Automatkaiiluvinkkeja Kiwimaahan

Hank Van Campa

Olen asunut Uudessa-Seelannissa vuodesta 1992 ja reissunnut maan moneen kertaan ristiin rastiin.
Nyt olen kirjoittamassa Uuden-Seelannnin asuntoautomatkailuopasta tietysti Englanniksi. Se on suunnattu lahinna reissaajille jotka ovat pienella budjetilla joko ja matkustavat campervanilla.
Kysykaa pois mita vaan asiaan liittyvaa ja mina vastaan kun kiireiltani ehdin :)

Heikki

18

2200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enni

      Terve Heikki!

      Olemme asuneet Aucklandissa reilut kaksi vuotta. Olisi muutama kysymys kirjaprojektiisi liittyen. Voisitko laittaa postia osoitteeseen: info (tiedät mikä merkki) lumi.co.nz niin otamme yhteyttä?

      Terv. Sami & Enni

    • Nimetön

      Mitä kohteita suosittelisit n.viikon kestävälle Uuden Seelannin reissulle? Ajattelin käydä siellä Australiasta käsin nyt tulevan talven aikana, ja kiinnostaisi kuulla esimerkkejä suositeltavista&kokemisen arvoisista kohteista! Sen verran olen kuullut,että erityisesti etelä saarella olisi maisemallisesti kauniimpaa seutua kuin Australiassa missään...

      • Hank Van Campa

        Mutta jos Etelasaarelle tulet niin vuokraa Campervan Christchurchin lentokentalta ja tee kierros Etelasaaren Pohjoisosaan.
        Ajakaa heti Kaikouraan jossa on mahdollisuus menna valaita katsomaan laivalla tai sitten pienkoneella.
        Seuraavana paivana Blenheimiin, siella on viinitiloja joilla voi kayda maistelemassa mutta kuski tietty ei saa niella ettei aja kannissa :)
        Samana paivana saatta ehtia Nelsoniin Havelockin kautta. Havelock on kuuluisa vihersimpukka farmeista. Niita simpukoita saa halvalla, noin 3 taalaa tusina, (1.5 Euroa)ja ovat tosi herkullisia viinin ja valkosipulin kanssa keitettyna.

        Seuraavana Nelson, jos on Launatai-aamu niin kannattaa menna Nelsonin Markkinoille Montgomery Squarella. Sielta loytyy kaikenlaista herkkua aamiaiseksi ja paikallisia tuotteita kuten vaatteita, koruja ja muuta artisaanien tekemaa tavaraa. Saviruukkuja ei kylla kannata ostaa kun niita on vaikea kuljettaa ;)

        Nelsonista voi suunnata Golden Bayhin, matkalla voit kayda Takaka-Vuoren tippukiviluolissa. Auki paivittain olikohan se 10-5?

        Golden Bayssa kannatta pistaytya Waikoropupu-lahteilla eli lyhyesti Pupu Springs.
        Pupu Springs on Etelaisen pallonpuoliskon suurimmat lahteet ja vesi on myos Maailamn kirkkainta sanovat kyltissa mutta kay katsomassa jotta uskot.
        Vesi on noin 12 asteista ja nykyaan siella on uimakielto joten kannatta suunnata Takakan Tata biitsille uimaan. Hieno merenlahtin ja hiekan varista tulee alueen nimi, Golden Bay.

        Golden Bayssa menisi helposti se viikko mutta seuraavaksi kannattaa suunnata takaisin Christchurchiin pain.

        Ennen Christchurchia on Hanmer Springs kylpylakaupunki jossa voi rentoutua useissa altaissa ja luonnollisen nakoisissa kivialtaissa noin 12 taalalla henkilo.

        Takaisin Christchurchissa kannattaa vilkaista Arts Center ja uusi Gallery tai sitten Lentoaseman vieressa oleva Antarctic Center.

        Etta sellaista.

        Toinen mahdollisuus on Etelan kierros johon kannatta sisaltaa Milford Sound.

        Viikossa ei tata saarta ehdi paljon nahda joten kannattaa tutustua osa-alueeseen ja jattaa se ajaminen vahemmalle niin voi sitten nauttia maisemista ja pysahtya mielenkiintoisissa paikoissa.

        Uusi-Seelanti ja varsinkin Etelasaari on vuoristoinen maa jonka takia keskituntinopeus jaa todella hitaaksi mutta vastaavasti nahtavaa riittaa.

        Nyt taytyy menna kun virtakin loppuu mun campervani akusta.

        Palataan..


      • Kiwi2008

        Tässä myös eräsä linkki
        www.touring-life.com >tammikuu 2008


    • uuuuno

      eikös samalla vailla syntyisi finskikielinen painoskin?ei liene kust.kysymys jos painattaa teoksen kaakkois-aasiassa

      • Van Campa

        Suomenkielinen opas saattais olla vahemman suosittu?
        Ja kai ne Suomalaiset jotka tanne asti tulee osaa englantia?
        Saksaksi tai hollanniksi ehka?
        Kun nyt saan ensin tuota myytya englanniksi ensin.
        Rahti maksaa Aasiasta ja mieluummin paiantan taalla kiwimaassa ja pysyy rahat kotimaassa :)


    • matkalle lähdössä

      Olemme tulossa uuteen seelantiin toukokuun alussa. Olen epätoivoisesti yrittänyt selvittää mikä olisi se luotettava ja turvallinen autovuokraamo vuokrata asuntoauto. Kadandassa toimi autovuokraamoja joita oikeesti ei ollut olemassakaan vaan olivat ns nettihuijareita. Onko tälläisiin mahdollista törmätä myös Uudessa seelannissa. Lentomme tulee Christchuchiin. Kiitos jos ennätät vastata

      • lintumatkailija

        Meillä oli viime vuonna campervan vuokraamosta Tasman motorhomes. Auto vuokrattiin netin kautta Suomesta Aucklandista. Olimme tyytyväisiä. Vuokraamo maksoi taksinkin lentokentältä vuokraamoon ja palatessa kuljetti meidät hotelliin. Tietääkseni Tasmanilla on vuokraamo myös Christchrchissa. Vasemmalla ajamiseenkin tottuu nopeasti. Hyvää matkaa!


      • matkalle lähdössä
        lintumatkailija kirjoitti:

        Meillä oli viime vuonna campervan vuokraamosta Tasman motorhomes. Auto vuokrattiin netin kautta Suomesta Aucklandista. Olimme tyytyväisiä. Vuokraamo maksoi taksinkin lentokentältä vuokraamoon ja palatessa kuljetti meidät hotelliin. Tietääkseni Tasmanilla on vuokraamo myös Christchrchissa. Vasemmalla ajamiseenkin tottuu nopeasti. Hyvää matkaa!

        Hei
        kiitos että viitsit vastata. Kolmen viikon päästä pitäisi olla jo siellä ja autosta ei vielä tietoa. Joitakin tarjouksia jo olen saanut mutta vielä sekoittaa nuo kaiken maailman vakuutukset. Mietin, että pitääkö ottaa sellainen kaiken kattava.


      • H Van Campa

        enpas ole kuullut tuollaisista huijareista.
        mun mielesta kannattaa vuokrata auto paikan paalla. Nakee sitten mista maksaa ja voi verrata kilpailijoiden hintoja.
        Nyt kun on valikausi niin hinnat pitaisi olla alhaalla ja saa hyvinkin edullisia campereita verrattuna kesasesonkiin.
        Alkaa turhaan etukateen hermoilko, Christchurchissa on kentan lahella useita autovuokraamoja joista saa hyvat diilit.
        Jos Nelsoniin tulette niin soittakaa 021 475432 ja mennaan kahville niin voin antaa lisaa opastusta :)


      • matkalle lähdössä
        H Van Campa kirjoitti:

        enpas ole kuullut tuollaisista huijareista.
        mun mielesta kannattaa vuokrata auto paikan paalla. Nakee sitten mista maksaa ja voi verrata kilpailijoiden hintoja.
        Nyt kun on valikausi niin hinnat pitaisi olla alhaalla ja saa hyvinkin edullisia campereita verrattuna kesasesonkiin.
        Alkaa turhaan etukateen hermoilko, Christchurchissa on kentan lahella useita autovuokraamoja joista saa hyvat diilit.
        Jos Nelsoniin tulette niin soittakaa 021 475432 ja mennaan kahville niin voin antaa lisaa opastusta :)

        Jos olisin nähnyt viestisi aikaisemmin olisimme varmaan tulleet käymään Nelsonissa. Saimme auton vuokrattua Mauilta ja palvelu ym ym oli todella asiallista. ( todellakin sellaisia autovuokraamoja on netissä joita ei oikeasti ole olemassakaan. Ne vie vai rahat ja kiittää ja itse jäät nuolemaan näppejä)Kolme viikkoa hurahti autoilessa ihan mukavasti. Eteläsaarta kierrettiin koko aika ja tuntuu siltä että melko joukko asioita ja juttuja jäi näkemättä. Merkillinen maa on Uusi Seelanti! Mutta näkemisen arvoinen


    • evanna

      Vertasin campereiden ja henkilöautojen hintoja. Suhde on noin $200/$50. Pystyiskö tällä hintaerolla majoittumaan 3 henkilöä Bed and Breakfast, motelleissa tai vastaavissa? Olemme suunnittelemassa n. kuukauden matkaa NZ Etelä-Saarelle ja Australiaan Queenslandiin ensi vuodenvaihteessa.

      • H Van Campa

        Jos otatte auton niin kannattaa yopya Backpackers Hostelleissa tai Youth Hostelleissa. Ne maksaa yleensa noin parkymppia yo per henkilo.
        Bed & Breakfast paikat on kalliimpia mutta ei ole kokemusta koska olen aina reissannut budjetilla.
        Siina mun kirjassa on halvat ja ilmaiset leirinta-alueet joissa voi yopya vaikka teltan kannsa.


      • aisantuntija

        Kylla tuolla hintaerolla pystyy kolme henkiloa hotelliin majoittumaan, eika edes tarvitse menna minnekaan backpackeri hotelliin. Auton myos pystyy vuokraamaan halvemmallakin kuin 50 dollaria paiva. Pari kertaa olen vuokrannut a2b nimisesta vuokraamosta ja se halvin ja huonoin auto mika oli tarjolla maksoi 20 dollaria paiva.

        Kokemus tosin ei ole ihan 100% positiivinen. Heti uuteen seelantiin saavuttuani paatin etta auto pitaa saada alle ja katselin jonkun infopisteen autovuokraamojen mainoksia ja lopulta rohkaisin mieleni ja kysyin infopisteen virkailijalta etta mita vuokraamoa han suosittelee ja han suositteli tata a2b firmaa ja tarjoitui soittamaan ja hoitamaan auton vuokrauksen. Sanoin haluavani halvimman mahdollisen automaattivaihteisen auton, silla ajattelin etta vasemmassa reunassa tieta ajaminen vaatii jo ihan tarpeeksi keskittymista, enka halua ruveta samaan aikaan vatkaamaan vaihdekeppia vasemmalla kadella.

        Alkuun diilin piti olla se, etta joku vuokraamosta toimittaa auton siihen infopisteelle, mutta sitten hetken odottelun jalkeen tilanne muuttuikin semmoiseksi, etta minun pitaa ottaa taksi ja he sitten hyvittavat taksimatkan hinnan autonvuokrauksesta. No, otin siis taksin ja silla sinne vuokraamoon jossa sitten selvisi etta niita halvimman ja huonoimman hintaluokan autoja ei ole juuri silla hetkella yhtaan tarjolla automaattivaihteisena ja etta jos haluan automaattivaihteisen, niin sitten pitaakin ottaa joku kalliimpi auto. Siina vaiheessa meinasi jo alkaa hiukkasen vituttamaan ja sanoinkin jo vuokraavani auton jostain muualta halusin heidan ainoastaam maksavan taksimatkani infopisteelta tanne vuokraamolle. Aikamme siita kinattuamme tilanne lopulta sain automaattivaihteisen corollan alunperin sovittuun hintaan. Auto toimi ne muutamat paivat ihan hyvin, eika siina sitten naiden alkuhankaluuksien jalkeen ollut mitaan valittamista. Myohemmin kun tarvitsin seitseman hengen autoa vuokrasin samasta firmasta Toyota Estiman ja homma sujui ihan ongelmitta suunnitelmien mukaan.

        Firman nettisivut on osoitteessa www.a2b.co.nz
        En mitenkaan erityisesti suosittele, mutta siielta ainakin saa vuokrattua edullisen auton..


      • aisantuntija
        aisantuntija kirjoitti:

        Kylla tuolla hintaerolla pystyy kolme henkiloa hotelliin majoittumaan, eika edes tarvitse menna minnekaan backpackeri hotelliin. Auton myos pystyy vuokraamaan halvemmallakin kuin 50 dollaria paiva. Pari kertaa olen vuokrannut a2b nimisesta vuokraamosta ja se halvin ja huonoin auto mika oli tarjolla maksoi 20 dollaria paiva.

        Kokemus tosin ei ole ihan 100% positiivinen. Heti uuteen seelantiin saavuttuani paatin etta auto pitaa saada alle ja katselin jonkun infopisteen autovuokraamojen mainoksia ja lopulta rohkaisin mieleni ja kysyin infopisteen virkailijalta etta mita vuokraamoa han suosittelee ja han suositteli tata a2b firmaa ja tarjoitui soittamaan ja hoitamaan auton vuokrauksen. Sanoin haluavani halvimman mahdollisen automaattivaihteisen auton, silla ajattelin etta vasemmassa reunassa tieta ajaminen vaatii jo ihan tarpeeksi keskittymista, enka halua ruveta samaan aikaan vatkaamaan vaihdekeppia vasemmalla kadella.

        Alkuun diilin piti olla se, etta joku vuokraamosta toimittaa auton siihen infopisteelle, mutta sitten hetken odottelun jalkeen tilanne muuttuikin semmoiseksi, etta minun pitaa ottaa taksi ja he sitten hyvittavat taksimatkan hinnan autonvuokrauksesta. No, otin siis taksin ja silla sinne vuokraamoon jossa sitten selvisi etta niita halvimman ja huonoimman hintaluokan autoja ei ole juuri silla hetkella yhtaan tarjolla automaattivaihteisena ja etta jos haluan automaattivaihteisen, niin sitten pitaakin ottaa joku kalliimpi auto. Siina vaiheessa meinasi jo alkaa hiukkasen vituttamaan ja sanoinkin jo vuokraavani auton jostain muualta halusin heidan ainoastaam maksavan taksimatkani infopisteelta tanne vuokraamolle. Aikamme siita kinattuamme tilanne lopulta sain automaattivaihteisen corollan alunperin sovittuun hintaan. Auto toimi ne muutamat paivat ihan hyvin, eika siina sitten naiden alkuhankaluuksien jalkeen ollut mitaan valittamista. Myohemmin kun tarvitsin seitseman hengen autoa vuokrasin samasta firmasta Toyota Estiman ja homma sujui ihan ongelmitta suunnitelmien mukaan.

        Firman nettisivut on osoitteessa www.a2b.co.nz
        En mitenkaan erityisesti suosittele, mutta siielta ainakin saa vuokrattua edullisen auton..

        Sorry, edelliseen viestiin kirjoittamani linkki on kokonaan vaaraan firmaan. oikea on tassa.
        http://www.a2brentals.co.nz/


      • evanna
        aisantuntija kirjoitti:

        Sorry, edelliseen viestiin kirjoittamani linkki on kokonaan vaaraan firmaan. oikea on tassa.
        http://www.a2brentals.co.nz/

        Kiitos linkistä ja hyvistä vinkeistä. Olemme nyt kallistumassa kuitenkin matkailuauton vuokraukseen, sillä silloin voi vapaammin lepäillä ja vaikka ottaa torkut. Samoin välipalat, aamiaiset päiväkahvit jne sujunevat mukavammin kuin henkilö auton kanssa matkatessa.
        Olen lukenut mielenkiinnolla keskustelua aikabudjetista. Meillä on suunnitelmana olla Seelannissa n. puolitoista viikkoa ja katsella lähinnä Eteläsaaren pohjoisosaa. Tulomatkalla ajattelimme pysähtyä Cairnsissa ja käydä riutoilla. Nyt alkaa tuntua siltä, että aikaa on aivan liian vähän, vaikka 4 viikkoa voimme olla matkalla.


    • Van Campa

      Olen ihmetellyt sita asiaa kuinka monet reissaajat luulee nakevansa taman maan kolmessa viikossa tai jopa pikaisemmin?

      Kylla se onnistuu jos on paljon rahaa ja vuokraa pienlentokoneen, Haha!

      Mutta tavallisen pulliaisen ja kalliilla polttoaineen hinnoilla kannattaa keskittya jompaankumpaan saareen jos on vain pari viikkoa aikaa.

      Maasto on vuoristoista ja tiet mutkaisia ja makisia joten keskituntinopeus jaa alhaiseksi.

      Hyvana puolena tassa maassa on etta nakemista ja tekemista riittaa hyvin lyhyella ajomatkalla.
      kaksisataa kilometria paivassa saattaisi olla hyva maksimi.

      Ja olkaa kriittisia infopisteiden suositteluihin.
      He saa provikat tekemistaan varauksista ja ei heidan intresseissaan ole antaa neuvoja jotka saastaa rahaa turisteille.

      Parempi idea on liittya vaikka www.couchsurfing.com klubiin ja yopya ilmaiseksi paikallisten asukkaiden kotona!

      Tuolta nettisivulta saa tietoa kustakin maasta suoraan paikallisilta ja ei tarvitse kayttaa opaskirjoja jotka neuvoo paikat missa menee eniten rahaa.

      Suosittelen etta otatte seikkailumielta mukaan ja jattakaa liika suunnittelu pois etta on sitten aikaa tehda yllatyksellisia juttuja ja tavata vaikka muutamia "paikallisia alkuasukkaita".

      Kia Ora

      Heikki

      • matkalle lähdössä

        Olet oikeassa Heikki ettei kolmessa viikossa kaikkea näe mutta on hullu jos yrittää. Meillä ei juuri opaskirjoja ollut. Mentiin juuri tuota sadan killometrin päivävauhtia. Eipa niillä teillä juuri uskalla ajaa kovin lujaa kun ei täällä suomessa ole tottunut kuin suoraan ja mäettömään maastoon. Me löydettiin ehdottomasti parhaat paikat, baarit ja ihmiset sellaisista 200 savun kylistä kuten Macraes Flat, Millers flat, Ross, Murshison jne. Mutta me etsittiinkin vähän muuta kuin elämysteollisuutta ja toisia turisteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2262
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2045
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1599
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1180
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1019
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1018
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1006
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1003
    Aihe