1- ja 3v lapset mukaan itä-tsavoon?

travelling ling ing ng g

Mitäs erikoista pitäs muistaa, kun nyt ennen pahimpia sateita maaliskuun alussa olisi tarkoitus mennä pariksi viikoksi sinne perheen kanssa. Lääkkeet on hankittu ja estolääkitys osin aloitettu.

Eli ongelmana on liikkuminen, sateita jo todennäköisesti tulee, siihen varaudumme. Siksi varasin myös mombasan pohjoisreefiltä hotellihuoneet, saamme ajella sinne, jos aivan tolkuttoman vaikeaksi menee.

Miten lapset, mitä pitäisi muistaa vilkkaiden 1- ja 3v tyttöjen kanssa liikkuessa, miten paikalliset suhtautuvat, viimeksi eteläisessä afrikassa antoivat olla siskon lapset rauhassa?

Mies ei halua lantikkaa, oli vuokrannut vanhan farmaripösön, mielestäni aivan päätön ajatus. Mitä mieltä olette?

6

1610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suunnitelma

      jos nyt tosissaan kukaan suunittelee menevänsä noin pienten lasten kanssa sinne tässä tilanteessa. Täysin edesvastuutonta. Taitaa olla provo kirjoitus. Hohhoijaa, tänne nyt kuitenkin voi kuka tahansa kirjoitella mitä vaan. Aikuisten oikeesti siellä tapetaan, raiskataan, ja poltetaan ihmisten taloja.

      • asunutkin

        Jos olette ennenkin käyneet siellä omatoimisesti, niin ei ole lapin vaellusta kummempaa. Kunhan pysytte itäosissa maata ettekä mene pohjoiseen tai edes riftwalleyn alueelle. Levottominta on länsikeniassa ja pohjoisessa, jossa köyhyys ja heimoristiriidat sekä ugandasta ja muualta tulevat pakolaiset sotkevat kuvioita.

        Sadeaikana teitä ei ole, joten ihan sama oletteko millä aikoneet liikkua, satunnaisia kuivia pätkiä lukuunottamatta olette jumissa. Vain päätiet jotenkuten liikennöitävässä kunnossa. Ja pääteiden varsilla on rosvoja ja kerjäläisiä, jopa poliisit ryöstelevät matkailijoita.

        Suosittelen paikallista opasta, auton vuokraaja osaa neuvoa sopivan, joka samalla pitää hänen autostaan huolta. Ja ammattimaisemmilla oppailla on oma hiace, lantikka tms., jossa voi kulkea, ei tarvi vuokrata mitään.

        Luonnossa on sadeaikana kosteaa ;), joten lapsilla tulee helposti kylmä. Ei mielestäni paras aika enää maaliskuussa lähteä, pieni sadekausikin on ikävä, hyttysiä, julmettu viidakon elämä yölläkin jne. Ei siis ennen kesäkuuta, ainakaan lasten kanssa. Mutta ei voi toivottaa kuin onnea matkaan, olette varmasti jo liput maksanneet ja malaria ym kuurit aloittaneet. Miten muuten yksi-vuotiaalle tuo malarialääkitys?

        Jos jotain sattuu, Mombasa on turvallisempi kuin Nairobi myös poliittisten levottomuuksien kannalta. Siellä on se norski kai vielä konsulina, ainakin nimi oli jotain norjalaiseen viittaavaa...


    • kun kysyt

      Safarilla käyneenä (Tansaniassa)olen sitä mieltä, että ensimmäiseksi 1-3 v lapset pitää muistaa jättää luotettavan sukulaisen tms. hoiviin Suomeen. Toiseksi pitää muistaa ottaa henkivakuutus. Jos nyt yhtään ajattelette lastenne turvallisuutta. He eivät tule juurikaan muistamaan reissusta myöhemmin elämässään paljoakaan.

      • reissussa sattuu kaikenlaista

        Itsekin Keniaa tutkineena voikyllä sanoa, ettei lapsien paikka ole omatoimisafarilla tai edes opastetulla safarilla, varsinkaan jos yöpyminen on telttatasoa.

        Mombasassa ym turistirysissä lapsien kanssa pärjää, mutta ei retkille. Liian levotonta lapselle. Ja vielä tuohon aikaan. Vaikka tsavot ovat yleensä aika turvallisia, kun on isot kaupungit molemmin puolin, se on kuitenkin osin viidakkoa, osin savannia. Pölyä, hyönteisiä ym ym.

        Luopukaa ajatuksesta!


    • olemm

      mitään järkeä ottaa noin pieniä lapsianne mukaan, he eivät kuitenkaan muista reissusta mitään saati osaa nauttia ja arvostaa sitä. Tekin saisitte tuon kaltaisesta kokemuksesta enemmän irti jos he jäisivät kotiin...

    • travelling ling ing ng g

      Eilen tulimme kotiin. Koko perhe. Lapsille tuli sitten turhaan syötettyä tuo malaria-kuuri ym. valmisteluja. Suvun painostuksesta jätimme lapset isovanhemmille.

      Reissu kutistui sitten 10-päiväiseksi. Mutta oli ihanaa, tasaisesti päivin öin 20- 27 astetta. Safarilla olimme 3 yötä, loput Mombasassa, tai siis pohjoispuolella beachilla.

      Auto oli täysi romu, mutta onneksi saimme, tosin kalliilla, toisen auton tilalle. Sadekausi ei vielä kunnolla alkanut, keltaista, kuivaa ja pölyistä. Kuvia järjestellään ja halitaan lapsia, perhe koossa taas.

      Tuosta turvallisuustilanteesta: Älkää hyvät ihmiset pelotelko toisianne, emme nähneet yhtään mitään erikoista sillä suunnalla (paitsi että Mombasassa vanhalla linnoituksella mieheltä yritettiin ryöstää kamera). Turisteja oli jonkin verran, mutta kuulemma alle puolet hotelleista on edes auki, levottomuuksien takia turistit puuttuvat, vaikka Mombasassa ei levotonta ole ollutkaan lainkaan. Jenkkejä ja englantilaisia näkyi, muuten hiljaiseloa.

      Suosittelemme todella, tosin lapsia ei kannata sinne tosiaankaan viedä, olisi ollut aika ankeaa pestä kakkapyllyä kosteuspyyhkeillä, kulkea autossa jossa ei ole ilmastointia ja etsiä porttia tuhansien polkujen seasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe