vaatekauppoja

kyselisin

niin, mitä vaatekauppoja Maarianhaminasta löytyy? Onko esim. H&M :ää?

13

1126

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • srghr

   onhan siellä vaikka mitä, muttei HM:ää.

  • 1000 asukasta

   ei sellasssa pikkukylässä ole kauppoja. talvella viimeistään ne olisi kaikki konkassa. kesällä koitetaan nyhtää rahat turisteilta että pärjäisivät talven yli

   • SaarelaisetPärjäävät

    Saarelaiset onkivat vitjoilla silakkaa jota on tynnyreihin suolattu ja talvella näitä varastoja käytetään ravintona kun muutakaan ei ole. Jos sattuu että rannoille ajelehtii uintiin väsynyt hirvieläin ja näin sen sitten saarelaiset käyttävät hyväkseen.


   • ElämääSaaristossa

    Lisäksi saarelaiset pyydystävät lintuja ansoilla ja näin tulee vaihtelua heidän yksitoikkoiseen ravintoonsa. Saarella on myös luolia missä köyhimmät kalastajat asustavat ja heidän elämänsä on melkoisen karaistunutta ja voimmehan me mennä joskus lomilla tutustumaan heidän elämäänsä.


   • TämäOnTärkeää

    Huomioikaa tämä tärkeä sanoma jos matkustatte Ahvenanmaalle ja menette tutustumaan luolissa asuviin alkuasukkaisiin heidän puhe on myös alkukantaista eikä sitä ole vielä mihinkään tunnistettu. Parhaiten pärjäätte kun näytätte käsimerkein tai viittoilette silloin he ymmärtävät mitä haluatte.


  • hyvintietää

   on hm

  • Ählämikulttuuri

   "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."
   Nököjään monikulttuurisuus ihanteineen ei kestä arvostelua, mutta minkäs sille ?

  • AnkeaHistoria

   Saarelaiset kasvattavat myös lampaita joista saavat villoja ja kaikki saaren naiset kehräävät villoista lankoja. Villalankoista nämä uutterat naiset kutovat housuja ja paitoja talveksi sillä saariston talvi on ankara eikä anna armoa. Huomioikaa lampaista saa myös lihaa ja alkuasukkaat valmistavat lampaan herkullisesti rosvopaistiksi.
   Roasvopaisti ohjeet löytyvät Ålannin historiasta ja siitä voi lukea riimukirjoituksina saaren kalliomaalauksista.

  • LukekaaHistoriaa

   Ahvenanmaan alkuperäiseen kulttuuriin kuuluu myös kalastus jota saarelle rantautuneet alkuasukkaat käyttivät elinkeinonaan.
   Tuo tärkeä tieto on saatu selville viimeaikaisista kalliomaalauksista joita on löydetty eripuolilta saaria. Luolista on löytynyt kalanruotoja joitten ikää tutkimalla tiedemiehet ovat selvittäneet ketkä olivat ensimmäisiä rantautujia kallioluodoille ja ilmeisesti nimikin on niiltä ajoilta peräisin.
   Tarustot kertovat että ensimmäinen ihminen joka näki saaret horisontissa oli laivan tähystäjänä toiminut hottentotti joka maston huipusta karjaisi Åå-land!!

  • HistorianHavinaa

   Tietomiehet eivät ole vielä kuitenkaan saaneet selvitettyä sitä että oliko tuo saarille saapunut laivanmiehistö ensimmäisiä saarelle päätoimisesti jääneitä asukkaita?

   Hottentotit eli Khoit olivat paimentolaisia tai maanviljelijöitä, mutta siirtomaa-aikana heidät ryöstettiin, ja muutaman sukupolvlen kuluttua he katosivat alkuperäisiltä asuinalueiltaan ja näin he veistivät laivansa ja purjehtivat uusille elinalueilleen.

  • HistorianHavinaa

   On ymmärretty sekin miksi nämä Ahvenanmaalaiset eivät miellä itseään Suomalaisiksi vaan itsepintaisesti väittävät olevansa alkuperäisiä saarelle rantautuneita tai jopa haaksirikkoutuneitten merenkulkijoitten jälkeläisiä?
   Siihen aikaan kun saaren ensimmäiset asukkaat alkoivat asumaan ei ruotsissa ollut vielä ketään eli sitä ei oltu vielä löydettykään ainoastaan villieläimet asuttivat koko sen osan mannerta. Mutta jotkut tieteijät ovat saaneet selville tutkittuaan riimukirjoituksia että Ahvenanmaalta olisi joku retkikunta lähtenyt kalastamaan ja eksynyt sumussa ja ajautuneet nykyisin nimitettyyn Ruotsiin ja jäivät sinne. Näin tuokin kolkko karumaa sai asukkaansa ihan Ahvenanmaalaisten toimesta.

  • TottaOn

   Ruotsissa kaikki on ihan jätte bra!!

  • kainuulainen

   Ei Ahvenanmaalla kannata pysähtyä. Itse ajattelin perheineni käydä tänä kesänä katsomassa Ahvenanmaata ja vaikka yöpyä siellä. Iltalehden juttu muutti mieleni. Jos käytös on tuolla tasolla, kannattaa ehdottomasti mennä Ruotsiin. Siellä saa asiallista palvelua. Suomalaisista liikkeistä puhumattakaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   196
   2186
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   179
   1419
  3. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   199
   1169
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   74
   1165
  5. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1138
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   51
   898
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   143
   868
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   101
   835
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   820
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   766
  Aihe