Väsynyt

LiinaL

Tuntuu että elämääni ei mahdu tällä hetkellä mitään muuta kuin silmäni. 5 ½ kk sitten kävin fentosecond-lasikissa Tampereella. Hyvä kirurgi ja asiallinen hoito. Sanoin hyvästit -10 silmälaseille ja otin elämääni uuden ongelman.

Koko ajan ongelmani on ollut silmieni kuivuus joka rasittaa jokapäiväistä elämääni. Tippoja laitan edelleen 2 tunnin välein ja siinä välissäkin silmiä kirveltää ja ne tuntuvat kuivilta. Ennen silmäni eivät olleet mitenkään kamalan kuivat, kertakäyttöpiilolinssejä käytin n 2 kertaa viikossa (aikaisemmin käytin enemmän). Mutta kun piilarit eivät olleet päässä silmissäni ei ollut mitään ongelmia.

Tuntuu että joka päivä on yhtä taistelua ja pelkään, että silmäni eivät parane enää koskaan. Olen 22-vuotias. Olen onnellinen että NÄEN ja yritän ajatella koko ajan myös hyviä puolia. Mietin leikkausta todella kauan ja minusta tuntui,että vahvat lasit vaikuttivat itsetuntooni (turhamaisuutta tiedän...)ja piilaritkin tuntuivat hieman huonolta, ajattelin että tämä on ainoa vaihtoehtoni. Tällä hetkellä todella kärsin silmistäni ja itku tulee vähän väliä. Olen opiskelija, mutta teen vuorotyötä kesäisin ja nyt todella ahdistaa miten pystyn esim. valvomaan koskaan enää.

Haluaisin hieman rohkaisua ja kuulla kohtalotovereita. Onko kenenkään silmät parantuneet vielä puolen vuodenkin jälkeen? Olen hyväksynyt, että saatan joutua käyttämään tippoja koko elämäni ajan ainakin satunnaisesti, mutta toivoisin että kuivuus edes vähän helpottaisi ja voisin ajatella jotakin muutakin kuin koko ajan silmiäni. Pelottaa.

Olen todella väsynyt. Kiitos kun sain purkaa hieman tuskaista oloani.

16

4487

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suurkiitos

   Todella ikävä tarina, johon en osaa muuta sanoa kuin pahoitella. Toivottavasti aika tuo parannusta vaivaasi.

   Mutta annan Sinulle suuret kiitokset siitä ,että jaksat kertoa täällä tarinaasi. Jospa siitä olisi apua päätöksentekoon jollekulle, joka paraikaa miettii leikkausta - että näinkin voi käydä.
   Eikä tarinasi ole ihan tavaton. Vaikka tilastot ovat hyvät, kukaan meistä ei ole tilastotapaus vaan todellinen yksilö kärsimyksineen.

  • lukeneeni

   jonkun ihmisen kertovan, että silmät olivat vuoden ajan kuivat, niin että ehkä sinun silmäsi vielä tulevat paremmiksi. Itse en asiasta tiedä mitään.

  • saattaa

   kuivuus pahimmillaan kestää. Ja puoli vuotta pitäisi joka tapauksessa kostutustippoja käyttää, joten sen aikaa normaalistikin on oireita!

  • Teija74

   Omega7-tyrniöljykapseleita, auttavat joillakin silmien kuivuuteen tehokkaasti.

   • suosittelee

    juuri tuota tyrniöljytuotetta. En tykkää mainostamisesta, mutta itselläni on auttanut jo varsin pienenkin annoksen syöminen.


  • lasikissa 06

   Muista räpytellä silmiä usein ja pidä välillä silmiä kiinni (rentouta). Kokeile erilaisia silmävoiteita eli vaikka sellaista kuin Vit-A-po tai vastaava. Sellainen keltainen pikkutuubi. Kannattaa laittaa juuri ennen nukkumaan menoa, sillä sumentaa näön (rasvamainen koostumus).
   Ja vielä lohdutuksen sana: aika auttaa yleensä..

   • LiinaL

    Kiitos kaikille teille ihanille vastaajille.

    Olen kokeillut Omega 7 tyrnikapseleita, mutta mielestäni minulle ei ole niistä ollut juurikaan apua. Harmi. Jatkan kuitenkin edelleen syömistä 2-4 kapselia/päivä.

    Olen kokeillut Vita-Pos silmävoidetta, Lacri-Lube voidetta ja A-Pant voidetta, jotka auttavat kyllä, mutta eivöt tietenkään poista vaivaa. Olen todennut, että Oftagel on minulle paras, tällä hetkellä laitan sitä myös yöksi ja aamulla silmät eivät ole kauhean kuivat kun herään. Kuivuus lisääntyy päivän mittaan ja illalla silmät alkavat olla jo todella kuivat ja kipeät.

    Olen käynyt silmälääkärillä useampaankin otteeseen ja hän vain sanoo,että kyllä sen pitäisi helpottaa. Kamalinta on, kun oma usko alkaa loppumaan ja suuri ahdistus on rinnassa : mitä jos tämä on pysyvää? Tiesin kaikki riskit leikkaukseen ryhtyessäni, mutta en ikinä uskonut, että kuivuus voisi tuntua näin sietämättömältä... Tänään on taas itkettänyt silmätilanteeni. Ei sekään varmaan silmilleni tee hyvää, mutta minkäs tunteille ja surulle mahtaa.

    Olisi vielä kiva kuulla milloin teillä leikatuilla kuivuus on alkanut helpottaa.

    Kiitos.


  • myös operoitu

   Hei! Kuulostaa niin tutulta, että elämään ei mahdu mitään muuta kuin silmät. Tuo tunne on itsellänikin ollut monta kertaa viimeisen puolen vuoden aikana. Olin femtolasikissa elokuussa ja vaikeita aikoja on ollut, mutta tällä hetkellä tuntuu jo paremmalta.Suurin ongelmani on muu kuin kuivuus.
   Kuivuus vaivasi alussa enemmän. Käytän säännöllisesti tyrniöljykapseleita ja öisin oftageeliä niin kuin sinäkin. Jos satun heräämään yöllä, joudun laittamaan silmätipat. Viime yönäkin näin tapahtui. Aamulla laitan tipat ja päivälläkin muutaman kerran, mutta en koe sitä ongelmaksi, koska olen löytänyt silmilleni sopivat merkit. Silmiini ei koske eikä kirvele. Kuiville silmille tarkoitettu visine ja oxyal tipat ovat osoittautuneet minulle sopiviksi päiväkäyttöön.
   Mutta kaiken kaikkiaan tuo kuivuus on vähentynyt koko ajan ja uskon, että vielä puolen vuoden jälkeenkin parannusta tapahtuu. Näin käy varmasti myös sinulle!

  • LiinaL

   En voi muuta kuin olla kädet ristissä ja toivoa parempia silmäpäiviä. Eräs optikko sanoi minulle, että olen tehnyt oikean päätöksen, kun leikkautin silmäni. Näkö on todella hyvä. Hän teki minulle testin, jossa jotakin väriainetta laitetaan silmään ja katsotaan kauanko menee, että se häviää (tai jotain). Normaalisti aika on n. 10 sekuntia, minulla meni n. 3 sekuntia. Eli kuivat on.

   Olen todella ahdistunut. Pelkään, että mielenterveyteni ei kestä, jos silmät eivät mene yhtään paremmaksi. Minulla pitäisi olla koko elämä edessä, ja nyt pelkään minkälainen siitä tulee. Lohdutan itseäni, että minä en KUOLE tähän vaivaan, mutta koko ihmisen se tekee väsyneeksi kun silmissä on hiekkapaperin tunne. Tämä viikko onkin ollut jotenkin aika vaikea, silmiä kaihertaa koko ajan. Välillä jopa olen ajatellut, että sairastutan itse itseäni kun koko ajan olen stressaantunut silmistäni, siis kyynelneste häviää koska olen itse niin stressaantunut asiasta.. Voiko silmien kuivuuteen tottua? Silmäni eivät punoita lainkaan, eli kukaan ulkopuolinen ei nää vaivaani, vain minä itse sen tiedän ja tunnen.

  • vuotamaan

   edes esimerkiksi pyöräillessä silmät apposen auki (viima) tai katsomalla pimeässä kirkasta kohdetta (kynttilä vaikkapa). Tällöin vältä räpäyttämästä.

   Sori jos tää on ihan asiaton kommentti, en omaa kyseisiä vaivoja, mutta uskon, että ovat tosi ikäviä :<

   Joskus mulla oli silmien kuivuudesta haittaa (ei leikatut tai mitään). Ongelma poistui kun jätti niiden tippojen laiton vähemmälle. Voi tietty olla, että sun silmissä on ihan eri tason kuivuus :s

   voimia

  • Sirppu

   Hei, ymmärrän varsin hyvin tilanteesi. Itselläni on tänään vuosipäivä leikkauksesta. Leikkaus tehty samassa paikassa, tosin ei femtolasik-menetelmällä. Oireet samat ja jatkuvat edelleen. Tippojan laitan vähintään parin tunnin välein. Välillä tipat auttavat, välillä taas silmät ärtyneemmät. 11 kk kohdalla oli pari hyvää viikkoa ja kuvittelin jo kuivuuden alkavan helpottaa, mutta nyt taas viikon verran ollut kuivemmat. En ymmärrä minkä takia silmät ovat välillä tosi ärtyneet ja kuivat, kun tuntuu että se ei liity mitenkään pakkasiin ja kuiviin ilmoihin. Tällä hetkellä käytän Allercanin Celluvisc -tippoja, jotka tuntuvat tällä hetkellä hyviltä. Ensi viikolla menen vuositarkastukseen ja silloin haluan vastauksia, onko silmäni arpeutuneet vai mistä tämä kuivuus johtuu ja onko paranemisesta toivoa. Minullakaan ei ollut mitään ongelmia ennen leikkausta, mutta piilareiden kanssa silmät olivat jo silloin kuivat. Toivotaan paranemista meille molemmille, todella toivon.

   • selville

    mistä se leikkauksen jälkeinen kuivuminen johtuu? Se on ilmeisen yleinen ongelma ja tavallinen. Eikös ne kyyneleet kuitenkn tule jostain kyynelrauhasesta, mihin ei leikkauksessa kai kosketa.


  • calath

   Olisinpa lukenut nämä viestit ennen kuin itse pari vuotta sitten menin femtolasikiin. Silmien kuivuminen nimittäin vaivaa minuakin ja olen epätoivoinen, olenko silmätippojen orja loppuelämäni! Jos olisin tiennyt, minkä vaivan saan silmälasien tilalle, en olisi operaatioon mennyt, niin paljon tämä kuivuminen haittaa! Kaduttaa todella, kun pilasin terveet silmäni. Kumpa joku tai jokin voisi minua vielä auttaa.

  • Puolivaloilla

   Taitaa olla vähän sattuman kauppaakin tuo kuivuminen? Itse kesäkuun lopulla kävin, enkä käyttänyt kuin ekan kuukauden silmätippoja, tokan aikana silloin tällöin laitoin kun varuiksi käskettiin laittaa. Nyt en käytä ollenkaan.

   Ja mielenkiintoista on, että ENNEN leikkaukseen menoa silmäni olivat jo valmiiksi kuivat, en pystynyt pitään piilareita kerrallaan kuin muutaman tunnin, välillä vain pari tuntia. Silti silmäni ovat kosteustasoltaan nyt HUOMATTAVASTI paremmat kuin linssiaikaan. No, tosin minulta operoitiin samansuuntaiset miinukset, en päässyt laseista todellakaan eroon ja näkö huononee edelleen koko ajan. Ilmeisesti ei sitten voi ihan kaikkea saada...

  • sssaaa

   Hei minkälainen tilanne viestiketjuan aloittajalla nykyää? Ja mites muilla pidemmän ajan jälkeen? Itsellä myös samanlaisia tuntemuksia. Jumalauta jos tämä kuivuus silmistä ei lähde! Femtolasikki tehty minulle. Kadun tällä hetkellä enemmän kuin mitään tehty "turvallista" "riskitöntä" FEMTOLASIKKIA.

  • Mitenkähän_menee

   Haluaisin myös kuulla, miten aloittajalla menee nykyään!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   624
   5419
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   3344
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1874
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1378
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   112
   1339
  6. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1241
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1032
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   928
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   856
  Aihe