miltä koirasta tuntuu

_jonna_

Lapseni vetoavat koiran oleskellessa sängyllä ja sohvalla että sen pitää siinä saada ollakin, siihen että koirasta tuntuu pahalta jos se hätyytetään lattialle, ja "miltä sinusta tuntuisi olla lattialla", vaikka koiralla oma peti onkin. Tähän asti olen myöntynyt lasten vetoamuksiin sen enempää asiaa miettimättä.
Mutta onko asia näin, että koira harmistuu tai tuntee mielipahaa jos sitä ei päästetä sänkyyn (jossa se tähän asti on saanut olla) tai jos se suljetaan joistain tilanteista pois? Esimerkiksi juuri sohvalta johon tunkee kutsumatta tai sylistä johon tulee "väkisin".

6

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojatuoli

      Oma tuoli missä voi olla tuo missä koira saa olla pitäisi ratkaista ennen jo kuin ristiriitaa pääsee sinulle lastesi ja koiran välille tulemaan.Koira ei tiedä ketä uskoo mitä tekee käy vihaiseksi sitä kohtaan, kuka on ajamassa pois sitä esim sängystä.Kyllähän koiran puheesta näkee mitä mieltä se on ainakin labbari näyttää harmittaako vai ei.

    • mielipahaa

      Samoin kuin lapset tuntevat kaupassa jos eivät saa karkkia.
      Nyt voi kuitenkin olla liian myöhäistä koiraa käskemään pois jos kerran olette sen ennenkin antaneet sohvalla olla. Se ei ymmärrä, mitä pahaa on tehnyt. Jotkin pienet rodut (itsellä cavalier) ovat sellaisia "sylivauvoja", että näkevät elinehdokseen olla juuri siellä missä emäntäkin.

    • Koira on koira,ihminen on ihminen.Eri lajeja.
      Harmistuminesen ja mielipahan luen ihmislajille kuuluvaksi.

      Ei koiran tarvi olla missään sohvilla tai huonekaluilla.Jos ei sitä sinne haluta.Ihan sama kuin muissa asioissa,määritellään mitä saa tehdä ja mitä ei,siinä se.Tärkeintä on,että ollaan loogisia (ja koiran lajinomaiset/ja vähän rodunomaisetkin tarpeet tulee tyydytettyä.

      Jos haluat koirasi pois huonekaluilta,niin alat sitä aktiivisesti opettaa.Ystävällisesti,mutta määrätietoisesti.Aikaa se voi viedä,koska koira on jo oppinut tietyn käyttäytymisen.
      Mutta tee myös sitten selkeät säännöt lasten kanssa,että toimisivat samoin.Reilumpaa ja helpompaa koiraa kohtaan.Koiran voi tosin myös opettaa tulemaan sohvalle esim.vain luvan kanssa,mutta kun lähdetään pois mustavalkoisuuden linjalta,niin se opettaminen on vaikeampaa,ja kaikki ei sitä hallitse niin,ettei koira koe "ristiriitaa".

      • sellanen ja kukaan ei siihe...

        (karvoja)paljon:=)eli sillä oma ja ihmisille omat.Ja opeta lapsille jotta koiralla samat säännöt aina eli lapset ei saa antaa lupaa jos sinä kiellät.Äkkiä muksut oppii niinkuin meilläkin,kun laitoin ne imuroimaan ja siivoon oman sängyn joka ilta enne nukkumaan menoa karvojen takia.Nyt koirat ei pääse kuin lattialle muksujen sängyn viereen ja ihan tyytyväinen.Koira ei "tunne"niin,kuin ihminen.Se unohtaakin parissa sekunnissa monet asiat ja se tajuaa vain sen jotta määrätty toiminta saa isännän iloiseksi tai vihaiseksi ei muuta.Olette varmaan huomanneet jotta koira aina onnellinen olit ulkon aroskapussia viemässä tai pitemmän ajan poissa.Ei ole ajantajuakaan sillä vaikka joku väittäisi.Samoin koira ei ymmärrä puhetta ollenkaan vaan äänensävyn ja jonkun lyhyen sanan(äännähdyksen)jota usein käytetään samassa käskyssä esim maahan.voit aivan hyvin sanoa paahan,saanhan,raahan se tottelee silti.


    • lapsi on lapsi

      Voin hyvin ymmärtää että lapsi ajattelee noin mutta että aikuiset ihmisetkin.

      Ei koira harmistu siitä että se ajetaan pois sohvalta. Ja vaikka harmistuisikin niin mitäs siitä. Sehän on koira. Meillä ei koirat saa olla sängyssä eikä sohvalla. Eikä makuuhuoneeseenkaan saa tulla allergiani takia. Eipä ole yksikään koira tästä ikinä harmistunut, ei edes tuo vanhin joka joutui oppimaan kaiken parin vuoden iässä. Yhtäkkiä vain kun se oli hyppäämässä sohvalle sille sanottiin EI ja muutaman kerran jälkeen se tiesi että okei, tuonne en saa mennä. Ei sen kummempaa.

    • koira saa

      vallata paikkansa sohvalta tai sängyltä "väkisin", niin että ihminen väistyy, koira alkaa nopeasti kuvittelemaan olevansa lauman pomo. Näistä syntyy helposti ongelmakoiria, koska koira ei ymmärrä paikkaansa laumassa...

      Meillä tilanne on sinänsä yksinkertainen, että koiria ei ikinä ole päästetty sänkyihin ja sohvalle saa tulla vain, kun pyydetään. Jos koira makaa sohvalle, se väistää automaattisesti ihmisen tieltä, pikku lapsienkin. Ja jos ei väistä, niin niskaperse-otteella lattialle. Koira on aina ihmistä alempana laumassa, mutta se ei tarkoita koiralle mitään huonoa. Koira on vain onnellinen, kun joku päättää sen puolesta ja se voi luottaa laumanjohtajiin eli ihmisiin.

      Koiraa ei saa inhimillistää, se ei ole oikein koiraakaan kohtaan. Koira voi kyllä hetkellisesti loukkaantua, mutta koira ei tunne imperfektiä eikä ehtolauseita, kuten ihmiset usein kuvittelivat. Esim. koira ei ymmärrä lausetta: "Sinä et olisi saanut pissata sisälle, vaan sinun olisi pitänyt pissata ulos".

      Kuten täällä on jo sanottu koira on koira. Lapset tietysti uskovat kaikkea guupaguupaa koiran kyvyistä, mutta kyllä aikuisen on ymmärrettävä rajat. Pahin tilanne koiralle on ristiriita, jos toiset perheessä antavat sen olla huonekaluilla ja toiset eivät. Jos kaikki kieltävät saman asian koiralta, asia on selvä, eikä koira sitä enää sen jälkeen mieti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      361
      8192
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2324
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1692
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1549
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1304
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      121
      1293
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      349
      1116
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1005
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      992
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      111
      911
    Aihe