ja lainrikkominen on väärin koska on useita turvallisuus syitä joiden tarkoituksena on estää väärin toimiminen ja muistakaa että sen tarkoituksena ei ole pahoittaa kenenkään mieltä vaan on turvallisempaa elää niin että noudattaa lakia ja arvostaa poliisin työtä

      • Anonyymi

        Maltti on valttia teki sitten mitä tahansa ja malttinsa menettänyt on jo käytännössä hävinnyt. Vastapuolen nimittely on merkki maltin menettämisestä ja on syytä ottaa myös huomioon se että jos haukkuu toista siaksi niin siatkin saattaa suuttua. Suurin osa sioista on kiltimpiä kun monikaan poliisi ja on syytä olettaa että kaikki siat ovat paremman makuisia kun yksikään poliisi, makuoletus siksi kun makutestiä ei voi tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maltti on valttia teki sitten mitä tahansa ja malttinsa menettänyt on jo käytännössä hävinnyt. Vastapuolen nimittely on merkki maltin menettämisestä ja on syytä ottaa myös huomioon se että jos haukkuu toista siaksi niin siatkin saattaa suuttua. Suurin osa sioista on kiltimpiä kun monikaan poliisi ja on syytä olettaa että kaikki siat ovat paremman makuisia kun yksikään poliisi, makuoletus siksi kun makutestiä ei voi tehdä.

        Maltti on valttia, tosiaan.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe