Kyproksen hintataso

Kallistako??

Monessa viestissä Kypros on muistettu mainita kalliiksi paikaksi. Voisitteko kommentoida tätä?

Kreikkahan on edullisempi kuin Espanja, ainakin ravintolaruokien hintoja vertailtaessa. Italia Espanjaakin kalliimpi...

17

21355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostaa...

      Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa, mutta edullisemmallakin saa, jos osaa/jaksaa etsiä ja jos viitsii vähän kauemmaksi lähteä turistialueelta. Todella edullisia ruokapaikkojakin löytyy jopa rantakadulta, ainakin Limassolissa, jos vähän matkaa jaksaa kävellä. Hinnat voivat vaihdella hyvinkin paljon eri paikoissa! Itse löysin läheltä keskustaa todella edullisia ja aivan mahtavia vaatekauppoja ja ruokapaikkoja, hyvin pienellä vaivalla. Tosin oppailta ja paikallisilta kannattaa aina kysyä vinkkejä.

      • SAMPPA 2

        Kaikki valittaa veden hinnasta,mutta sehän on paljon halvempaa kuin suomessa.Minusta hinnat ei pahat vaikka itsekin olen persaukinen niin silti pärjättiin hyvin 2 aikuista ja lapsi 3v,viikko pudjetti noin 1500 mutta meni 1200 ja sai ostella hyvin ja syödä.TYKKÄÄN .HUIPPU PAIKKA LAPSIPERHEELLE JA TÄNÄ VUONNA UUDESTAAN.


    • ...

      Heips!

      Oleskelin Kyproksella viime syksynä useamman kuukauden ja totesin, että ruoan hinta on samaa tasoa kuin Suomessa (tarkoitan nyt kaupasta ostettavia ruokaostoksia), halpa ruokakauppa Limassolissa on Alpha Mega ja Debenhamskin on melko edullinen. Alkoholi on halvelpaa kuin Suomessa ja myös tupakkatuotteet ovat vähän halvempia. Vuokrat ovat myös matalampia. Mitäs vielä...kalliita baareja löytyy, mutta myös halpoja kuppiloita. Nää minun kokemukset ovat siis Limassolista ja ennen euron vaihtumista vuoden vaihteesta.

      • ihmetellä

        vuokra juttua????
        Siis mistä saa halvalla vuokrakämpän?
        Viime vuonna 480 egee kaksio/kk.
        Nyt euron myötä 550 egee/kk....
        Se siitä halvasta.
        Ja nimenomaan Limassolista.


      • ...
        ihmetellä kirjoitti:

        vuokra juttua????
        Siis mistä saa halvalla vuokrakämpän?
        Viime vuonna 480 egee kaksio/kk.
        Nyt euron myötä 550 egee/kk....
        Se siitä halvasta.
        Ja nimenomaan Limassolista.

        Oli siellä vielä jouluussa halvemmat vuokrat ku Suomessa. Jos pikkusen vaan kehtasi lueskella paikallisia lehtiä ja sieltä vuokrailmoituksia...kyllä ne halpoja oli. Myös paikalliset ystävämme kehuivat halvoilla vuokrillaan. Jos ei osaa pitää varaansa, tottakai ne repii turistilta karmeita hintoja...


      • Anonyymi
        ... kirjoitti:

        Oli siellä vielä jouluussa halvemmat vuokrat ku Suomessa. Jos pikkusen vaan kehtasi lueskella paikallisia lehtiä ja sieltä vuokrailmoituksia...kyllä ne halpoja oli. Myös paikalliset ystävämme kehuivat halvoilla vuokrillaan. Jos ei osaa pitää varaansa, tottakai ne repii turistilta karmeita hintoja...

        Kypros on saari joka ei pysty tuottamaan niin paljon mitä kuluttaa, sinne pitää viedä laivalla paljon tuotteita esim viiniä olutta ruokaa ym . Se maksaa toki sen saa turisteilta takaisin.


    • n. 60 kertaa saarella

      Tammikuussa 2008 tuli oltua Nikosiassa jonkin aikaa. Nikosian hintataso on huomattavasti alle turistikaupunkien. Nyt oli kyllä euron myötä käynyt niin, että hintataso oli karannut sielläkin käsistä ja on jo hiukan Suomen hintatason yli. Turistikaupungeissa nousu oli vieläkin huomattavampaa. Joten halvalla ei selviä. Halpaa ei ole mikään enää, paikallista alkoholia lukuunottamatta. Esimerkkinä voisi mainita, että kyproslaisia vihanneksia, hedelmiä ja juureksia saa suomessa halvemmalla kuin alkuperämaassa. Vielä kymmenen vuotta sitten käytännössä kaiken hintataso oli noin puolet Suomen hintatasosta. Kreikan ja Kyproksen hintatasoa ei voi verrata millään lailla tosiinsa, koska mailla ei ole mitään valtiollista tekemistä toistensa kanssa, Vaikka kyproksen asukkaista suurin osa on kreikkalaisia ei Kypros koskaan ole edes kuulunut Kreikkaan. Tällainen sivupolku tähän hintakysymykseen. Edullisesti voi ulkona toki ruokailla, mutta älä mene mäkkäriin, pizza hutiin tai vastaavaan. Turistialueilla kaikissa kaupungeissa ruokapaikkojen hinnat alkavat hirvittää. Jos haluat syödä halvalla ja hyvin katso ruokapaikka jossa on narutuolit (naruistuin, epämukava istuakin) ja paikka ei kieli järin suuresta puhtaudesta päällisin puolin. Hygieniapuoli keittiössä on kuitenkin kunnossa, ruoka hyvää ja halpaa. Limassolissa kannattaa kokeilla uuden sataman lähellä olevaa meze-ravintolaa, runsaasti syötävää ja hinta kohdallaan. sekä Kyrenia ravintola (vain meze) n. 11 km keskustasta Paphosin suuntaan. Jos asustat Nikosiassa kannattaa tepastella rajan yli (auki 24h) turkkilaiselle puolelle (passi mukaan), missä hintataso on huomattavasti edullisempi ja ruokakin jopa maukkaampaa. Ostoksia, alkoholia lukuunottamatta , ei kannata tehdä, koska kaiken saman saa Suomessa huomattavasti halvemmalla. Larnakan kentälle kannattaa ottaa omat eväät mukaan, sillä siellä kaikki maksaa viisinkertaisesti sen mitä Helsinki-Vantaan kentällä (esim. cokispurkki 7-8 egee, olut 10-12 egee, muusta puhumattakaan). Yksi halpa asia tässä inohtui. Kannattaa vuokrata auto, koska auton vuokra on vain 10-15 egee ja pensa tällä hetkellä 1,05 egee, ja ehdottomasti soppaileen autolla turkkilaiselle puolelle Ni8kosiassa missä voi todella halvallakin löytää vaikka mitä. Tosin vuokra-autoon pitää ottaa vähintään 3 vrk:n vakuutus joka maksaa 25 egee. Halpaa silti. Yleispätevä peruste on tietenkin välttää turistikaupunkien kauppoja ja kuppiloita, Äläkä mene baariin missä on turisteja, mene siihen baariin missä on paikallisia ja on hintatasokin oikea. Ei kai paikallinen niin hullu ole että maksaa "turistilisää" turhaan.

      • EDES KAYDA KYPROKSELLA

        KUN ITSE TALLAKIN HETKELLA KYPROKSELLA JA LARNACAN KENTALLA COCIS PURKKI 1.60E KALJA 0.5 1.80E JA TUPAKKI ASKI 1.69 YMS!!ALKAA KUUNNELKO TATA IDIOOTTIA!!!


    • mani talks

      jep,tosiaan kannattaa varautua lentokentän hintojen sikamaisuuksiin eväillä yms,koska jonkun lentokenttä-lakon iskiessä paikalliset kioskit ja raflat nostavat heti hinnat ainakin viisinkertaisiksi..ja nythän lakkojen uhka tosi korkea.kannattaa varautua kyproslaisten häikäilemättömyyteen siinä tilanteessa.

    • iefiuh

      Suosittelen kaikille käymään Pohjois Kyproksella. Hinnat keskimäärin paljon edullisempia kuin kreikan puolella. Jopa paikalliset etelästä käyvät ostoksilla pohjoisessa, mutta eivät sitä koskaan myönnä ulkomaalaisille. Valehtelevat pohjoisessa olevan vaarallista ja kallista mikä ei pidä paikkansa. Raja on helppo ylittää eikä suomalaiset tarvitse viisumia.

    • Kannattaa lukee ;D

      MITÄ VITTUA toi yks selittää? .. siel on sama hintataso kun suomessa nykyään,ja suurin osa tavaroist on halvempaa!! Turistipaikoissa,esim Ayia Napa siel on kallista.Mut jos menee vaikka Paralimnii,tulee edullisempi kauppaareissu.( ruoka ostoksille),joka sijaitsee 10km Ayia Napasta.Ja tunnin välein kulkee bussi Ayia Napasta Paralimnii. Paralimnissa on myös vaatekauppoja. Jos haluu enemmän shoppailua,ja kannattaa mennä Larnacaa,tai jopa Nicosiia.(jos lomailee Ayia Napassa)...

      Myös baareissa noin klo 20-23 annetaa keskellä tietä lippuja,että pääsee ilmatteeks baari klo 12 yöllä.Ja saa eurolla 2 shottia.Jokaisella baarit omat tarjoukst.Ja jos haluu viellä halvempaa meininkiä,kannattaa metsästää missä on OPEN BAR,eli sillon on sisäänpääsy maksu,esim 15e,tai 20e...ja saa juoda niin paljon kun tykkää!!
      On tietty niit kalliitakin paikkoja.Mut jos jaksaa kysellä,ja tutustuu paikallisii ,saa halvemmalla.

      Ja tos oli äsken puhetta mäkki safkasta,voin sanoo et sekin on paaaaljon edullisempi ku suomessa,iso ateria maksaa 5.50e...Ja jos menee Dheryniaa,tai Paralimnii,Kapparis, löytää edullisia ravintoloita.Esim paikallinen ruoka souvlaki(pitaleipää,salaattia,ranskalaiset,ja hiiligrillatua possun lihaa,lihapullien kanssa) maksaa noi 5e ateria!! Olen asunu 16 vuotta Kyproksella,ja huomattavasti halvempaa tavaraa kun Suomessa.

      Nyt hinnat on nousut hieman enemmä kun viime vuonna,koska on se Kreikan kriisi,ja Kyproslaiset ovat antaneet rahaa Kreikalle auttakseen.

      Ja kannattaa tutustuu Kyproslaisii,sillo saa enemmän tietoa halvemmista paikoista.....Ja ylipäätään saa tietoo missä kannattaa käydä,ja mitä hauskaa siel voi tehdä. =)) jos sanoo niille kreikaks Kalimera eli huomenta,tai efharisto eli kiitos,he alentaa hintaa,jonkun verra,ei aina..

      LAPSIPERHEILLE,on myös tekemistä. Ayia Napassa on WATER PARK,mikä on hieman kallis,mutta hieno vesipuisto,ja siellä on ravintoloita myös.. Sit löytyy eläinpuistoja.jos haluu halvempaa kannattaa mennä Kappari:kseen. tai Mazotoos.Ja kyselkä paikallisilta,missä on vanhoja kirkkoja,yleensä ne on rantojen vieressä ,ja siellä on luolia,jossa on kaikenlaista nähtävää.Sitten voi käydä vonhois teattereis,tai linnoissa.Tai vanhois kaupungeis,sekä vuorella(esim.troodos).Ja museossa.esim Ayia Napassa on Thalassa museo,joka on meri-aiheinen. Eläimiä jota asustelee Välimeressä,veneitä..ja kaikkee mutta...

      Hauskaa lomaa niille ketkä on menossa sinne tänä kesänä :D muistakaa ottaa aurinkorasvaa mukaa,ettei pala :D jos iho palaa,laittakaa tavallista jugurtia palaneen ihon päälle ;D vanha tempu mikä oikeesti auttaa :D

    • Hengo

      Mitä maksaa nykyään kyproksella olut, tupakki ja viina paukut. Mikä ruoka annoksen hinta ??.

      • 9xPafos

        Syksyllä Pafoksen rantakadulla isotuoppi halvimmillaan 1,69€ mutta noin. 2,50 keskiarvo.
        Tupakista ei tietoa.
        Tuhdit viinapaukut tyyliin votkacola 3-5eur
        Ruoka-annokset hintahaitari iso mutta kympillä syöt hyvin


    • Anonyymi

      Toista kertaa Kyproksella: kallista on ja kaikki kusettaa, minkä kerkiää. Piti olla merinäköala, mutta näköala on parkkipaikalle ja jäteastialle. Luki infossa, että tupakointi kielletty, mutta kaikki polttaa parvekkeella, ravintolassa ja joka paikassa, joten astmaatikkona vaikea olla. Ruuanlemu tulee alakerran ravintolasta huoneeseen. Taksi oli Larnakan lentojentältä Agia Napaan 60 euroa - mitä kusetusta. Aamupala alkaa infon mukaan klo 9, mutta sitä annetaan aikaisintaan klo 9.40-9.50. Aivan käsittämätöntä. Tuohon aikaan kaikki aurinkopedit on jo menneet. Kuulemma aamupalaboksin voi saada valmiiksi illalla. No, ei saatu. Ravintolasta asukas saa kuulemma 15 % alennusta. No, ei saatu kuin vasta seuraavana iltana, kun mainittiin asiasta. Sama alennus oli vuosi sitten 20 %. Aamupala on aivan mautonta. Huoneen kylpyhuoneen lattiakaivo ei vedä, vaan olet siinä pesulla nilkkoja myöten paskavedessä. Kassakaappi ei toimi. Piti erikseen pyytää apua ja saatiin toimimattomaan hätäavain, koska digitaalinen ei toiminut. Maksettiin kahden hengen huoneesta ja saatiin minikokoinen superahdas perhehuone, jonne tungettu parisänky ja kerrossänky. Kahden hengen salaatissa oli peräti 5 oliivia ja 1 ohut siivu fetajuustoa. Aamupalalla saa peräti yhden juoman. Italialainen omeletti maistui pahvilta: kuiva ja aivan mauton. Miestarjoilija äyskii ja murjottaa, laukoo mauttomia kommentteja. Mukavaa lomaa teillekin :)

      Paljon olemme reissanneet, mutta tällaista ei ole tullut aikaisemmin vastaan, sillä kusetuksen määrä ja huonon asiakaspalvelun määrä on täällä mittavaa. Ei oikein naurata. Jos vielä jonnekin lähdemme, niin kauas turistikeskittymistä ja itse ruokaa laittaen - kuten olemme monesti tehneetkin. Rannat ovat täällä kauniit ja vesi kirkasta, mutta palvelu ja hintataso aivan karseat!

    • Anonyymi

      Niin, ja paikka on mahtava Karousos beach rooms, jossa on ravintola Karousos beach restaurant. Kannattaa kiertää kaukaa!!!

    • Anonyymi

      paljonko nyt halvin savukeaski maksaa Kypros ? ?

      • Anonyymi

        Kuulemma n.4 egee


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe