Transsimaalari Gasparetti

S-paatti:-)

Nyt sain käsiini Tulisielu- ohjelmasarjan vuodelta 1995. Aika hämmästyttävä olikin tuo pätkä psykoterapeutista, joka pystyy transsissa maalaamaan yhdeksän teosta 37 minuutissa. Taulut oli Melita Tulikoura tuonut studioon, hän filmasi ja oli paikalla kun Gasparetti maalasi teokset. Tekniikka on ihan uskomaton. Hän käytti sekä väriliituja että tuubivärejä.

Pensseleiden sijaan maalari käyttikin käsiään. Hän puristi tuubista värit eri puolille kämmeniä ja alkoi sekoitella niitä suoraan kankaalle. Kuvista ei voi millään päätellä, että mitä niistä oikein kehkeytyy, kun mies länttäsi värejä käsillään mihin sattuu. Mutta sitten pam! lopussa siinä oli hieno naisen muotokuva tai kukka-asetelma täsmälleen maalarin tyyliä.

Van Goghin hän teki niin, että pruuttasi tuubista värit suoraan kankaalle eri kohtiin ja sutaisi niitä sormilla sinne tänne ja lopputulos oli aivan aidonnäköinen Van Gogh kaudelta, jolloin hän maalasi mm. Auringonkukkia- teoksen. Signeeraus oli täsmälleen sama kuin Goghilla. Kaikki silmät kiinni.

Ja hän ei edes katso mitä tekee, vaan työskentelee suljetuin silmin. Yhteen kuvaan hän teki vasemmalla kädellä Renoirin ja oikealla jonkun muun teoksen...en muista kuka toinen oli. Lisäksi tämä Gasparetti kertoi, että hänelle oli järjestetty jonkun yliopiston psykologian tutkimusryhmän toimesta koe, jossa häneltä otettiin EEG:tä samalla kun hän maalasi kahta täysin maalausta yhtä aikaa suljetuin silmin. Aivopuoliskojen todettiin toimivan poikkeuksellisesti eli niiden rekisteröity toiminta oli täysin toisistaan riippumatonta. Sen lisäksi, että maalari maalasi näitä kahta taulua yhtä aikaa suljetuin silmin, hän vastasi täysin järjellisesti ja keskittyneesti hänelle esitettyihin psykologisen testin kysymyksiin.

Taideasiatuntija, olikohan nimi Hörhammar vai mikä lie, totesi että tauluja on aika vaikea erottaa aidoista, niin täsmälleen taiteilijoiden tyyliä ne ovat signeerausta myöten. Ja vaikka tyyppi sanoi, ettei tietenkään voi väittää niiden olevan juuri noiden maalareiden tekemiä, on taiteilijan käyttämä tekniikka ja nopeus täysin käsittämätön, koska taitavaltakin maalarilta käy jonkun toisen taiteilijan tekniikan hallitseminen pitkän aikaa - saati hänen tyylinsä saaminen kankaalle muutamassa minuutissa - ilman pensseleitä. :))

5

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erjuth

      Mielenkiintoinen tarina. Ihmisiä voidaan myös hypnotisoida, tehdä keinotekoinen jälleensyntyminen.
      Kun silloisen Neuvostoliiton muuan psykiatri Raikov hypnotisoi vapaaehtoisia tarkoituksena löytää heistä piileviä kykyjä, hän onnistui mainiosti.
      Tämä Raikov käytti tällaista yksinkertaista menetelmää saadakseen ihmisen piileviä kykyjä esiin:
      "'Olet Ilja Repin', Raikov hoki syvään trassiin vaipuneelle Allalle.'Ajattelet kuin Repin. Näet kuin Repin. Sinulla on Repinin kyvyt. Siispä Repinin lahjat ovat käytettävissäsi.'"
      (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ilja_Repin)

      Muutamien kertojen jälkeen tämä Alla -niminen nainen piirsi jo paljon paremmin kuin ennen istuntoja, sillä hän suoraan sanoen piirsi silloin surkeasti. 25-tuntisen kurssin jälkeen - kolmen kuukauden sisällä pidetty - Alla piirsi kuin ammattilainen! Ei kuin Repin mutta yhtä hyvin kuin taitava lehtikuvittaja! Hauskinta tässä on, että tämä uusi kyky tuli sitten myös tietoisen persoonan käytettäväksi.

      Hehheh. Ehkä pitäisi mennä tuollaisen psykiatrin vastaanotolle: olen surkea matematiikassa ja fysiikassa. "Olet Isaac Newton. Ajattelet kuin Newton!..."
      :)

      • S-paatti:-)

        Eihän sitä tiedä mikä nero sitä sitten tällaisen taviksen nahoissa piilee, jos vain itse uskoisi asiaan. :D Muistan noista telkkarihypnoosiesityksistä yhden jutun, kun hypnotisoitava uskoi olevansa Elvis. Hän vääntelehti Elviksen tavoin ja lauloi jotain omalla äänellään lattiaharjaa mikkinä käyttäen, mutta aika kaukana taso oli Elviksestä.

        Ehkäpä hypnoosissa voidaan poistaa kaikki pelot ja epäusko omiin kykyihin ja esiintymispelkokin ja sitä kautta saada mahdolliset kyvyt esiin, mutta olemattomia ei varmaan hypnoosissakaan saada synnytettyä. Tuo transsitaiteilija pohti noita asioita pätkässä. Hän oli joskus lapsena piirrellyt jotain, mutta ei ollut omien sanojensa mukaan lainkaan taiteellisesti lahjakas. Mutta hänen transsissa tekemänsä työt olivat uskomattoman upeita. Sitä ei pätkässä kerrottu, miten mies työskentelee eli tuleeko transsi spontaanisti vai voiko hän ohjailla sitä halutessaan ym.

        Gasparettin Van Gogh- työ oli tekniikaltaan täsmälleen tällainen ja aihe oli myös maisema: http://www.penwith.co.uk/artofeurope/van_gogh_wheatfield_with_crows.jpg


      • vihjeen-antaja

        Ei piirtämiseen tarvita transsia. Kokeilkaapa tätä:
        drawright.com


    • Tulinen sialu

      Mistähän nämä Tulisielu-videot voisi vielä nähdä. Kirjastossa oli vhs-videona mutta ovat jo poistuneet lainauskokoelmista?

      Tietääkö joku?

      • S-paattiMoi

        Vastaanpa tähän ikivanhaan aloitukseni ketjuun kun sattumalta löysin tämän. :-) Youtubesta löytyy jotain, myös toisesta transsimaalarista, joka vieraili Suomessa. Oli ohjelmassa Meediot. Melita Tulikouran pätkiä on Ylen Elävässä arkistossa. Mut tätä puheena olevaa ei taida olla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe