Hevosten koulutustasot

Mjinä

Eli, kun lapsella ois sellanen hevos vimma, niin ajattelin, että minunkin jotain pitää tietää.

Kun hevosten koulutustasossa lukee
HeA, Me 60 cm, Re 60 cm mitä nämä tarkoittavat?

Että onko tuo Me 60 cm joku hypyn korkeus?

31

14481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HeA tarkoittaa helppo a kouluratsastuksen tasossa (eli heppa osaa perusasiat;sulut,väistöt,laukan nostot ym.) ja Re rataestekorkeutta mitä on menty.eli siis tällä hepalla se on toi 60cm.Me on taas sit maastoestekorkeutta.että sellaista ;)

      • Mjinä

        Kiitos :)


      • Jee XD

        Mitä tarkoittaa vaativa B Kouluratsastuksessa/koulutustasossa ? Vastaathan sähköpostiini ; ) Suuret kiitokset !


    • Heppatyttö89

      Tuo HeA kuuluu kouluratsastukseen ja ihan perustaso (Osaa nostaa laukan, ravata,.. Ymmärtää ratsastajan pyytämät jutut.)on HeC, eli tuo HeA on sitten jo todella osaava.

      Tuohon Me 60cm en ole törmännyt, mutta tarkoittaa varmaan samaa, kuin tuo Re 60cm, eli kyseinen hevonen osaa hypätä ratana korkeimmillaan 60cm korkeita esteitä.

      Toivottavasti tästä oli edes jotain apua, kun vaikea selittää jollekin tietämättömälle näitä juttuja.. =)

      • Kun..

        Eli:

        Me: Maastoesteet esim. Me:90cm (korkea maastossa oleva este)
        Re: Ratsastaja kyydissä menevät esteet. Eli se hyppää ratsastaja kyydissä. Esim. Re: 100cm (kentällä/maneesissa oleva este joka hypätään ratsastajan kanssa ,eli ratsastaja kyydissä ,selässä.)
        Irto: Irto on kuinka korkean esteen hevonen hyppää ilman ratsastajaa. Eli vapaana. Esim. Irto: 120cm

        Ko: On kouluratsastus. Esim. Ko: HeA (Koulu, Helppo A)

        En niin tiedä noista tasoista. Toivottavasti ymmärsitte. Sillä olen oppinut nämä kaikilta sivuilta. Ja sittne kysynyt :'D


      • rhjyrj

        re on rataeste


    • agrologi

      Tarkennan vähän edellisiä selostuksia, vaikka siellä asia tuli jo aika hyvin selvennettyä.

      Ensimmäinen termi merkitsee siis hevosen tasoa kouluratsastuksessa. Vaatimattomin taso on HeC (eli helppo C), sitten tulee HeB, HeA sen jälkeen Va B(vaativa B) ja VaA. Sitä korkeammin koulutetut hevoset myydään yleensä suoraan kilpailijalta toiselle tai myyntiilmoituksessa kuvaillaan hevosen parhat saavutukset. Eri luokkien vaatimukset löytyvät kouluratsatuksen kilpailusäännöistä, säännöt on saatavilla esim. SRL:n nettisivuilta materiaalisalkusta.

      Re 60 tms. merkitsee kuinka korkeita esteratoja hevonen pystyy hyppäämään tällä hetkellä. Useimmat hevoset pystyvät kyllä hyppäämään huomattavasti mainintaa korkeampiakin esteitä yksittäisinä, mutta estekorkeuden noustessa kisoissa myös ratojen vaativuus kasvaa, joten merkinnässä huomioidaan estekorkeuden lisäksi ratojen vaativuus.

      Me merkintä on harvemmin käytetty ja se kertoo hevosella hypätyistä maastoesteistä. Yleisemmin kenttäkilpailuja silmälläpitäen valmennettujen hevosten osamisesta kerrotaan mekinnällä kp ja sen perässä taso kenttäkilpailujen tasot ovat harrastaja, tutustimis (tutti), helppo, vaativa vaikea, kansainväliset (1,2 ja kolmen tähden kilpailut). Helpon luokan tasoinen hevonen on jo ihan hyvä, joten älä anna näiden merkintöjen hämätä.

      Peruskoulutettu on myös sana joka esiintyy aika usein hevosen myyntiilmoituksissa. Sillä tarkoitetaan hevosta joka osaa minimissään kantaa ratsastajaa selässään eri askellajeissa, taipua jotenkuten, on joskus hypännyt ainakin pienen esteen yli ja käynyt maastossa eli hevonen osaa vähemmän kuin esim. HeC maininnalla myytävät.

      Muista että myynti-ilmoitus on aina mainos, joten monet myyjät liioittelevat hevosen taitoja (ja jotkut saattavat myös vähätellä). Muista myös, että ekahevosessa luonne ja terveys ovat paljon osaamista tärkeämpiä ominaisuuksia.

      • Mjinä

        Kiitos :) Jos tuota heposta ollaan ostamassa, niin tuosta oli paljon apua. Kiitos kaikille muillekkin!


    • Riinew

      Eli siis tuo HeA tarkottaa kouluratsastus tasoa, eli se on helppo A, eli hevonen osaa luokan helppo A vaatimat asiat. (ks. srl:n sivuilta mitä) tuota Me 60cm lyhennykseen en ole aikaisemmin törmännyt, enkä sitä tiedä, mutta tuo Re60cm meinaa rataesteitä, eli hevonen on hypännyt ja hyppää radalla 60cm. Useimmat hevoset hyppäävät kotona yksittäisiä esteitä korkeampiakin, mutta tuo meinaa todennäköisesti kisoissa hypättyä luokkaa.

    • kyseessä?

      Olen itse harrastanut hevosia koko ikäni ja nyt päälle 3-kymppisenä olen ehdottomasti sitä mieltä, että lapsen "hevosvimma" ei ole riittävä syy hankkia lapselle omaa hevosta. Vastuu niin isosta eläimestä ei ikinä saa olla lapsella, vaan vanhemmalla. Olen iloinen, että hankin ensimmäisen oman hevoseni vasta aikuisena, sillä lapsena tai nuorena minulla ei todellakaan ollut mitään käsitystä siitä, kuinka suuri vastuu hevosesta on.

      Ihan eri juttu on, jos perheessä joku aikuinenkin harrastaa hevosia ja tietää niistä jotakin, silloin hevosen hankkiminen on perusteltua.

      Teini-ikäiselle omaa hevosta voi harkita, jos hevoselle löytyy täysihoitopaikka ratsastustallilta, jossa on asiantunteva henkilökunta ja kunnollista ratsastusopetusta. Toivottavasti olette miettineet asioita muiltakin kanteilta, että kuinka korkeita esteitä se polle hyppää.

      • Lukihärö

        Ei aloittaja edes ole puhunut hevosen hommaamisesta, lueppa viesti uudestaann.....:D


      • Tuotanoin..
        Lukihärö kirjoitti:

        Ei aloittaja edes ole puhunut hevosen hommaamisesta, lueppa viesti uudestaann.....:D

        Kyllähän se sano että hevosta ollaan hommaamassa : D Lue itse


    • Jedä

      Moi! HeA tarkoittaa koulutasoa eli Helppo A:ta, Me 60 cm tarkoittaa, että se on hypännyt maastoesteen, jonka korkeus on 60 cm ja Re 60 cm on, että hevonen on hypännyt rataesteenä 60 cm! Toivottavasti auttoi, jos on asiaa voit meilata! Ja voit kysyä lisää jos haluat! (meiliin) Ole hyvä!

    • hepahullu

      Tuo heA tarkoittaa että hevonen menee koulussa helppoa A:ta ja me 60cm ei tarkoita mitään, mutta Re &0cm tarkoittaa että hevosella on hypätty 60 cm.:)

      • korjaan

        Heppahullu kirjoitti: "me 60cm ei tarkoita mitään" sori vaan, oli pakko tulla korjaamaa, vaikka se onki tuol jo aikasemmin sanottu. Me60cm TARKOITTAA maastoesteitä. eli maastoesteis menty se 60cm.


      • Polle.
        korjaan kirjoitti:

        Heppahullu kirjoitti: "me 60cm ei tarkoita mitään" sori vaan, oli pakko tulla korjaamaa, vaikka se onki tuol jo aikasemmin sanottu. Me60cm TARKOITTAA maastoesteitä. eli maastoesteis menty se 60cm.

        Ko = Hevosen koulutaso. (HeC , HeB , HeA , VaB , GP , jne.)
        Re = Rataeste , eli kuinka korkeaa hevonen hyppää ratana.
        Me = Maastoesteet jota hevonen hyppää.
        Ye: Yksittäinen este/Irtohypytys.


      • Anonyymi
        Polle. kirjoitti:

        Ko = Hevosen koulutaso. (HeC , HeB , HeA , VaB , GP , jne.)
        Re = Rataeste , eli kuinka korkeaa hevonen hyppää ratana.
        Me = Maastoesteet jota hevonen hyppää.
        Ye: Yksittäinen este/Irtohypytys.

        Mitä koulutaso GP tarkoittaa? Olen niin huono näissä..


    • Rollo38

      Me on maastoeste-ennätys HeA on yksi hevosen koulutustaso ja Re rataeste-ennätys. Ye on sitten yksittäiseste-ennätys ja irto se, mitä hevonen on irtohypytettäessä hypännyt.

    • :--)

      A on siis se vaikein ja C se helpoin, B niiden välissä. Mistä löytäisin tiedot että mitä pitää hevosen osta esim HeC koulutustasossa? Apua!

      • Kilparatsastaja

    • ei tajua

      mitä tuo "piaffe" ja "paffage" tarkottaa? tosta kilparatsastajan linkistä nyt kyselen

      • Careiless

        Piaffe on tavallaan "paikallaan ravaamista" eli siis hevonen askeltaa kuten ravissa mutta ei käytännössä liiku (juuri) ollenkaan eteenpäin. Animaatio, josta liikkeen hoksaa hyvin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Piaffe
        Paffagella tarkoitit vissiin passagea, jossa hevonen ravaa hyvin koottuna ja jalkojen liikkeet ovat korkeammat ja pidemmät kuin vaikkapa harjoitusravissa.


    • NeDu

      HeA: Hevosen koulutustaso Me: Maastoeste-ennätys Re: Rataeste-ennätys

    • ppll

      me = maastoeste
      re = rataeste
      ye = yksittäinen este
      ko = koulutustaso

      • werty

        Entäpäs kun lukee että HeC tunteja? Voiko sellaseen osallistua, jos osaa jotenkin nostaa laukan, osaa ravata ja tms. Normi Hommaa. En mitään pohjeväistöi osaa


    • asdfghjklöä

      eli helppo C,helppo B,KN special,helppo A, vaativa B,vaativa A eli mis tarvitaa piruetit ja jne.ja sit muut tosi vaikeet

    • lilli711

      Onko helppo B osaaville,vastaattehan pian,kiitos.

    • ...

      Mainittakoon tässä vielä että hevosen "taso" Määritetän hyväksyttyjen kilpailutuloksien perusteella.

      Terve lehmä hyppää 120cm paikoiltaan, joten jos hevosella ei ole hypätty kuin 60cm esteratoja seurakisoissa, en pitäisi sitä kovin kummoisena.

      Ensimmäiseksi hevoseksi etenkin lapselle suosittelisin ostamaan vaikka jonkun ratsastuskoulun opetushevosen joka kaipaa eläkekotia jossa pääsee vähemmällä kehän kierätmisellä.

    • aurinkopaistaajoo

      Joo se tarkoittaa
      ihan mitä perkeleistä huvittaa.
      Meillä superperkeleillä on
      sitten hassut oltavat.
      Viattomat typerykset eivät
      tiedä meitä edes olevan.
      Silti me ohjaillaan näitä
      pikkuperkeleitä ihan
      pikkupiirteitä myöten.

      HeA tarkoittaa että perkeleet on
      hölmöjä.
      Me 60 cm tarkoitaa, että
      he ovat totaalisia häviäjiä.
      Re 60 cm, tarkoittaa
      samaa mutta että
      perkeleiden häviö on
      täydellisestä.
      Me 60 cm se senttimäärä,
      jonka typerysten mieli
      kaivautuu maahan,
      kun he yrittävät
      selvittää totuuksia,
      ilman Jeesuksen apua.

    • Anonyymi

      Noi este korkeudet (Re, Me) on kisakorkeuksia eli kuinka korkeita esteitä hevosella on kisattu. Se ei tarkoita etteikö hevosella oltaisi hypätty sen korkeampaa koska monilla hevosilla on kisattu esim metriä mutta treenataan metri 20

    • Anonyymi

      On paljon asioita joita pitää oppia ratsastuksesta, joten kannattaa ottaa ohjat ja etsiä tietoa. Näin vinkkinä. (;

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe