Autosta autosta

Perhe sen kuin kasvaa

Millaisilla autoilla kuljette te, joilla on enemmän kuin kolme lasta (sen ikäisiä, että mukana pitää vielä kuljettaa)?

Itse epätoivoisesti pohdimme auton vaihtoa. Toisaalta olisi kiva päästä koko perheenä jonnekin samalla autolla joskus. Toisaalta yksin ei viitsisi kauheasti ajella millään tilaihmeellä, joka kuluttaa sitten taas enemmän. Suurin osa ajoista tapahtuu kuitenkin pienemmällä kokoonpanolla kuin koko perhe mukana.

Miten te olette ratkaisseet auto-ongelman?

(Asumme muuten maalla, missä ei ole muita liikenneyhteyksiä, joten bussilla liikkuminen ei ole vaihtoehto.)

22

2661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7 hengen

      Crysler Voyager,kuluttaa kyllä jonkin verran mutta niissäkin on monta eri moottorivaihtoehtoa tarjolla.

    • mapee

      vaikka mitä vempelettä kuljetuksiin. Ihanin on jenkkipaku jossa on paikat kuudelle. Vanhemmat saa istu arauhassa edessä mukavilla kapteenin tuoleilla ja lapset on rivissä takana. Tavaratila aoli runsaasti koiralle ja tavaroille tarjolal eikä mitään tarvinnut jättää pois kun ei mahdu. Huonoa on ison tilan tarve parkissa ja bensakulut..

      Parempaa hintasuhdetta edusti taas Opel Zafira sitä aikaisempaa mallia. Nykyiseen en ole tutustunut. Siinä oli tilat viidelle aina ja tarvittaessa seitsemälle. Tavaraakin mahtui kohtuudella mukaan. Penkit sai esiin ja pois näppärästi. Auton paras puoli oli endottomasti sen henkilöauton koko verrattuna moneen tila-autoon. Kulutus tosin hutelee bensana kympin tienoilla kaupungissa ja dieselinäkin seitsemän lähelle ja vero on aika iso..

      Noita malleja joiss aon lisäpenkkejä on ainakin volkkarilla ja pösöllä ja varmaan muillakin. Autot on henkilöautokokoa ja kulutus vähän isompi, mutta ei huima. Kannattaa mennä tutustumaan liikkeisiin tarjontaan. Itse vierastan isoa tilauatoa juuri kulutuksen takia ja kun ajoa tulee paljon. Monessa vielä tavaratila on aika heikko..

      Eka isompi auto meillä oli jenkkifarmari jossa paikat edessä kolmelle ja takana sama. Niitä ei juuri uuudempana ole kai ollut myynnissä kun vanhojakaan tuskin enää näkee. Ne on useimmiten valmiiksi pakettiautoja jolloin dieselvero on olematon jotain satasen luokkaa jos muuten tykkää sillä kruisailla. Meno on letkeää ja kulutus kohtuullista isoksi autoksi...

    • Pohjanmaan poika

      Meillä 6 hengen perhe ja usein vielä anoppi kyydissä. Autona meillä on siis Volvo V 70 -01 lisäpenkillä varustettuna. Katolle laitamme tarvittaessa suksiboksin tavaroille pitemmillä reissuilla. Hyvin on toiminut meidän tapauksessa ja on kuitenkin henkilöauton ominaisuudet yksin työmatkaa ajellessa.

    • tsaidu

      Meillä Ford Galaxy.Kaikki penkit irtoo erikseen ja liikkuu myös edestakaisin.Kuluttaa vähemmän kuin Voyagerit ja halvemmat varaosat on.Opel Zafira liian pieni meille vaikka penkkajä onkin tarpeeksi mutta jotenki pieni oli.Muuten ihan mielettömän ihana auto!Hiihtolomareissulle joudutaan kyllä asentaa boxi katolle.Galaxy on tila-auto mut ei niitä suurimpia malliltaan.Samankokoinen kuin perusmalli Voyager,grand Voyager on 30cm pitempi.

      • Autoillaan

        Meillä on 5-hengen Mazda 2:lla lisäpenkillä, eli rekisteröity väliaikaisesti 7:mälle. Hyvin pärjää eikä vie edes paljon bensaa


    • Crysler Voyager

      Meillä on kyseinen auto, koska lapsia 4. Vanhin 11 v ja yksi on turvaistuimessa ja toinen kaukalossa. Kaikki mahtuu hyvin ja isoimmat eivät tappele kun on ahdasta. Ostimme diesel version. Vie noin 7 litraa maantiellä ja kaupunkiajossa noin 12.

      Meillä ainakin ainut mahdollisuus, kun isommat lapset harrastavat niin paljon.

      • ihaa

        Meillä on vw-bussi:) ja asutaan maalla. No tiedän mitä tarkoitit.
        Aikaisemmin meillä oli vw-touran, 7 paikkaa. Muuten ihana, mutta tavarat eivät mahdu mukaan.

        Kahta ei isäntä vaihda ja tuo pikkubussi on toinen. Sinne mahtuu hyvin 9 henkeä ja tavarat. Meillä kun on se pidempi malli.


      • on myös
        ihaa kirjoitti:

        Meillä on vw-bussi:) ja asutaan maalla. No tiedän mitä tarkoitit.
        Aikaisemmin meillä oli vw-touran, 7 paikkaa. Muuten ihana, mutta tavarat eivät mahdu mukaan.

        Kahta ei isäntä vaihda ja tuo pikkubussi on toinen. Sinne mahtuu hyvin 9 henkeä ja tavarat. Meillä kun on se pidempi malli.

        volkkarin pitkä bussi. Siinä on kyllä perhe-auto parhaimmillaan! Ei tarvitse tunkea tavaroita, eikä käyttää boxeja.
        Meillä oli aiemmin volkkarin lyhyt bussi ja siinä oli paremmin tavaratilaa kuin tässä pitkässä (penkit olivat liukuoven vieressä). Nykyisessä on kiinteä seinälle nouseva takapenkki, joka vie tavaratilaa. Jos taas tuota takapenkkiä haluaa käyttää niin keskirivistä täytyy ottaa yksi penkki myös taakse, että kaikille penkeille pääsee hyvin kulkemaan.
        Silti lyhyemmässä oli vain 1 matkustajapaikka vähemmän. Ottaisin lyhyemmän version heti takaisin jos vain jostain löytyisi, meille kun riittäisi siinä olevat istumatilat hyvinkin.


    • kokki

      Meillä on 7-paikkainen Toyota Avensis Verso. Keskirivin keskimmäinen penkki on otettu pois, ja kaikille kuudelle on hyvät omat penkit.

      Takimmaiset penkit ovat isolle miehelle ahtaat (matala katto) mutta keskellä ja edessä tilaa on loistavasti.

      Auton lattia on tasainen, joten lapset voivat vaivatta kävellä penkkien välistä takariville.

      Toyota on hieman pienempi kuin Voyager, mutta vastaavasti hieman näppärämpi kurvaillessa kaupungin ahtailla kaduilla ja parkkipaikoilla.

      Kannattaa koeajaa!

      • se on

      • mamaliini
        se on kirjoitti:

        Ja täältä löytyy rahoitus:

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/Docs/110701111752EH?OpenDocument

        Pienperheelliset ja lapsettomat rahoittavat suurperheitten auto-ostokset.

        Ei löytynyt sieltä sellaista kohtaa, että näin rahoitamme suurperheellisen auton.
        Kelan tuilla ei kukaan autoja ostele niin pieniä ne on.
        Kyllä on autot ostettu ihan omalla ansaitulla palkkarahalla kun niistä on ensin ne verot maksettu.


      • niin helppoa
        se on kirjoitti:

        Ja täältä löytyy rahoitus:

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/Docs/110701111752EH?OpenDocument

        Pienperheelliset ja lapsettomat rahoittavat suurperheitten auto-ostokset.

        Mitähän oikein meinasit tuolla kelalla? Kyllä meidän perheessä molemmat tienataan ihan tarpeeksi ja kelasta ei muuta tule kuin lapsilisät. Autot hankitaan ihan omalla rahalla...


      • suurperheen äiti
        se on kirjoitti:

        Ja täältä löytyy rahoitus:

        http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/Docs/110701111752EH?OpenDocument

        Pienperheelliset ja lapsettomat rahoittavat suurperheitten auto-ostokset.

        Totuus on kuitenkin se, että aika monet suurperheelliset ovat ihan hyvin tai ainakin normaalisti toimeentulevia ja ne jotka käyvät täällä rutisemassa ovat niitä joille kelan tuet ja sossun luukkukin on tuttu... Katkeria ihmisiä. Meillä neljä lasta sekä kaksi työssä käyvää aikuista ja taatusti verotulolllamme kustannamme yhden jos toisenkin pienen perheen ja yksinhuoltajan menoja. En silti siitä rutise, niin se vaan on.


    • pääsee

      Meillä on Mitsubishi Pajero, rekisteröity seitsemälle hengelle. Taloudessa kuusi ihmistä ja iso koira. Takana olevat penkit saa pois yksitellen, katolle boxi ja matkata voi vaikka etelästä pohjoiseen mökille. Suosittelen! Ps. Dieselversio edullisin jos kilometrejä kertyy

    • Wertsa

      Toyota Previa, uudempi malli (2004), ihan huippupeli 7 paikkainen, jokainen penkki saatavissa erikseen irti, myös säädöt jokaisessa istuimessa. Myös viimeisellä penkkirivillä isollakin aikuisella hyvät oltavat. Lisäksi jää vielä matkatavaroillekin tilaa, vaunutkin menee lähes heittämällä kyytiin. Automaattivaihteinen 2.4 bensa vie noin 7 litraa maantieajossa ja 10-12 kaupunkiajossa. Liukuovet molemmilla puolilla on ihan ykkönen lapsiperheessä. Näitä vaan on aika vähän saatavissa ja on aika hinnakkaita, mutta 10 kertaa parempi kuin chrysler sen voin sanoa. Kooltaan verrattavissa Chryslerin Grand Voyager:iin.

      • mommydearest

        7 pientä lasta autossa istuu :)


    • monta autoa

      Meillä Chrysler grand voyager sekä Gmc suburban. Kauppakassina pikkujapsi. Hyvin mahdumme ja tarvittaessa saamme lapsille kaveritkin mukaan. Ja ihan omilla palkkarahoilla ostettu kaikki autot, eipä ole juuri tarvinnut Kelan kanssa olla tekemisissä, eikä muunkaan "luukku"viraston kanssa. Ainoa meitä kunnolla muistava on verottaja :)

    • Hondamies.

      Meillä on Honda Shuttle vuodelta 1996. 2.2 bnesa ja tomaatti. Kuusi paikkaa, eli joka rivillä kaksi tuolia. Hyvin mahtuu kuuusi ihmistä. Boxi katolle, niin voi mennä lappiin hiihtämään. Kulutus on sellaiset 8-11 litraa, ajotavasta ja säästä riippuen. Suosittelen, jos ei ikä haittaa.

    • syyskuussa 9 henkeä

      Me ostettiin uutena Hyundai Trajet vuonna 2007 ja kuviteltiin, että siinä on meille autoa 10 vuodeksi. Silloin meillä oli 4 lasta eikä suunnitelmissa ollut lisää.
      Sitten lipsahti pari kertaa ja nyt lapsia on kuusi ja seitsenpaikkainen auto on pieni meille. Muuten Trajet on toiminut upeasti ja ollaan oltu siihen tyytyväisiä.
      Syyskuussa tulee TAAS yksi suunnittelematon vauva lisää ja huomenna menen vaihtamaan Trajetin 9 hengen pikkubussiin. Sekin on Hyundai.
      Jos lapsia vielä ensi syyskuun jälkeenkin tulee, loppuu meiltä ajokortti ja joudun ajamaan D1 kortin ja ostamaan kahdelletoista rekisteröidyn auton.

    • GHGHGH

      GHGHGHH

    • syyskuussa 9 henkeä

      Jep. Nyt on Huyndain pikkubussi alla ja ihan hyvältä tuntuu. Paikkoja on yhdeksälle ja taakse mahtuu vaunutkin.
      Tällä pitäisi pärjätä pitkään ellei vaimo vielä ensi syyskuun jälkeen taas pullahda paksuksi. Sitten menee hommat hankalaksi. ABeC kortilla pärjää 9henkinen perhe vallan mainiosti, mutta jos tulee yksikin yli tuon, se on D1-ajokortti hankintaan ja isompi autoa taas alle.....eli rahanmenoa....

    • asdasdasdff

      meillä on audi q7 2011 malli...
      eipä teillä köyhillä taida olla varaa ku tollasii korealaisiin paskoihin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe