10 v poika kiukuttelee kokoajan

lalle

Mitä ihmettä tehdä, vaikka annetaan hänelle aikaa, tai hän saa jonkin tavaran jota on pitkään halunnut tai lähdetään lomalla sellaiseen paikkaan mitä hän on itsekkin toivonut niin kaikki päättyy aina narinaan ja kiukutteleluun ja joku on aina mennyt huonosti. Lelu on viallinen kun se ei toimi niinkuin hän kuvittelee, kaikki on aina toisten syytä jos jokin asia menee pieleen, lomamatkalla tulee jossain välissä ilmoitus on tylsää ja loppuloma on pilalla ja sekin on hnen mielestään muiden syytä ja hän on nokka vääränä ja pilaa toistenkin lomatunnelman. Kotona valittaa jos ei saa pelata pelkoneella että tylsää ja ei ole mitään tekemistä. Jos ehdotat jotain ei kiinnosta. Kavereita on, mutta niidenkin kanssa aika menisi mieluiten vaan pelikoneella tai tietokoneen äärellä istumiseen.
Koulussa tuntuu, että käydään vain kavereiden takia. Kokeisiin ei kiinnosta lukea ellei äiti istu vieressä yhdessä lukemassa. Jos kyselen koulusta miten menee niin vastaus on "älä aina kysele". Opettaja on nuori ja kokematon käsittelemään asioita (olen yrittänyt) ja ei viestitä esim kotiin jos poika hölisee tunnilla vaan siitä kertoo minulle jonkun luokkakaverin äiti. Nytkin makaa huoneessaan mököttämässä kun joku asia ei mennyt niinkuin hän halusi Eli tuntuu että lapsi on kaikkeen tyytymätön ja tässä on vielä kova opintaival selviytyä aikuiseksi. Onko muilla kokemuksia asiasta tai antaa vinkkejä?

12

5493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäx

      ..meidän 11 v poika. Just samat vastaukset ja samat narinat joka asiasta ja kaikki tietty muiden vika.
      Lomat meilläkin pilalla ku miks mentiin vikingillä eikä Siljalla ja miks mentiin muulla ku Finnairin koneella..huh, huh. Ei huvita mitään antaa eikä mihinkään viedä ku aina narisee.

    • käytöstä

      Mene poikasi luo ja ota syliin tai ainakin viereen. Pysy siinä, yritä jutella ja jos ei onnistu, tulee vain nyrpeitä vastauksia, älä lähde pois. Näytä, että vaikka poika käyttäytyisi miten tahansa, sinä olet vierellä ja välität ja rakastat. Ja sano se.
      Meidän pojiltamme loppuvat kiukkuamiset, kun annan heille aikaani. Olemme vain rauhassa kotona, teemme ruokaa, pidämme telkkarit sun muut kiinni ja oleskelemme yhdessä. Seuraavana päivänä onkin asiat sitten aikalailla reilassa :) Lapsesta näkee sen miten teillä menee. Yksi juttu, jos lapsia on useita, olisi hyvä antaa tätä aikaa jokaiselle erikseen vielä.
      Suosittelen lähellä oloa, tavalla tai toisella, rauhallista, ei mihinkään kiirettä. Lapsi kyllä valittaa ensin, mutta sitten hän rupeaakin tekemään jotain tai sitten voihan sitä yhdessäkin pelata jotain, piirtää, kertoa juttuja.

      Oman käytöksesi sinä siinä pojassa näet, tietenkin niin, että onhan lapsen elämässä muitakin kuin sinä. Eikä tämä tarkoita syyllistämistä.. mutta se vaan on niin usein.

      • käy kaupassa

        niin hirveä vinkuminen "äiti osta toi" ja äiti ostaa, eikä sanaakaan, että joulu on viikon päästä!
        Sen vuoksi ei mikään tunnu enää miltään, kun saa aina kaiken mitä pyytää!
        Aikaa ne lapset tarvii, juttuseuraa, jonkun joka lukee, ottaa kainaloon, leipoo pullaa vaikka kerran vuiodessa, lähtee tonkimaan kivien alusia, kattoo yhdessä pikkukakkosta ja bätmäniä!
        Jos aina saa kaiken, mikään ei ole enää mitään!


      • meillä kans

        Toi tyyli. Eli lapsen lähelle tietysti lapsen ehdoilla. Eli ei aina syliin, kunhan on läsnä kiuksta huolimatta.


    • sirjex

      Poikanne tuntuu olevan keskipiste perheessänne.
      Onkohan hänellä sisaruksia, jotka olisivat lievittäneet tätä "maailmannapa" ongelmaa?

      Vanhempien tehtävänä EI ole tasoittaa kaikkea pojan elämässä eteentulevaa.
      Hänen on opittava olemaan myös nokka vääränä.
      Jos lapsella on ruokaa, vaatetta, koti, ja mahdollisuus koulunkäyntiin ja ekstrana tulevat päälle lomailut, niin enempää ei voi vanhemmilta vaatia!

      Anna armoa myös itsellesi "Lalle". Kyse on ihmisen omasta vastuusta myös. Poikasi on opittava vastaamaan myös omasta viihtymisestään, kun kaikki nämä hyvän elintason elementit ovat hänen eteensä suorastaan kannettu.

      Meidän perheessä ei oteta kiukuttelua edes huomioon. Se ei saa vastakaikua. Jos ei viihdy, niin sitten on oltava pahalla päällä.

      Hyväksy poikasi valitus, huonotuulisuus, narina. On hänen asiansa tulla niiden tunteiden kanssa toimeen. Hänen on nimittäin OPITTAVA se, että kaikki ei mene aina niin kuin itse haluaa.

      Älä lähde orjailemaan hänen vaatimustensa edessä. Poikasi on selvästi niskan päällä ja dominoi.
      Älä tee karhunpalvelusta hänen tulevaisuudelleen. On opittava sietämään pettymyksiä. Jos hän ei opi kotona tätä asiaa, niin aikuisena hänellä on suuria vaikeuksia ihmissuhteissa niin työpaikalla kuin aviopuolisona.

      Teet parhaan teon, kun et tee mitään!
      Tämä on paradoksi, mutta toimii.
      Ja lisään vielä, että vähennä yhdessäoloa hänen kanssaan ja anna kotitöistö vastuuta, jotka hänen on ehdottomasti kannettava.

    • muistan...

      vieläkin, kun sanoin aikoinaan vastauksena ''älä kysele'' tms. Mulla se ainakin johtui siitä, kun halusin olla itsenäinen joidenkin asioiden suhteen. Esimerkkinä juuri tuo koulu.

      Nykyään olen 17-vuotias ja vieläkin joskus tulee sanottua ''älä kysele''. Suurimmaksi osaksi se johtuu siitä, kun ammattikoulussa olen niin on pitkät päivät ja väsyttää. Mutta pakko tunnustaa, että joskus ei kiinnosta kertoa vanhemmille asioistani, kun haluan itse hoitaa asiani.

    • ...

      onko poika aina saanut kaiken haluamansa? itse ainakin jouduin lapsena osallistumaan jonkin verran kotitöihin (välillä ihan oma-aloitteisesti ja välillä pienen marmatuksen jälkeen..) ja ei olisi tullut mieleenikään kiukutellan enää tuon ikäisenä leluista (veljien kiusaamisista sen sijaan tuli huutoa :D ).
      kokeileppa käyttäytyä samalla tavalla kuin poikasi. kiukuttele, kun kahvinkeitin tekee pahaa kahvia ja jos poika kysyy sulta jotain (esim. mitä ruokaa on?), niin sanot jotain tosi tylsästi. katso reagoiko poika siihen, että käyttäydyt samalla tavoin kuin hän.
      sit kun poika tajuaa, että käyttäydyt jotenkin oudosti ja kysyy siitä niin, kerro kuinka pahalta äidistä tuntuu katsella tuollaista käytöstä. ehkä käytökseen löytyy jokin hyvinkin selvä syy, josta poika ei ole halunnut kertoa.

    • taitaa olla

      Nyt on tainnut käydä niin että tämä lapsi saa aina kaiken valmiina eteensä, eikä ole ikinä tarvinnut tehdä mitään kotitöitä ym.ansaitakseen esim jonkun lelun tms. Ei muuta kuin vaatikaa enemmän lapseltanne ja keskustelkaa,pitäkää tiukat rajat ja syökää yhdessä,viettäkää perhe-elämää ,Se on niin helppoa! Lapset ei mene rikki komentelusta ja huudoista,Kaikkea ei tarvi saada heti,ainoastaan vanhempien rakkautta ja rajoja.Kiitos puheenvuorosta.

    • hemmottelua ja vaatimuksia ...

      Lapselta pitää vaatia lapsen ikäkautta vastaavaa käytöstä ja lisäksi osoittaa rakkautta ja välittämistä yhteisellä ajalla.

      Et vaadi lapselta 10v sopivaa käytöstä! Se on karhunpalvelus.

      Lapsi ei ole oppinut kestämään pettymyksiä eikä arvostamaan saavutuksia.

      Tuonikäisen kiukuttelu on yksinkertaisesti huonoa käytöstä! Sitä ei pidä sallia! (Valitse teille parhaiten sopiva keino puuttua: tiukka kieltäminen, huumori ja keskustelu tms).

      Lapsi oppii arvostamaan asioita, jos joutuu jonkun verran ponnistelemaan niiden saamiseksi. Tuon ikäisen pitää esim tehdä jotain kotitöitä (jotta ne ei aikuisena tunnu ylivoimaisita ja jotta vapaa-aika saa arvoa). Myöskään leluja ym ei kannata antaa ilman lapsen tekemiä suorituksia kuin jouluna ja syntymäpäivänä ja silloinkin kohtuudella.

      Ota siis vanha kunnon "rajat ja rakkautta" käyttöön. Hemmotellakin saa jos lisäksi vaatii sitä lapsen ikäkaudelle sopivaa käytöstä!

    • kannanotto

      Meillä samanikäinen, tyttö kylläkin, joka myös kiukuttelee kaikesta. Jos jotain saa se ei olekaan kivaa ja kun jonnekin mennään, niin sinne mennään huudon kanssa.
      Lapsi ei ole lellitty, eli todella harvoin saa jotain tavaraa ym, aikaa kyllä lapselle löytyy. Pelit ym ovat rajoitettuja ja olen sanonut että jos on kavereita silloin pitää tehdä kaverin kanssa jotain, ei koneella.
      Meillä näitä kohtauksia tulee useinmiten jos:

      1) päivällä on joku asia mennyt pieleen tai jotain ei ole ymmärtänyt

      2) Lapsi on väsynyt, joko siksi ettei ole nukkunut tarpeeksi tai on ollut jännä päivä(normaalista poikkeava)

      3) hän ei ole syönyt vähään aikaan mitään, eli verensokeri on matalalla. Kasvavalla lapsella, ja tässä iässähän kasvetaan, on energiantarve suuri, eli syödään hyvin ja usein

      Joskus meillä auttaa, kun ei kiukkua yksinkertaisesti noteeraa vaan antaa puuskan mennä ohi ja sitten jutellaan. Joskus lapsi tarvitsee apua ja ohjausta kiukun lopettamiseen, varsinkin jos yltyy niin vahvaksi ettei itse enää kykene lopettamaan.Meillä tulee myös vastaukseksi kysymyksiin mikä on että ei kuulu sulle, mutta olen sinnikäs tapaus ja usein lapseni myös kertoo, kunhan on ensin rauhoittunu

      Voimia vaan sinne ja muista että oma rauhallinen käytös auttaa myös lastasi rauhoittumaan. Ole kiinnostunut lapsesi elämästä jatkossakin, se kertoo että välität hänestä

    • ihan tylsää

      Näitä velttoja sisäilmassa kasvaneita taxilla kouluun kyyditettyjä prinssejä on suomessa 200000 ja koko ajan lisääntyy.
      Nykyaika tuottaa velttoja poikia jotka ei leiki enää ulkona kavereitten kanssa.
      Ei ne osaa tehdä majaa, ei ne aja porukassa polkupyörilla kauaskin retkille tai muuten vain.
      Peli- ja mediamaailma on tuhonnut suomen pojista 50%. Toki on vielä taloyhteisöjä etenkin haja-asutusalueilla joissa pojat muodostaa jengin ja sitten pelataan ulkona yhtä sun toista.
      VANHEMPIEN TEHTÄVÄ ON OLLA HANKKIMATTA TÄTÄ PELI- JA MEDIAHELVETTIÄ KOTEIHIN. Vastuu on vain ja ainoastaan vanhemmilla.
      No mutta kun toisillakin on niin....Siinä se onkin.
      Mistä löytyy se vanha hyvä aika...
      No nyt tämä taantumuksellinen onnellisen kolmen pojan osallistuva iskä vetäytyy kuulemaan kommenteja. Jatkan kyllä jos keskustelu on kehittävää.

    • Anonyymi

      Vanha ketju ja ap:n poika on jo varttunut aikuiseksi, mutta joku varmasti nykyäänkin kamppailee vastaavanlaisten ongelmien kanssa ehkä juurikin 10-vuotiaan lapsensa kanssa. Tuo saattaa hyvinkin olla autismia, tietämys autismista kun on kehittynyt aivan valtavasti vuoden 2008 jälkeen. Joustamattomuus on yksi autismin yleisiä oireita, itku- tai raivokohtaus voi tulla autistilapselle ihan vaikkapa siksi jos aamiaismurot tarjotaan eri astiasta tai kauppakeskuksessa mennään kerroksesta toiseen eri tavalla kuin tavallisesti. Samoin se että tylsistyy helposti jos ei voi tehdä itselleen mieluisaa tai kiinnostavaa puuhaa, kuten juuri pelata tietokoneella. Kavereiden kanssakin vietetty vapaa-aika saattaa perustua vain videopelien pelaamiseen.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe