Sveitsin kautta Italiaan (Alpit)

ana1111

Hei!
Olemme lähdössä poikaystäväni kanssa reilaamaan ensi kesänä.
Haluaisin kysellä miten pääsee helpoiten Sveitsin kautta Italiaan siten että pääsisimme nauttimaan Alpeista! Junallako?
Minkä kaupunkien kautta kannattaisi mennä?
Saapuisimme Milanoon Italiassa.
Kiitos jo etukäteen.

8

2995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eu01

      Ehdottomasti kannattaa lähteä junalla! Junareitti Alppien kautta on erittäin kaunis, maalaukseelliset vuoristomaisemat, tunelleineen ja rataserpentiineineen. Mielelläni jaan kokemuksia, kertokaa vain mistä kaupungistä haluaisitte lähteä (esim. Saksan Frankfurtista vai Münchenistäkö)?

      • tuulia100

        reissaan yksin, vähän hirvittää, että kuinka pärjään siellä huonolla englanninkielen taidolla, kuinka hyvin siellä lipunmyyjät yms osaavat englantia??


      • eu01
        tuulia100 kirjoitti:

        reissaan yksin, vähän hirvittää, että kuinka pärjään siellä huonolla englanninkielen taidolla, kuinka hyvin siellä lipunmyyjät yms osaavat englantia??

        Menepas osoitteeseen http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en? - voit tarkistaa aikataulut ja jos lähtöösi on vielä väh. 5-6 päivää, voit tilata liput kotiin (maksat luottokortilla, liput lähetetään postitse ilman lisämaksua). Etsi joitakin vaihtoehtoja, saatat löytää jopa erittäin hyviä tarjoushintoja (riippuen päivästä ja reitistä). Liput voit tilata Suomeen, tai jos olet jo muualla EU:ssa, niin sinnekin.


    • venev

      Sveitsissä on sellainen alppikylä kuin Zermatt, joka sijaitsee ihan Pohjois-Italian rajalla. Zermatin laskettelualueella sijaitsee iso jäätikkö, jossa pystyy laskemaan käsittääkseni keskellä kesääkin. Zermatin kylän vieressä kohoaa massiivinen ja kuuluisa "Tobleron"-vuori, Matterhorn. Matterhornin toisella puolella sijaitsee toinen alppikylä, Cervinia, joka on Italian puolella. Cerviniasta on parin tunnin matka Milanoon.
      Kun Zermatista nousee hiihtohissillä ylös jäätikölle, pystyy kiertämään Matterhornin toiselle puolelle ja sieltä pääsee sitten hiihtohissillä alas Cerviniaan (Cervinian puolen rinteet eivät käsittääkseni ole tällöin enää laskukunnossa...).
      Itse teimme hiihtoreissun ja pyörimme noilla kulmilla paljon. Matkamme meni vain toisin päin: Milano - Cervinia ja Cervinian hiihtohissien huipulta laskimme Zermatin kylään.
      En ole varma toimiiko systeemi yhtähyvin kesälläkin (kannattaa varmistaa jostain), mutta jos toimii niin takaan, että Matterhornin ympärillä pyöriminen on ehdottomasti yksi reissunne kohokohdista!

    • venev

      Sveitsissä on muuten myös toinen hieno alppikylä nimeltä Wengen. Wengen on siitä erikoinen paikka, että vuorten huipulle pääsee junalla! Ymmärtääkseni Wengen on juuri sen takia kesämatkaajian suosiossa. Paikka on tunnettu siitä, että sielä on Euroopan korkeimmalla sijaitseva juna-asema!

    • marjuskainen

      Strasburg - Zurich, Zurich - Milano 4 tuntia ja Gothardin solan kautta. Hienot maisemat. Lago Maggiore ym. hienot järvimaisemat. Suosittelen.

    • sininen

      Meneekö Sveitsistä Italiaan junia niin, että nousisi junaan esim. Zurichin asemalla ja jäisi pois Italian puolella Milanossa. Onko junaliput tuollaisella matkalla hirveän kalliita?

      • helvetialainen

        kyllä menee, zürichistä menee suora juna milanoon.

        https://www.sbb.ch/ticketshop/b2c/pipSchritt_0.do

        tästä näet edes jotakin niistä hinnoista. sveitsissä on maailman paras junaverkosto, eikä se ole kovin kallis, kun katsot kaikkia tarjouksia.

        mene milanon centraliin, sieltä on helppo lähteä katselemaan kaupunkia.

        niin, yhteen suuntaan matka voisi maksaa n. 40-50 euroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe