ensikertalainen

anis84

Hei olen lähdössä Filippiineille n. vuoden päästä eli aikaisin liikkeellä. Manilaan olisi tarkoitus ensin mennä mutta minne sieltä? ehdotuksia otetaan siis vastaan. Boracay kuulostaa hyvältä mutta varmasti on lukuisia muitakin paikkoja, joten mikä valita?. Paratiisia hiekkarantoineen haluaisin. Sukeltamistakin olisi kiva kokeilla :) Niin ja minkä hintaisia majoitukset yleensä ovat?

7

2211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steffo

      Vinkkejä voisin antaa, mutta ennen kaikkea suosittelisin hankkimaan Lonely Planetin opaskirjan.

      • hkjhkhkj

        juu toi on oikeesti hyva vinkki...
        on pikkasen tullu selattua sita 6 viikon aikana

        boracay oli ihan jees, huomenna boholille...


      • Steffo
        hkjhkhkj kirjoitti:

        juu toi on oikeesti hyva vinkki...
        on pikkasen tullu selattua sita 6 viikon aikana

        boracay oli ihan jees, huomenna boholille...

        Tänä iltana hyppään Manillan koneeseen !


      • Hyvää matkaa sitten
        Steffo kirjoitti:

        Tänä iltana hyppään Manillan koneeseen !

        Onnea ja terveissi vaan!


      • adelein84
        hkjhkhkj kirjoitti:

        juu toi on oikeesti hyva vinkki...
        on pikkasen tullu selattua sita 6 viikon aikana

        boracay oli ihan jees, huomenna boholille...

        täytyy siis hommata itsekkin se. Mulla tosin on vielä hyvin aikaa lueskella sitä :D... Boracaylle naäillä näkymine ainakin menemme.


    • Balicasag

      Riippuu budjetista, mutta Boracay on hieno paikka ja sinne paaset parhaiten lentaen Manilasta. Boracaylle et paase suoraan, vaan pitaa lentaa Manilasta kaupunkiin nimelta Caticlan. Manilasta operoi ainakin PAL (Philipine Air Lines), Cebu Pacific ja Asian Sprit. Lipun hinta on myos tuossa jarjestyksessa. PAL ja Cebu Pafic lentaa ihan ok kalustolla, Asian Spirit hieman vanhemmalla. Kyseiset yhtiot operoivat myos muihin paikallisiin kohteisiin.

      Caticlanista on 30-60 min laivamatka Bocaylle ja kanttaa varata shortsit ja sandaalit jalkaan, laivaan noustessa ja rantaan tullessa joutuu vahan kahlaamaan. Olen kaynyt jokusella rannalla maailmassa ja minusta Boracy on rannoista ykkonen. Vesi on mielettoman kirkasta ja lahella on hyvia paikkoja niin sukaltamiseen kuin snorklailuunkin. Muutoin Boracay on suhteellisen pieni saari ja jos tulee tutuksi suhteellisen akkia. Riippuu mita haluaa, mutta pitkalla reissulla voi tekeminen loppua. Ruoka, niin kuin kaikki muukin, on hyvaa mutta suht kallista verrattuna muualle Filippiineilla. Boracaylla on lahinna Amerikkalaisia, Britteja ja olen siella joskus Skandinaaveihinkin tormannyt.

      Muita paikkoja Filippiineilla on vaikkapa Palawan. Palawan on suurempi kuin Boracay saari, eli nakemista ja tekemista riittaa. Cebu, Dumaqetes, Leyte ja Bohol ovat myos hienoja paikkoja. Manilasta lahin paikka on Puertto Galera. Sinne paaset ensin bussilla Manilasta 2-3 tuntia satamakaupunkiin nimelta Batangas ja noin tunnin laivakuljetus Puerto Galera, Negros Mindaro. Kaikissa em. paikossa on mahdollisuus sukeltaa ja hankkia vaikkapa sukelluslisenssi, jos sellaista ei viela ole. Googleta: Boracay, Bagudpud, Mactan, Camiguin, Bohol, Dakak, Honda Bay, Panglao rantakohteille ja jos olet enemman sukelluksen peraan, niin kokeile: Balicasag, Puerto Galera, Anilao, Cabilao, Mactan, Bohol, Taytay, Palawan.

      Yleensa Filippiineilla on mielettomasti nakemista, mutta noihin edella mainittuihin paikkohin paasy on suhteelisen vaivatonta ja turvallista. Ennen matkaa kannattaa seurata www.formin.fi sielta matkustustiedotteet ja Filippiinit. Lisaksi en suosittele matkustamaan etelaisen saaren, Mindanao lounaisosiin (Zamboanga, Sulu, Basilan jne.) Davao ja Mindanaon pohjois-koilisosat ovat ok, joskin syrjaseutuja kannattaa hieman varoa. Lisaksi Filippiineille matka kannattaa ajoittaa siten, etta pahin taifuunikausi on hyvan matkaa edessa tai takana. Yleisesti voi sanoa, etta parhaat kelit on Syyskuu-Huhtikuu valissa. Muinakin aikoina tarkenee, mutta huonolla tuurilla voi karsia ,valilla rankoistakin, sateista koko loman. Kten jo sanoinkin nakemista ja kokemista riittaa. Turisteja ei ole viela paljon, mutta Filippiinien suosio on kasvussa ja etenkin Japanilaiset ja Korealaiset matkailevat alueella massoissa. Kuitenkin loytyy aluita joilla

      Filippiinit koostuu kolmesta alueesta: Luzon on pohjoinen paasaari ja Manila sijaitsee Luzonilla. Visayas on keskinen, paa-asissa saarista koostuva alue. Visayas aluueelta loytyy hienoja rantoja, maisemia ja kirkasta vetta. Mindanao on Filippiinien etelainen saari ja Mindanaolla sijaitsee myos Filippiinien Muslim-alue. Mindanaon lounaisosissa on hieman levotonta ja alueella operoi niin paikkallinen armeija kuin USA:n joukotkin. Tama on saali silla Filippiinien ehkapa kauneimmat maisemat ja parhaat sukellusvedet ovat juuri Mindanaon luonaisosissa.

      Yleisesti Filippiineilla parjaa hyvin englannilla, joka on maan toinen virallinen kieli. Tagalog on ensimmainen kieli ja sita puhutaan hyvin Manilan ymparistossa paasaarella (Luzon). Visayas alueella puhutaan Visayahia, Tagalog ja englanti taipuu yleensa koulua kaynneilta. Filippiinit on viimeksi ollut USA:n alusmaa ja Amerikkaliset ovat jattaneet sinne mm. Tippi-kulttuurin, eli tippia pitaisi muistaa antaa vahan jokapaikassa.

      Tuloerot Filippiineilla ovat huikeat ja varsinkin Manilassa erittain raikeat. Manillassa on paljon koyhia ihmisia, jotka ovat tulleet maalta tyon hakuun Manilaan, mutta myos Filippiinien Jetset on Manilassa. Osissa Manilaa on kohtuulisen paha huumeongelma ja koyhyyden kanssa sekoitettuna kyseinen ongelma nostaa rikoslukuja. Prostituutio on myos yleista ja rehottaa etenkin Manilan ERMITA, EDSA ja Makati-Burgos alueella. Lisaksi Manilasta hieman pohjoiseen, entisen USA:n tukikohdan (Subic Bay) kupeeseen kaupunkiin nimelta Olongapo on muodostunut tyttoalue, Angeles City.

      Yleensa ottaen Filippiineilla on halpaa. Olut 20 Pesoa (1 Euro on noin 60 Pesoa), Lounas 20-200 Pesoa, pullo Tanduay rommia 50 Pesoa. Hinnoista kannattaa kuitenkin sopia etukateen sekaannusten ja pahan mielen valttamiseksi. Valkoinen mies tai nainen on Filippiinilaisen mielesta paasaantoisesti "Joe" tai "Cano" eli Amerikkalainen ja ulkomaalaisilta yleensa muistetaan pyytaa vahan paremipi hinta kuin paikallisilta. Yopyminen maksaa tasosta ja paikasta riippuen 200PHP - 10000PHP yo ja normitaso paikasta jossa on suihku, vessa, puhdas sanky ja muutoinkin suurinpiirtein on ok lankkarille 1000-2000PHP yo.

      Pankkiautomaatteja on erityisesti syrjaisemmilla seuduilla harvakseltaan ja luottokortti maksuvalineena ei valttamatta toimi edes hotellissa. Kannattaa ottaa huomioon matkaa suunnitellessa.

      • anis84

        kiitokset hyvistä ja selkeistä vinkeistä!!:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe