huijausta

göran

poika pelaa 99syntyneissä ja pelejä seuraamassa ollessani on silmiin pistänyt muutaman kaverin ylisuuri koko ja taitotaso 8vuotiaaksi onko yleistä että valkut lainaa turnauksiin pari vanhempaa junnua vahvistuksiksi.seurataanko millään systeemillä väärinkäytöksiä.kertokaapas onko muilla vastaavia huomioita.

4

897

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juri

      Silmiin pistää juu, mutta epäilen suuresti että kyseessä ei mikään huijaus juttu ole. Ensinnäkään kellään 8-vee joukkueella ei SAA eikä varmasti suurimmalla osalla olekkaan pelin itseisarvona voittaminen. Sen voi ottaa mukaan muutamaa vuotta myöhemminkin. Mitenkä jotain vanhempaa ja tasokkaampaa poikaa kehittää tai vie eteenpäin nuorempien poikien pujottelukeppinä pitäminen. Jos tällaista jotkut harrastavat niin onnea vaan tulevaisuudessa lopettavalle pojalle... Itse vuosia valmentaneena ja hieman kouluttautuneenakin (B-valmentaja) kuitenkin tiedän että välttämättä ei ole tässä tapauksessa kyseessä tuollainen "huijaaminen". Kun puhutaan 8-vuotiaista lapsista tarkoittaa se sitä että iältään kaikki ovat saman ikäisiä, mutta taidollisesti, koollisesti, peliälyllisesti ja motorisesti kentällä juokseekin 6-12 vuotiaita poikia. Lapset vain sattuvat tuossa iässä kehittymään eri tahtiin, on tietysti onni jollekin joukkueelle jos tuollainen koollisesti, motorisesti ja "älyllisesti" edellä oleva poika kuuluu omaan joukkueeseen. Nämä tapaukset ratkovat voittoja nimenomaan junnupeleissä, mutta eivät välttämättä enään muutamaa vuotta myöhemmin. Tuollaista poikaa tosin olisi kaikkein järkevintä peluuttaa itseään vanhemmissa ikäluokissa jotta pelaaminen pysyisi haastavana ja kehitys taantumattomana. Monta kertaa nämä ns "lahjakkaat" jotka nyt vaan sattuvat olemaan isompia ja kehittyneempiä sisäistämään lajia kokevatkin melkoisen shokin 14-16 vuotiaina. Tuohon asti he ovat olleet kenttien kuninkaita ja pärjänneet ns. "vähemmällä työllä". Muut kovan työn kautta ottavat heidät tasollisesti kiinni, ja kuninkaiden valtakausi vaihtuu... tällöin lopettamisen riski suuri kun täytyy hakea kuninkuutta sitten jostain muualta. (mopot, keppana ja koulukiusaaminen ovat yleensä vaihtoehtoja) Hmmm.... hivenen karkasi tuo juttu, mutta siinä niitä omia mietteitäni.

      • sivusta seuraaja

        "Ensinnäkään kellään 8-vee joukkueella ei SAA eikä varmasti suurimmalla osalla olekkaan pelin itseisarvona voittaminen. Sen voi ottaa mukaan muutamaa vuotta myöhemminkin."

        Tällä tavalla olen itse asian sisäistännyn,mutta epäilen etta käytäntö suomessa on jotain muuta.

        Itse laittaisin rajan abaut 12v.Siihen asti harjoiteltaisiin pelkkää tekniikkaa eli pallon hallintaa,pienmuotoista peliä ilman pisteitten keruuta.


      • KIbe#3
        sivusta seuraaja kirjoitti:

        "Ensinnäkään kellään 8-vee joukkueella ei SAA eikä varmasti suurimmalla osalla olekkaan pelin itseisarvona voittaminen. Sen voi ottaa mukaan muutamaa vuotta myöhemminkin."

        Tällä tavalla olen itse asian sisäistännyn,mutta epäilen etta käytäntö suomessa on jotain muuta.

        Itse laittaisin rajan abaut 12v.Siihen asti harjoiteltaisiin pelkkää tekniikkaa eli pallon hallintaa,pienmuotoista peliä ilman pisteitten keruuta.

        Eikös tällä kaudellakin Pelipasseista pystytä katsomaan pelaajan/jien ikä ja henkilöllisyys...?


      • mulla lapset harrastaa useita lajeja, mut futis kiinnostaa kovasti. itse oon junnuna pelannut futista, mut muuten oon mielelläni takaviistossa, kun valmentajat hoitaa arvokasta työtään ja mä huollan ja kuskaan. niin meidän yu-, paini-, kuin -futisvalmentajatkin tekee hienoa työtä. miksi meidän vanhempien pitää olla mukamas viisaita ja haluta pikavoittoja nuortemme urheilu-uralta, vaikka itse emme ole olleet kypsiä siihen. jos vanhemmat keskittyy tuomareiden, vastustajien ja järjestelyiden arvosteluun, niin lapsista EI tule kunnon kansalaisia eikä hääppösiä urheilijoita! Juri näpyttelee asiaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe