Pääsiäinen Lissabonissa

Riogo

Miten Portugalissa vietetään päsiäistä? Eli miten on kauppojen ja ravintoloiden aukioloajat? Olisi hienoa nähdä pääsiäiskulkueita ja muita traditioita! Kauppoihin ei ole mikään pakko päästä joka päivä, mutta murua rintalastan alle olisi mukava saada. Eli miten toimii turistien huolto? Olemme omatoimimatkalaisia, joten ei ole matkaoppaista apuva.

5

3772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama juttu

      Pääsiäiseksi mekin mennään ja ihmetellään saako sieltä mitään ruoka ja onko mikään auki ja missä olisi jotain rahallista nähtävää. Kiva jos joku osaisi vastata.

    • Varsinaisia kansallisia juhlapäiviä Portugalissa ovat pääsiäisen aikaan pitkäperjantai ja 1. pääsiäispäivä. Tässä maassa on vain yksi päivä vuodessa, jolloin kaikki kaupat ovat kiinni ja se on joulupäivä. Myös uudenvuodenpäivä on aika hiljainen.

      Pääsiäisen jälkeinen maanantai on normaali arkipäivä.

      Monet ravintolat ovat suljettuna sunnuntaina, mutta eivät suinkaan kaikki, ei edes pääsiäisen aikaan ja ei etenkään Lissabonissa, johon kyseisenä aikana varmasti odotetaan matkailijoita.

      Baixassa (baisha, vanha ydinkeskústa) on takuulla vilinää pääsiäisenä ja paikat ovat auki. Sieltä on mm. Pingo Doce -supermarket ja monia muita pienempiä marketteja (minimercados). Isot marketit (hiper) voivat olla avoinna sunnuntaiaamuisin kello 13:een saakka. jotkut minimercadot noudattavat samaa aikataulua. Pienemmät supermarketit saattavat olla auki sunnuntaisin koko päivän eikä niitä sulje välttämättä pääsiäinenkään.

      Marques de Pombalin alueella, jossa on paljon liiketiloja, on todennäköisesti myös enemmän suljettuja ravintoloita, näin on normaaleina viikonloppuinakin, koska niiden pääasialliset asiakkaat, firmojen työntekijät, ovat silloin kotona. Seudulla sijaitsee myös valtaosa Lissabonin hotelleista.

      Pullotettua vettä voi ostaa ulos mistä pastelariasta, cafésta ja snack barista vain. Niistä saa myös mukaan täytettyjä sämpylöitä ja leivonnaisia.

      Portgalilainen suhtautuu juhlapyhiin varsin käyntännöllisesti: niitä ei voi juhlia, jos ei pöydässä ole ruokaa ja/tai ravintolat ole auki.

      Toisin sanoen, en olisi huolissani. Tämän maan ravintolatiheys on yksi Euroopan suurimpia ja ne pidetään auki aina kun suinkin vain voidaan.

      On myös syytä muistaa, että aivan toisin kuin Suomessa, jossa suuret instituutionaaliset ravintolat jylläävät isolla rahalla, täällä on paljon, paljon pieniä perheravintoloita (joissa saa aidointa portugalilaista ruokaa). Niiden aukioloaikaa rajoittavat etupäässä henkilöresurssit. Monet niistä sulkevat ovensa ainakin yhtenä päivänä viikossa, mutta jos yksi on suljettu toinen on auki.

      • Riogo

        kysymykset kattavasta vastauksestasi. Kunpa joku vielä osaisi ennustaa pääsiäisen ajan säät, niin kyllä kelpaisi. Mutta kukapa niitä osaisi, kun mikään ei enää pidä paikkaansa (=Vanha klisee, mutta varsin totta silti.)


      • saksie23

        Kattopa vaikka accuweather tai ihan ilmatieteen laitos. täällä Madeiralla on vaihtelevaa pilvisyyttä ja sopivan lämmintä luvassa.


    • Anonyymi

      Slay

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4081
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1591
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1406
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1264
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1138
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1038
    Aihe