Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuorsaaminen on hengenvaarallista

partnerille

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200802137241202_ul.shtml

Nyt on kuorsaamiselle tehtävä jotain! Väsymyksen lisäksi kuorsaamisen kuuntelu nostaa myös vieressä nukkujan verenpainetta.

Onko leikkaus ainut apu?

28

8929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auli.s.ki

      Suuri syy kuorsaukselle on paino. Pudottamalla painoa helpottaa olo muutenkin. Jospa vasta laihdutuskuurin jälkeen kokeillaan jotain muuta.

      • hiski22

        Minulla on kaveri joka on pitkä 156cm ja paino 48 kg,
        hän kuorsaa niin että sänky tärisee hyvin äänekkäästi. Hänellä on hammas kiskot sitä varten että ei narskuta hampaitaan. Ei paino ole aina kuorsauksen syynä.


      • hanurijahattu

        Painon pudotus on hyvä asia monessakin mielessä. Ei silti välttämättä ratkaisu apnéongelmaan. Ainakaan minulle. Huomattavasti parempi apu oli CPAP-pumppu ja nenämaski. Onhan ne sellaiset astronauttivimpaimet vähän alussa, mutta toimii, eikä ole sivuvaikutuksia. Paine vain pitää kurkun kudokset paikoillaan ja hengitystiet avoimina.

        Toinen juttu oli se, että ei paljon liikunta luistanut, kun jaksaminen unenpuutteen takia oli nollassa tai vähän alle... Nyt taas toimii sekin puoli.


      • laiheliihi
        hiski22 kirjoitti:

        Minulla on kaveri joka on pitkä 156cm ja paino 48 kg,
        hän kuorsaa niin että sänky tärisee hyvin äänekkäästi. Hänellä on hammas kiskot sitä varten että ei narskuta hampaitaan. Ei paino ole aina kuorsauksen syynä.

        Itse olen 171cm ja 58 kg enkä mielestäni ole lihava, siltikin kuorsaan jopa niin paljon etteivät ystäväni mielellään tule luokseni yöksi koska kuorsaamiseni on niin voimakasti etteivät he saa nukuttua ja kuulema en ajoittain hengitäkkään (Onnekseni kuitenkin toisinaan yöpyvät luonani).

        Unitutkinuksessa jossa olin ei todettu uniapneaa.


    • ei ainakaan

      minulla täsmää tuo asia.
      Nukuin koko lapsuuden isän kanssa samassa huoneessa, kun äiti muutti siskon (joka oli silloin vauva) kanssa toiseen huoneeseen isän kamalan kuorsauksen takia. Totuin tuohon kuorsaukseen niin, että se tuntui kai ennemminkin jotenkin turvalliselta.
      Nyt mies joskus kuorsaa, mutta ei kyllä haittaa yhtään ja verenpaineeni on jatkuvasti lähinnä liian matala (vaikka koko muu suku verenpainetautista jo tässä iässä).
      Olenkohan siis jotenkin siedättynyt? ;)

    • Kuorsuri ja paha sellainen.

      No ompa hyvä sitten ei ole onneksi kumppania. En ole kenellekkään vaaraksi. Täytyy laittaa kamera nauhoittamaan. Vuosia sitten eräs sukulaiseni oli kylässä ja sanoi minulle, että kuorsaat kuin olisit tiejyrä, joka on käynnissä. Huh kaikkea sitä kuulee.

      • myös paha kuorsuri

        Olen seurustellut jo 4v ja toisinaan on puhuttu yhteenmuutostakin, muttei mies ystäväni uskolla muuttaa kanssani samaan asuntoon kuorsaamiseni vuoksi. Illat vietämme arkisin yhdessä, mutta nukkumaan hän haluaa yleensä mennä omaan kotiinsa jotta saisi nukuttua ilman minun kuorsaamista joka herättää hänet yhtenään. Ymmärrän sen kyllä hyvin, koska aina kaikki muutkin samassa huoneessa kanssani nukkuneet ovat maininneet kuorsaamisestani (Useasti itsekkin herään omaan korinaani)

        Onnekseni sentään saan viikonoppuisin nukkua armaani kainalossa, kun aamulla ei ole aikaista töihin heräämistä ja saamme molemmat nukkua niin pitkään kun haluamme huolimatta yö heräilystä


    • Akka läks...

      Voimakkaaseen kuorsaukseen liittyy usein nukkumisen aikaiset hengityskatkokset joten unitutkimuksen tekeminen on silloin tärkeää. Omakohtaisesti kärsin vuosikaudet päiväväsymyksestä, ärtyneisyydestä ja lopulta alkoi muistikin pätkiä. Diagnoosi oli erittäin vaikea uniapnea. Kysymyksessä on sairaus, joka hoitamattomana vie ennenaikaiseen hautaan. Sydänkohtaus ja aivohalvausriski on melkoinen ja autoillessa rattiin nukahtamisen riski on myös olemassa. Ensisijainen hoito on ylipaine hoito nukkuessa elikkä nenämaski tai sitten naamari. Leikkaus myös yksi vaihtoehto, mutta ei aina mahdollinen.

      • HJV

        Minun miestäni auttoi hammaskisko, se pitää leuan paikoillaan, eli ei päästä kuorsaamaan. Onpa ihanan hiljaista nyt...

        Leikkausta kokeiltiin, se ei auttanut, eivätkä apteekin suihkeet. Siis hammaslääkärille, sieltä saa avun.


      • Koillismaan tyttöI

        Hoitamaton uniapnea johtaa lopulta hengen menoon,koska lopulta aivot eivät saa tarpeeksi happea,koska veren happipitoisuus laskee niin alas.
        Tulee muistikatkoksia,harhanäkyjä,hereillä pysymisen vaikeutta,ihminen ei tiedä,mitä pitää tehdä missäkin tilanteessa,nukahtaa kahvipöytään ym.Tosi vaarallinen pitkään jatkuneena ja hoitamattomana.Luulin ystävästäni,että hänelle tuli jokin mielisairaus,kun näki ja kuuli olemattomia,kunnes asia saatiin hoitoon!


      • Akka läks...
        Koillismaan tyttöI kirjoitti:

        Hoitamaton uniapnea johtaa lopulta hengen menoon,koska lopulta aivot eivät saa tarpeeksi happea,koska veren happipitoisuus laskee niin alas.
        Tulee muistikatkoksia,harhanäkyjä,hereillä pysymisen vaikeutta,ihminen ei tiedä,mitä pitää tehdä missäkin tilanteessa,nukahtaa kahvipöytään ym.Tosi vaarallinen pitkään jatkuneena ja hoitamattomana.Luulin ystävästäni,että hänelle tuli jokin mielisairaus,kun näki ja kuuli olemattomia,kunnes asia saatiin hoitoon!

        Odotan tällä hetkellä kutsua sairaalaan, että CPAP-laitetta päästään kokeilemaan. Nyt kun tiedän
        syyn pitkäaikaisiin vaivoihini en varmasti laiminlyö hoitoa.


      • teivir

        Itselläni on ollut uniapnea hiukan yli vuoden ja on maskit ja koneet käytössä. Olen melkein riippuvainen koneesta jo jos en laita maskia en nukukkaan hyvin koko yönä. Olen tullut riippuvaiseksi laitteesta en voi mennä nukkumaan ellei maski ole päällä. Mieheni ymmärtää ihan täysin ei mitään valittamista laitteesta.


    • Ruismaakari

      Tottahan tuo on, et uni vaikeutuu, mut saa kai olla aika rankkaa kuorsausta, mut kyl tää tinnituskin vie voimat ku ulisee 24/7

    • kroohpyyh

      On tullut kokeiltua kaikki suihkeet,ei apua,muuta kuin aamulla kaikki röörit tukossa ja kuorsaus voimakkaampaa.
      unipatjallakin kävin sairaalassa,ei saanut nukuttua,meni tutkimus hukkaan.
      olo on aamulla sellainen että,päätä särkee ja on vetämätön olo.
      Kunhan ilmat lämpeää taidan muuttaa takapihalle
      telttaan naapureiden iloksi.Saa oma muru nukkua yönsä kunnolla..

      • apneetikko

        Mene ihmeessä hakemaan uusi lähete unitutkimukseen. Itsekään en meinannut saada sairaalassa piuhoissa unta, jäi ehkä 2-3 tuntiin nukkuminen sinä yönä. Silti todettiin "lievähkö" löydös. Kuitenkin pisin "tapahtuma" oli 53 sekuntia eli kuulostaa kamalalta. Sain automaattisen laitteen ja vähitellen alan oppimaan nukkua sen kanssa. Vaadi uusi tutkimus. Outoa, etteivät uutta mahdollisuutta tarjonneet. Ei hyvä.


    • ainahan voi

      kuorsaavasta kumppanista ottaa vaikka avioeron:)

      • Sisulisä

        Ei kuorsaamisen takia tartte erota, vaikka itseksin tiedän, että näin on joillekin käynyt ja joskus nuorempana itsekin sitä harkitsin. Mulla on näet kuuluvasti(yli 80 desibeliä)kuorsaava rakas siippa.Olen vain muuttanut eri paikkaan nukkumaan ja sillä homma on ratkennut. Apteekista saa myös muuten hyviä korvatulppia. Ja kokemuksesta tiedän, että kun armas siippa jää eläkeelle kuorsauksen ääni vähenee ja siihen voi alkaa jopa tottua! Eli: aikansa kutakin vaihetta elämässä;)


      • ja kuka ei

        Minunkin ex-vaimo valitti kuorsaamisestani, mutta omaa kuorsaamistaan hän ei koskaan kyennyt tunnustamaan. Hän oli nääs niin hieno ihminen, ettei hän voinut kuorsata.

        Ongelma on pitkälti kiinni siitä, kumpi nukahtaa ensin ja kumpi on herkkäunisempi.


      • herkkäuniset
        ja kuka ei kirjoitti:

        Minunkin ex-vaimo valitti kuorsaamisestani, mutta omaa kuorsaamistaan hän ei koskaan kyennyt tunnustamaan. Hän oli nääs niin hieno ihminen, ettei hän voinut kuorsata.

        Ongelma on pitkälti kiinni siitä, kumpi nukahtaa ensin ja kumpi on herkkäunisempi.

        Kuorsaamiseni on miesystävälleni suunnaton ongelma. Hän yleensä nukahtaa ensimmäisenä, mutta herää herkkäunisena jatkuvasti kuorsaamiseeni, eikä kuulema "raaski" tönäistä minua, että kääntyisin kun on sitä kokeillut eikä kuulema auta. Heräilemme nykyään molemmat moneen kertaan yössä, kun itsekkin olen herkkä uninen ja alitajunnassani tiedän, ettei toinen nuku niin itse herään siihen kun toinen kääntyy.


    • ......

      Partnerin kuorsaus on ennemminkin aika unettavaa, yleensä nukahdan heti kun alkaa kuulua rauhoittavaa kuorsausta.
      Eli sylikkäin nukkuminen ja kuorsaus ovat parhaat unilääkkeet (muita ei tarvitakaan), silloin nukahtaa nopeasti ja aamulla herää virkeänä.

      Erillään ja yksin nukkuessa yleensä on hankaluuksia saada unta ja aamulla ylös pääseminen vaikeaa.

    • Uni on lääke

      http://www.uniapnea.fi

      Löytyy perustietoa uniapneasta. Uniapnea on löydettävä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska ajan myötä aiheuttaa paljon sairauksia.

      Uni on lääke.

    • klubilainen

      CPAP Klubin sivuilla tietoa uniapneasta, oireista, tutkimuksista ja hoidosta.

      Käy tutustumassa: http.//www.cpap.fi

      • CPAP

        Elämälaatuni on parantunut muutamassa kuukaudessa. Olin aina väsynyt, keskittymiskyky ja muisti alkoi heiketä, nukuin puolen vuorokaudesta, mikään ei kiinnostanut ja epäilin masennusta. Kun vielä mies muutti toiseen huoneeseen siksi, ettei jaksanut enää jännittää toivunko seuraavsti hengityskatkoksesta kuorsausten välillä, menin lopulta työterveysasemalle. En ole lihava enkä kovin vanhakaan.

        Onneksi lääkäri osasi antaa lähetteen uniapnea-tutkimuksiin ennen masennuslääkkeen kokeilua.
        Kun vihdoin sain CPAP-laitteen, vaikutus oli uskomaton jo muutamassa viikossa. Uni puoleen, keskittymiskyky ja virkeys palasivat, koko elämä kirkastui.

        Älkää hyvät ihmiset pilatko omaa tai läheistenne elämää jättämällä uniapnea-oireet tutkimatta.


    • Hae apua

      Leikkauksista on aika huonoja kokemuksia. Aina kuorsaus ei johdu uniapneasta, mutta usein se on takana. Uniapnea on vakava sairaus, jossa kuolemanvaara on selvästi lisääntynyt. Sydän- ja aivoinfarkti vaara on korkea, metabolisen oireyhtymän monet muodot kuten diabetes, verenpaine ja kolesteroli ovat selvässä yhteydessä eli uniapnean hoito vaikuttaa suoraan myös näihin tauteihin.

      Hakeudu pian uniapnea-tutkimuksiin. Tutkimusta varten saat kotona nukkumista varten laitteen, joka rekisteröi tarvittavat tiedot. Lisätietoja, apua ja tukea saat esim. sivustolta www.cpap.fi.

    • ropiska

      omat makuuhuoneet ja homma on hoidossa, miksi jonkun pitäisi koko ikänsä kärsiä samassa huoneessa kuorsaavasta ihmisestä.

    • ropiska

      omat makuuhuoneet ja homma hoidossa miksi jonkun pitäisi kärsiä toisn kuorsaamisesta koko ikänsä.

    • Lepo ♥

      Minä olen 159cm ja painan 57kg - lihakseni painaa.

      Olenpa joskus herännyt omaan kuorsaukseen, mutta en kuitenkaan usein kuorsaa.

    • Mulle auttoi tämä

      Nyt kaikki korva kuulolla jotka haluatte että kuorsaus loppuu...Tilanne oli meidän perheessä jo se että jouduin nukkumaan yläkerrassa. Kertakaikkiaan vaimo ei enää kestänyt kuorsaustani. Ongelma se että nukuin aina selälläni ja kuorsaus oli väistämätön tosi asia...ohessa linkit jolla loppui.
      Tyyny on aivan mahtava muunmuassa ozbaby Turussa myi tuotetta ja moni muukin. Kallis on mutta toimii.
      http://www.bumbeez.com/Doomoo-Buddy-imetystyyny-Light-Pink-Taupe
      ja tuossa kisko jonka tilasin Ebaysta hinta lähetyksineen 14€

      http://viewitem.eim.ebay.fi/STOP-SNORING-MOUTHPIECE-ANTI-SNORE-DEVICE-SLEEP-AID-NEW/130518458694/item

      Nyt on vihdoin hiljaista ja itsekin nukun aivan loistavasti töyden yön unia.
      Suosittelen kaikille lämpimästi.
      Tyynyn ansiosta nukun nyt kyljelläni ja tyyny mukautuu mahtavasti Tulee ns. ihanne asento kyljellään ja suu kisko auttaa leukaa eteenpäin.
      En ole vielä uskaltanut koittaa, mutta luulen että kiskon voin jättää pois kun nnyt kerran pysyn kyljelläni koko ajan.
      Eli nyt kipin kapin ostamaan miehelle lahjaksi "Buddy" imetystyyny...
      Ei ne kumminkaan itse sitä kehtaa ostaa!!!!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe