koliikki ja d-vitamiini

kotikissa

Meillä d-vitamiini on aiheuttanut koliikkia.
Vaivat alkoi kun olin muutaman päivän antanut d-vitamiinia. Olen sen jälkeen vaihtanut merkkiä ja kokeillut jopa kalanmaksaöljyä.
Vauva on nyt 6,5 kk ja ei vieläkään pysty ottamaan d-vitamiinia puhumattakaan vauvan ruuista ja korvikkeesta jotka sisältävät d-vitamiinia. Hän saa aivan älyttömiä kipu kohtauksia jos on saanut d-vitamiinia.(7 eri kertaan olen kokeillut)
Olen rehellisesti puhunut neuvolassa asiasta mutta ei he ymmärrä. Kysyin että mitä voin lapselle antaa kun ei rintamaito riitä eikä korvike käy. Vastaus oli että lääkäriin ja lääkärissä vaan pyöritettiin päätä. Sain itse ratkaista ongelman antamalla tytölle veteen lantrattua luomumaitoa jotta tyttö saisi tarvitsemat kalciumit ja magnesiumit jne. Luomumaitoa annoin ensimäistä kertaa 5kk ikäisenä eikä mitään oireita tullut.

Olisiko jollain sammanlaisia kokemuksia d-vitamiinista?

7

3284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä pahempaa vois olla
      • kotikissa

        Ihana kuulla että löytyy muitakin kuin meidän tyttö. Mitä oireita sinulle tulee, missä on kipua (jos on) ja missä se tuntuu? Kysyn koska tahtoisin ymmärtää vauvamme kipua joka ei itse osaa kertoa.


      • yhä terve silti
        kotikissa kirjoitti:

        Ihana kuulla että löytyy muitakin kuin meidän tyttö. Mitä oireita sinulle tulee, missä on kipua (jos on) ja missä se tuntuu? Kysyn koska tahtoisin ymmärtää vauvamme kipua joka ei itse osaa kertoa.

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/potilas.html


      • ......................
        yhä terve silti kirjoitti:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/potilas.html

        Esikoiselle tuli ihan kauhea masu kipeä d-vitamiinista,toiselle ja kolmannelle lapselle olen aloittanut ja antanut vitamiinia tosi tosi vähitellen,heti jos näyttää että masu tulee kipeäksi niin pitäkää vaan taukoa siinä d-vitamiinin antamisessa,niin onparasta!


    • D-vitamiini ei itse asiassa ole vitamiini vaan hormoni. Vitamiini-nimen käyttö on puhtaasti historiallinen.

      D-vitamiini osallistuu mm. kalsium-fosforitasapainon säätelyyn. Erityisen tärkeää se on kasvavilla lapsilla luiden muodostumisessa. Puutteesta seuraa riisitauti, tila, jossa luut ovat hauraita, ja lapsi heikko. Pituuskasvu pysähtyy.

      Ihmisen oletettu evolutiivinen alkuperä on päiväntasaajalla. Auringon uv-valon vaikutuksesta d-vitamiinia syntyy iholla valokemiallisessa reaktiossa. Suomalaiset elävät maailman väestöön nähden poikkeuksellisen pohjoisessa ja vähässä valossa. Talvisaikaan d-vitamiinin muodostuminen on todella niukkaa. D-vitamiinin saannista on puutetta koko väestöllä. Itse asiassa kaikkien suomalaisten tulisi syödä d-vitamiinilisää. Kansanterveyslaitoksen saantisuositukset ovat liian pienet.

      Oma lapseni sai vauvaikäisenä yleisimmistä d-vitamiinivalmisteista (Devitol, Jekovit) ilmeisesti vatsaoireita (itkuisuus). Neuvolassa ja apteekissa moiset olivat lähes tuntemattomia. Liekö sitten johtuneet apuaineista. Deetippa-valmisteeseen siirtyminen vei oireet. Voisin suositella sitä.

      Äidinmaidossa ei luontaisesti ole lainkaan d-vitamiinia. Liekö sillä jokin tarkoitus?

      Oletko varma ettei lapsellasi ole maitoallergiaa?

      • Kokeile

        Kannattaa kokeilla Deetippa -nimistä D-vitamiinia. Jekovit tms. ovat myös aiheuttaneet meillä päänvaivaa. Deetippa imeytyy jotenkin eri tavoin kun nuo muut..


      • d-wa
        Kokeile kirjoitti:

        Kannattaa kokeilla Deetippa -nimistä D-vitamiinia. Jekovit tms. ovat myös aiheuttaneet meillä päänvaivaa. Deetippa imeytyy jotenkin eri tavoin kun nuo muut..

        ostin eilen niitä deetippoja. hurja määrä niitä pitää antaa 20 tippaa!!! kait se juju on kuitenkin siinä että se litku oli selvästi "laihempaa"??? Noh, tänää on tipat annettu, eikä ainakaa viel oo kohtausta tullu, toivottavasti ei tulekkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe