Välttäkää näitä tuotteita!

Otsonalle

Tiedoksi kaikille Aasiaan suuntaaville:
Kiinassa (myös Vietnamissa ja Etelä-Koreassa) tarhataan karhuja julmissa oloissa. Niiden vatsasta valutetaan sappinestetä, jota käytetään kiinalaisessa perinteisessä lääketieteessä. Useilla tarhoilla karhut joutuvat makaamaan paikoillaan vuosia jopa yli 20 vuotta pystymättä kääntymään tai edes ojentautumaan suoraksi. Tämä on pöyristyttävän julma käytäntö! EU on muutama vuosi sitten ilmaissut kielteisen kannan tähän, mutta se ei sido Kiinaa mihinkään. Välttäkää karhunsappituotteita ja "karhuravintoloita", jos sellaisiin törmäätte. Karhunsappea lisätään saippuoihin, shampoisiin, erilaisiin vesiin, oluisiin ja viinaan yms. Sitä myydään myös pulverina. Kiinalaisesta etiketistä on meidän mahdoton lukea, mitä tuote sisältää, mutta karhutuotteissa (luulen) yleensä on päällä karhun kuva, eli jokin vinkki siihen mitä se sisältää.
Ikävää myös kuulla niiden matkailojoiden kertomuksia "villi"eläimistä, joiden kanssa voi itsensä kuvauttaa. Ystäväni kertoi nähneensä erään ulkolaisen turistin kuvauttavan itsensä tiikerin vieressä. Joka kerran kun tiikeri vähänkin liikahti se sai kovan iskun päähän. Älkää hyvät ihmiset antako rahaa tällaisille ja ilmaiskaa, jos mahdollista, miksi. Sama koskee sappituotteita. Me turistit voisimme (mikäli siis mahdollista) ilmaista ettemme hyväksy tällaista käytäntöä.
Suomessa toimii Animalian alla ns. Karhuryhmä, joka tukee Aasiassa toimivaa Animals Asia Foundation nimistä järjestöä. Tämä organisaatio on saanut vapautetuksi onneksi karhuja tarhoilta ja se edelleen tekee työtä lainsäädännön muuttamiseksi karhutarhausmaissa.
Siis jotain positiivista on onneksi tapahtunut., mutta karhuja on vielä tuhansia ja tuhansia, jotka ovat vankina näillä tarhoilla.

3

1204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • referenssia

      Terveisia taalta Kiinasta.

      Olethan tietoinen, että Kiinassa omat vanhemmat silpovat lapsiaan jotta heidan avullaan kerjaaminen on tuottoisampaa.

      Myos yhden lapsen politiikan ansiosta varsinkin maaseudulla tytot eivat ole toivottuja ja tyttovauvoja tapetaan lukemattomat maarat ja yritetaan uudelleen josko seuraava olisi poika josta olisi tulevaisuudessa enemman apua jokapaivaisen leivan hankkimisessa.

      Tata listaa voisi jatkaa loputtomiin Kiinan epakohdista lansimaalaisen silmin tarkasteltuna, tassa vain pari esimerkkia.

      Se, etta elaimia kohdellaan kaltoin, on tietenkin surullista eika ole hyvaksyttavaa mutta on todella naivia kuvitella etta Kiina korvaansa lotkauttaa EU:lle tai millekaan vastaavalle instanssille. Animalia? :)

      Talouskasvu- ja varallisuuden hankkiminen, keinoja kaihtamatta on taman paivan Kiinaa eika sita mikaan muuta, nyt kun se on kaikille kansalaisille periaatteessa mahdollistettu.

      Valitettavasti.

      • Otsonalle

        Olen kyllä tietoinen Kiinan ja muunkin maailman muistakin epäkohdista liittyvät ne sitten ihmisiin tai eläimiin, mutta se ei yhtään vähennä tässä tapauksessa karhujen tai muiden villieläinten, tai koirien ja kissojen tuskaa Aasiassa.
        Mielestäni on todella laiskaa ja välinpitämätöntä latistaa kaikki tyyliin "joillakin on asiat melkein yhtä huonosti jossain, joten turha tehdä mitään tai ottaa yhtään vastuuta" ja jatkaa siihen omaan napaan tuijottamista ja kolmanteen kesämökkiin säästämistä. Tuollaisia kommentteja kuulee surullisen usein. Tosiasia on se että samassa veneessä tässä ollaan kaikki elolliset olennot. Jospa ei ummistettaisikaan silmiä joka kerta ja annetaisi pahan kiertää. Se on ainakin tosiasia, että kyynisellä elämänasenteella ja mitään tekemättömyydellä ei mikään muutu olipa kysymys ihmisten tai eläinten oikeuksista.


    • Yksi muuttaja

      Joo nyt on tulossa meidän perheelle tilanne jossa muutetaan Kiinaan vähäksi aikaa.

      Meillä on suvussa vahvoja perinteitä eettisten normien noudattamiseen ja nyt on sitten itse vähän tiukoilla. Eli lähden Kiinaan ja tuen sikäläistä yhteiskuntajärjestystä. Hanke jonka puitteissa lähden on saanut Kiinan valtiolta syvän hyväksynnän. Ja ei minulla ko hankkeen suhteen olekaan ongelmia. Se auttaa aidosti Kiinan heikko-osaisinta kansanosaa.

      Mutta mitä teen ruokakaupassa, ravintolassa, taksissa, julkisissa kulkuneuvoissa. Voinko selvitä periaatteideni mukaisesti. Vain eettisesti kestäviä tuotteita, ei korruptiolle (hankimme asunnon) yms.

      Koiraa en ole menossa syömään ja karhujen suhteen on sellainen periaate että syön vain omaa tai kavereiden metsästämää. Tietyt muutkin lajit ovat sisäisessä kiellossani. Ilmeisesti norsunluutuotteitakaan ei siellä ole ilmeisesti vaikeaa löytää (Näitä siis ei myöskään tule päätymään meidän hyllylle). Valastuotteet on myös selvä asia. Hylje, kissapedot yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2362
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1980
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      187
      1825
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe