pieni tietopaketti fortalezasta

-julle-

Tässä hieman vinkkejä onnistuneeseen ja rentoon lomaan "fortazza":

-mitä enemmän aikaa vietät pois hotellistasi ja sen allasbaarista niin sitä enemmän käytät aikaasi tutustuessasi fortan nähtävyyksiin.Älä siis tee niinkuin liian monet junttisuomalaiset ja jämähdä hotellin ah-niin-mukavaan aula baariin ja huomaat 2vkon jälkeen ettet ole juuri muualla käynytkään.

-alle 2vkoksi ei kannata lähteä

-forta on ihan yhtä turvallinen paikka kuin esim.välimeren maat.Joudut mahd.ryöstetyksi vain jos levittelet rahojasi laskiessasi niitä keskellä katua,kuljet kultainen panssariketju ja 1000eur kello kädessä,sammut kadulle yms.yms.Älä siis tee perinteisiä turistimokia.Kaulaketjut ja kellot jää kotiin.Niillä ei ole siellä yhtään mitään virkaa.Que hora? ---mitä kello on?
Typeryys tekee ryöstetyksi,ei mikään muu.
Ostakaa kaulalompakko.Paras vakuus rahoillesi.
Taskuihin ei mitään.Ei mitään.

-ei kannata käyttää suomalaisen matkanjärjestäjien retkiä yms.Ne on törkeästi ylihinnoteltuja ja joudut juoksemaan muiden aikataulujen mukaan.Minimaalisen pienellä vaivalla löydät saman retken 2-3krt halvemmalla.

-älä pesetä pyykkiä hotellin kautta.Pesuloja on joka kulmassa,saat pykkisi ihan yhtä nopeasti mutta paljon halvemmalla.Voipi olla että hotellisi käyttää samaa pesulaa!! Maksat vain turhasta liikaa.

-kaikissa muissa paitsi varsinaisissa kaupoissa:tingi!! AInoastaan liikkeissä myytävät esim.vaatteet ovat aitoja.Eräs nainen (suomalainen) kehui ostaneensa speedon kengät muutamalla eurolla,luuli aidoiksi.En viitsinyt pilata iloa.Järki käteen kuitenkin.

-kannattaa kysellä esim.mikä rantakuppila(barraca) on hyvä.Tai mikä pubi on hyvämaineinen.Viime matkalla ystävystyimme kaverin kanssa belgialaiseen kaveriin joka pitää baaria beira marilla.Tämän johdosta saimme pesetettyä vaatteet halvalla,rahat saatiin vaihdettua paremmalla kurssilla,taxikyydit tietyillä taxeilla saatiin paikallishinnoin eli emme siis maksaneet turistilisää taximatkoista,joka tosin on yleistä missä maassa tahansa.Paikallinen maksaa aina vähemman samasta matkasta kuin turisti.Fakta homma.

Kun teet tällaisia tuttavuuksia,säästät rahaa ja saat hyviä tietoja paikoista mihin kannattaa mennä ja paikoista joista kannattaa pysyä todella kaukana.
Saat tietoosi paikkoja joihin ei turistit eksy lähinnä sen takia että ne ei ole turistien tiedossa yleisesti.
Esim.futurolla kaikki barracat ei ole samanlaisia/samanarvoisia.Hinnoissa ja palveluissa on selkeitä eroja.

-jos olet rahoissasi tai vaikka et niin olisikaan:) niin tietyissä tilanteissa kannattaa tipata.Suomalainen lähden-baarista-tippaan-pokea-kultturi on siellä tuiki tuntematon,mutta kannattaa.Etenkin rannalla rantavahtien/securitas-kavereiden tippaaminen kannattaa.Yllättäen ne alkavatkin tallustella oman aurinkovarjosi välittömässä läheisyydessä tarkkaillen omaisuuttasi ja tarvittaessa häätävät ei-toivotut tyypit pois.

eli:tuppisuu suomalainen harvemmin muodostaa suhteita lomamatkallaan mutta se kannattaa ehdottomasti.Kaikkeen ei tietenkään tarvitse lähteä mukaan mutta riittää kun pitää edes korvat auki.

-mahatautia ei kannata pelätä kuin ruttoa.Se tulee jos on tullakseen.Käsien pesu ja maitohappobakteerikuuri ovat oikeastaan ne keinot joilla kannattaa ehkäistä.

-jos sekstailu kiinnostaa paikallisten kanssa niin kumit mukaan suomesta.Paikalliset kondomit pieniä ja hajoavat helposti.

-aurinkomatkat(ainakin) kehoittaa virheellisesti pitämään mukanaan passin kopiota.Lain mukaan turistilla pitää olla passi mukana koko ajan.Viime matkalla (n.2vko sitten) paikallinen poliisi teki ns.iraceman diskoalueella yllätysratsian,jossa monelta kysyttiin passit.Päästiin kaverin kanssa juuri lähtemään hotelliin hakemaan passit ennenkuin poliisi veti autoilla kadut sumppuun.Seuraus jos ei passia:800 realia sakkoa maksettavaksi HETI,jos ei rahaa mukana niin putkaan ja jos et saa silloinkaan järjestymään niin mars lentokentälle.Se siitä lomasta.
Onneksi meiile eräs paikallinen baarin tarjoilija antoi vinkin että vamos hotelliin ja pasaporte rapido.

Monet nyt miettii että missä sitä passia sitten pitää ettei sitä ryöstetä.KAULALOMPAKOSSA!!!!

Yhdellä matkalla kaveri hukkasi maahantulolappusen joka tulee ehdottomasti säilyttää koko matkan ajan koska sitä kysytyään maasta poistuessa.No ei loppupelissä ollut iso juttu,opas järkkäsi asian kuntoon.EI sinne brasiliaan oo mun tietääkseni kukaan jäänyt vaikka olisi mitä hävinnyt.

Näin lopuksi voisin sanoa että on itse tullut pyörittyä aika kyseenalaisilla kaduilla,on oltu aika siiderissä,ja kävellyt matkoja jotka olisi pitänyt kulkea taxilla.Ei oo kertaakaan ryöstetty.On varmaan ollut hullun tuuria mukanakin,mutta tuntuu että tällä palstalla on tuota brasilian turvattomuutta hieman liioiteltu.

18

3632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _Rantapummi

      sillä jos se syystä tai toisesta häviää niin siitä seuraa myös melkoinen ruljanssi eli pääkaupungissa käynti.

      Siinä olet oikeassa että omatoimisesti otetulla passin kopiolla ei tee mitään tosipaikan tullessa. Parempi vaihtoehto on teettää virallinen kopio passista.

      Tuo tapahtuu "Cartório":ssa jossa ottavat valokopion, liimaavat niihin hologrammitarran ja todistavat kopion dokumentista aidoksi (autenticação). Tuo kannattaa teettää erikseen sekä passin tietosivulle että sivulle jolla on maahantuloleima.

      Minulla ei ole ollut omakohtaisesti "iloa" päästä testaamaan kelpaako tuo poliisille. Tietoni mukaan pitäisi ja vastaavalla tavalla paikalliset todistuttavat kopiot omista asiakirjoistaan aidoiksi.

      Lysti kustantaa kahdesta kopiosivusta reilut kaksi realia joten siitäkään syystä tuota ei kannata jättää tekemättä.

      • -julle-

        Kiitos tiedosta!! Mistä tuon Cartorion löytää?


      • _Rantapummi
        -julle- kirjoitti:

        Kiitos tiedosta!! Mistä tuon Cartorion löytää?

        ja moni hoitaa esim. kiinteistönvälitykseen liittyviä asioita. Eli niistä ei välttämättä saa tarvittavaa palvelua.

        Hotellissa tietävät varmaan mistä kannattaa lähteä hakemaan lähintä. Fortalezassa olen käyttänyt cartoriota joka sijaisee Av. Antonio Justalla (tai jollakin siihen tulevalla poikkikadulla), sijaitsee lähellä Meirelesia ja suomalaisten yleensä käyttämiä hotelleja. Tuonne löytää kun lähtee Pão de Açúcar supermarketin luona olevasta Y-muotoisesta risteyksessä oikeanpuoleista haaraa eteenpäin. Jonkin matkaa pitää kulkea mutta löytyy kadun vasemmalta puolelta. Luonnollisestikaan siellä ei puhuta englantia mutta sanomalla "autenticação" ja näyttämällä passia asia tullee selväksi.


    • ootko

      varma tosta kaikesta?

    • saldo_

      Oltiin 2 viikkoa Fortalezassa ja varkaita/häirikköjä on paljon! Yhdeltä samalla matkalla olleelta jotkut pojat oli takaa päin juosseet ja toinen toinen oli tarttunut muovikassiin jossa rantavarustetta ja toinen rannekelloon jonka saivat mukaansa muovikassi rantavarusteineen ei vissiin kelvannut kun tiputtivat sen kadulle ja yhdeltä rosvoista jäi kenkä kun juoksivat karkuun. Kaduilla maleksii kerjäläisiä noin 7-15 vuotiaita sellaisia anorektikon olisia joilla paskaset vaatteet jotka häiritsevät ohikulkijoita pummaamalla rahaa osa alkaa estelemään ohikulkijoita levittelemällä käsiään jottei pääsisi ohi ja jotkut saattavat tönäistä takaapäin tai tökätä selkään mikäli eivät saaneet rahaa kannattaa olla erittäin tarkkana näiden kanssa koska nämä saattavat tarttua mihin tahansa ja viedä sen itseltäni vietiin parin euron lippis päästä lähin perään mutta varas juoksi autoista välittämättä tien yli enkä viitsinyt vaarantaa omaa terveyttäni lippiksen takia. hotellin parvekkeelta nähtiin tapaus jossa joku tuollainen kadulla maleksia yritti viedä naiselta käsilaukun mutta joku mies juoksi apuun ja nappasi varkaasta kiinni ja heitti katuun. Kadulla liikkuessa kannattaa vilkuilla mitä selän takana tapahtuu koska monet varkaat yrittävät iskeä takaa päin.

      • omakohtainen

        kokemus. Olin joulukuussa Fortalezassa ja näin miten yhdeltä naiselta revittiin kaulaketju kaulasta. On rasittavaa olla lomalla, kun koko ajan pitää olla varuillaan. Minulle riitti kyseinen maa.


      • -julle-
        omakohtainen kirjoitti:

        kokemus. Olin joulukuussa Fortalezassa ja näin miten yhdeltä naiselta revittiin kaulaketju kaulasta. On rasittavaa olla lomalla, kun koko ajan pitää olla varuillaan. Minulle riitti kyseinen maa.

        Avainsanat:kaulaketju,rannekello...mitähän vielä..

        Kyllä suoraan sanottuna hatuttaa tuollanen koko paikan dissaaminen vain sen takia että on OMAA typeryyttään tullut ryöstetyksi.

        Helvettiäkö pidätte niitä kelloja ja koruja helvetin kermaperseet.
        Sama jos pitäisitte paitaa missä lukee että "ryöstäkää mut"!

        Tehkää näin:
        Menkää rannalle ja ottakaa mukaan vähintään 1000 euron edestä realeja.Ei kannata unohtaa digikameraa,kännykkää,auton avaimia,kodin avaimia,visa-korttia eikä tietenkään kultaketjua ja rolex/festina/seiko/omega/-kelloanne.

        Pakatkaa kaikki espritin törkeän hienoon kassiin ja esitelkää sitä koko rantajengille.On muuten rahaa millä mällätä.Haistakaas paikalliset paska!

        Tai sitten näin:

        Mukaan vain tarpeellinen;aurinkorasva pyyhe.Rahat kaulalompakkoon ja lompsa paidan sisään.
        Ei sinne kannata alkaa roudailemaan lätkäkassillista tavaraa.Ne hienot Elisabet Ardenin kosteeusvoiteet voi levittää sitten hotellissa.Katsokaa miten paikalliset toimivat/pukeutuvat.
        Miehillä shortsit ehkä t-paita.Naisilla bikinit ehkä kietaisuhame.

        On muuten nähty miten yksi juntti tuli rannalle tumma puku päällä josta alkoi sitte kuoriutumaan rantavarjon alla.Eikä siis ollut paikallinen...

        Mulla ei oo ikinä ollu valuutan lisäksi mukana kuin mitä mulla on päällä rantsuun tullessani.Viimeks ei ollu edes pyyhettä mukana:)
        Ja hyvin pärjättiin.Aurinkorasvapurkki ja 5 euron aurinkolasit.Niillä on menty ja mennään jatkossakin.

        Totuushan on se että iso osa suomalaista naisista lomalla ei pärjää ilman käsilaukkua jota pitää pitää mukanaan väkisin.Siitä ei luovuta!

        Ja jottei miehiä unohdettaisi niin suomalainen junttimies ei hevillä suostu luopumaan lompsa perstaskussa -tavasta.Niinpä saamme lukea näistä tyypeistä näillä keskustelupalstoilla,jotka tulevat ryöstetyksi oman tyhmyyden ja välinpitämättömyyden takia ja samalla levittävät sanaa kaikille kavereilleekin miten vaarallinen maa Brasilia on eikä sinne kannata ikinä mennä.

        Itse olen reissannut thaimaat,brassit,jenkit ja afrikat eikä oo mitään ikinä viety.Tuuria?Ehkä.Maalaisjärkeä?Kyllä.


      • hyvä ihminen!
        -julle- kirjoitti:

        Avainsanat:kaulaketju,rannekello...mitähän vielä..

        Kyllä suoraan sanottuna hatuttaa tuollanen koko paikan dissaaminen vain sen takia että on OMAA typeryyttään tullut ryöstetyksi.

        Helvettiäkö pidätte niitä kelloja ja koruja helvetin kermaperseet.
        Sama jos pitäisitte paitaa missä lukee että "ryöstäkää mut"!

        Tehkää näin:
        Menkää rannalle ja ottakaa mukaan vähintään 1000 euron edestä realeja.Ei kannata unohtaa digikameraa,kännykkää,auton avaimia,kodin avaimia,visa-korttia eikä tietenkään kultaketjua ja rolex/festina/seiko/omega/-kelloanne.

        Pakatkaa kaikki espritin törkeän hienoon kassiin ja esitelkää sitä koko rantajengille.On muuten rahaa millä mällätä.Haistakaas paikalliset paska!

        Tai sitten näin:

        Mukaan vain tarpeellinen;aurinkorasva pyyhe.Rahat kaulalompakkoon ja lompsa paidan sisään.
        Ei sinne kannata alkaa roudailemaan lätkäkassillista tavaraa.Ne hienot Elisabet Ardenin kosteeusvoiteet voi levittää sitten hotellissa.Katsokaa miten paikalliset toimivat/pukeutuvat.
        Miehillä shortsit ehkä t-paita.Naisilla bikinit ehkä kietaisuhame.

        On muuten nähty miten yksi juntti tuli rannalle tumma puku päällä josta alkoi sitte kuoriutumaan rantavarjon alla.Eikä siis ollut paikallinen...

        Mulla ei oo ikinä ollu valuutan lisäksi mukana kuin mitä mulla on päällä rantsuun tullessani.Viimeks ei ollu edes pyyhettä mukana:)
        Ja hyvin pärjättiin.Aurinkorasvapurkki ja 5 euron aurinkolasit.Niillä on menty ja mennään jatkossakin.

        Totuushan on se että iso osa suomalaista naisista lomalla ei pärjää ilman käsilaukkua jota pitää pitää mukanaan väkisin.Siitä ei luovuta!

        Ja jottei miehiä unohdettaisi niin suomalainen junttimies ei hevillä suostu luopumaan lompsa perstaskussa -tavasta.Niinpä saamme lukea näistä tyypeistä näillä keskustelupalstoilla,jotka tulevat ryöstetyksi oman tyhmyyden ja välinpitämättömyyden takia ja samalla levittävät sanaa kaikille kavereilleekin miten vaarallinen maa Brasilia on eikä sinne kannata ikinä mennä.

        Itse olen reissannut thaimaat,brassit,jenkit ja afrikat eikä oo mitään ikinä viety.Tuuria?Ehkä.Maalaisjärkeä?Kyllä.

        Ensinnäkin eikö tuon Fortalezan pitänyt olla yhtä turvallinen paikka kuin noi välimeren-maat?
        Kyllä siellä voi huoletta kulkea esim. kello kädessä.

        Mitä tulee tuohon kaulalompakkoon, niin luuletko että sitä ei huomata sieltä t-paidan alta?
        Arvaa vaan onko lutku kipeä kun se revitään sinun kaulasta?

        On aivan turha kuvitella etteikö nämä paikalliset favela pojat tunnista jo kaukaa ulkomaalaista turistia.
        Niiden mielestä sellainen ihminen jolla on varaa tulla ulkomailta asti sinne, niin on yhtä kuin niillä on takuuvarmasti rahaa ja muuta ryöstettävää mukana kun se kaupungilla liikkuu.
        Senpä vuoksi olisi aina järkevää pitää taskussa jonkin verran rahaa, minkä voi ryöstö tilanteessa tälle ryöstäjälle antaa, koska yleensä se tyytyy siihen ja pakenee.

        Itse olen käynyt kaksi kertaa kyseisessä kaupungissa ja mielestä on naurettavaa jos joku pitää kyseistä paikkaa täysin turvallisena, missä voi huoletta kulkea kun vaan jättää lompakon hotelliin ja panee rahat roikkumaan narulla kaulaan.


      • -julle-
        hyvä ihminen! kirjoitti:

        Ensinnäkin eikö tuon Fortalezan pitänyt olla yhtä turvallinen paikka kuin noi välimeren-maat?
        Kyllä siellä voi huoletta kulkea esim. kello kädessä.

        Mitä tulee tuohon kaulalompakkoon, niin luuletko että sitä ei huomata sieltä t-paidan alta?
        Arvaa vaan onko lutku kipeä kun se revitään sinun kaulasta?

        On aivan turha kuvitella etteikö nämä paikalliset favela pojat tunnista jo kaukaa ulkomaalaista turistia.
        Niiden mielestä sellainen ihminen jolla on varaa tulla ulkomailta asti sinne, niin on yhtä kuin niillä on takuuvarmasti rahaa ja muuta ryöstettävää mukana kun se kaupungilla liikkuu.
        Senpä vuoksi olisi aina järkevää pitää taskussa jonkin verran rahaa, minkä voi ryöstö tilanteessa tälle ryöstäjälle antaa, koska yleensä se tyytyy siihen ja pakenee.

        Itse olen käynyt kaksi kertaa kyseisessä kaupungissa ja mielestä on naurettavaa jos joku pitää kyseistä paikkaa täysin turvallisena, missä voi huoletta kulkea kun vaan jättää lompakon hotelliin ja panee rahat roikkumaan narulla kaulaan.

        Tottakai voi kulkea kello kädessä ja kovat kaulassa mutta mielestäni se on vain turhaa provosointia.Voi olla että kellosi tai korusi on siellä monen ihmisen kuukausien palkan arvoinen.Melkoinen houkutus kuitenkin,eikö??

        Voipi tietysti ajatella niin että moni turisti olisi jäänyt ryöstämättä jos kellot ja korut olisivat jääneet hotelliin.Vai oletko eri mieltä?

        Aseellisia ryöstöjä tapahtuu "pääosin" vain yöaikaan.Tuskin kukaan tulee ryöstämään sinut aseella uhaten keskellä päivää beira marilla?? Kun taxilla liikkuu öisin niin ryöstön mahdollisuus on minimaalinen.

        100% keinoa ehkäistä ryöstetyksi tulemista ei ole,mutta peräänkuulutan tervettä järkeä ja omaa vastuuta.Oikeesti....jos itse asuisin pahvilaatikossa jossain palmun alla ilman MITÄÄN ja ohitse kävelee turisti jolla kaulassa kilometrin päähän näkyvä kultainen panssariketju niin.....jokainen voi varmaan päätellä loput.

        Kaulalompakkoa olen mainostanut sen takia että se on parempi kuin pitää rahojaan perstaskussa tai taskuissa yleensä.Kyllä sekin voidaan ryöstää,mutta todennäköisemmin tavaraa lähtee ensimmäiseksi housujen taskuistasi.Jossainhan ne realit kuitenkin pitää mukanaan kantaa.

        Jossain etelä-amerikan maassa kaapataan itse turisteja(!) joten teoriassa mikään ei ole turvassa.Mutta sille hysterialinjalle ei varmaankaan kannata lähteä.

        Mutta olen edelleen sitä mieltä että omalla toiminnalla voi vaikuttaa suuresti siihen että tuleeko mahd.ryöstetyksi vai ei.
        Suuri osa brasilian dissaajista on niitä ihmisiä joilta on korut ja kellot ryöstetty ja jotka ei vaan osaa myöntää sitä että olisi ollut parempi kun olisi jääneet arvoesineet kotiin.

        Ei se todellakaan ole mikään uber-vaarallinen maa jossa pitää jatkuvasti vilkuilla olan yli.Helposti vaan näitä foorumeja lukiessa moni esim.vanhempi henkilö/pariskunta saa sellaisen kuvan.

        Maassa maan tavalla.Pelisäännöt siellä ovat erilaiset kuin esim.euroopassa.Mm.sosiaaliturva (tai sen puute) vaikuttaa suuresti siihen missä arvossa ihmiset pitää toisia ihmisiä/turisteja.


      • lasse3
        -julle- kirjoitti:

        Tottakai voi kulkea kello kädessä ja kovat kaulassa mutta mielestäni se on vain turhaa provosointia.Voi olla että kellosi tai korusi on siellä monen ihmisen kuukausien palkan arvoinen.Melkoinen houkutus kuitenkin,eikö??

        Voipi tietysti ajatella niin että moni turisti olisi jäänyt ryöstämättä jos kellot ja korut olisivat jääneet hotelliin.Vai oletko eri mieltä?

        Aseellisia ryöstöjä tapahtuu "pääosin" vain yöaikaan.Tuskin kukaan tulee ryöstämään sinut aseella uhaten keskellä päivää beira marilla?? Kun taxilla liikkuu öisin niin ryöstön mahdollisuus on minimaalinen.

        100% keinoa ehkäistä ryöstetyksi tulemista ei ole,mutta peräänkuulutan tervettä järkeä ja omaa vastuuta.Oikeesti....jos itse asuisin pahvilaatikossa jossain palmun alla ilman MITÄÄN ja ohitse kävelee turisti jolla kaulassa kilometrin päähän näkyvä kultainen panssariketju niin.....jokainen voi varmaan päätellä loput.

        Kaulalompakkoa olen mainostanut sen takia että se on parempi kuin pitää rahojaan perstaskussa tai taskuissa yleensä.Kyllä sekin voidaan ryöstää,mutta todennäköisemmin tavaraa lähtee ensimmäiseksi housujen taskuistasi.Jossainhan ne realit kuitenkin pitää mukanaan kantaa.

        Jossain etelä-amerikan maassa kaapataan itse turisteja(!) joten teoriassa mikään ei ole turvassa.Mutta sille hysterialinjalle ei varmaankaan kannata lähteä.

        Mutta olen edelleen sitä mieltä että omalla toiminnalla voi vaikuttaa suuresti siihen että tuleeko mahd.ryöstetyksi vai ei.
        Suuri osa brasilian dissaajista on niitä ihmisiä joilta on korut ja kellot ryöstetty ja jotka ei vaan osaa myöntää sitä että olisi ollut parempi kun olisi jääneet arvoesineet kotiin.

        Ei se todellakaan ole mikään uber-vaarallinen maa jossa pitää jatkuvasti vilkuilla olan yli.Helposti vaan näitä foorumeja lukiessa moni esim.vanhempi henkilö/pariskunta saa sellaisen kuvan.

        Maassa maan tavalla.Pelisäännöt siellä ovat erilaiset kuin esim.euroopassa.Mm.sosiaaliturva (tai sen puute) vaikuttaa suuresti siihen missä arvossa ihmiset pitää toisia ihmisiä/turisteja.

        Hyvä Julle!
        Olen käynyt tuolla koillis Brasiliassa 5 kertaa
        2 ketaa Natalissa,3kertaa BDG;ssä Nyt meillä on
        jo 2 tuttava perhettä (Ipojugassa)ON tosi fantastista nähdä kuinka he asuvat ja kuinka vieraanvaraisia he ovat vaikka ovat todella köyhiä verrattuna meihin rikkaisiin turisteihin.


      • -julle-
        lasse3 kirjoitti:

        Hyvä Julle!
        Olen käynyt tuolla koillis Brasiliassa 5 kertaa
        2 ketaa Natalissa,3kertaa BDG;ssä Nyt meillä on
        jo 2 tuttava perhettä (Ipojugassa)ON tosi fantastista nähdä kuinka he asuvat ja kuinka vieraanvaraisia he ovat vaikka ovat todella köyhiä verrattuna meihin rikkaisiin turisteihin.

        Olen samaa mieltä,brasilialaiset ovat pääosin hyvin lupsakkaa väkeä ja huumoria viljelevät paljonkin.Siinä yksi asia mikä saa meikäläisen palamaan sinne joka vuosi.


    • Forta

      Rauhoittukaa nyt Hyvät Ihmiset siltä Aurinkomatkojen höpö höpö ajattelusta! Ei tuolla tule ongelmia,jos itse ei halua niitä aiheuttaa! Kyllä esim. minun asuinpaikkani Kouvola on viikonloppuna paljon vaarallisempi. Ottakaa huomiin: Tuolla Brasiliassa aiheuttaa ainoastaan noi katukriminaalit ongelmia(ainakin mitä itse kokenut),mutta meneppä Suomen baareissa soittamaan suuta tuntemattomille tai toisin päin,niin tulee turpaan. Minun mielestä voi lomailla Fortazza täysin rauhallisesti!!!!!!!!!!

      • uutta matkaa odotellessa

        Tulin 18.3.2008 pois Fortasta ja nyt odotan, että pääsen tilamaan uuden matkan. Liikuin siellä paljon, eikä kuukaan yrittänytkään ryöstää. Meitä oli kaksi naista ja kuljimme kaiken laisissä kaupoissa aivan turvallisesti. Ostimme kenkiä, vaateita ja koruja edulliseen hintaan. Aivan ihana paikka, ihmiset ystävällisiä, avuliaita neuvomaan ja opastamaan.


    • passipoliisi

      en kuljeta brasiliassa passia mukana, kerran joku viranomainen pyysi nähdä passin, näytin kopion, ei muka kelvannut ja yritti sakottaa, olin tiukkana ja sanoin pitäväni passia( maahantulo/lähtökorttia) tietenkin hotellin säilytyslokerossa kuten kuka tahansa täyspäinen. sanoin et jos otan sakon haluan myös sakottajan nimen ja menen huomenna passin ja sakkolapun kans poliisille. Ei TULLUT SAKKOA. maalaisjärjellä pärjää

      • -julle-

        Nostan sinulle hattua,koska itselläni ei ollut munaa tehdä tuota temppua:)

        Kun poliisit iskivät iraceman diskoalueelle niin niitä oli oikeesti paljon ja ei tainnut olla ihan tavallisia lättäjalkoja vaan varustuksesta ja ulkoisesta olemuksesta päätellen jotain paikallisia erikois/mellakka/tms.tms-poliiseja.

        Löyty äijiltä muutakin kun pelkkää pamppua ja sen verran katu-uskottavia olivat että emme kaverin kanssa viitsineet ottaa riskia.

        Sivusta katsoimme kun porukkaa roudattiin kylmästi pieniin pakuihin.Mihin siitä joutuivat....mene ja tiedä:)

        Off topic,mutta esim.fudis matsissa ollessamme joku pikkuskidi heitti paukkupommin yleisön joukkoon,huomasimme kun kaveri juoksi pakoon ja poliisilla ase jo kotelosta vedettynä meni perässä.Eikä ollut mikään starttipistooli...
        Eli kyllä ne siellä tosissaan näyttäisivät olevan....


      • Mies Riosta
        -julle- kirjoitti:

        Nostan sinulle hattua,koska itselläni ei ollut munaa tehdä tuota temppua:)

        Kun poliisit iskivät iraceman diskoalueelle niin niitä oli oikeesti paljon ja ei tainnut olla ihan tavallisia lättäjalkoja vaan varustuksesta ja ulkoisesta olemuksesta päätellen jotain paikallisia erikois/mellakka/tms.tms-poliiseja.

        Löyty äijiltä muutakin kun pelkkää pamppua ja sen verran katu-uskottavia olivat että emme kaverin kanssa viitsineet ottaa riskia.

        Sivusta katsoimme kun porukkaa roudattiin kylmästi pieniin pakuihin.Mihin siitä joutuivat....mene ja tiedä:)

        Off topic,mutta esim.fudis matsissa ollessamme joku pikkuskidi heitti paukkupommin yleisön joukkoon,huomasimme kun kaveri juoksi pakoon ja poliisilla ase jo kotelosta vedettynä meni perässä.Eikä ollut mikään starttipistooli...
        Eli kyllä ne siellä tosissaan näyttäisivät olevan....

        Tassa kylla komppaan jullea. Lain mukaan passi on oltava ja mikaan kopio ei kelpaa....
        Samoin nuo ratsiat Iracemalla olivat totisinta totta, jokainen ulkomaalainen joka oli passitta pidatettiin.

        Ei taalla ole poliisin kanssa leikkimista. Taalla ei ihmisella ole mitaan oikeuksia, poliisin nakokulmasta katsottuna.

        Turistialueilla poliisi on hieman lievempi tekemisissaan, mutta jos jotain on tehnyt....


    • Liliane

      " käytät aikaasi tutustuessasi fortan nähtävyyksiin"

      • -julle-

        Tuosta kaulalompakko asiasta saisi varmaan mehukkaat keskustelut aikaseksi,mutta oma logiikka ko.asiassa on se että suurimmalla todennäköisyydellä mahd.ryöstöyritys tulee rantapoikien tai "tavis" taskuvarkaiden saralta,jotka etupäässä työntävät kädet ekaksi housujen taskuusi.

        "Pro"-kaverit erikseen.

        Esim.tiiviissä väkijoukossa tuskin kukaan alkaa viilaamaan kaulalompakon narua,vaan yrittää vaivihkaa tonkia taskujasi.

        Itse olen käyttänyt kaulalompakkoa ja ihan tyytyväinen olen ollut.Tottakai on mahdollista että varas veitsellä sohiessaan osuu kaulavaltimoon tai ohimennen tökkää muuten vaan moran silmään,mutta en ole vielä sellaisesta tapauksesta kuullut.

        Mun logiikkana on tehdä ryöstäminen mahd.vaikeaksi.Tietysti pistoolille häviää kovempikin jamppa,mutta normitaskuvarkaiden varalta pidän kaulalompakkoa kuitenkin hyvänä vaihtoehtona.

        Toki houkutus on suurempi,mutta samalla myös useimmilla marakateilla kynnys nousee koska kaulalompakko on vaikeampi napata kuin esim.rahat taskuista.

        Noh,kukin tyylillään:)

        Tuosta brasilialaisten rehellisyydestä/epärehellisyydestä.....siitä on kumpaakin tarinaa liikkeellä.Joillakin on taasen hyvinkin positiivisia kokemuksia.Uskoisin että on hyvinkin tapauskohtaista.Kusettajiahan mahtuu joka kansallisuuteen.

        Seurasimme kaverin kanssa tilannetta kun joltain naiselta ryöstettiin käsilaukku beira marilla keskellä päivää.Melkein samantien paikalla oli pari poliisiautoa ja ryöstäjä (pikkupoika) saatiin kiinni.Uskoisin että kyllä sielläkin tiedostetaan että nopeasti ne turistit kaikkoaa jos meno yltyy siellä ihan villin lännen meiningiksi.


        Mulla on sellanen käsitys että turvattomampi paikka Rio on.Korjaa jos olen väärässä.

        Tuosta passi-asiasta;itse tuumin niin että kun vastassa on pari puhelinkioskin kokoista baskeripäistä jeppeä,jotka eivät puhu (tai eivät halua puhua) sanaakaan englantia niin tinkiminen tippuu kyllä mun vaihtoehtolistalta.Kakkoseksi siinä turisti jää jos oikein aletaan vääntämään.

        Tuo Cartorio-vaihtoehto vaikutti ihan varteenotettavalta,mikäli ei halua passia mukana kantaa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      80
      1584
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1280
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1186
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      872
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      384
      782
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      752
    Aihe