Paras lomani

Been there

Minun elämäni paras lomamatka oli toissa kesänä Kreetalla. Olen kolmekymppnen mies, meitä oli matkassa minun lisäkseni, vaimo ja kolme lasta. Vuokrattiin villa Rethymnonin läheltä Maroulas -nimisestä kylästä. "Maroulas Villas". Finnmatkat oli lafka, josta ostimme matkan. Teemana "Blue Villas" -loma.

Olimme siellä 2 viikkoa heinäkuussa ja käytössämme oli vuokra-auto koko 14 vrk:n ajan. Hyundai Matrix, tila-auto. Söi tosi vähän bensaa ja oli sopivan kokoinen perheemme käyttöön. Saimme sen heti saavuttuamme lentokentälle ja jätimme sen kentälle kun lähdimme takaisin Suomeen.

Oli aivan ikimuistoinen luksus-loma. Tästä lähtien aiomme tehdä pääasiallisesti tuollaisia villa-lomia ja vuokra-auto myös kehiin. Ei aikatauluja, ei häiritseviä naapureita, ei mitään sellaista hermojen kiristystä mitä saattaisi yleensä tupata olemaan hotellissa.

Villassamme oli täysi kotivarustus. Kodin perustarpeet ja tarvikkeet löytyivät kyllä. En voi muuta kuin suositella kaikille villa-lomaa. Olipa kyseessä sitten pariskunta, perhe tai vaikkapa perhe kavereita / sukulaisia.

Ei tarvinnut ottaa vaatteitakaan montaa laukullista mukaan, koska saimme pestyä pyykit pyykkikoneessa ja laitettua ne kuivumaan pihalle pyykkitelineeseen. Nehän kuivuivat siellä helteessä tunnissa tai parissa. Ei tarvinnut myöskään lähteä kotiin likapyykki-kassien kanssa, vaan saimme puhtaat vaatteet pakattua laukkuihimme paluumatkalle. Okei, voihan hotellisakin pestä esim. käsipyykkiä mutta ei se ole mielestäni ihan sama asia kuin pyykinpesukoneella pestyt. Tuollainen pyykinpesu-asiakin voi tuntua luksukselta :)

Käytiin n.2 km päässä Lidl -kaupassa tekemässä ruokaostokset keskimäärin joka toinen päivä. Tehtiin monena päivänä safkat huvilalla keittiössä. Paisteltiin pihvejä ja siemailtiin viiniä ihanassa Kreetan kesässä. Toki teimme ihan perus-kotiruokaakin, ettei mennyt pelkäksi biffien paisteluksi koko loma kuitenkaan. Kävimme joinakin iltoina ravintoloissakin syömässä.

N. 2 km päässä huvilalta oli kylä nimeltään Platanias (kyseessä ei ole Hanian Platanias). Siellä oli vilskettä ja vipinää juuri meille sopivissa määrin. Kävimme viettämässä iltaa siellä muutaman kerran ja siellä oli keskitasoisen hyviä ravintoloita ja baareja.

Rethymnoniin oli n.20 minuutin ajomatka huvilaltamme. Kävimme siellä pari kertaa kahden viikon aikana. Se oli miellyttävä ja mukavan oloinen viihtyisä kaupunki. Siellä oli myös hyvät shoppailumahdollisuudet ja pari kilomtriä rantabulevardia, joiden vierustat olivat täynnä ravintoloita ja myyntikojuja.

Takaisin villaan...
Aamupalat ja iltapalat oli mukava kattaa piha-terassille altaan viereen puutarhaan. Kattoterassilla oli mahtavaa ottaa aurinkoa, käydä välillä vieressä yläkerran suihkussa viilentymässä ja jatkaa taas auringonottoa. Hakea välillä jääkaapista kylmää juotavaa, jne...kuunnella musaa lujaa ilman, että se olisi häirinnyt ketään.

Vaimon kanssa oli ikimuistoista istua yöllä pihaterasilla, jutella kahdstaan ja nauttia etelän lomasta. Kreetan miellyttävän lämmin yö kaskaiden laulukuoron ja oliivipuiden keskellä. Grilattua fetajuustoa oliivien kera maistellen ja punaviiniä siemaillen....Kunpa saisi sen hetken juuri nyt tähän näin :)

Ajoimme autolla saaren päästä päähän ja ajelimme saarta ristiin rastiin. Halusimme nähdä mahdollisimman paljon. Tuli nähtyä ihan aitoa Kreetaa ja sikäläistä maalaiselämää myös. Silloin totesimme, ettei mitkään matkanjärjestäjien retket voisi tarjota niin hienoa ja avartavaa kokemusta kuin sellainen omatoimiloma, jonka teimme. Saimme ajella ilman aikatauluja ja mennä sinne minne huvitti. Jäi mieleen eräskin pikkukylä "Vrisses", 26 km Rethymnonista. Lounas jälkkärit bisset aikuisille ja lapsille limut, yht. 20 €. Hinnat paljon halvemmat kuin saaren kaupungeissa. Eikä se edullinen hinta niinkään se suurin asia ollut, vaan se että tuli maistettua erilaista ruokaa kuin kaupunkien ravintoloissa. Se oli jotenkin eksoottisempaa ja uusi kokemus sekin.

Jälleen takaisin villa-asioihin...
Oli niin mukavaa kun lapset saivat olla siellä villassa suojassa aidatulla piha-alueella ja polskutella uima-altaalla vaikka useamman tunnin putkeen. Minä ja vaimo saatiin ottaa relaa aurinkotuoleissa ja seurata ihan vierestä lasten hauskanpitoa. Tulihan siellä altaalla itsekin oltua enemmän kuin yleensä lomilla on ollut tapana olla.

Meren rantaan oli vain 2 km ja sinne pääsimme autolla tuossa tuokiossa. Rannat olivat hyvät niillä seuduilla. Ehkä hieman kivikkoisia paikoin mutta valtaosin hienohiekkaisia ja hyvin hoidettuja. Aurinkotuolit kustansivat viideltä hengeltä vain 2 euroa, koska lapset saivat aurinkotuolit ilmaiseksi. (Vertaus: Italiassa, Riccionessa kaksi aurinkotuolia maksaa 23 euroa / päivä, Kreetalla 2 euroa / päivä).

Vuotta aikaisemmin tuota Kreetan Villa-lomaamme olimme Turkin Alanyassa. Tykkäsimme paikasta ja hintataso oli suht.edullinen. Suurena yllätyksenä saimme todeta, että Kreeta oli edullisempi lomakohde kuin Turkin Alanya. Luulimme etukäteen, että asia olisi ollut toisin päin. Mutta hyvä niin, sillä pidämme enemmän Kreetasta.

Ruokaileminen perheen kanssa ei ollut kertaakaan hankalaa. Oli paljon eri vaihtoehtoja. Pystyi valmistamaan itse sapuskat keittiössä tai pihagrillissä, oli mahdollista tilata puhelimitse huvilalle ruokaa läheisistä ravintoloista, joissa oli kotiinkuljetus.(Emme tosin tilannet kertaakaan mutta sellainenkin mahdollisuus olisi ollut olemassa) tai sitten pystyi menemään lähellä sijaitseviin ravintoloihin, jotka olivat ajo tai kävelymatkan päässä ja auki yömyhään asti.

Sen jälkeen kun palasimme kotiin Suomeen, olen jäänyt kaipaamaan sitä lomaamme tosi paljon. Siksipä olenkin usein tietokoneellani ja katselen lomakuviamme. Mikään muu lomamatka ei ole tehnyt minuun niin suurta vaikutusta. Netissä on paljon kuvia Kreetalta ja myös niistä Maroulas Villas -huviloista ja Finnmatkojen sivuilta voi käydä tsekkaamassa niitä Kreetan villa-lomia myöskin jos jotakuta kiinnostaa. Olen jo päättänyt, ettei se ollut minun / meidän viimeinen Kreetan Villa-loma. Toivottavasti seuraava on luvassa jo pian... :) Hauskoja lomahetkiä kaikille!! Kreeta on numero 1.

8

4484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -rattijorgos-

      Jotenkin haiskahtaa mainokselta, koska teksti ei välitä ihan oikeaa elettyä elämää. Tässä ikään kun luetellaan itse kohde, villa ja sen ympäristö. Aihe ja kohde on tuttu, olen nähnyt näitä Retyn liepeille tehtyjä villakyliä tai yksittäisiä pikkuhotelleja.

      Muutama oikaisu. Vaikka ottaa ns. valmismatkan ei se sido lomailijaa mihinkään yhteisrentoihin tai retkiin. Olen lomaillut Kreetalla 1989 lähtein enkä ole vielä käyttänyt opaspalveluja kertaakaan, en ole käynyt yhdelläkään retkellä. Viimeksi kun olin Haniassa en nähnyt opasta kun lentoasemalla.

      Villalomailu?
      Se sopii isommalle perheelle, tulee jopa edulliseksi jos porukkaa on paljon. Villan voi vuokrata suoraan netistä, jos saa sopivasti lennot...lentojen kanssa on enemmän ongelmia kun villan vuokrauksen. Toki sen villan voi vuokrata kuten tässä mainoksessa, silloin ei tarvitse tehdä muuta kun siirtää fyrkat matkanjärjestäjän tilille.
      Jos lomailu on järjestettävissä sesongin ulkopuolelle kaikki on omatoimivuokrauksessa helpompaa. Huhti-touko-kesäkuu on hyvää lomailuaikaa Kreetalla. Jos pitää lomansa huhti-toukokuussa voi etsiä, villoja ja pikkuhotelleja saaren etelärannalta. Kreetalla kevät tulee etelärannalla noin kk aikaisemmin ja säät suosivat.

      Esimerkki.
      Vuokraatte etelärannalta huoneiston tai villan. Vuokraatte auton vaikka Iraklionin tai Hanian kentälle. Tällä pääsette kohteeseen ja tulette myös takaisin, teillä on auto käytössä koko ajan. Toki sinne pääsee taksilla tai bussilla riippuen kohteesta siinä on aina oma pulaaminen.

      Etelänranna kyliä joissa voi lomailla jo aikaisin keväällä

      http://www.crete-hotels-rooms.com/Reservations/index.html

      http://www.tsoutsouros.org/en100.htm

      http://www.sunnyvillaholidays.com/smartholidays/English/lendas/lendas.html

      http://www.matala-apartments.com/matala_apartments_rooms_mmap.asp

      http://www.agia-galini.com/en/home/

      http://www.plakias-filoxenia.gr/rentaroom1.htm

      http://www.paleochora-holidays.gr/

      • Aika aikaansa kutakin

        Pienten lasten kanssa on ehkäpä kuitenkin tuo pakettimatka varmenpi/turvallisempi koska siitä saa aina rahansa takaisin jos juuri ennen matkaa sattuu vaikka tulemaan korvatulehdus tai muu matkan estävä tauti.
        Jos olet lähdössä omatoimimatkalla niin 5 x lennot villan hinta on sitten mennyt taivaan tuuliin pahimmassa tapauksessa.
        Aivan ihanaa että suomalaisetkin matkatoimistot VIHDOIN ottivat nuo villat mukaan valikoimaansa.
        Sitten kun lapset ovat isoja tai pois pesästä lentäneitä niin on taas aika omatoimimatkailulle, meilläkin onneksi jo se vaihe menossa (lukuunottamatta joskus äkkilähtöjä toukokuussa tai elo/syyskuun vaihteessa makatoimiston kautta.
        On siinä aivan oma juttunsa olla varsinkin lasten kanssa omassa villassa kuitenkin lähellä jotain isompaa kylää/kaupunkia kuin hotellin apartementos-huoneessa jossa seinät on 'paperia' ja allas täpötäysi.


      • Been there

        Johtunee varmaan siitä, että meikäläinen on tehnyt 8 vuotta B to B myyntityötä. Alkaa omat kirjoituksetkin näyttämään myyntipuheilta ;)

        Mutta ihan oikeasti, Kreetan villa-loma oli mun elämäni paras loma. Ensi kesänä menemme Pargaan perheemme kanssa. Olen jo nyt aivan innoissani, siilä olen Kreikka-fani henkeen ja vereen.

        Jos ei saada järkättyä villaa (huvilaa) Pargasta, niin huoneistohotelli käy aivan mainiosti. Sitä odotellessa.....:) Skool!


      • lisätietoja
        Been there kirjoitti:

        Johtunee varmaan siitä, että meikäläinen on tehnyt 8 vuotta B to B myyntityötä. Alkaa omat kirjoituksetkin näyttämään myyntipuheilta ;)

        Mutta ihan oikeasti, Kreetan villa-loma oli mun elämäni paras loma. Ensi kesänä menemme Pargaan perheemme kanssa. Olen jo nyt aivan innoissani, siilä olen Kreikka-fani henkeen ja vereen.

        Jos ei saada järkättyä villaa (huvilaa) Pargasta, niin huoneistohotelli käy aivan mainiosti. Sitä odotellessa.....:) Skool!

        Hei! Onko Maroulas Villas sopiva aivan pienille lapsille, tarkoitan 1-3 vuotiaita, joilla on jo nopeat jalat, mutta ei riskinarviointikykyä omassa päässä. Eli onko siellä aitaamattomia korkeita pudotuksia esim. pihalla tms.? (Näitähän Kreikassa näkee jopa hotellien leikkialueiden reunoilla).
        Onko Maroulas Villa korkealla (vuoristossa)? Eli millaiset näköalat sieltä on ja millainen tie vie perille Villan pihaan? Onko kovin kapea tai mutkainen (mahtuuko kaksi autoa kohtaamaan?) Olemme olleet kaksi kertaa Kreetalla Hanian seudulla, autoilleet siellä ja ihastuneet saareen! Villa-loma kiinnostaisi seuraavaksi...
        Kiitos vastauksista jo etukäteen!


      • Been there
        lisätietoja kirjoitti:

        Hei! Onko Maroulas Villas sopiva aivan pienille lapsille, tarkoitan 1-3 vuotiaita, joilla on jo nopeat jalat, mutta ei riskinarviointikykyä omassa päässä. Eli onko siellä aitaamattomia korkeita pudotuksia esim. pihalla tms.? (Näitähän Kreikassa näkee jopa hotellien leikkialueiden reunoilla).
        Onko Maroulas Villa korkealla (vuoristossa)? Eli millaiset näköalat sieltä on ja millainen tie vie perille Villan pihaan? Onko kovin kapea tai mutkainen (mahtuuko kaksi autoa kohtaamaan?) Olemme olleet kaksi kertaa Kreetalla Hanian seudulla, autoilleet siellä ja ihastuneet saareen! Villa-loma kiinnostaisi seuraavaksi...
        Kiitos vastauksista jo etukäteen!

        On sopiva loman vietto paikka aivan pientenkin lasten kanssa. Pitää vain siitä huolen, ettei muksut pääse omia aikojaan pihan uima-altaalle. Villan ovet saa takalukkoon. Silloin kun olette sisällä, niin lapset eivät pääse pihalle kun ovet ovat lukossa. Piha on kauttaltaan aidattu ja portin saa suljettua.

        Maroulas Villa on korkealla. Muistaakseni neljä villaa samassa rinteessä. Kuitenkin sen verran välimatkaa, etteivät naapurit hengitä niskaan.

        Näköalaan kuuluu meri, oliivipuut, pellot, parin kilsan päässä olevan Platianiaksen lomakylän valot iltaisin.

        Tie villaan on kapeahko muttei mikään liikenneriski kuitenkaan. Aika rauhallinen tie. Pari kertaan tuli auto vastaan koko kahden viikon aikana. Mutta sehän on aivan tuurista kiinni kuinka usein niitä tulee vastaan.

        Itse ainakin etelän lomilla ajaessani tööttäilen joka kerta kun tulee jyrkempi mutka eteen. Se on hyvä tapa, tuleepahan informoitua vastaantulevia, että "täältä tullaan!". Täytyy sanoa, että olen matkinut sen tavan paikallisilta :)

        Kreeta on todella mukava loman vietto paikka. Suosittelen Maroulas-Villaa lämpimästi. Voisin suositella muitakin villoja mutta kun en ole niissä ollut. Ensimmäinen viestini ei ollut Maroulas Villa -mainos, niin kuin joku ajatteli. Toissa kesäinen villa-loma on vilpittömästi sanoen ollut tähän asti elämäni paras loma.


      • Lomailija
        lisätietoja kirjoitti:

        Hei! Onko Maroulas Villas sopiva aivan pienille lapsille, tarkoitan 1-3 vuotiaita, joilla on jo nopeat jalat, mutta ei riskinarviointikykyä omassa päässä. Eli onko siellä aitaamattomia korkeita pudotuksia esim. pihalla tms.? (Näitähän Kreikassa näkee jopa hotellien leikkialueiden reunoilla).
        Onko Maroulas Villa korkealla (vuoristossa)? Eli millaiset näköalat sieltä on ja millainen tie vie perille Villan pihaan? Onko kovin kapea tai mutkainen (mahtuuko kaksi autoa kohtaamaan?) Olemme olleet kaksi kertaa Kreetalla Hanian seudulla, autoilleet siellä ja ihastuneet saareen! Villa-loma kiinnostaisi seuraavaksi...
        Kiitos vastauksista jo etukäteen!

        Olimme juuri kaksi viikkoa ko. Maroulas Villassa ja huvila oli hieno ja siisti ja tilava jne. Kuitenkin sen sijainti oli sen verran sivussa ja korkealla vuoren rinteellä, että ilman omaa(vuokra)autoa siellä ei mielestäni tule toimeen. Meilläkin auto oli koko 2 vkoa, mutta kun joskus olisi ollut mukava mennä illalla esim.Plataniaksen kylään syömään ja ottaa vähän viiniä ruoan kanssa, niin aina jonkun piti olla kuskina. Yritimme epätoivoisesti pariinkin otteeseen soittaa huvilalle taksia ja käytimme Finnmatkojen Guide online-palveluakin siinä apuna(pyysimme heitä tilaamaan meille taksin), mutta taksia sinne emme koskaan saaneet.Lopulta sitten jo luovutimme ja vuorottelimme kuski-vuoroja. Syynä siihen, että taksia sinne ei saatu, oli joko se, että taksit eivät tienneet Villan sijaintia tai sitten se, että tie sinne oli melkoisen huonokuntoinen, eivätkä vain suostuneet ajamaan sinne.
        Mukanamme lomalla oli "nuorisoa" ja kun he sitten olivat iltaa viettämässä Plataniaksessa tai Rethymnonissa, niin taksit eivät suostuneet kertaakaan ajamaan huvilalle asti, vaan jättivät aina matkalaiset "vuoristotien" puoleenväliin. Sieltä he sitten joutuivat pimeässä (ei katuvaloja eikä muitakaan valoja)kävelemään huvilalle.
        Myöskään kauppareissuista ei olisi selvinnyt ilman autoa. Matkaa kuitenkin sen verran, että ostoksia ei siinä helteessä olisi kukaan jaksanut kantaa perille asti.
        Muuten loma oli erittäin onnistunut ja Maroulas Villas ympäristöineen tarjosi puitteet rentouttavalle lomalle!


    • satunnainen vierailija

      Ihana kertomus!! Ikävä tuli Kreikkaan.
      Löysin kertomuksen Kreikka-netin kautta.

    • Nipo kademieli

      Hyi että, mitä elostelua lentää etelään ja ajaa turruttaa vielä paikan päällä edes takaisin vuokra-autolla. Ruoka mahdollisimman halvalla monikansallisesta Lidlistä. Veikkaan, että suihkussakin on seisottu surutta ja annettu puhtaan veden virrata viemäriin, kun paikallinen maatalous on kärvistellyt kuivuudessa. Toivottavasti viinit ja juustot olivat paikallista ja luomua, eikä liha tehotuotettua ... Vapaaehtoinen päästömaksu tuli varmaan maksettua?

      Onneksi minun matkani ovat toisenlaisia, vaikka kohteena on samat seudut.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe