Koiran läähätys ei lopu

---

Heips! En tiedä kuuluuko tämä tälle palstalle, mutta en nyt muuallekkaan osannut laittaa.
Meille tuli eilen 1v berninpaimekoira. Mistäköhän jotuu että koira läähättää yhtä mittaa, vaikka ei ole kuuma eikä olla tehty mitään hengästyttävää? Voisiko johtua koti-ikävästä?

23

34416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä

      Moi. Meillä on 7v. sakemanni, joka kanssa läähättää, mutta syy löytyi kivuista. Käytin vanhuksemme eläinlääkärissä, missä todettiin paha vika lonkissa ja siitä syystä johtuu läähätys, kipu aiheuttaa sen ja levottomuuden. Nyt kun koirallamme on lääkitys kipuihin niin myös on läähätys melkein loppunut:) toivottavasti sait jotain selkoa sepustuksestani...

      • ----

        Kiitos vastauksesta. Sain kyllä selkoa viestistä:)täytyy katsoa jatkuuko läähätys, ja kysellä entiseltä omistajalta oliko kova läähättämään jo ennen meille tuloa.


    • bernille kuuma.

      Ei saisi oleskelutilan lämpö yli 15 astetta olla.Jos patterit hohtaa ja lämpö 21 astetta niin varmaan läähättää.Jos ei kivusta johtuvaa niin kokeile yksin kertaisesti istua jossain ulkona.loppuuko läähätys.

      • ---

        Kiitos vastauksesta. Tuolla tosiaan on varsin paksu turkki. Täytyy kokeilla ulkona oleskelua ja katsoa jatkuuko läähätys.


    • Terrinjeri

      Itselleni on kokemusta landseereista, jotka ovat turkkinsa puolesta aika samankaltaisia bernien kanssa. Riippuu koiran edellisistä olosuhteista kuinka se huonelämpötilan kokee. Jos se on ollut ulko/tarhakoirana, niin varmasti sillä on tuskallista olla ns. normaalissa huoneenlämmössä etenkin kun moni meistä kaksijalkaisista pitää kotinsa lämpötilan jopa 24 asteessa talvisin. Itselläni kotona 19 - 21 vähän huoneesta riippuen. Koirat nukkuvat välillä jopa sängyssäni, toisaalta välillä hakeutuvat viileämpään paikkaan. Ensisijaisesti epäilisin läähätyksen kyllä johtuvan kodin vaihtamiseen liittyvästä stressistä. Seuratkaa koiraa miten se käyttäytyy eri tilanteissa, rauhoittuuko se lainkaan välillä. Loppuuko läähätys ulkoillessa tai kun leikitte tai jotain muuta sellaista tapahtuu jotka vievät sen ajatukset muualle. Tuntematta koiran lähtökohtia on vaikea lähteä antamaan ohjeita koiran olon helpottamiseksi. Jos arvelette läähätyksen voivan aiheutua stressistä niin odottakaa muutama päivä, viikkokin. Jos ei tilanne yhtään muutu, niin sitten äkkiä lääkäriin, syynä on silloin todennäköisesti kipu. Berneillä kuten muillakin suurikokoisilla koirilla voi jo nuorellakin iällä esiintyä luusto- ja nivelongelmia. Perusteellinen eläinlääkärin tarkastus on silloin tarpeen. Tsemppiä!

    • 10v Hoffi uros

      ja hänen läähätyksensä syitä on monia. Esim. kun on huoneen lt. vaikka yli 19, tai, kun vedän lenkkivaatteita ylleni, tai se muuten innostuu jostakin, yöt se haluaa nukkua ulkona jopa pakkasella, ja ilmaisee uloslähtöhalunsa läähättämällä. Hoffi on säänkestävä koira, niin muistelen myös Berniläisen olevan. Useasti koirankin turkki tuuhettuu olosuhteiden mukaan. Koti-ikävästä en tiedä, mutta olosuhteiden muutos voi aiheuttaa "jännitystä"/läähätystä. Tietysti elimelliset viat täytyy ensin selvittää.

    • vahvasti...

      että muuttostressistä johtuu. Olosuhteiden muutos ja uusi ympäristö aiheuttavat stressiä, ei niinkään kyse koti-ikävästä. Loppunee parin päivän sisällä, jos ei, sitten lääkäriin.

    • Vastauksista

      Olin yhteydessä entiseen omistajaan ja kerroin läähätyksestä. Heillä ei kuulemma läähättänyt. Hän oli sitten soittanut eläinlääkärille ja tiedustellut asiasta. Tämä oli sanonut että varmasti kuumuudesta johtuu, kun olosuhteet vaihtuivat. Viimeyö meni jo paljon rauhallisemmin. Läähätyskin on vähän vähentynyt:)

      • minä vain

        vie ihmeessä lääkäriin...jos yhtään epäilyttää keuhkokuvista saa selvyyttä onko vaiks jotain rakenteellista vikaa esim sydänvikoja
        Myöskin valeraskauden oireisiin kuuluu läähätys.


      • sinicki
        minä vain kirjoitti:

        vie ihmeessä lääkäriin...jos yhtään epäilyttää keuhkokuvista saa selvyyttä onko vaiks jotain rakenteellista vikaa esim sydänvikoja
        Myöskin valeraskauden oireisiin kuuluu läähätys.

        Heippa!
        Meillekin tuli 4 päivää sitten puolen vuoden ikäinen sekarotuinen hauveli. Ollaan ihmetelty myös läähättämistä ja vieläkin mietityttää että mikä on. Läähätys loppuu heti kun pääsee ulos, esim. parvekkeelle, mutta kyllä rauhottuu sisälläkin välillä. Sisällä on aika lämmin, mutta illalla kun on koko päivän pitänyt ikkunat ja ovet auki, ei pitäisi olla enää kuuma. Mutta silti läähättää. Tähän mennessä ollaan vielä laitettu stressi syyksi, mutta kai sitä pitäisi eläinlääkäriin ottaa yhteyttä, kun koko yönkin saattaa vain läähättää?!:/


      • sinicci
        minä vain kirjoitti:

        vie ihmeessä lääkäriin...jos yhtään epäilyttää keuhkokuvista saa selvyyttä onko vaiks jotain rakenteellista vikaa esim sydänvikoja
        Myöskin valeraskauden oireisiin kuuluu läähätys.

        Heippa!
        Meillekin tuli 4 päivää sitten puolen vuoden ikäinen sekarotuinen hauveli. Ollaan ihmetelty myös läähättämistä ja vieläkin mietityttää että mikä on. Läähätys loppuu heti kun pääsee ulos, esim. parvekkeelle, mutta kyllä rauhottuu sisälläkin välillä. Sisällä on aika lämmin, mutta illalla kun on koko päivän pitänyt ikkunat ja ovet auki, ei pitäisi olla enää kuuma. Mutta silti läähättää. Tähän mennessä ollaan vielä laitettu stressi syyksi, mutta kai sitä pitäisi eläinlääkäriin ottaa yhteyttä, kun koko yönkin saattaa vain läähättää?!:/ Tosiaan koira oli aikaisemmin n. kk sijaiskodissa sen jälkeen kun oli tuotu Viron koirakennelistä....


    • sippus

      Kannataa viedä lääkäriin jos hengästyy syttä suotta, voi olla vakavampaa

    • koiruus<3

      meilläon sellainen reilu 2 v vuotta vanha tolleri ja läähättääjoskus aina aika paljon, juuri tällä hetkellä. mutta luulen että se jostuu tästälämpö tilastasillä sisällä nyt 25 astetta ja voisiko johtua jotenkinmyös vähän liikunnan åuutteesta.käytiin kyllätänäänåitkällä lenkillä mutta helteitten takia koira nukkuu paljonkunei jaksa kuumella joka onaivan ymmärrettävää. kohta olisi rokotus aika joten pyydänlääkäriä tekemään samalla semmoisen yleisen terveystarkastuksen =) joskus jälttää myös tassujaan jotta toivottavasti ei ole mikään ruokaaine allergia tai kipuja.

    • T

      Hei,
      Meillä 10kk vanha berniuros jolla samanlaisia taipumuksia, kuuluisikohan tämä rodun ominaisuuksiin?

    • Meillä 4.5 v sekarotuinen narttu( lapinporokoira / pystykorva ) Se on alkanut 1-2 kk sitten läähättää. Saa varsinkin iltaisin läähätyskohtauksia ja täriseekin. on siirtynyt
      parvekkeelle nukkumaan, jossa läähättää vähemmän. Viimekesänä ei ollut mi-
      tään ongelmia, vaikka oli kuumempi. Ei läähätä ulkona, ei nukkuessaan tai jos ki-
      vaa tekemistä. En ole huomannut valeraskauden merkkejä.

      • o ou

        kuulostaapa kärsivältä ja kipuliaalta...kannattasko käydä ottaa edes verikokeet? aika hälyttävät oireet on..


    • Saksanpaimenkoirani

      Meidän koira läähätti paljon ja ihmettelin sitä, pyrki kanssa parvekkeelle ja sisällä vaikak ei ollut kuuma niin läähätti, kunnes kuumeen noustua otettiin röntgen kuvat keuhkoista ja löytyi kroonistunut paha keuhkotulehdus.

    • Lääh lääh

      Meillä olen huomannut yhden jännän syyn meidän koiran läähätykseen kyllä myös ja se on hyttyset. Asumme omakotitalossa ja kesällä kun hyttysiä on oikein paljon,niinkuin tänäkin kesänä juuri on,niin niitä pääsee aina ovea aukaistessa livahtamaan sisälle huoneeseenkin myös.Ja niitä sitten aina yleensä joudun pitkänkin aikaa listimään hengiltä ,että saataisiin edes sisällä olla rauhassa.Koiramme yleensä normaalisti on ihan rauhallinen eikä läähättele sisällä olessaan ellei sitten ole aivan kamala helle ilma ja sen vuoksi sisälläkin tavallista kuumempi myös. Mutta silloin, jos sen kimpussa on vaikkapa yksikin hyttynen vaan sitä puremassa, niin silloin se alkaa heti läähätellä.Olen usein silloin asettunut sitten istumaan koiran petin viereen ja jäänyt siihen oikein kyttäämään,että missä se hyttynen vielä on ,joka koiraani kiusaa.Ja ei ole mennyt yleensä kauaakaan kun olen sen jo havainnut ja sitten kun olen sen saanut nitistettyä eikä enää muita hyttysiä ole jäljelle jäänyt,niin silloin koirammekin heti lopettaa läähätyksensä kuin taikaiskusta myös ja alkaa taas nukkua rauhallisena .
      Mutta kuten tuolla edellä on kirjoiteltu, niin noita syitähän on tosiaan kyllä hyvin paljon muitakin,mutta ajattelin kertoa silti kuitenkin, että tällainenkin syy saattaa olla joskus syynä tuohon läähätykseen myös.

      • junsku

        Ja sitäpaitsi kiitoksia naapuruston miellyttävälle pariskunnalle, kun toi minulle vettä, kun olin emännän kanssa pitkällö lenkillä. Suurkiitokset teille ja hyvää kesää.


    • junsku

      Meilläkin koira läähättää tosi paljon. Kaksi tuntia lenkin jälkeen. Aloin huolestua, mutta kun on tuulettimen kanssakin huoneen lämpötila n. 25 astetta. Niin en ihmettele yhtään vaikka haukku kulta läähättää.. pitäkää koirannee viileänä ja aina paljon vettä saatavilla. Hyvää kesää. Hau hau.

    • nesteet

      viittaa kipuihin yleensä, jatkuva ja raskas läähätys ei ole koiralle normaalia. Onko nestetasapaino kunnossa? kuulostaa koiran kannalta aika ahdistavalta osittain...harmi kun eivät puhua osaa, jää meidän omistajien tulkittavaksi.

    • Anonyymi

      jos joku täällä vielä etsiskelee vastauksia. Koiran läähätys voi johtua myös stressistä, varsinkin jos koira on esm tullut pari viikkoa sitten sinne niin stressi voi olla todennäköistä. Myös kissan ja koiran omistajalla voisi olla mahdollista että koira läähättää jos on jostain päässyt syömään kissannappuloita, eli kuivaruokaa, meidän koira alkoi luultavasti läähättämään koska 2v veljeni antoi sille kissan kuivaruokaa.

    • Anonyymi

      Se vain rakastaa niin paljon teitä, Ainakin vannoitunut koiraihminen ajattelee niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe