Valuutan vienti Brasiliaan

Vasco da Gama

Onko mitään rajaa ulkomaisen valuutan viennissä Brasiliaan? Pitääkös siellä ilmoittaa johonkin lappuun, paljonko on rahaa mukana?

5

2138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmeisesti et

      sillä tuskin miljoonia olet viemässä?

      • -julle-

        Itse asiassa tarvitsee ilmoittaa.Juuri fortalezasta palanneena itsellenikin ja muille matkaajille iskettiin jo lentokoneessa maahantulolappu jossa mm.kysytään tuotko brasiliaan enemmän kuin 3000 realin edestä valuuttaa.Mikäli tuot,joutuu ne tullaamaan.

        Muistaakseni ylimenevästä osasta joutuu maksamaan jonkin verran tullia.Eri asia on kannattaako sitä ylipäätänsä ilmoittaa.Mahdollisuus että joudut maahantuloselvityksessä avaamaan lompakon on häviävän pieni,mutta kuitenkin.


    • -julle-

      lisäys vielä äskeiseen:Mikäli tuot mukanasi esim.2000 eur jonka aiot sitten paikan päällä pikku hiljaa osissa vaihtaa realeiksi niin kannattaa muistaa ettei koko summaa kannata vaihtaa virallisissa rahanvaihtopisteissä.MIksi?

      Koska rahanvaihto ei enää onnistu ilman passia,virkailija lykkää passin koneeseen ja tietokantaan kertyy takuuvarmasti matkan aikana vaihtamasi summa.Sitten kun olet vaihtanut yli sen 3000 realin arvosta voi alkaa näyttöpääte pleksin toisella puolella jo huutamaan ja voipi joutua todistamaan että olet lainmukaisesti tullannut valuuttasi.

      MIkäli aiot pistää rahaa haisemaan oikein kunnolla kannattaa varata toki käteistä mukaan esim.sen 3000 realin edestä,loput voi nostaa vaikka visalla.

      Ainakin beira marin varrella olevissa rahanvaihtopisteissä kysyttiin poikkeuksetta passia.Otaksuisin että sama käytäntö on missä tahansa muuallakin.

    • RaimoL

      Saattaa käytäntö vaihdella paikkakunnittain ja virkailijoittain,

      Seuraava tieto löytyy IATA:n sivuilta:

      Currency rules
      Currency Import regulations:
      Local currency (Brazilian Real-BRL) and foreign currency: no restrictions apply, except amounts of BRL 10,000.- or equivalent in foreign currency must be declared.

      Currency Export regulations:
      Local currency (Brazilian Real-BRL) and foreign currency: no restrictions apply, except amounts of BRL 10,000.- or equivalent in foreign currency must be declared.

      Eli mitään rajoituksia ei ole paitsi jos rahamäärä ylittää 10000 BRL joko realeina tai ulkomaan valuuttana on se ilmoitettava sekä maahan tultaessa että maasta lähdettäessä.

      • Kerttu Pohjanmaalta

        Ostin oman osakehuoneiston n.150 m Beira marin rantabulevardista 5 kerroksesta,hotelli Pontamarin takaa vartioidusta kerrostalosta,muutama vuosi sitten.

        Rahat vein euroina,Suomessa käsimatkatavaroissa mukanani ja sanoin mitä tarkoitusta varten vien rahaa.Ei mitään ongelmia,minulla oli esikauppakirja mukana ja Fortalezassa tullissa yritin esittää et minulla on rahaa ja esikauppakirja mukana.

        Tullia ei asia voinut vähempää kiinostaa,ei vaivautunut koko asialle ja niin rahat meni eikä euroakaan tarvinut maksaa tullia.Lopullinen kauppakirja tehtiin ja maksoin osakkeeni.Ei pienintäkään ongelmaa koko asiassa.

        Ja nyt oon tyytyväinen että saan olla ja mennä silloin kun huvittaa ja asua kuin kotonanikin Suomessa.Ei se Fortaleza ole senkummempi kuin kotosuomikaan,kyllä meilläkin riittää rikollisia.

        Brasilialaiset ovat todella ihania ihmisiä ja aitoja ystävällisyydessään.

        Se riippuu sinusta jos pidät heitä ystävinä he varmasti ovat reiluja ja iloisia ja vähään tyytyväisiä.Mutta yksi seikka on huomioitava heidän kulttuuri on niin erilaista kuin meidän,me emme voi ruveta heitä muuttamaan omien tottumustemme mukaan,vaan minä kunnioitan heidän kulttuuriaan,mutta pidän myös oman omanani.
        Heillähän kaikki mitä on,vaikka yksi pulla,siitä annetaan pala jokaiselle,vaikka ostajalle jäisi vain murunen,mutta kaikille hyvän tavan mukaan annetaan.
        Meillähän on totuttu siihen että itse vain kun saan niin hyvä on,eli ollaan niin että kaikki vain itselle.
        Olen tutustunut muutamiin Fortan perheisiin ja he ovat todella vieraanvaraisia,mutta köyhiä.

        Heitä asuu todella pienissä tiloissa,useita perheitä.Nyt maaliskuussa kävin erään ystäväni kotona,heitä asui viisi eri perhettä samassa talossa.Joka perheellä oli vain yksi pieni huone ja ruokailutilat oli yhteiset yläkerrassa.

        Ei siinä minua paljon naurattanut, kun katsoin erään perheen kotia eli huonetta oli yksi sänky,kaappi ja riippumattoja seinällä,jotka yöksi laitetaan kiini että on lapsilla nukkumasijat.Katossa oli reikiä joiden he kertoivat olevan sateella broblema.

        Monesti olen miettinyt,miten sellaisista hökkeleistä voidaan olla siisteinä ja puhtaina työpaikoissa jopa viroissa.
        Sen olen pannut selvästi merkille että Brasilialaiset uhraavat vähäisetkin varansa vaatteisiin,jokapäivä on erilaista ja tosi nättiä vaatetta yllä,mutta koteihin ei panosteta yhtään,ei vähääkään.

        Jossain vaiheessa mainitsin että lisäis kodin viihtyisyyttä jos vaikka maalais seiniä, sain vastaukseksi ettei se kannata maali on niin kallista,sitten tuttavallisesti annoin ymmärtää et Suomessa on kodit suhteellisen erilaisia,kuin heillä ja näytin kuvia.

        Me ymmärrämme toistemme erilaisuudet ja minun Brasilian koti on Europalaisten omistamassa kerrostalossa ja se on kuin Suomalainen koti.

        On todella mukavan tuntoista, kun paikalliset siellä kysyy saako tulla illalla kylään ja tarjoatko kokakolaa?Aina ovat olleet tervetulleita.
        Myös Suomalaisia on käynyt luonani asunnossani,moni on ollut ihan ok.Jotkut ovat sanoneet suoraan mielipiteensä,että miten täältä ostaa asuntoa,en kyllä uskaltais ikinä täältä.

        Minä tykkään lämmöstä ja auringosta ja jos joskus pääsen eläkkeelle,niin en mieti hetkeäkään missä talveni vietän.On mahtavaa katsoa oh parvekkeelta Atlantti ja lämmin ilta ja Peiramarin katu,ajatella Suomessa pakkasta 30 astetta.

        Olen "vuokranut" Suomalaisille joka on tarvinut asuntoa tai ostanut vain pelkät lennot ja asustanut siellä,silloin kun itse en ole ollut siellä.Todella edullisesti! Jos tarvit asuntoa voit soittaa 0449580098 Kerttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe