vaatekauppoja

kyselisin

niin, mitä vaatekauppoja Maarianhaminasta löytyy? Onko esim. H&M :ää?

13

1104

  Vastaukset

  • onhan siellä vaikka mitä, muttei HM:ää.

  • ei sellasssa pikkukylässä ole kauppoja. talvella viimeistään ne olisi kaikki konkassa. kesällä koitetaan nyhtää rahat turisteilta että pärjäisivät talven yli

   • Saarelaiset onkivat vitjoilla silakkaa jota on tynnyreihin suolattu ja talvella näitä varastoja käytetään ravintona kun muutakaan ei ole. Jos sattuu että rannoille ajelehtii uintiin väsynyt hirvieläin ja näin sen sitten saarelaiset käyttävät hyväkseen.


   • Lisäksi saarelaiset pyydystävät lintuja ansoilla ja näin tulee vaihtelua heidän yksitoikkoiseen ravintoonsa. Saarella on myös luolia missä köyhimmät kalastajat asustavat ja heidän elämänsä on melkoisen karaistunutta ja voimmehan me mennä joskus lomilla tutustumaan heidän elämäänsä.


   • Huomioikaa tämä tärkeä sanoma jos matkustatte Ahvenanmaalle ja menette tutustumaan luolissa asuviin alkuasukkaisiin heidän puhe on myös alkukantaista eikä sitä ole vielä mihinkään tunnistettu. Parhaiten pärjäätte kun näytätte käsimerkein tai viittoilette silloin he ymmärtävät mitä haluatte.


  • on hm

  • "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."
   Nököjään monikulttuurisuus ihanteineen ei kestä arvostelua, mutta minkäs sille ?

  • Saarelaiset kasvattavat myös lampaita joista saavat villoja ja kaikki saaren naiset kehräävät villoista lankoja. Villalankoista nämä uutterat naiset kutovat housuja ja paitoja talveksi sillä saariston talvi on ankara eikä anna armoa. Huomioikaa lampaista saa myös lihaa ja alkuasukkaat valmistavat lampaan herkullisesti rosvopaistiksi.
   Roasvopaisti ohjeet löytyvät Ålannin historiasta ja siitä voi lukea riimukirjoituksina saaren kalliomaalauksista.

  • Ahvenanmaan alkuperäiseen kulttuuriin kuuluu myös kalastus jota saarelle rantautuneet alkuasukkaat käyttivät elinkeinonaan.
   Tuo tärkeä tieto on saatu selville viimeaikaisista kalliomaalauksista joita on löydetty eripuolilta saaria. Luolista on löytynyt kalanruotoja joitten ikää tutkimalla tiedemiehet ovat selvittäneet ketkä olivat ensimmäisiä rantautujia kallioluodoille ja ilmeisesti nimikin on niiltä ajoilta peräisin.
   Tarustot kertovat että ensimmäinen ihminen joka näki saaret horisontissa oli laivan tähystäjänä toiminut hottentotti joka maston huipusta karjaisi Åå-land!!

  • Tietomiehet eivät ole vielä kuitenkaan saaneet selvitettyä sitä että oliko tuo saarille saapunut laivanmiehistö ensimmäisiä saarelle päätoimisesti jääneitä asukkaita?

   Hottentotit eli Khoit olivat paimentolaisia tai maanviljelijöitä, mutta siirtomaa-aikana heidät ryöstettiin, ja muutaman sukupolvlen kuluttua he katosivat alkuperäisiltä asuinalueiltaan ja näin he veistivät laivansa ja purjehtivat uusille elinalueilleen.

  • On ymmärretty sekin miksi nämä Ahvenanmaalaiset eivät miellä itseään Suomalaisiksi vaan itsepintaisesti väittävät olevansa alkuperäisiä saarelle rantautuneita tai jopa haaksirikkoutuneitten merenkulkijoitten jälkeläisiä?
   Siihen aikaan kun saaren ensimmäiset asukkaat alkoivat asumaan ei ruotsissa ollut vielä ketään eli sitä ei oltu vielä löydettykään ainoastaan villieläimet asuttivat koko sen osan mannerta. Mutta jotkut tieteijät ovat saaneet selville tutkittuaan riimukirjoituksia että Ahvenanmaalta olisi joku retkikunta lähtenyt kalastamaan ja eksynyt sumussa ja ajautuneet nykyisin nimitettyyn Ruotsiin ja jäivät sinne. Näin tuokin kolkko karumaa sai asukkaansa ihan Ahvenanmaalaisten toimesta.

  • Ruotsissa kaikki on ihan jätte bra!!

  • Ei Ahvenanmaalla kannata pysähtyä. Itse ajattelin perheineni käydä tänä kesänä katsomassa Ahvenanmaata ja vaikka yöpyä siellä. Iltalehden juttu muutti mieleni. Jos käytös on tuolla tasolla, kannattaa ehdottomasti mennä Ruotsiin. Siellä saa asiallista palvelua. Suomalaisista liikkeistä puhumattakaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   216
   5830
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   154
   5355
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   207
   3831
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   511