OpenOffice kapeammaksi

Fontti

Työpöydän tilasta on ainainen pula ja hammasten kiristys. Kaikkialla lilluvat ohjelma- ynnä muut ikkunat ruuhkauttavat nopeasti näkymän sietämättömään epäjärjestykseen. Tarvittaisiin kipeästi mahdollisuutta OpeOfficen luontevaan kavennukseen, jotta se ei peittäisi muita ja hankaloittaisi näin työskentelyä.

OOo:n Writerissä on turhaa leveyttä muun muassa tekstin muotoilu-, tekstityyppi- ja tekstikoon kentissä, joita voinee jollakin konstilla kaventaa. Lisäksi haluaisin tietää, miksi ikkunan vasenta marginaalia ei saa kavennettua/kokonaan poistettua? Eihän tekstinkäsittelyssä näkyvissä olevilla marginaaleilla yleensä ole kummempaa merkitystä, koska tarvittaessa voi käyttää esikatselua.

Koska työkaluriveissä on yleensä eri määrä kuvakepainikkeita (rivit erimittaisia), kaventamista helpottaisi osaltaan sekin, jos työkalurivien painikkeet voisi sijoittaa kumpaan tahansa työkaluriviin. Nythän esim. alemman rivin painikkeita ei voi sijoittaa ylempään, vai voiko?

Eli onko neuvoa, miten OOo:sta saisi löysät pois?

Käyttiksenä Windows XP/SP2

4

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhakorkeapudas

      Kyllä työkalurivejä voi siirrellä mielensä mukaan, niitä voi myös yhdistää samalle riville.
      Työkalurivin voi siirtää klikkaamalla palkin vasemmassa-/yläreunassa olevaa pallukkariviä ja raahaamalla palkki toiseen paikkaan.

      Työkalurivin voi sijoittaa myös itse ohjelman ulkopuolelle irroittamalla se ensin työkaluriviltä ja siirtämälle sen sitten ohjelmaikkunan ulkopuolelle. Kätevä toiminto jos haluaa, että työkalurivi on aina jossain tietyssä kohdassa näyttöä huolimatta siitä mihin kohtaan ohjelmaikkuna on siirretty. Käytettävyyden kannalta on kuitenkin ehkä parempi, että työkalupalkit ovat lähellä tekstialuetta.

      Parhaimman lopputuloksen saa kun koostaa ihan oman työkalurivin, jossa on vain ne tärkeimmät toiminnot (Näytä -> Työkalurivit -> Mukauta).

      • Fontti

        "Kyllä työkalurivejä voi siirrellä mielensä mukaan, niitä voi myös yhdistää samalle riville."

        Niinpä tosiaan voi, kun tarkemmin hommaa opiskeli. Kiitos neuvoista! Se auttaa vähän,mutta edelleen haluaisin saada tarvittaessa vasemman marginaalin ikkunassa joko kokonaan pois tai ainakin osittain kavennetuksi. Siihen ei löydy keinoa, vai? Entä tekstikenttien kavennus...?


    • ydin.

      >Työpöydän tilasta on ainainen pula...

      Miksi sitten käytät Windowsia? ;)

      Linux-järjestelmän oletus on 4 työpöytää ja niitä voi tarvittaessa lisätä hiiren klikkauksella ja siirtyminen työpöydältä toiselle äärimmäisen helppoa.

      Kun jaat työpöydät aiheittain esim. toimisto-ohjelmat, netti, musiikin kuuntelu, jne niin se selkiyttää näkymää kummasti. Tiedonsiirto eri työpöydillä olevien ohjelmien välillä on yhtä vaivatonta kuin jos ne olisivat Windowsin tapaan yhtenä puurona samalla työpöydällä.

      • Fontti

        Siirtyisin kyllä pikana Linuxiin, jos

        A) osaisin sitä hyvin käyttää
        B) töiden vuoksi ei olisi pakko parkkeerata Windowsin mittareille.

        Kiitos oman järjestelmäsi esittelystä. Esimerkiksi kuvankäsittely on asia, jossa etukäteispäätöksillä työn sujuvuutta ei voi kuitenkaan ratkaista. Jossakin tilanteessa tarvitaan OOo:n Writeriä, jossa taas on käytettävä selainta ja kuvankatseluohjelmaa, mahdollisesti taulukkolaskentaa tai jotakin piirto-ohjemaa, jotka taas edellyttävät uuden Writer-ikkunan avaamista ym...

        Ongelman ydin on edelleen, että OOo:n Writeriä pitäisi saada kavennettua. Miten esimerkiksi saada vasemmanpuoleinen marginaali ikkunanäkymästä huit hevon kuuseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe