omatoimisesti Brasiliassa

lomaa odotellessa

Olen aikeissa matkustaa mieheni kanssa Brasiliaan syyskuun loppupuolella 2-3vkoksi. Tarkoituksena on lentää Rio de janeiroon ja olla siellä muutama päivä. Jatketaan sitten Foz do Iguacuun katsomaan putouksia muutamaksi päiväksi ja sieltä jatketaan Manaukseen samoilemaan amazonille. Jos aikaa riittää jatketaan vielä Fortalezaan tai Nataliin tai Recifeen. Välit on tarkoituksena lentää sisäisillä lennoilla. Onko kokemuksia kenelläkään tällaisesta? Onko syys-lokakuun vaihde hyvä aika? Mitä kokemuksia lennoista? Hintataso, onko lennot kalliita? Milloin olisi paras aika mennä tämmöiselle retkelle säiden puolesta?
Kiitos paljon jos on kommentoitavaa! Otan mielelläni vinkkejä vastaan. En ole aiemmin tehnyt kaukomatkoja ja Brasilia on uusi tuttavuus.
:)

6

2407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Amazonas

      Etelassa saattaapi olla vahan viileeta, kun siella on talvi, mutta Manauksessa itse asiassa paras aika, kun ei ihan niin sateista. Mina ehka painottasin tuota pohjosta enemman tahan aikaa vuodesta... Natal, Belem, Manaus yms. Jos haluaa olla oikein rauhassa, niin tammostakin kannattaa harkita: http://www.beloalter.com.br/english/location.html

      Kaytiin joskus ja oli ihan metkaa. Tosin erittain rauhallinen paikka, jos tykkaa menosta, niin sitten ehka jotain muuta.

      Lennot on hyvan hintaisia tuohon aikaan. Kannattaa vaan silti varailla kohtuu hyvissa ajoin niin saa viela paremmat diilit. Toden nakoisesti kannattaa ottaa Euroopasta yhdet liput joilla menee esim. Rioon ja sitten toinen lippu nivaska jolla matkustelee Brassien sisaiset lennot.

      • Carioca da Gema

        Riossa omatoimi matkalla vuosi sitten. Kirjastosta löysimme hyvän suomen kielisen oppaan Riosta(nimeä en nyt muista). Siinä oli myös muutakin tietoa Brasiliasta.


      • Emerson

        Me tulimme kaverini kanssa tiistaina Rioon ja tanaan lensimme Tamilla parin tunnin lennon Iguassulle. Lahdimme saman tien putouksille ja ne olivat aivan uskomattoman hienot. Huomenne kaymme katsomassa ne Argentinan puolelta ja perjantaina on tarkoitus kayda Paraguayn puolella. Sekin on tassa hyvin lahella meidan hotellia. Sitten lahdemme seikkailemaan kohti Rioa bussilla. Lento Rioon Pariisin kautta maksoi jotain 870e. Voin pistaa hakukoneen linkin tanne kunhan palaan kuun lopussa.


    • ramirezzo

      Tervehdys!

      Tultiin just pari viikkoa sitten Etelä-Amerikan turneelta ja käytiin myös Foz de Iguacussa.Todella mielettömät putoukset ja kiva kaupunki myös.Hintataso on edullista suomeen verrattuna.Itse matkustimme sinne Rio de Janeirosta Bussilla,joka kesti 25 tuntia.hinta oli 80 euroa,mutta lentämällä se hinta olis ollut ehkä vähemmänkin.Brasiliassa on suht edullista lennellä ja sadalla eurolla pääsee jo aikalailla lentelemään yhden etapin,ellei nyt ihan pohjoisesta lennä etelään.Lentoyhtiöt ihan yhtä luotettavia kun muuallakin ja Copa airlines on todella iso putiikki koko etelä-amerikassa.me ollaan lennetty Kolumbiassa,Venezuelassa,Paraguayssa ja Brasiliassa ja kaikki koneet on ihan hyviä ollut.Foz de Iguacusta pääsee kävelemällä Paraguayhyn ja jos sinne menee,niin täytyy muistaa ottaa leima passiin sekä Brasilian puolelta lähtiessään ja sit Paraguayn puolelta.Sama pätee aina jos menette rajan yli maitse johonkin toiseen maahan.Me katsottiin putoukset Brasilian puolelta ja se kyllä riittää vallan hyvin.Sieltä näkee todella hyvin sen kokonaisuuden.Matkan myyjät paikan päällä suosittelee sekä Argentiinan puolelta katsomista ja Brasilian puolelta,mutta kattokaa ainakin ensiksi Brassi puoli ja jos ei piisaa,ni sit Argentiinaan.Foz de Iguacussa on yhdessä kauppakeskuksessa(super muffato) seisova pöytä,joka on todella suosittu ja edullinen.me käytiin siellä syömässä parikin kertaa.Ruoka punnitaan kassalla ja maksetaan painn mukaan.Mä otin 700 grammaa ja bissen,ni ne maksoi 4 euroa yhteensä.Samoin Fozissa on yks todella huippuluokan drinkkibaari nimeltään capitao.Ehkä maailman parhaat drinkit,esim margaritat,ihan mielettömät.Foz on turvallinen ja pieni paikka.yöravintolat on melkein kaikki samassa paikassa,eikä niitä montaakaa ole.Se kaupunki on myös nopeasti nähty.Jos ette ole aikaisemmin etelä-amerikassa matkustelleet,niin voi Paraguayn ciudad del este olla teille karmaiseva shokki!Siel on aika likaista ja ihan eri maailma,kun Fozissa.Ei siellä kuitenkaan mitään hätää oo ja elämä on aitoa,kun ei ole muita turisteja.Me kaverini kanssa etsitään aina paikat,joissa ei muita turisteja ole.Espanjan kieli olisi suotavaa,kun monikaan ei puhu yhtään englantia,mutta kyllä sitä elekielelläkin pärjää ja kynällä ja paperilla.Mä puhun vaan muutaman sanan espanjaa,mutta ihan hyvin menee joka kerta.Siitä ciudad del estestä pääsee myös Paraguayn pääkaupunkiin Asuncioniin viidessä tunnissa bussilla,jos kiinnostaa.Asuncionista on vaan todella kallista lentää,joten sen puolesta kannattaa lennellä Brasiliasta ja Argentiinasta.
      jos aiotte tosiaan käydä Riossa,Manauksella ja Fozissa,sekä Recifessä,niin kiire kyllä tulee.Toisaalta 3-4 päivää Fozilla riittää helpostikkin ja kaksikin toisinaan,jos katsoo vain putouksia.Matkustaminen kuitenkin vie aina melkein yhden päivän odotuksineen ja hotelleja etsiessä.Fozissa muuten me maksoimme sellaisesta aika vaatimattomasta hotellista,jossa kaikki pikkasen rempallaan nii 28euroa/huone/yö.
      Sen verran täytyy kyllä sanoa etelä-amerikkaa kiertäneenä,että Kolumbia on kaikista ylivoimaisin maa.Turvallisin,siistein ja miellyttävin säänkin puolesta,tosin koskee vaan Karibian rannikkoa.Siellä on aina miellyttävä ilmasto ja varma aurinko.Brasilia on nykyään niin ailahteleva,kun sademetsää on kaadeltu mielin määrin,että esim Rio,jossa parhaat kelit aina joulukuusta-helmikuuhun,niin vettä tuli lähes joka päivä.Fozissa oli myös sateista ja aurinkoista,mutta vaikeeta on enää ennustaa sinne säitä.Mikä pahinta,niin sitten ku alkaa satamaan,ni vettä saattaa tulla useita päiviä putkeen.Rion hintataso on varmaankin 30 prossaa kalliimpaa,kuin Fozissa.Manauksella ei olla oltu koskaan,eli en osaa sanoa mitään.recifessä ei voi uida missään,kun siellä on haita,eli jos mereen tekee mieli,ni sinne ei kannata mennä.

      Siinä teille alkusäveliä.Jos jostain syystä lähdette Kolumbiaan,niin suuntana Santa Marta ja Cartaguena.Mieletöntä seutua ja hermo lepää...

      Hauskaa matkaa teille!

      T:Rami

      • Kalalupa

        Kyllä Recifessä voi uida, vaikka siellä niitä hai-varoitustauluja kyllä on joka puolella. Mut kaikki paikalliset siel ui ja niin myös minä ku paikallisten kanssa siellä liikkeellä olen. En oo koskaan törmänny siellä minkäännäköseen vaaraan, vaikka niitä varoituskylttejä on rannat täynnä.
        Notta mereen vaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      83
      1611
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      87
      876
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      385
      789
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      762
    Aihe