Kauhukokemuksia Egyptissä

kysely

Hei!
Minkälaisia kokemuksia huijauksen kohteeksi joutumisesta teillä on Egyptissä?
Pääasiassa olen lukenut tältä palstalta että taksikuskit on melkoisia huijareita ja jopa uhkaavia tilanteita on syntynyt.
Joku mm. kirjoitti että takaovet laitettiin lukkoon kun kuski ruinasi lisää rahaa eikä asiakkaat suostuneet tietenkään maksamaan.
Toisilla ei ollut edes kahvaa ovessa ja heitä ei päästetty autosta ulos ennenkuin maksoivat enemmän mitä oli sovittu.

Itse olin viime vuonna Sharmissa ja siellä paikallisten keskuudessa puhkesi verinen nyrkkitappelu koska he kilpailivat ketkä saavat ottaa meidät kyytiin jalla-jalla taksiin, vaikka hinta ei ollut kuin kolme puntaa (kolme naista). Kyse oli siis ihan rahan menetyksestä, koska kaikki yritti saada meitä kyytiinsä ja lopulta valitsimme jallan jossa kuski näytti ystävällisimmältä. Sen jälkeen alkoi tapahtua ja me istuimme jo auton sisällä ja seurasimme kauhuissaan tapahtumia.
Siinä sydän kyllä hakkasi pari ylimääräistä lyontiä ja halusimme äkkiä vain päästä pois tilanteesta.
Mitä muita karmivia kokemuksia teillä on, ja onko muita kuin taksikuski-tapauksia?

9

5145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tummatus

      Haluan tuoda nyt oman kantani juttuun. Juuri kotiuduimme parisen viikkoa sitten Sharmista. Mitään ongelmia ei ollut taksejen kanssa. Oikein mukavia olivat kaikki kenen kyydissä huristimme. Yksi ainut "ikävä" tilanne oli kun olimme lähdössä Naama Baystä Hadabaan ja yksi taksikuski yritti houkutella meitä kyytiinsä jonon ohi vaikka jonossa oli tietty järjestys. Ensimmäinen jonossa tietysti sai asiakkaan. Jätimme kaverukset kinastelemaan keskenään.
      Siltikin sanoisin ettei kannata pelästyä vaikka tähän osioon kirjoiteltaisiinkin ikäviä taksikokemuksia ym.

    • HURGHADASSA

      Varoittaisin paikallisten myymistä Luxorin jaKairon retkistä. Itse kävimme paikallisten Luxorin retkellä ja sitä matkaa ei hevillä unohda!!!

      Istuimme jalla-jallan eli pikku pakettiauton kyydissä venäläisten kanssa monenmonta karseeta tuntia. Autosta puuttui iskarit, ei ilmastointia ja kuski meinas nukahtaa.. matka meni naama muovipussissa, kun oksennus teki tulojaan...

      NO OPIMME, ETTÄ TULI SÄÄSTETTYÄ VÄÄRÄSSÄ KOHTAA, kun katsoi iloisesti matkaa taittavia turisteja hienoissa turisti busseissa.

      Takseja ei käytetty mutta hotellissa kuultiin varsin kauheita taksimaksu kokemuksia ja sen vuoksi ei niitä varmaankaan käytettykkään, kun emme jaksaneet mennä maksuista TAPPELEMAAN

    • heip

      Moi! Taxikuskit yrittivät ottaa yleensä ylihintaa ja vaihtorahat piti laskea tarkkaan mutta muuten ei ongelmia ollut...

    • palannut

      Palattiin hiljattain hurghadasta.Sovittiin aina etukäteen hinta matkasta ja varattiin aina tasa raha kuskille..Kerran kävi silleen että vaikka hinta oli sovittu etukäteen niin kuski rupesi kesken matkan kyselemään uudestaan paljonko maksetaan..Sanoin että se mitä sovittiin..Siltise jakso juputtaa vielä.Ruvettiin puhumaan keskenään Turistipoliisista niin sen jälkeen se oli hiljaa.lähtiessä pistin käteen sen mikä sovittiin.kuski näytti vittuuntuneelta...

      Yksi kuski kusetti sillä lailla että eka heitti meidät sinne mihkä pitikin sovitulla hinnalla ja huomasi meidät kun oltiin lähdössä ja kysy tarvitaanko kyytiä.Kysyin että sama hinta takaisin..Kuski kysy halutaanko käydä kaupassa matkan varrella että hän voi odottaa 5minuuttia.Kun päästiin hotellille kuski sano hinnan mikä oli 20punnasta noussut 50puntaan.eihänse paljon ole mutta kumminkin oli siinä vähän sellasta kusetuksen makua..

      Oli ihan Hyviäkin taksi kuskeja mitkä piti sanansa eikä vehtaillut mitään.Yleensä kun jo taksin otti niin näki kuskin naamasta että onko se rehellinen vai ei.. Nää kaksi ekaa kuskia olivat nuoria kuskeja.Vanhempien kuskienkaa ei koskaan ollut ongelmia...Kyllähänse oli aina jännää mitense matka menee...

      • huijaavat

        jotkut, varsinkin vastatullutta valkonaamaa. Saattavat antaa 50 piasteria takaisin 50 puntana. Kannattaa siis aina sopia hinta etukäteen ja varata tasaraha. Hinta on n. 10...15 puntaa per 5 km.


    • Enpä ole koskaan itse kuullu moisista. Mutta sattuupa kai niitä!

      Aika harvinaista kyllä, että uskaltavat, sillä turistipaikoissa turistipoliiseja on paljon, varsinkin Luxorissa. Tosin moni matkaaja ei ehkä osaa käyttää tätä valttikorttina?

      Jos kina- yms. tilanteessa ei mikään muu auta, niin kaivakaa kännykkä esiin ja yrittäkää ottaa kuvaa ja mainitkaa sana "turistipoliisi" niin yleensä sinnikkäinkin hyypiö pelästyy kympillä heti.

    • historiasta kiinnostaa jatk...

      Kyllä huijataan koko ajan.Kamala rallikilpailu niin busseilla kuin pakettiautoilla-nopeus 140km mittarissa. Ihme,että kukaan ei jäänyt alle 350km matkalla. En saanut suomesta alle 50 punnan rahoja,joten ilmainen kuljetus wc ja ym. voitelurahat veivät kymmeniä euroja. Laivalla ei ollut kenelläkään vaihtorahaa ostoksista(kauppa-reception), joten eiko ole aikamoisia arabit? Laivoja oli satoja, mutta meillä vanha romu-tosin ruoka oli hyvää. Varatkaa paljon pieniä puntia, koska niitä joutuu jakamaan jatkuvasti!!!!

    • Egypti on

      todellakin pyllystä eikä sinne länsimaisen ihmisen tule mennä.
      Kaikki saatanan arabit odottavat hullun kiilto silmissään milloin turistiparka tulee kusetusiskuetäisyyden päähän. Silloin uidaan rätteihin kiinni. Irti paskaisista sormista ei pääse muutoin kuin vääntämällä ne poikki. Se tehoaa.
      sanailee 27 x ....

    • taksit

      Huijjaavat aina kun vaan on hiukankin mahdollista. VAikka sopisi hinnan etukäteen. kuski nosti hintaa kun saavuttiin perille. Tuli riita, osaan venäjää ja kuski osasi myös. minun vaimo jatytär alkoivat itkemään ja minun täytyi myöntyä tälle huijarille maksamaan ylihintaa.

      Luxorissa kaupustelija myi jollekin turistille jotain pikku metallipatsas-kissaa, pyysi kymmentä euroa, rahan saatuaan ei antanut kissaa, nauroi vaan ja näytti paskasella sormellaan turistilinja-autoa joka oli lähdössä.

      On hurghadassa asiallisiakin ja mukavia kauppiaita mutta aina saa olla varuillaan.

      Huvittaviakin sattui, yksi kauppias nappasi minun rintataskustani kuulakärkikynän ei hän varmaan tiennyt kynän olleen hopeoitu ja joululahjaksi saatu (hölmö olin kun tälläista kynää egyptissä näkyvillä).
      No aloin vaatimaan kynää takaisin, myyjä oli tiski takana ja minä en arvannut mennä tiskin yli (myyjä oli pienikokoinen mies).
      Myyjä halusi antaa vastineeksi pienen pronssisen pyramidin, minua alkoi naurattamaan kauppiaan hätä ja suostuin vaihtokauppaan. Sain lisäksi neljä egypiaiheista muovista kuulakynää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1752
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1380
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      119
      1294
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      912
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      115
      870
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe