Kokemuksia kissan yskästä?

tahtoisin kuulla..

Elikkä poika kissani on n. 4 vuotias ja kärsinyt kamalasta yskästä noin vuoden ajan. Siis on käyty eläinlääkärissä mooonta kertaa!! Hänen mielestään on kyse loisista ja kissa on saanut aina piikin niskaan, muistaakseni se on ihan kortisoni piikki, ja yskä loppuu samantien. Yskä kuitenkin uusii aina, noin pari kuukautta menee ja taas on käytävä lääkärissä. Ei kuulema ole syytä epäillä mitään muuta, mutta kyllä tämä nyt aika ikävää ravaamista on:( Yskä on siis semmoista että pää viistää maata ja kuulostaa kuin kissa tukehtuisi siihen paikkaan, eikä saa happea. Olen lukenut täältä kissan astmasta ja muusta, mutta ei kuulema eläinlääkärin mielestä voi olla kyse astmasta. Ei pitäisi ammattilaista epäillä, mutta jo nyt on kumma jos ei ne loiset koskaan kuole!!

Onko kellään vastaavia kokemuksia?? Onko yleistäkin?? Olisiko sittenkin mentävä toiselle lääkärille kysymään mielipidettä?? Ja eikö ole mitään muuta keinoa kuin ainainen lääkärissä käynti??

16

13656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astmakoti

      Moi,
      Meillä kissa (tyttö 1,5 v)yski usein sellasta kakomisen näköistä yskää, joskus ihan unestakin heräsi yskimään. Samoin hengästyy tosi helposti esim.leikkiessä. Vein lääkäriin ja siellä sanottiin samantien, että mahdollisesti astmaa. Halusivat ottaa keuhkokuvat joiden perusteella epäily vahvistui. Kuulema astma diagnoosi varmasti on vaikea tehdä. Kisu sai ja sen kortisoni piikin, joka auttoi heti. Nyt aikaa siitä 3 kk ja kisu alkanut yskiä uudelleen, tosin harvakseltaan mutta varmasti kohta täytyy hakea uusi kortisoni piikki. Muuta hoitoa ei tällä hetkellä tarvita.
      Minä varmaan käyttäisin toisella eläinlääkärillä sinuna kissaasi jos mahdollista, kuulostaisi kyllä joltain muulta kun "ikuisilta loisilta". Ja yskän kuvailit kyllä samanlaiseksi kuin meilläkin oli.
      Toivottavasti asiat selviää ja saatte apua yskään!

    • ......

      tuolla tavalla yskitä, sitä paitsi jos se on kortisonipiikki minkä saanut niin eihän se mihinkään matoihin tehoa.. Tietysti vaihtaisin lääkäriä, ihmisiä nekin on ja huonoja mahtuu joukkoon tummaan siinä missä muihinkin ammattiryhmiin.

    • leda

      En tahdo pelotella, mutta kannattaisi käyttää udestaan. Oma ihana Micke-kissani 17 v nukkui pois 2003 marraskuussa. Kissalla oli tassuissa kasvaimia ja ilmeisesti myös sisäelimissä. Kaipaus jäi, nyt on tassun jäljissä tassuttamassa Wiljami. Sattumoisin syntynyt kuolin päivänä sekä nuoremmat siskot Leda ja Misty.

    • kissalääkärille

      Monet eläinlääkärit ei tiedä tuon taivaallista kissoista, etsi siis kissoihin perehtynyt ell.

      Loisia ei todellakaan häädetä kortisonilla!?!! Kuulostaa nyt jo rahastukselta! Kyllä kissa pitää nyt tutkia kunnolla.

      Homeopatiasta voisi olla hyvinkin apua hengitystieoireiselle.

      • Mertsu

        Tieto tulee vähän myöhään, mutta kuvaamasi kissan tapa yskiä pätee ainakin viiteen omaan kissaani: yskivät niitä karvapalleroita sieltä masustaan. EI astmaa eikä mitään muutakaan, VAIN karvat 'yököttävät', useimmiten eivät yskimisvaiheessa kuitenkaan oksenna niitä karvoja pois. Heinän syöttäminen auttaa niitä oksentamaan ne pois, MUTTA on helpompi ja siistimpikin tapa auttaa kissaa: Syötän nykyisin sellaista eläinkaupasta saatavaa kuivamuonaa niille, joka liuottaa ne karvapallerot jo masussa, ja kuvailemasi kaltainen yskiminen on vähentynyt huomattavasti.


    • --------

      Kiitos vastauksista!
      "Astmakodin" kissalla on melko varmasti aivan samanlainen yskä..sillä meidänkin kissa herää kesken unien yskimään jne..Tuota minä mietinkin että jos kissalla on astma, niin mitkä ovat sen hoitokeinot. Nyt jos se on sitten tuo kortisoni-piikki,niin tavallaan mikään ei ole mennyt vikaan ja kissalla on ollut hyvä olla. Ja siis yskiminen todella lakkaa samantien kun piikki on laitettu, mutta mikään ei siis muuttuisi mihinkään, vaikka saataisiin diagnoosi astmasta, kun hoito on sama.

      Olen kuullut myös paljon vanhemmasta kissasta (ainakin 10v.) jolla oli jotakin kiinnikkeitä muistaakseni keuhkoissa, ja ne aiheuttivat myös samankaltaista yskää. Mutta kun kisuni on niin nuori,niin voisiko se olla mahdollista??

      Ja rahastuksen meininkiä tällä lääkärillä ei ole, sillä ei ole tarvinut maksaa poliklinikka maksua koskaan. Lääkäri on jäämässä eläkkeelle, tekee vain osittain hommia, ei ole mm. röntgeniäkään. Olisi kiva tietää paljonko "astmakoti" maksaa tuosta kortisonipiikistä? Ja onkohan sitä mahdollisuus saada kotiin ja pistää itse?

      • astmakoti

        Meille tarjottiin vaihtoehtoina kortisonipiikille kortisonia suun kautta tai hengitettävänä muotona kuten ihmisillekkin. Pillerin syöttö on yhtä tuskaa meillä joten olen päätynyt tuohon piikitettävään versioon. Helppo tapa ja varsinkin kun olemme sitä tarvinneet vasta kahdesti. Ell sanoi, että jos antaa hoitajan pistää vastaanotolla sen, eikä lääkäriä tarvitse niin tulisi halvemmaksi. Hintaa en osaa sanoa pelkästä piikistä, koska eka kerralla oli hinnassa mukana röntgenkuvat ja toisella saatiin myös antibioottikuuri. Mutta ei muistaakseni ollut kyllä kallis.
        Tuota en ole tajunnutkaan kysyä, että voisiko itse pistää sen, olisi kyllä aika kätevää.
        Niikuin itse mainitsitkin, jos teilläkin on astmaa niin hoito on ollut ihan sama kuin meillä.


      • Hyvä lääkenanto tapa
        astmakoti kirjoitti:

        Meille tarjottiin vaihtoehtoina kortisonipiikille kortisonia suun kautta tai hengitettävänä muotona kuten ihmisillekkin. Pillerin syöttö on yhtä tuskaa meillä joten olen päätynyt tuohon piikitettävään versioon. Helppo tapa ja varsinkin kun olemme sitä tarvinneet vasta kahdesti. Ell sanoi, että jos antaa hoitajan pistää vastaanotolla sen, eikä lääkäriä tarvitse niin tulisi halvemmaksi. Hintaa en osaa sanoa pelkästä piikistä, koska eka kerralla oli hinnassa mukana röntgenkuvat ja toisella saatiin myös antibioottikuuri. Mutta ei muistaakseni ollut kyllä kallis.
        Tuota en ole tajunnutkaan kysyä, että voisiko itse pistää sen, olisi kyllä aika kätevää.
        Niikuin itse mainitsitkin, jos teilläkin on astmaa niin hoito on ollut ihan sama kuin meillä.

        Miksi anna suuhun pienellä ruiskulla minimaaliseen vesi tiklkaan liotettua kortisoni tablettia.
        Apteekista saa 2ml ruiskuja johon vedät nesteessä olevan lionneen kortisonin ja laitan kissan suuhun sivu hampaiden välistä lääkkeen.(huom älä laita vettä paljon noin alle pieni teelusikka )
        Apteekissa kannattaa sanoa ei neularuiskua.


    • Samppu

      Poikakissallamme (noin 7 vuotta) on myös ollut noin vuoden samantyyppinen yskä. Eläinlääkäri antoi viimeksi kortisonipiikin ja antibiottikuurin ja otti verinäytteen tulehduksen selvittämiseksi; kumpikaan ei auttanut ja tulhehdusarvot olivat normaalit. Lyhytvaikutteisen kortisonipiikin olisi muistaakseni pitänyt auttaa välittömästi mahdolliseen astmaan. Soittelin lääkärille jälkikäteen ja hän arveli, että jokin vain ärsyttää hengitysteitä eikä kissaan kannata pumpata lääkkeitä sen enempää.

      Sydämen kuuntelu ei onnistunut kehräyksen takia, sydänvika oli yksi mahdollinen selitys vaivaan.

      Ei ole kyllä mukavaa katsella ja kuunnella tuota yskimistä, mikähän avuksi...

      • simpattisrgt

        Meillä oli Ihan samanlaista! vaikkei köhinää ollut kuin harvoin. Lopulta kuvauksissa selvisi, että keuhkoissa oli imusolmukkeita, joita ei pystytty enää hoitamaan.


      • kaarina7

        Toisenlainen syy yskään: minun 9-v. poikakissa yski reilun vuoden - joskus meni päiviä, ettei yskinyt lainkaan ja sitten taas. Madotin ohjeiden mukaan, joka ei kuitenkaan helpottanut millään tavalla.
        Eilen aamulla heräsin ihmeelliseen krahinaan ja vinkunaan. Samassa kissa naukui samalla tavalla peloissaan, kun sillä on pahoinvointi. Menin katsomaan, ja kissa yritti eteisen lattiamatolla olla pitkällään ja molemmilla kyljillään. Erikoista oli se, ettei se meinännut saada hengitettyä millään, vaikka suu sillä oli ihan auki. Nopeasti toimitin sen eläinlääkärille, joka on yksi parhaita ja arvostetuimipia sekä erittäin ammattitaitoinen. Hän totesi heti, että kissalla on sydänlihasrappeuma ja siitä johtuen sydän ei ole jaksanut enää pumpata vierta riittävällä nopeudella ja kissa on saanut veritulpan siihen valtimoon, joka antaa verta jaloille. Kissan tassut olivat ihan kylmät. Muuta en voinut lemmikilleni enää tehdä, kuin pyytää armonpiikki..
        Tämä päivä on mennyt itkun kanssa . ja kaipaus rakasta lemmikkiä kohtaan on suuri..


    • KissaEemeli

      Ihan 1. juttu yskivälle kissalle on matokuuri jos ei ole saanut vähään iakaan, sillä suolinkainen varmaan yleisin yskän ja kakomisen aiheuttaja.

    • kissan kaveri

      Mulla kissan yskintään auttoi matokuuri, Drontal se jota annetaan vain 1 pilleri... auttoi heti, yskä oli poissa monta kuukautta, nyt on taas palannut, annoin Axilur-kuurin ja se ei tehonnutkaan. Huomenna haen taas Drontalin apteekista, kissa yskii jo aika usein.

    • plöö

      nenäpunkki aiheuttaa tuollaisia oireita

    • kisukittukisu

      Hei! Minulla 4v. tyttökissa. 1v.ikäisenä ensimmäistä kerta yski parin päivän aikana. Iisalmessa sanoitti kissaflunssa, rutto ja sai anttibiootti kuurin sekä kortisoni piikin. Helpoutui mutta alkoi uudelleen yskimään. Soitin päivystävälle ja heti sanoi ette rutto ole kun olin tarkemmini kuvailut asia. Iisalmessa sanoitti vielä ettei niin nuorella kissalla ole astma. Kuukautta myöhemmin sai vakavia yskäkohtauksia, hengitys oli pinnalinen, raskas, veti henkeä ja jälleen Iisalmeen ja vain piikit. Lisäksi kun olimme kisun kanssa toimenpitehuoneessa odottamassa kissa rupesi ahmimaan ilmaa ja minä huusin käytävällä kun paloauto. No siten tulivat ja laitetti lisähappea hengittämään ja vieläkä ei puhuttu astmasta. Kaiken varalta prednisoni kirjoitetti mutta ei otettu verinäytettä eikä röntgenikuvaa.
      Viikoksi helpoutui ja sen jälkeen heti kohtaukseen tullessa illalla vein tuhatjalka. Röntgenkuva viitäsi keuhkoihin, tulehdus? Ja nyt sanoitti ehkä astma ja suosittelivat Kuopiossa Jynkkä klinikkaa koska siellä on mahdollinen tähystys.
      Varasin ajan ja sinne vaan, Kerroin tarinani. Sanoitti kyllä voi niin nuorella olla astma. Sammalla nukutetti. tähystetti, otetti röntgenvuva. Eläinlääkäri sanoi että tähystyksestä ei löytynyt mitään mutta keuhkkuvassa näkyy semmoista ja semmoista mikä viittää astmaan. Kisu saa joka päivä yhden Flixotide suihkeen (hoitava lääke), ja lisäksi vakaviin kohtauksiin on Ventoline suihke. Niitä lääkkeitä annetaan volumaticolla(puhalluspullo). Eläinteille on pieni . Yleensä niitä on myynnissä vain hyvin varustettuissa eläinklinikkoilla. 115e. Mutta kisu on sitä arvoinen ja nyt ei ole enää ollut vakavia yskänpuuskia. Ihan samalla tavalla kun olet kuvaillut minun kisu yskii, vetää pään alas ja puolelta toiselle kääntää. Toivottavasti oli apua.

    • kortisoni_hengitettävänä

      Omalla kissallani oli kala-allergia, joka aiheutti astman kaltaista yskää. Luultiin Felinassa ensin astmaksi, ja kissalle annettiin astmapumppu, joka kyllä auttoi allergiseen yskäänkin.

      Ei kannata kortisonilla leikkiä, koska se pilaa kissan sisäelimet.
      Ainoastaan hengitettävä kortisonipumppu on suht turvallinen. Pillerit ja pistokset pitkällä juoksulla ovat vaarallisia, kuten ihmisillekin. Vanhemmilla kissoilla voi olla jo valmiiksi sisäelinvaurioita, kuten munuaisten vajaatoimintaa, tai alkava sellainen, ja kortisoni vain pahentaa kaikkea. Siksi hengitettävä avaava suihke ja kortisoni kissalle paras. Pumpun käyttöön tottuu. Hengitykset lasketaan ääneen kymmeneen, ja kissa oppii äänenpainosta, missä mennäään, ja tottuu siihen, että kohta loppuu hengittely pumpun kautta. Kissa varmaan myös oppii, että hengitys helpottuu tuolla keinoin, ja hyväksyy asian. Omani oppi siihen nopeasti, vaikken alun jälkeen sitä enää annakaan, koska astmaa ei ollut.

      Kala-allergioita ja muita kannattaa yrittää hoitaa Leaderin karnosiinilla. Olen antanut sitä kala-allergiselle kissalle nyt jo vuoden, ja sen herkistyminen on hellittänyt. Kissa voi syödä nykyisin myös raksuja, joissa on kalaöljyä, kuten niissä melkein aina on. Leaderin karnosiinissa ei ole lisättyjä vitamiineja tai muuta kissalle vaarallista. Siinä on histidiä, mitä on allergialääkkeissäkin. Annan omalle 4 kg:n kissalle murusen (esim. 1/8 x 400mg tabletista/pv.) Eläinlääkäri on hyväksyyt tämän. Kissallani on myös munuaisten vajaatoiminta, ja karnosiini auttaa siihenkin vähentäen yleistä tulehdustilaa kehossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe