Kusettaako Arabia-Iittala kuluttajia?

Ronster

Olin hankkinut itselleni isot määrät Kartio- ja Teema-sarjaa. Yksi tärkeimmistä syistä, jonka takia sarjoihin päädyin oli se, että tulevaisuudessa kun perhe kasvaa ja astioita hajoaa, voin hankkia uusia vielä kaupasta. Eli oletin, että tuotteiden elinkaari olisi pitkä.

Ensimmäisenä olin ostamassa uusia 4 dl:n Kartio-laseja. Huomasin, että uudet lasit ovat huomattavasti leveämpi suustaan kuin aiemmat. Miten voi olla mahdollista, että 1989 kuollut Kaj Franc on muka enää tämän uuden levenneen lasin suunnittelija?

Tämän jälkeen perheeseen ja juhliin tarvittiin lisää 19 cm:n Teema-lautasia. Luulisi, että se olisi ollut kestävä hankinta, jota saisi tästä ikuisuuteen. Olihan tuota samaa lautasta ollut jo myynnissä kymmeniä vuosia. Ennen Kilta-sarjan nimellä. No ko. lautaskokoa ei enää valmisteta! Uudet koot ovat 17 cm ja 21 cm. Kaksi senttiä pienempi tai kaksi senttiä suurempi. Jos samaa väriä ei olisi enää ollut saatavilla, olisin voinut tämän kanssa elää, mutta koon muuttaminen tuolla tavalla on uskomatonta kuluttajan kusetusta.

Iittala mainostaa iskulauseenaan "Kertakäyttökulttuuria vastaan" Automaattisesti herää kuitenkin kysymys, että ihan kuin yritys yrittäisi pakottaa kuluttajat hankkimaan kokonaan uudet lasi- ja lautassarjat, jos vanhoja sattuu rikkoutumaan tai tarve tulee muuten isommalle astiastolle.

5

2971

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • laatu -mitä se on...

   Kartio -laseja tusinan. Enää ei ole yhtään jäljellä. Luulen että muoto aiheuttaa lasiin niin kovan jännitteen että hajoavat helposti. Kaikki siis hajosivat ihan normaalissa käytössä.

   • kurni

    Kannattaa aina reklamoida! Itsellä kävi samalla tavalla, lasi vain halkesi. Sain yhden hajonneen lasin tilalle kuusi uutta. Vielä eivät ole hajonneet..


   • Tomhl

    Kusetusta indeed! Sain lahjaksi 6 kpl. Taika sarjan isompia mukeja ja kuukauden käytön jälkeen pohjat mustana metalli jäljistä eli lasitevika, vialliset tuotteet. Lähetin sähköpostia ja kupit iittalalle (sain samat vialliset kupit takaisin, jotka ovat käsin jynssätty jollain erikois pesuaineella ja 20% alennus kupongin, joka jää käyttämättä, koska en enään ikinä osta iittalaa. Itse olen pessyt mielen astianpesukoneessa) lisäksi mulla on käytössä myös iittalan aterimet. Ja iittala vastaus..

    Kuvailusi perusteella kuulostaa siltä, että kyseessä on normaaleja kulutuksesta tulevia metallinjälkiä.

    Lasite on ohut lasinen pinnoite keraamisen esineen päällä. Tällainen kestävä ja kova materiaali suojaa tuotetta hyvin.

    Lasite on kovempaa kuin sen kanssa usein hankauksessa olevat materiaalit, esim. teräs (aterimet ym.). Tästä aiheutuu lasitepintaan ns. metallijälkiä.

    Metallijälkiä ja naarmuja ei täysin voida välttää. Kaikkien keraamisten tuotteiden lasitepinta kuluu jonkin verran käytössä.

    Suosittelen pyörittämään lusikkaa mukeissa niin, ettei se kovasti osuisi lasitteen pintaan. Tämä väkisinkin kuluttaa lusikkaa lasitteen pintaan.

    Metallinjälkiä voi yrittää puhdistaa lasitteen pinnasta nestemäisellä teräksenpuhdistusaineella ja liinalla / talouspaperilla.

    Tämän jälkeen hyvä tiskaus ja kuivaus.

    Ystävällisin terveisin/Best regards

    Fiskars Finland Oy Ab
    Kuluttajapalvelu/Consumer Service

    Kristiina


  • varma tieto

   Suuri osa varsinkin arabian tuotteista tehdään ulkomailla. Suomessa arabialla ei ole esimerkiksi valettuja tuotteita, ne tehdään es. thaimaassa. Arabia kertoo asiasta kysyttäessä(es. aamulehdessä pettynyt ostaja kysyi taika-sarjan kotimaisuudesta), mutta antaa olettaa että tuotteet ovat kotimaisia.
   Uskoisin että muutokset johtuvat tästä. Ulkomailla tehtyjä tuotteita ja tekotapoja on vaikea vahtia.

   • no niin just

    Ja paskat SUURIN OSA arabian tai iittalan tuotteista tule ulkomailta, ehkä noin 10-20%, jos niillä ei riitä suomessa tuotanto kapasiteetti ja jos niillä ei ole mahdollista valmistaa esim. kyseistä rumilus astiasarjaa Taikaa niin onko se niin väärin että ne teetättää ne ulkomailla.Lieneen ei?! Ja mikä on arabian valettu tuote? valaisetko tyhmää hiukan? :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   377
   6196
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   4248
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   95
   1734
  4. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   14
   1682
  5. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1601
  6. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   376
   1580
  7. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1490
  8. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   64
   1486
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   973
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   972
  Aihe