Tyttö vauvan alapää

haisee

Voiko kuukauden ikäiseltä tyttö vauvalta tulla valkovuotoa?? mites voiko noin pienellä olla hiivaa tai muuta alapäässä, kun neidin pimpsa haisee ihan hirveelle... itselläni ei ole koskaan ollut hiivaa tai muuta! eikä ikinä haissut noin pahalle alapää. pikkuisella tulee ihan valkovuodon näköistä tahnaa.. mutta kuuluuko sen haista?? pestään alapää pyllypyykin yhteydessä ja jos pyllyä ei pestä niin alapää puhistetaan kosteuspyyhkeillä ja valkovuodot otan pois pumpulipuikolla..

11

13318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meidänkin

      tytöltä tulee sitä "valkovuodon näköstä mönjää" (paljon tahmeempaa)mutta ei se haise millekkään enkä sitä pois hankaa häppäreiden välistä koska minun mielestä se "suojaa" siellä pöpöiltä.Kyllä se vesi pesu riittää säännöllisesti mut ei toinna pumpulipuikoilla niitä tarpeettomasti hankailla.Itse olen joskus jos sitä tahnaa tulee häppäreiden ulkopuolelle niin pyyhkiny varovasti lämpimällä vedellä kostutetulla pumpulilapuilla.Mutta paremmin tietävät korjatkoon jos olen siinä väärässä :)
      Ottakaa ilmakylpyjä paljon niin saa pylleröinen ilmaa :) meillä ainakin typy on paljon ilman vaippaa lattialla,pyyhe on vahinkoja varten pyllyn alla.Kannattaa sinun neuvolasta kysyä,koska ei sen alapään pitäisi haista jos vaippa vaihdetaan säännöllisesti ja pyllyä pestään :)

    • käski.,.,.

      putsata noi töhnät päivittäin!
      Sairaalas kätilö kielsi putsaamasta, mutta kyl mä uskon tota lastenlääkäriä!
      Parempi kun putsaa kun jättää hetken päästä on joku ikävä tulehdus!!

    • ....

      jos haisee pahalle nii kannattaiskohan käyttää lääkärissä jos vaikka on joku tulehdus

    • ....

      Otapa yhteys neuvolaan äläkä itse mee millään pumpulipuikoilla sorkkimaan sitä tyttös alapäätä, ei noin pieneltä vielä tule mitään valkovuotoa. Siis onko tää tätä nykypäivää että ensin kokeillaan ite turata asian kaa jotenkin, sitten kysellään täältä kaikkitietäviltä keskustelupalstoilta ja vasta VIIMEISENÄ otetaan se puhelin kauniiseen käteen ja soitetaan neuvolaan, jossa varmaan parhaiten tiedetään kuinka toimia....

    • hei...........

      Meillä 5kk tyttö ja juuri neuvolasta kysyin asiaa koska meilläkin oli kausi kun tytön alappää haisi pahalle.Neuvolasta sanottiin että näin pienellä vauvalla EI VOI OLLA TULEHDUSTA.Meille myös neuvottiin jo sairaalassa ettei häppärien sisäpuolella olevaa valkoista saa puhdistaa pois (suojaa jotenkin).Neuvolassa myös sanottiin että VOI OLLA VALKOVUOTOA!Meillä auttoi runsaat ilmakylvyt sekä kylvetys öljyisessä kylvyssä ja joka ilta pyllyn pesu..häppärien sisäpuolen saat helposti pestyä kun ns.vähän taputtelet.

      • sanottiin

        neuvolassa ja sanoivat että imetetylle vauvalle voi jopa tulla"menkat" kun äidin hormoonit vaikuttavat vauvaan...mutta ap:lle putsaa ne töhnät häppärien sisältä, jos auttais...


    • Mie vaa21

      sanottiin jo sairaalassa että vauvalta tulee valkovuotoa eikä siitä kannata huolestua. Sitä kuulemma tulee vauvoilta kun elimistö puhdistaa pimpsaa tai jotain! Ootko ihan varma ettei se haju tuu siitä kun pissaa on vaipassa ja se on siellä sit hautunut hetken?

      • lukekaa..

        jos putsaa koko ajan alapäältä niin sietä lähtee myös ne terveeliset pöpöt pois jolloin alkaa tosiaan haista alapää..
        ja eikä sitä valkosta tosiaan kannata ottaa pois koko aikaa, eli sillon tällöin putsailu muuten alkaa vaavillakin ikävää ola kun alkaa kutista jne kun niitä terveitä pöpöjä ei ole..


    • Tuulis74

      Tuskin vauvalla on valkovuotoa. Meitä ainakin kehotettiin jättämään valkoiset möhnät suojaksi, eikä missään nimessä saa alkaa poistamaan. Eikä liikaa kannata varmaankaan peseskellä. Voisin kuvitella... mitä enemmän peset sen enemmän "haisee". Mielestäni sama pätee myös hiustenpesussa, mitä enemmän peset, sitä enemmän rasvottuu. Ilmakylpyjä minäkin suosittelisin. Joskus huomaan meidänkin tytön hieman haisevan, mutta olen todennut, että pissankin haju vaihtelee. Joskus kun tulee vähemmän pissaa, haju on paljon pahempi. Meillä pestään pylly vedellä aamulla ja illalla sekä kakkan jälkeen. Mitään kosteuspyyhkeitä ei käytetä.

      • Anonyymi

        Vanha ketju , mutta ilmakylvyt hyviä, ei saa mennä pitelemään vauvan alapäätä millään pumpulitupoilla, vesipesu riittää.
        Hiukset on kuollutta keratiinia niissä ei ole mitään tuntoa, se on päänahka joka rasvoittaa ne hiukset , hiukset itsestään ei kuolleena mitään rasvaa tuota.


    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta siltä varalta että joku muukin tänäpäivänä osuu vahingossq tähän keskusteluun: kylläpä on moni selittämässä ihan höpö-höpöä! Vauvalla voi tulla valkovuotoa ihan syntymästä asti ja se on ihan normaalia. Eikä sitä nimenomaan saa pyyhkiä pois suojamasta. Ei siis ihme jos ap:n vauvalla olikin joku tulehdus eikä sitä vauvan alapäätä muutenkaan ole asiaa mennä ronkkimaan, vauva raukka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe