Ärsyttää!

Nimen varaamisesta

Pikkuneitimme kastejuhlaa vietetään kahden viikon päästä. Nimi on vielä vähän hakusessa. Mieheni kanssa olemme kyllä yhtä mieltä nimestä, mutta kun kyseinen nimi sattuu olemaan siskoni TULEVAN TYTÖN NIMILISTALLA! Siis hänellä EI vielä ole lasta, mutta viimeksi eilen sanoi että varokin jos viette sen tietyn nimen! Meillä on jostain syysta samanlainen nimimaku ja ehkä vuosi sitten juteltiin siitä että minkä nimen antais tyttölapselle, ni eiköhän molemmilla ollut sama nimi mielessä!
Siskoni mielestä hänellä on oikeus kyseiseen nimeen, vaikka lapsesta ei olekaan tietoa. Tiedän että tää on ihan naurettavaa mutta kyllä mua mietityttää että mitähän siellä kastetilaisuudessa tapahtuu kun lapsen isä nimen ilmoittaa....

Pääsyy miksi en nimestä suostu itse luopumaan on se, että mieheni äiti sattuu olemaan sen niminen ja en voisi kuvitellakaan tytölleni muuta nimeä kun sitä tuossa katselen.

onko nimiä oikeus VARATA? Mitä mieltä? Tiedän että jos haluamme, voimme keneltäkään kysymättä antaa tytöllemme sen nimen mikä parhaalta tuntuu, mutta ei ole silti kiva jos välit menee yhden nimen takia.... hoh-hoijaa....

13

2221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jestas_sentään

      Ei millään pahalla mutta siskosi vaikuttaa aika lapselliselta. Taitaa kyseessä olla pikkusiskosi ;)

      Koska eihän voi olla edes varmaa, että 1) siskosi voi saada lapsia 2)hän saa juuri tytön (jotkut naiset ja miehet kun saavat vain pelkkiä poikia).

      Mikä nimi sitten on kyseessä, kun se noin haluttu on?

      • syövät

        hitaat. Anna nimi vaan! Äläkä välitä siskos kommenteista sitten aikanaan!


    • kyllä!!!!!!!!!!!:)

      antakaa vaan se nimi lapsellenne minkä ootte ajatellukki vaikka se olisi kenen nimilistalla. ja kun vielä miettii että siskollasi ei edes ole lapsia tai edes raskaana niin miksi ei voisi antaa kyseistä nimeä lapselle. jos teillä menee välit poikki yhden nimen takia niin kannattaa siskosi katsoa peiliin ja kysyä iteltään onko yksi nimi siskon menettämisen arvoinen.

      meillä äitini suuttui vähän kun en antanut hänen toista nimeään lapselleni toiseksi nimeksi vaan ihan toisen... no äitini ei muutenkaa tunnu aina tajuavan että kyseessä on minun lapseni, ei hänen..

    • äippyli

      Totta kai annatte sen nimen, minkä haluatte! Ei kellään ole yksinoikeutta mihinkään nimeen. Siskosi voi aikanaan laittaa JOS saa tytön vaikka sitten saman nimen, jos haluaa (Pikkuveljelläni ja serkullani on samat etunimet, eikä ole koskaan ketään häirinnyt). Hän ei sen kummemmin voi varailla nimiä, kuin kieltää sinua laittamasta tiettyä nimeä.
      Jos hän siitä suuttuu, niin antaa suuttua. Miksi juuri sinun pitäisi luopua tuosta nimestä? Ethän ole sitä kiusallasi valinnut tai siskoltasi vienyt. Ja kun molemmat olette sitä toisistanne tietämättä ajatellut.
      Kun odotin esikoistani ja juttelin serkun vaimon kans nimistä, niin hän sanoi, että kukaan ei saa laittaa juuri silloin edesmenneen mummuni nimeä, koska se on "heidän tytön nimi". Tästä on nyt 7 vuotta, eivätkä ole vieläkään tehneet 9-vuotiaalle pojalleen sisarta (eivätkä käsittääkseni aiokaan). Minua harmittaisi, jos en olisi antanut sittemmin tyttärelleni mummuni nimeä, mitä olimme itsekin ajatelleet jo ennen tuota em. keskustelua.
      Sinulla kun nyt jo on tyttölapsi, niin anna vain hänelle haluamasi nimi, siskostasi välittämättä. Jos hän ei koskaan saa tyttöä, jää kaunis nimi "käyttämättä" ja sitten ainakin harmittaa. Mielestäni tosi typerää siskoltasi "varata" tosissaan jotain nimeä jos hänellä ei ole edes tiedossa lasta (?).
      Minuakin kyllä kiinnostaisi tietää mikä on tämä kiistelty nimi? :)

      • alk.per.

        Salma :)


      • nimi tytölle
        alk.per. kirjoitti:

        Salma :)

        Kannattaisi miettiä nimeä uudelleen. Minusta tuntuu, että haluat tuon nimen vain koska siskosikin sitä haluaa. Tuskin olisit ikinä tuota nimeä valinnut, jos siskosi ei olisi sitä keksinyt. Nimi on aivan järkyttävän ruma ! Ei ollenkaan tappelemisen arvoinen nimi. En voisi kuvitellakaan nimeäväni tyttöä Salmaksi.


      • alk. per.
        nimi tytölle kirjoitti:

        Kannattaisi miettiä nimeä uudelleen. Minusta tuntuu, että haluat tuon nimen vain koska siskosikin sitä haluaa. Tuskin olisit ikinä tuota nimeä valinnut, jos siskosi ei olisi sitä keksinyt. Nimi on aivan järkyttävän ruma ! Ei ollenkaan tappelemisen arvoinen nimi. En voisi kuvitellakaan nimeäväni tyttöä Salmaksi.

        No itseasiassa en varsinaisesti pyytänyt kommentoimaan nimeä. Mutta toki saat pitää mielipiteesi tästä nimestä. Salma-nimi on kulkenut meidän suvussa siten että mummo oli Salma Inkeri ja täti on Salma Kaarina. Itse olen tottunut niin Salma nimeen ja minulle se tuo vain positiivisia assosiaatioita, toisin kuin nykyään paljon käytetyt Oona-Camilla Alexandra-Juliaana Victoria-Peppiinat.....

        Kullakin mielipiteensä.... eikös;)


    • mapee

      Olisi eri juttu jos siskosi olisi edes raskaana tai aktiivisesti hankkiutumassa siihen tilaan ja peruste nimelle olisi olemassa. Kun se vauva on siinä niin monella muuttuu ne nimihaaveet ihan tyystin kun vauva onkin toisen oloinen.

      Puhut kaiken lisäksi listasta. Montako lasta se siskosi on aikonut hankkia kun nimiä on lista?

      Varoita nyt sitä kuitenkin etukäteen jotta ei tarvitse tehdä suuria eleitä jos ottaa neniinsä siinä kastejuhlassa.

    • 1. vastaaja

      Niin ja piti vielä lisätä että mitä se edes, ainakaan kovin paljon, haittaisi että serkuilla on sama nimi... Yhdellä kaverini serkulla on sama nimi kuin kaverillani ja heistä siinä ei ole mitään ihmeellistä.

      • mitä olet miettinyt

        ymmärtäisin paremmin tilanteen, jos olisitte molemmat nyt raskaana ja hän ehkä tietäisi jo, että tyttö tulossa. Anna ihmeessä nimi, minkä haluat antaa!!!!!


    • ne ovat

      kaikkien yhteistä omaisuutta. Voitte aivan hyvin antaa lapsellenne haluamanne nimen. Jos siskosi rupeaa siitä mäkättämään, sanot vain, että et muistanut koko asiaa. Voihan sitä paitsi käydä niin, että siskosi saa vain poikia tai jopa, että hän jää kokonaan lapsettomaksi.

    • lapseis

      Jos tyttäresi on sinusta "nimensä näköinen", niin kyllä se on sitten hänen nimi. Jos siskolla on oikein lista, jossa useampi nimi, niin eiköhän hänellekin sitten sopiva löydy, jos tyttären joskus saa. Itse olen huomannut molempien lasten kanssa, että vaikka kuinka ajatteli, että "sitten kun saan..., niin nimeksi tulee se-ja-se". Mutta kun ei ne naperot ole sitten tultuaan olleet ollenkaan niiden ajateltujen nimien näköisiä. Että molemmille annettiin ihan eri nimi, kun aluksi ajateltiin ja ittensä näkösiä ovat.:)

      Ja muuten, jos siskon lapsentekoaikeet ovat vasta nimilista- vaiheessa, niin kyllä se listakin ehtii muuttua vielä moneen kertaan, ennen kuin on tosi kyseessä.

    • "varattu nimi"

      Joskus teinivuosina tehtiin listoja kauniista nimistä ja suunniteltiin tuleville lapsille nimiä, hauskaa hupia ;)

      Olin joskus todella ihastunut Vilma nimeen ja kerroin siitä muillekkin.
      Siskoni hankki koiran muutamia vuosia sitten ja kysyi saako antaa koiran nimeksi Vilma koska itsekkin piti siitä vai vieläkö se on "varattu", ja niin koirasta tuli Vilma :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3055
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2405
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      366
      2185
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1972
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1817
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 165
      1246
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe