Kätkön etsintä häiriönä

Turku, Harittu

Geokätköily kuulostaa hauskalta harrastukselta, sellaiselta jota voisin itsekkin kokeilla. Valitettavasti näen myös harrastuksenne ikävän puolen. Asun rivitalossa ilmeisestikkin erään kätkön vieressä (aidasta metri kaksi). Koska kätkö on ilmeisen vaikea löydettävä etsijät kiipeilevät asuntome aidalle, kaivavat aidan alta ja pihan puoleltakin. Välillä kiipeillään paikalla olevaan puuhun katsastamaan josko se kätkö olisi siellä. Ensin tämän touhun katselu huvitti mutta harrastus on ilmeisen suosittua sillä kolmena neljästä viikonlopusta joku on paikalla kätköä etsimässä. Kesän saapuessa omalla pihalla ei viitsi aurinkoa ottaa kun joku kurkkii jatkuvasti aidan yli ja näin talvisimmillakin keleillä on melko epämukavaa kun väkeä häärää omassa pihapiirissä kurkistelemassa. Mielestäni olisi melko tylsää selvittää loukkaako toiminta kotirauhaa, kyseessä on kuitenkin hauska harrastus. Pyytäisinkin kätkön laatijoita miettimään mihin kätkön sijoittaa. Haluaisitko sinä että kotipiirissäsi hiippaillaan etsimässä aarretta toistuvasti?

5

3787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhautunut kätköilijä

      Onkohan kyse tästä kätköstä:
      http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=c044988f-13d8-45b5-b989-16618efc51ba
      Koordinaatit tuovat rivitalon aidan kulmalle, mutta itse kätkö on oikeasti sadevesiviemärissä jossain maan alla.

      Tämä kätkö on hyvin epätyypillinen kätkö, joten siitä ei voi vetää johtopäätöksiä harrastuksen suhteen. Kätkön tekijällä on useita muitakin kätköjä, jotka kuvastavat jonkin verran omituista ja mahdollisesti kieroutunutta mielenlaatua. Kätköilyharrasteen pitäisi tuoda ihmisiä yleensä koko perheelle sopiviin mukaviin paikkoihin, mutta nämä kätköt vievät erilaisiin laitapuolen paikkoihin, joihin ei voi ainakaan lapsia tuoda. Esimerkiksi lasinsirut ovat tulleet tutuiksi, kun tekijän kätköjä on haettu. Varsin v-mäinen kätköntekijä lienee kyseessä tai ainakin ilkeä. Turussakin riittää vielä puistoja ja metsää, minne voisi kätköt laittaa.

      Olen pahoillani, olen itsekin käynyt aidan takana katselemassa. Totesin kuitenkin tilanteen asian laidan ja päätin boikotoida ao. tekijän kätköjä, ellei kätköjen luonne muutu.

      • Turku, Harittu

        Ikävää että harrastuksessanne törmää tuollaisiin kiusaus (siis etsijöille) kätkön tekijöihin. Kiitokset asiallisesta vastauksesta, joka on omiaan vahvistamaan käsitystäni että geokätköilyssä on mukavasta harrastuksesta kyse. Mukavia etsintähetkiä kaikille.


    • Haaskalintu_

      Hei!

      Geokätköilyn säännöissä sanotaan selkeästi, että yksityisalueelle tai välittömään läheisyyteen EI saa piilottaa geokätköä. Nyt taitaa olla niin, että joku innokas harrastaja ei ole ottanut selvää säännöistä tai ajatellut kätkön sijantia ihan loppuun asti. On selvitettävä mistä kätköstä on kysymys ja saatava yhteys piilottajaan. Uskoisin ongelman ratkeavan sen jälkeen melkein itsestään. Geokätköilijät ovat useimmiten reilua ja fiksua porukkaa, eivätkä halua aiheuttaa toiminnallaan häiriötä sivullisille.

      Jos löydät purkin niin geokätkötiedotteesta pitäisi selvitä piilottajan sähköpostiosoite. Yritämme myös forumin puolella www.geocache.fi selvittää mistä kätköstä on kysymys ja saada yhteyden piilottajaan.

    • SilverQuick

      > Varsin v-mäinen kätköntekijä lienee kyseessä tai ainakin ilkeä.

      Kyse tuskin on alatyyli-ilmaisu-maisuudesta tai ilkeydestä. Kätköily on harvinaisen positiivinen ja mukava harrastus joka ei kyllä piiriinsä tunnu vetävän ilkeitä tai ikäviä ihmisiä - päinvastoin.

      Haastavassa tai pelottavassa paikassa oleva kätkö ei yleensä missään nimessä ole ilkeyttä. Kätköjä ja kätköilijöitä kun on kovin erilaisia. Ja osa kätköilijöistä (kuten minä) pitävät haasteista ja jännityksestä. Kätköpurkki saattaa olla luolassa syvällä kallion sisässä tai korkealla huojuvan puun latvassa, kalliojyrkänteellä vain kiipeilyvälinen tavoitettavissa tai kahlaamalla tavoitettavana sadevesitunnelissa. Hyvän kätköilytavan mukaisesti kätkösivulla pyritään aina ilmoittamaan tarvittavat tiedot kätköstä ja mahdolliset vaaratekijät sekä soveltuvuus lapsille jne. Tällaista kätköä ei tarvitse mennä noutamaan, jos sellaisesta ei nauti.

      Kätköily-yhteisö on myös hyvin vastuunalainen ja ympäristön ja muut ihmiset huomioon ottava porukka. Mahdolliset häiriöt ja ongelmat pyritään hoitamaan aina kuntoon kaikkia tyydyttävällä tavalla. Minäkin olen mm. pyytänyt maanomistajalta lupaa kätkölle ja yksityistien käyttöön. Tämänkin keskustelun aiheuttaneen kätkön osalta on jo menossa pohdintaa harrastuksen omalla keskustelupalstalla.

      Ymmärrän hyvin, että tuo etsintä ihan kodin nurkillä häiritsee. Jos kyseinen kätkö ei ole luvatta yksityisellä alueella, niin ongelma voisi hoitua kuntoon sillä, että kätkösivulla kerrotaan hieman tarkemmin mistä pitää lähteä etsimään. Näin vältetään häiriön aiheuttaminen lähiasukkaille.

      • Turku, Harittu

        Tämä episodi herätti siinä määrin kiinnostusta (kiitos asialisten vastaustenkin) että ensimäinen oma kätkönhakureissu on onnistuneesti tehty. Tästähän voisi innostua. Ja jep Cha-Am tässä on kyseessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe